Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Dusia, viską tu labai teisingai sakai. Nepritarsiu tik vienam. Nebūtinai rūpinantis savimi per sportą ir mitybą sveikata yra auksinė. 

Mano sveikata neauksinė, ji ir nebus tokia niekad, nes aš kartais neatlaikau kitų faktorių. Tad kartai jaučiu tokį lyg priekaištą... Visi mes skirtingi, bet kartais, net ir rūpinantis savo artimiausiųjų ir savo sveikata, pagalbos reikia ieškoti ir pas gydytojus.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 02 02, 10:54)
<p>Dusia, viską tu labai teisingai sakai. Nepritarsiu tik vienam. Nebūtinai rūpinantis savimi per sportą ir mitybą sveikata yra auksinė. </p><p>Mano sveikata neauksinė, ji ir nebus tokia niekad, nes aš kartais neatlaikau kitų faktorių. Tad kartai jaučiu tokį lyg priekaištą... Visi mes skirtingi, bet kartais, net ir rūpinantis savo artimiausiųjų ir savo sveikata, pagalbos reikia ieškoti ir pas gydytojus.</p>


Nejausk priekaišto . Aš nesu nei sveikuolė, nei tobulų formų moteriškė biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ir tai kas tinka man , nebūtinai tinka kitam.
Pilna pas mane bėdelių - tai Laimas , tai hemoglobinas, tai uždegimas...
Gyvenimas, metai ir tt... daro savo .

Ps, kiek aš esu pastebėjusi - tiek kurie jaunystėje buvo labai dideli sveikuoliai - labai sunkiai periorentuoja , kad kažko nebegalima.
Aš kai nebuvau sveikuolė, tai man labai nesunku kažko atsisakyti , kažką daryti ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 02 vasario 2024 - 11:23
Apie linksmesnius dalykus : morkas, salierus ir ropes rudenį užkasiau šiltnamyje. Mini kaupukai . Eglišakiai + šiaudai . MB anadien parvežė šveižutėlės, kaip ka tik iš daržo . Senovinis eglišakių būdas puikiai veikia nuo pelių , nei viena nelindo !
Kavos tirščių prisirinkus, vėl tokiu būdu sėsiu morkas .
Atsakyti

Pas mane pagrindinis nesveikatos faktorius yra stresas. Tikrai jį pakeliu, bet kartais jo būna tiesiog per daug, tada jau kliūkstelna ir virš rieškučių. Gaunasi grandininė reakcija. Pastebėjau, kad asmeniškai man būdingas sugriuvimas kas maždaug 7 metus. Matyt tokiam laikui sugebu susidėliot, o vėliau jau naujas ciklas.

Atsakyti

Apie linksmesnius dalykus : morkas, salierus ir ropes rudenį užkasiau šiltnamyje. Mini kaupukai . Eglišakiai + šiaudai . MB anadien parvežė šveižutėlės, kaip ka tik iš daržo . Senovinis eglišakių būdas puikiai veikia nuo pelių , nei viena nelindo !
Kavos tirščių prisirinkus, vėl tokiu būdu sėsiu morkas .

O kam kavos tirščiai?

Aš taip poros kažkada laikiau šiltnamy apkasus.

O močiutė runkelius lauke duobėj užkasdavo - toks senovinis būdas. Buvo ir akmeninis lauko rūsys, bet buvo ir tos kapos vadinamos.

Atsakyti
Kaupai ,ne kapos.Kapos buvo matavimo vienetas.
Beje ,tie kaupai ir buvo geriausia laikymo vieta.
Atsakyti

Kaupai ,ne kapos.Kapos buvo matavimo vienetas.
Beje ,tie kaupai ir buvo geriausia laikymo vieta.

AA, juk aš parašiau, kaip pas Močiutę vadino :) Svarbu, supratom, apie ką :)

Daug kas tos kapos yra, ir ant dantų kapas deda :)

 

Ai, ir net nežinau ar geriausia laikymo vieta. Man tai atrodo tas senovinis lauko rūsys taip pat liuks - ne kur po namu, bet atskiras iš akmenų sumūrytas, o ant viršaus žemės sluoksnis, velėna. Su ventiliacija. Super šakninės daržovės laikydavosi ir laikosi - jis dar ten yra.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 02 vasario 2024 - 11:59
Laba diena.
Pas mus dar rytas.
Ačiū Pou,puikiai leidžiame laiką.Ryte porą valandų prie baseino,paskui kur nors važiuojame.MB pasportuoja treniruoklių salėje,aš tingiu,man atostogos,auginu kg. ax.gif ax.gif Nors stengiuosi maitintis sveikiau,daug vaisių,daržovių,gaudome kokią žuvį suvalgyti.Bet gi nesusilaikai ir nuo pyragiukų.Ne Turkija,bet pakanka.
Vakar su sūnumi ir marčia prasiėjome palei vandenyną,rytoj ekskursija su jais į bananų plantaciją.Kiek čia lieka ir tų dienų,pirmadienį atgal. ax.gif
Neušalkite,šiandien graži diena ir namie,dukrą įdėjo nuotraukas?
Pas mane porai šiltnamyje puikiai pakasti išsilaikė. mirksiukas.gif
Dusia,kada Jūs keliausite?
Atsakyti
Pou kavos tirščiai beriami į griovelį sėjant morkas. Apsauga nuo kenkėjų . Pas mane netoli daržo auga pušys o tai morkų kenkėjams yra gera simbiozė. IK rašė kitoje temoje apie tai, senai ... jau nebeieškosiu , o kokie pamiršau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Morkų lapai sukosi , jei užauga tai smulkmė ir šakota. Praėjusiais metais prisiskaičiau FB apie kavos tirščius , išbandžiau ir turiu nuostabų derlių . 80 pr lygios, storos, didelės...
Morkos nedaug kainuoja, bet ir auginti jas lengva . Vieną kartą nuravėjau , užklojau šienu . Kokį rytą gal dar pelenais praeinu . O paskui lapai užkrenta ir pikdžolės nebeauga.
Svogūnai - morkos senovinė formulė visai pas mane neveikia... Visi kirmėlėti ir prasti . Priedo svogūnų druska nenupilsi normaliai , kad musė nepultų . Saugoti turi .

Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2024 02 02, 12:07)
Pas mane porai šiltnamyje puikiai pakasti išsilaikė. mirksiukas.gif
Dusia,kada Jūs keliausite?


Porus irgi taip laikau , jau daug metų . Kaupus dariau pirmą kartą... FB skaičiau ir Saintlina leido biggrin.gif
Mudu skrendam 10 vasario, 17 grįžtam. Kaip tik Kinija švenčia tą savaitę. Viešbučius užsibukinom, mašiną susižiūrėjo MB . Gyvensim ne vienoje vietoje. Žadam lipti į kalną, reikia pažiūrėti ko vertas mano sportas tongue.gif
Ingrida, kaip suprantu reikia vasarines kleides traukti iš spintos ? Šilta ?

Mano vaikystės namuose jokio rūsio nebuvo. Žiemai pašariniai burokai kaupe. Sėklinės bulvės kaupe. Kodėl nebuvo nežinau. Aukšti gruntiniai vandenys ? Fainas rusys buvo pas gimines Latvijoje... Tą pamenu.

Rusys kurio norėčiau savo kaime kainuotų nuo 6 iki 8 t. Parodoj apžiūrėjau biggrin.gif Ir pas mus jis puikiai , nes smėlis, jokių gruntinių vandenų .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 02 vasario 2024 - 12:32

Ingrida, skaniai susikaitė tavo poilsis :) Super!

 

Dusia, reiks ir man to griovelio su tirščiais - tik jis pas mus šeimoj geria kavą. Anksčiau kitoj vietoj geros morkos užaugdavo, kai Saintlina užrodė Baltic seeds sėklas. Vėliau pakeitėm daržo vietą ir šūdskis. Jau sakiau, kad nesivarginsiu, vis tiek neužauga. Mes pamiškėj, tai kokių tik kenkėjų nėr :) Svogūnus tai pilu su druskingu vandeniu, jei spėju, kol svogūninė musė nepasidarbavo.

 

Taip, tas rūsys gėris. Bulvės, burokėliai, morkos, - daug ką ten laikė. Didelis, daug vietos. Per vieną pusę per tokius latakus privažiuodavo, supildavo, kitoj pusėj durys buvo. Mes su pusbroliu ten pacus kartais pavaikydavom, jei per javapjūtes, derliaus nuėmimą įsisukdavo. Dabar galvoju, kaip mes ir nebijodavom, nesuprantu. 

O va pašarinius runkelius, burokus Močiutė supildavo į tas tokias duobes ir apipildavo žemėm, pasluoksniuodavo kitoje pusėje, už kluonų, tvartų, kad nešiot toli nereiktų, tikriausiai.

 

Ai, o dėl gruntinių vandenų, tai pati sodyba ant kalno, tas rūsys taip pat ant kalno, o va šulinys pakalnėj ir tai nemažai rentinių suvaryta buvo. Dabar pusbrolis gręžinį pasidaręs, bet neklausiau, kokiam gylyje gysla buvo. Tikrai neaukštai sodybvietėj gruntiniai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 02 vasario 2024 - 12:55
Labas rytas,

pirmiausiai Amadejai daug daug kantrybes ir sveikatos. 4u.gif 4u.gif
Vakar buvo persilauzimo turbut diena.Asaros,miegas,visa diena lovoj,sono skausmai,asaros miegas ir viskas is naujo.
Miegojau visa nakti irgi gerai,net ant skaudulio sono,nes nebeskauda.MB labai gerai plauna peroksidu,ipurskia i ta anga as imu judint peties raumenis,jis dar paglosto ta kisene,issivalo viskas su burbuliukais,tada vel is naujo ir gyja gerai.
Si ryta ,jei ne silpnumas,buciau lyg sveika.Issimaudziau,atjaunejau,netekau 5 kg,kas pakele nuotaika,sonas lyg neskauda.Pastebejau,kad tas probio7 labai gerai veikia man,nebeniezti oda,nors jis gal kepenu netvarko,bet vat praejo odos niezejimas.Vakar lyg kairej pusej po sonkauliu lanku kazkoks skausmas buvo,bet va siryt nieko neliko.Bet nati prakaituoju ziauriai,dveji naktiniai pakeisti ir viena kaldra,nes mano pusej ji slapia buvo negalejau miegot.Busiu,kaip po rusiskos pirties.
Gal ir galiu sakyt pfu pfu pfu ir beldziu i stala,kad sveikata taisosi.Matysim ka jie cia siandien pasakys,parasysiu gryzus.
Draugai isleke 3d savaitgaliui i Ispanija,bilietai 14 euru i viena gala.Jie rubu turi pasilike ten,tai vaziuoja tik su rankenuku ir viena kuprine.Is aerouosto zada neimt taxi,nes jis kainuoja 45 eurai iki namu,o aerouoste yra nemokamas autobusas i miesteli,o is ten i Oropesa eina traukinys,30 min ir namie 12 euru.Vakar atsisveikino,isdeste plana ir sake pasakys,kaip tas planas veiks.
Pasveiksiu ir mudu vaziuosim trumpam,kokiom 10 dienu,nes UK orai siaubingi,Saule vakar buvo grazu silta,o as lovoj ir asarose,siandien oras toks,kaip mano vakarykste nuotaika,plius dar vejas 25km/val.
Ingrida maciau fb,grazuole,su ryskiu kostiumeliu,vyro ten nematyt,jos apredai ji uzdengia savo svytejimu.Saunuole,liekna grazi.Pailsek,nes labai sunkiai dirbi.
Dusiuk,nesijaudink,jei neparasau,tai ner nuotaikos,gi buna taip,kol kas,jauciu,dar gyvensiu.
Jau galvoju apie darza,reik papriku seklu ieskot hibridiniu Dudios patarimu,set kuo greiciau,po to pomidorus menesio vidury,kavos tirsciu turiu daug,o ir aparata nauja pirkom,tai ismeta daug suspaustu,ne beda,sesiu irgi taip.
Jus dar nezinot,kad man teko gyvent be saldytuvo,tevai ji gavo pirkt tik kokiais gal 1965 metais,tada ir dujine virykle isigijo.Turejo salta sandeliuka salia virtuves su cementinem grindim ,o darzovem kaupa turejom darzo gale,toki ieinama,laiptais zemyn.Man jis labai nepatikdavo,iejus atrodydavo,kad tuoj mane uzgrius.
Atsakyti
Luety smagu girdėti , kad sveiksti wub.gif

Pou mano vaikystės namuose duobės neįmanomos daržovių laikymui. Tik kaupas ir ant kalniuko. Dar aplik kaupą griovelis turi būti iškastas. Šiaurės Lietuvos žemė kaip sviestas, riebi . Vanduo laikosi paviršiuje po lietaus .
Atsakyti