Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(saintlina @ 2024 03 04, 15:50)
net pagooglinau kas tas Ušatek ))) aš tokio tikrai nemačiau ))) per 'Labanakt, vaikučiai' tokio nerodė.

O, ačiū už rinkinuko nuorodą. Reiks pasidairyt, kitą savaitgalį nupurkščiau ir aš  savo ūkį smile.gif

Tik per lenkus rodydavo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2024 03 04, 15:48)
<p>Dusia, ir didžiąją, ir mažąją? O ką darot su jomis? Mažyte mačiau, kad "praravi, nupjauna", žolytes. Ką dar galima gero nuveikti?</p><p></p><p>Muka, uhu, nebuvo net atskirai sukomplektuoti. Galvoju, kad ir man reik geležies sulfato, nes šakelės kai kur nori kerpėm apeit.</p>

Aš turiu abi tas plokščiapjoves, bet naudoju tą mažesnę, pradžioje nekažką ,man ji buvo, bet paskui kaip išmokau tikrai be jos į daržą neinu. Ačiū Dusiai ji man pasiūlė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 03 04, 13:48)
<p>Dusia, ir didžiąją, ir mažąją? O ką darot su jomis? Mažyte mačiau, kad "praravi, nupjauna", žolytes. Ką dar galima gero nuveikti?</p><p></p><p>Muka, uhu, nebuvo net atskirai sukomplektuoti. Galvoju, kad ir man reik geležies sulfato, nes šakelės kai kur nori kerpėm apeit.</p>

Pou rašiau , turi abi .
Man taigi dirvos sodinimui niekas neparuošia, žemę knisu pati.
Naudoju visur, purenimui, ravėjimui ir tt.
Man patogu.
Papildyta:
QUOTE(Muka @ 2024 03 04, 14:05)
Tik per lenkus rodydavo  ax.gif
Papildyta:

Aš turiu abi tas plokščiapjoves, bet naudoju tą mažesnę, pradžioje nekažką ,man ji buvo, bet paskui kaip išmokau tikrai be jos į daržą neinu. Ačiū Dusiai ji man pasiūlė  ax.gif

Ta didžioji man labai gerai yra lysves ruošti. Net pasilenkti nereikia .
O mažoji viskam - gėlynams , daržams, pomedžiams ir tt.
Atsakyti

Ačiū! Nes va skaičiau, kad dauguma naudoja mažytę. Galvoju, ar didelė nepatogi, ar tiesiog su mažyte viską galima pasidaryt ir didelės tiesiog nereik.

Atsakyti
Labutes,pleputes,
jauciasi,kad pavasaris jau.Pas mus irgi sauleta ir truputi vejuota,bet vejas is pietu,tai ne ypatingai saltas.
Isejau ir as i bravaikstas po visus du menesius bedu ir blogo oro ne kasdien tektado pasivaiksciot.Sugebejau nutapent tik 3,28 km,bet esu patenkinta,smagi nuotaika.Dar zadejau i soda keliaut,bet nutarem atidet rytdienai,ryt vejas mazesnis rodo.O ir nenoriu uzsigriebt su viena diena.Paskui skaudes kojos.
Musu seimoj tai tik as su padidintu spaudimu,o MB normalus.Jo kraujagysles kaip bizunai,kas ten gali uzkalkest ar uzsikimst,pa mane tai siuliukai.Sitame taske nesupanasejom.
Dusia,jau radau ka noriu kovo menesio dezutei megzt ir jau pradejau,pakaitom su megztiniu Margo.
Megztini ardziau tikrai kokius 4 kartus,nes pradejau su maziau akiu,bet ir vel gryzau prie 120.Bet rostoka dariau tik 6 eiles ir tik is nugaros,jei daryciau prieky,tai rankoviu rastas prasidetu gana zemai ir priekio akiu padaugetu,o man tada negrazu tas tarpas tarp rasto prieky pasidaro perdidelis ir negrazu.Su megztiniu apsispresta,su kojinem,taip pat.Mezgu pakaitom.
Kas dar.Jokiu Fokinu neturiu ir nepasiilgstu,man uztenka trisakio rankinio dirvos purentuvo
https://zuza.lt/product/a24917963394/
Ir visokiu sakuciu,kapliuku,nes pas mane zoles nebuna daug,o siemet tarplysvius dengsim kardonu ir dar kokia stora plevele,nes nepatinka,kad ir pkaunama zolyte.Ji lenda po lentom i lysve,ypac zuikio kopustai.Medzio drozles irgi ne kas,uznesa tu zuikio kopusto seklu ir visokiu vabalu.Siemet nutarem daryt sitaip.
Prifotkinau gelynu eidama,bandysiu sudet.Pas mus pagal geles pavasaris jau isivaziavo,bet mano kalijos dar nekelia triubeliu,o jau budavo.Nors nenusalo.
Tiek is manes.
Atsakyti
Luety , biški kita technologija Tavo daržų. Ką veikti su FP pakeltose lysvėse?
Šlapias kartonas gali būti labai slidus. Paklojus reikia kažkuo užpilti.
O jei jau lysvės pakeltos - tai tada aukštos + laistymo sistema. Aš su laistytuvu neturiu noro kasdiena vargti .
vartotojo įkelta nuotrauka

Šianakt prisapnavau ... Portugaliojoje, kažkokiam mieste, viena. Nesusiklabu, nerandu kelio . Pasąmonė liepia mokytis bent jau anglų kalbos biggrin.gif Aš taigi nemoku. Na, bet jei per 3 metus nepadusdama į kalno viršūne užlipu, tai galiu ir kalbą išmokti ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 04 kovo 2024 - 15:35

Dusia, daug keliaujat - tikrai kalba reikalinga. Yra galimybė ir VDU kartu su studentais mokytis - būsi priversta, gal toks variantas tiks?

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 04, 13:31)
Luety , biški kita technologija Tavo daržų. Ką veikti su FP pakeltose lysvėse?
Šlapias kartonas gali būti labai slidus. Paklojus reikia kažkuo užpilti.
O jei jau lysvės  pakeltos  - tai tada aukštos + laistymo sistema. Aš su laistytuvu neturiu noro kasdiena vargti .

Šianakt  prisapnavau ... Portugaliojoje, kažkokiam mieste, viena. Nesusiklabu, nerandu kelio . Pasąmonė liepia mokytis bent jau anglų kalbos  biggrin.gif  Aš taigi nemoku. Na, bet jei per 3  metus nepadusdama į kalno viršūne užlipu, tai  galiu ir  kalbą išmokti ?

Pas mane nera tokios aukstos lysves,tik per viena pastolio lenta.Tik,kad zemes nesklistu ir viskas,toks tik apribojimas.Desim kardonus,kad bent kiek apiputu zole apacioj, o paskui nezinau ka darysim,gal tada reikes fokino ta didele palka,kad neuzaugtu iki kilimo.
Sunku pjaut zole tarp lysviu,kai pakeltos lysves,nes musu zoliapjove ne diskine,kliuva tas sniuras ir trukineja.Be to reikia labai jau daznai pjaut,o mes visa ziema nepjovem,gal karta koki,tai jau nebegrazu,kuokstai tokie,mane tai nervina.Uzdengsiu nafik ir busiu atsargi biggrin.gif biggrin.gif
Anglu kalba Ispanijoj neveikia,niekas nekalba ir nezada kalbet,nebent ten,kur mes vaziuojam.Gal didelese atostogu miestuose,kompleksuose ir kalba,bet Oropesoj niekas ir nezada,kai labai reikia naudodavom transleita,pasakau ka noriu ir parodau isversta.Man atrodo ir Portugalijoj taip pat.Na,o ispanu kalbos as jau nebeikertu,neismokciau niekada,esu per sena mokslams.
Atsakyti
Luety aš esu neprastai slystelėjusi ir dribusi, po lietaus. Saldžiai taip. Žinau ką kalbu . Buvo tarpas tarp tuneliukų užklotas. Viską nuėmiau. Bo gipso nenoriu . Ir dar pusmecio fizioterapijos.

Dėl kalbos - tai visose šalyse taip. Kur turistynas kalba, kur ne turistynas nekalba.
Tenerifėje pvz visose kavinėse kalba. Netgi klausia - anglų ar vokiečių? O vienoj kavinukėje netoli mūsų viešbutuko dirbo lenkas , tai ant ant stendo užsirašęs : kalbu ispaniškai , angliškai ir lenkiškai . Skanaus vyno turėjo bigsmile.gif biggrin.gif . Ir visada daug lenkų sėdėdavo pas jį. Viešbutyje visada kalba, turguje ne.
Kalbai reikia darbo . O aš tinginė . Matematikos tai neišmoksi , arba supranti arba ne ... O kalbą reikia mokytis. Taigi lengviau sakyti negabi. Kažkaip turėdavau 4 už anglų ? Mano greitoji buvo gera, įsimeni tam kartui, po kelių valandų jau tuščia. MB taigi tie patys mokytojai mokė kaip ir mane ax.gif Norėjo - išmoko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 04 kovo 2024 - 18:28
QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 04, 16:27)
Luety aš esu neprastai slystelėjusi ir dribusi, po lietaus. Saldžiai taip.  Žinau ką kalbu . Buvo tarpas tarp tuneliukų užklotas.  Viską nuėmiau. Bo gipso nenoriu . Ir dar pusmecio fizioterapijos.

Dėl kalbos - tai visose šalyse taip. Kur turistynas  kalba, kur ne turistynas nekalba.
Tenerifėje pvz visose kavinėse kalba. Netgi klausia - anglų ar vokiečių? O vienoj kavinukėje netoli mūsų viešbutuko dirbo lenkas , tai ant ant stendo užsirašęs  : kalbu ispaniškai , angliškai ir  lenkiškai . Skanaus vyno turėjo  bigsmile.gif  biggrin.gif . Ir visada daug lenkų sėdėdavo pas jį. Viešbutyje visada kalba, turguje ne.
Kalbai reikia darbo . O aš tinginė . Matematikos tai neišmoksi , arba supranti arba ne ...  O kalbą reikia mokytis. Taigi lengviau sakyti negabi. Kažkaip turėdavau 4  už anglų ? Mano greitoji buvo gera, įsimeni tam kartui, po kelių valandų jau tuščia. MB taigi tie patys mokytojai mokė  kaip ir mane  ax.gif  Norėjo - išmoko.

Aciu,Dusia,ziuresim,ka cia darysim,bet daryt su ta zole kazka reikes.
Senstant tikrai nebe tie gabumai mokytis ka nors,imi jau uzmirst kur ejai ir ko ejai,kol negryzti atgal, bigsmile.gif bigsmile.gif reiktu labai jau atsidet ir noret ismokt...nenoriu as daugiau kalbu mokytis.Uzteks lietuviu, rusu,anglu.Yra transleitai geri ir jie tobuleja,galima susikalbet.Turistavimas,tai ne gyvenimas toj saly pastoviai.Gyvenant,tikrai kalba reikalinga.
Kalbai ismokt reikia tiesioginio bendravimo su tos salies zmonemis.Anglu greit paejo,kai metus pasimokius koledze ir prisiminus,emiau dirbt,bendraut,greiciau isimeni.Dar anglu TV ziuredavom,zymedavomes zodzius.Einant su drauge i darba,plakatus,reklamas versdavomes ka reklamuoja.Anglu turejau ketverta atestate,is penkiabales sistemos.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Atsakyti

Labas rytas :)

Gražios dienos :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2024 03 04, 14:59)
Musu seimoj tai tik as su padidintu spaudimu.Sitame taske nesupanasejom.

Kas dar.Jokiu Fokinu neturiu ir nepasiilgstu

Prifotkinau gelynu eidama,bandysiu sudet.Pas mus pagal geles pavasaris jau isivaziavo

mes irgi nesupanašėjom smile.gif ir Fokino irgi neturiu smile.gif
Mačiau tavo foto fb. Kokie narciiiizai wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 04, 15:31)

Šianakt  prisapnavau ... Portugaliojoje, kažkokiam mieste, viena. Nesusiklabu, nerandu kelio .

ahaaa, čia mano lenkų kalbos nesupratimas taip tavo sapnus paveikė? )))
Mokykis mokykis, ką išmoksi, ant pečių nenešiosi )
Atsakyti