Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Ex @ 2022 04 20, 07:26)
Labarytis, vyturiai ir pelėdos  bigsmile.gif
Oi, A.Alta, čia gi tavo stilius ir prigimtis. Kuo gimei, tuo ir mirsi biggrin.gif Gali staugt biggrin.gif viskas man tinka, patinka, o jei ko nesuprantu tam tavo stiliuje, tai einu dirbt kartu su Luety biggrin.gif

Muka, braškių daigus pirkinėju ten, kur randu tai ko noriu. Skambinėjau, ieškojau, kol radau. Man bele kas netinka. Ir mugėj pirkau, Juragių medelyno aikštelėj irgi radau. Bet tu tiek neprilakstysi, tai imk iš ten, kur Ate pirko. Geri atsiliepimai, atsiunčia tiesiai tau į sterblę. Nežinau, gal dar ir pasodina biggrin.gif reik Ate's klaust..

Saintlina, jau valgai braškes? Sakyk, nesikuklink. Nepavydėsiu  ax.gif
Važiuoju pasivažinėt. Grįšiu - užeisiu. Ikiuks, damos. Skanios kavos jums.

Ex ,darzelio aukletoja subtiliai uzsimena, kad as nepritampu.Juokingiausia ,kad yra toks forumas ,kaip tevu darzelis, is kurio mane ismete ,uz teigini- kad vaikai sirgti neprivalo.Vaikai gali buti ir sveiki.O ponia su nicku feja, teige kad vaikai turi sirgti.Na cia as neatlaikiau,o darzelio administracija pasiskunde mano tikriems vaikams,tie liepe jiems gedos nedaryt .
Taigi turiu patirties su darzeliais.Dusia ,gerbiu tave.Jei tau mano elgesys infantilus,atsiprasau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 20 balandžio 2022 - 09:59
QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 20, 07:22)

Saintlina kaip pavyko Tavo Velykinės bobutės ? Ir kas per kiaušiniautojai ? Girdėjusi pasakojimus , kad tokie būdavo ? Jūsų kraštas išlaikė tradicijas? Gražu ...

keksas skanesnis buvo )) bet bobutės irgi nieko. Sulaisčiau sirupu, glajum apliejau. Suėjo.
Kiaušiniautojai pas mus kasmetinis reiškinys. Tik pernai nebuvo, kai net tokiam kaime iš abiejų galų policija stovėjo ir jokiam negyventojui įvažiuot neleido smile.gif Būdavo metų, kai tiek jų (kiaušiniautojų) eidavo, kad pasibaigdavo mano visi saldainiai, sausainiai, kiaušiniai ir pan. ir vietiniai vaikai, ir visokie anūkai ir pan iš miestų - visi su krepšiukais po namus. Dauguma užaugo, bet kita karta prasideda smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2022 04 20, 07:26)

Saintlina, jau valgai braškes? Sakyk, nesikuklink. Nepavydėsiu  ax.gif

valgiau. Graikiškas smile.gif maniškės dar žydi. Na, kai kurios jau mezga smile.gif pernai gegužės 20 valgiau. Tai kaži ar šiemet bus anksčaiu.

Labai nusiminiau šiandien.. gavai laiškiuką, kad mūsų ganymo varžybas Lenkijoj atšauks. Pasiutligės atvejis tam rajone. Tiek ruošėmės ir te tau.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 04 20, 14:52)

Labai nusiminiau šiandien.. gavai laiškiuką, kad mūsų ganymo varžybas Lenkijoj atšauks. Pasiutligės atvejis tam rajone. Tiek ruošėmės ir te tau.

Va čia tai liūdesys verysad.gif. Gi galėjo nukelt vėliau... unsure.gif
O ruoštis ką reikia tokioms varžyboms? Papasakok truputį, kas ten per ganymo varžybos?
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 20, 15:42)
Va čia tai liūdesys verysad.gif. Gi galėjo nukelt vėliau... unsure.gif
O ruoštis ką reikia tokioms varžyboms? Papasakok truputį, kas ten per ganymo varžybos?

vėliau man irgi netinka. Mano šuniui vasarą tiesiog per karšta dirbti. Ieškojau varžybų kuo anksčiau pavasarį. Dabar ieškosiu tik rudeniui. Užtat gaila įdėto darbo. Per vasarą ir į treniruotes nevažinėjam, nes man per daug gaila šuns, jis vos gyvas būna. Tai va rudenį vėl pasiruošimas naujai.. na, ne išvis naujai, bet daug įdirbio reik.
Yra užduotys, ką turi šuo padaryti. Išvaryti avis iš aptvaro, pasaugoti jas, kol aš uždarau vartelius, tuomet varyti jas paskui mane per visą nustatytą trasą (dveji vartai, lieptelis, posūkiai įvairūs, keliose vietose sustabdyti bandą prieš kliūtį ir pan.) ir vėl grįžti ir suvaryti į aptvarą. Aš einu prieky, avys už manęs, šuo už avių, kad nė viena nenusuktų į šoną. Jis ne šiaip turi eiti už jų, bet surinkinėti. Sustojus pagal komandą jis turi jas apeiti, suvaryti į krūvą ir vėl varyti ten, kur einu aš. Į aptvarą man įeiti negalima, išvaryti ir suvaryti turi jis vienas. Be to, jei kuri avis pabėgs - diskvalifikacija. Video būtų labai aišku, bet čia gi nesigauna įkelti.
Skamba paprastai, bet iš tiesų nėr lengva. Viena iš sunkiausių veiklų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 balandžio 2022 - 16:08
QUOTE(saintlina @ 2022 04 20, 16:59)
vėliau man irgi netinka. Mano šuniui vasarą tiesiog per karšta dirbti. Ieškojau varžybų kuo anksčiau pavasarį. Dabar ieškosiu tik rudeniui. Užtat gaila įdėto darbo. Per vasarą ir į treniruotes nevažinėjam, nes man per daug gaila šuns, jis vos gyvas būna. Tai va rudenį vėl pasiruošimas naujai.. na, ne išvis naujai, bet daug įdirbio reik.
Yra užduotys, ką turi šuo padaryti. Išvaryti avis iš aptvaro, pasaugoti jas, kol aš uždarau vartelius, tuomet varyti jas paskui mane per visą nustatytą trasą (dveji vartai, lieptelis, posūkiai įvairūs, keliose vietose sustabdyti bandą prieš kliūtį ir pan.) ir vėl grįžti ir suvaryti į aptvarą. Aš einu prieky, avys už manęs, šuo už avių, kad nė viena nenusuktų į šoną. Jis ne šiaip turi eiti už jų, bet surinkinėti. Sustojus pagal komandą jis turi jas apeiti, suvaryti į krūvą ir vėl varyti ten, kur einu aš. Į aptvarą man įeiti negalima, išvaryti ir suvaryti turi jis vienas. Be to, jei kuri avis pabėgs - diskvalifikacija. Video būtų labai aišku, bet čia gi nesigauna įkelti.
Skamba paprastai, bet iš tiesų nėr lengva. Viena iš sunkiausių veiklų.

Skamba labai sudėtingai unsure.gif
Bet tai kaip įdomu... O kaip treniruojatės? Su gyvom avim?
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 20, 16:05)
Skamba labai sudėtingai unsure.gif
Bet tai kaip įdomu... O kaip treniruojatės? Su gyvom avim?

taip, su gyvom. Kitaip neįmanoma. Kas savaitę važinėju į treniruotes, tik viena trenerė pas mus tuo užsiima. Ir tikrai labai įdomu, bet labai mažai aviganių tebeturi tą instinktą. Minėjau turbūt jau, kad maniškis yra vienintelis kolis Baltijos šalyse tuo užsiimantis ir turintis išlaikytą darbinį egzaminą.

va, youtube radau. Čia geresnis video. https://www.youtube....8p72gp0o&t=238s
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 balandžio 2022 - 16:18
Paziurejau video,eik tu sau koks cia darbas.Ale ir avys cia atrodo treniruotos. biggrin.gif Labai idomu.Bet kiek tu darbo idedi,ir cia tau py...t ir nera varzybu,kazkaip nerimta asociacija.
Any way,sekmes judviem abiem.
ZSode,naujos vynuoges pasodintos,dar vienas krumas silauogiu nupirktas,surfinijos apskabytos ir sukistos saknytis,reik pasidaugint,dar yra laiko.Zodziu daug padaryta,dar jurginu radau nukainuotu,po 1,5 pinigo,bet gyvu bulvyciu su ugliukais,geltona spalva ir morkine,ko labai norejau,tai sukisau patvory,kur bus vien jurginai.Oras geras,vejelio nesijaute,nors nera malonus,bet siaurini veja mums uzstoja miskelis ir namelis.
Atsakyti
Luety, asociacija rimta. Čia lenkų veterinarinė inspekcija neleidžia dėl pasiutligės tam rajone.
Atsakyti
Pažiūrėjau ir aš. Tik kad tam šuniui mažai darbo - avys labai paklusnios biggrin.gif
Nepamenu, kad būtum sakius, kad taviškis toks vienintelis toks Baltijos šalyse. Nu fainuolis Lesius wub.gif. Ir šeimininkė, aišku, neprasta biggrin.gif
Bet tai kai išmoksta, tai gal nesunku atgaivinti įgūdžius po kažkiek laiko? Aišku, kažkiek formą praranda, bet visiškai gi neužmiršta, ką išmokęs? unsure.gif

Luety, aš dėl tų kelių tik mačiau video, kur tas dėdė stojasi nuo kėdės ir vėl sėdasi - kaip pratimai kažkokie. Ten gi pilna video man atidarė. O tų masažavimų nei nemačiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 20, 18:22)
Pažiūrėjau ir aš. Tik kad tam šuniui mažai darbo - avys labai paklusnios biggrin.gif

Bet tai kai išmoksta, tai gal nesunku atgaivinti įgūdžius po kažkiek laiko? Aišku, kažkiek formą praranda, bet visiškai gi neužmiršta, ką išmokęs? unsure.gif

ne visos avys tokios paklusnios ))) būna, kad tik ir laukia, kaip pabėgti. Ypač jauni avinukai. Būna, ir ragais šuniui į tarpuakį bando užvažiuot. Ir šiaip galutinis rezultatas gražiai atrodo, bet šitą pasiekti - ūūūū, kiek laiko, darbo ir kantrybės reik....realiai pvz. pernai egzaminą išlaikė iš viso tik trys šunys iš visos LT.
Ne, tikrai neužmiršta. Bet po pertraukos jis laaabai energingai jas vaiko, jam baisiai smagu avis tiesiog pavaikyti, o ne dirbti. Ir tikrai užtrunka vėl įeiti į ritmą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 balandžio 2022 - 21:14
Luety, aš dėl tų kelių tik mačiau video, kur tas dėdė stojasi nuo kėdės ir vėl sėdasi - kaip pratimai kažkokie. Ten gi pilna video man atidarė. O tų masažavimų nei nemačiau smile.gif
[/quote]

https://www.youtube....h?v=IjyQ1xuih6o
https://www.youtube....h?v=m63-bM5cERY
https://www.youtube....Neka4SJ9M&t=72s

Cia tie kur as ziurejau atidziai,dar yra del lipomu,MB ziurejo,tai ten grynai reikia taskus maigyt.Siaip tai kiekvienas video yra kazkiek informatyvus.Net svoriui mest yra video,kad nenoret valgyt daznai,kad greiciau dirbtu peristaltika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 20 balandžio 2022 - 21:41
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti