Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Muka @ 2024 03 04, 10:13)
Tiesa česnakai, kur pernai pavasarį neišdygo, visi kaip kareivukai  blink.gif

Saintlina aš irgi pabėriau salotų, ridikų mažu kas užaugs  tongue.gif

kažkoks kosmosas su tavo tais česnakais biggrin.gif

ai, šiltnamy vistiek užaugs anksčiau ar vėliau.
Atsakyti
Kad sodą jau reikia purkšti nepagalvojau. Žioplavota.
Aš irgi smarkiai darbavausi vakar. Susikasiau šiltnamį ( kam man jis toks didelis? ) , priliejau , pasėjau salotų , ridikų , špinatų ir susodinau sudygusius svogūnus laiškams. Galima buvo ir žirnius sėti , nešlapia. Bet nespėjau . Man toks jausmas, kad kaime laikas bėga dvigubu greičiu.
Kasiau , kad iki pomidorų sodinimo galutinai spėtų supūti mulčias. Nes per žiemą niekada nespėja .
Mukut minėjai spaudimą ? Abiems ar tik Tau paaštrėjo ? Žmonės kartu gyvendami supanašėja matyt... Mudu abudu su pažemintu , nors aa uošvienė vaikščiodavo su 200 -180 ir nejausdavo. Mano įtaka už genus stipresnė biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . O jei rimtai tai matyt jis į savo tėvo giminę.
Saintlina, kokia tu Vilnietė , jei portugalų kalbos nemoki ? bigsmile.gif wub.gif biggrin.gif
Luety , kaip mezgimai einasi ? Sugalvojai kokios kovo kojinės bus ? Aš sugalvojau , gal savaitgalį pradėsiu ... Jei norai nepasikeis.
O kiek darbų kaime, reikia , reikia , reikia. Kai pečius sugedo tai ir nebevažiavom rudenį. O visokie darbai patys nepasidaro .

Muka - turi dvižieminių česnakų bigsmile.gif wub.gif
Mano česnakai dar nesudygę, nes smarkokai užmulčiavau . Šalnas žada , tai gerai , nenuruduos galai ...

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 04, 11:31)
Saintlina, kokia tu Vilnietė , jei portugalų kalbos nemoki ? bigsmile.gif  wub.gif  biggrin.gif

nu nemoku biggrin.gif neprisieina su niekuo bendraut biggrin.gif

Dusiaaa, o žinai.. man vilnos šukavimo aparatą mergelė praktiškai suorganizavo smile.gif Pajungė į paiešką savo pažįstamus. Vienas vakar parašė, kad rado ir užsakė.
Atsakyti
Man irgi keistoka,kad saintlina lenkiskai nekalba.As pav suprantu ,tik atsakyt nelabai iseina biggrin.gif
O esu totali skerslatve biggrin.gif
Pas mus paskutine salta ir turetu but lietinga savaite,lietaus reikia.Paskui jau bus silta,bent zada.
PS saintlina, o tai televizoriaus lenkiskai neziuredavai? Ar tu tokia jauna,kad nebereikejo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 04 kovo 2024 - 11:50
Dusia mudu abu su paaukstintu spaudimu, mano dabar ypač užkilęs, su vaistais nesisreguliuoja, max nukrenta iki 145/97 ir pulsas dažnas...
Aha turėsiu paturbintų česnakų tongue.gif
o aš lenkiškai išmokau kalbėti is senelių nors ir ne lenkai, bet lenkiškai abu puikiai mokėjo ir šnekėjo, na žinoma ir Liolikas su Boliku prisdėjo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 03 04, 11:45)
nu nemoku  biggrin.gif  neprisieina su niekuo bendraut biggrin.gif 

Dusiaaa, o žinai.. man vilnos šukavimo aparatą mergelė praktiškai suorganizavo smile.gif Pajungė į paiešką savo pažįstamus. Vienas vakar parašė, kad rado ir užsakė.

Tokio rūpestingo mergelės pavydžiu biggrin.gif 4u.gif Kuriam žmonos pomėgiai ne dzin wub.gif
Labai įdomu kaip pavyks rolleyes.gif
Atsakyti

Sveikos,

Dusia, vakar ŽS net nebeliko komplektų medžių purškimui, Ermitaže tik gavom. Bet nušlepsėjom iki sodo ir nepurškėm - baisulis vėjas palaukėj, būtume tik Dievui langus apkrapyję. Vyras tik nulupo plėvelę nuo šiltnamio, kai bus šiltesni ir ramesni orai - dengsim. Darže dar šlapia, neįžengt. Šiltnamyje lapai dar nesupuvo, bet nieko, man jie netrukdys, jei pasimaišys bekasiojant.

Ar naudojat Fokino plokščiapjovę? Galvoju, kad man gal jos reikia, lenktis nebais galiu, o kiek suprantu, su ja lankstytis reik stipriai mažiau.

Aš lenkiškai viską suprantu, kalbėt minimaliai moku, iš bėdos ir paskaityčiau. Seneliai, tėvai lenkiškai moka, kaime daug kaimynų lenkiškai kalbėjo - sodyba netoli rubežiaus. O Kaune buvo Lenkijos televizija, tad dauguma kauniečių minimaliai lenkiškai moka.

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2024 03 04, 12:00)
Dusia mudu abu su paaukstintu spaudimu, mano dabar ypač užkilęs, su vaistais nesisreguliuoja, max nukrenta iki 145/97 ir pulsas dažnas...
Aha turėsiu paturbintų česnakų  tongue.gif
o aš lenkiškai išmokau kalbėti is senelių nors ir ne lenkai, bet lenkiškai abu puikiai mokėjo ir šnekėjo, na žinoma ir Liolikas su Boliku prisdėjo  ax.gif

Mukut 4u.gif wub.gif
Na kai klausai lenkų radijo ilgoje kelionėje per tą šalį atrodo , kad suprantu apie ką kalba.
Vaikystėje latvių girdėjau dažniau. Rygos radijo klausydavom .

Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2024 03 04, 12:09)
Ar naudojat Fokino plokščiapjovę? Galvoju, kad man gal jos reikia, lenktis nebais galiu, o kiek suprantu, su ja lankstytis reik stipriai mažiau.

Turiu abi . Neįsivaizduoju be jų gyvenimo ...
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 03 04, 11:48)
Man irgi keistoka,kad saintlina lenkiskai nekalba.As pav suprantu ,tik atsakyt nelabai iseina biggrin.gif

PS saintlina, o tai televizoriaus lenkiskai neziuredavai? Ar tu tokia jauna,kad nebereikejo?

kad aplink mane nieks lenkiškai nekalbėjo. Kai augau, girdėjau daug rusų kalbos, bet lenkų nei giminėj, nei tarp kaimynų nebuvo. O televizorius pas mus lenkiškai nieko nerodė. Bent Vilniuj. Kaime gaudydavo kažkokį kanalą, bet nieko ten man įdomaus nebuvo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Muka @ 2024 03 04, 12:00)
o aš lenkiškai išmokau kalbėti is senelių nors ir ne lenkai, bet lenkiškai abu puikiai mokėjo ir šnekėjo, na žinoma ir Liolikas su Boliku prisdėjo  ax.gif

tai kad Liolekas su Boleku nieko nešnekėjo )))
Mano seneliai net rusiškai nelabai mokėjo, kur ten lenkiškai.. ne Vilniaus krašte seneliai gyveno.
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2024 03 04, 12:09)
vakar ŽS net nebeliko komplektų medžių purškimui

o kas čia per komplektas?

Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2024 03 04, 12:02)
Tokio rūpestingo mergelės pavydžiu  biggrin.gif  4u.gif  Kuriam žmonos pomėgiai ne dzin  wub.gif
Labai įdomu kaip pavyks  rolleyes.gif

tai anam visokia technika patinka, užtat ir puola pirkt ))
Įdomu ir man, ar kas nors gausis. Gal nifiga nesigaus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 kovo 2024 - 12:24
Nu gerai Mišek Ušatek tas jau tikrai šnekėjo biggrin.gif
Yra toks rinkinukas karbamidas plius vario sulfatas
vartotojo įkelta nuotrauka
Aš pati pasidarau, nes dar dedu geležies sulfato.
Atsakyti

Dusia, ir didžiąją, ir mažąją? O ką darot su jomis? Mažyte mačiau, kad "praravi, nupjauna", žolytes. Ką dar galima gero nuveikti?

Muka, uhu, nebuvo net atskirai sukomplektuoti. Galvoju, kad ir man reik geležies sulfato, nes šakelės kai kur nori kerpėm apeit.

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2024 03 04, 13:30)
Nu gerai Mišek Ušatek tas jau tikrai šnekėjo  biggrin.gif
Yra toks rinkinukas karbamidas plius vario sulfatas

net pagooglinau kas tas Ušatek ))) aš tokio tikrai nemačiau ))) per 'Labanakt, vaikučiai' tokio nerodė.

O, ačiū už rinkinuko nuorodą. Reiks pasidairyt, kitą savaitgalį nupurkščiau ir aš savo ūkį smile.gif
Atsakyti