Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Pou @ 2024 01 29, 09:46)
<p>Luety, Lietuvoje tikriausiai siųstų mėginį ištyrimui. Neaišku, kas ten pas tave buvo - ar cista, ar šiaip kaip abscesas. Pas mane cistos kartais susiformuoja papciuose, tai ima biopsiją, jei jos neskaidrios. Tad labai sunku komentuoti, kai neaišku kas.</p><p></p><p>Neblogai. Tik gerk 5 dienas, porą dienų pertrauka, tada vėl išgerk. Čia didelė dozė.</p><p>Gali ir margainio išgert, kepenis pastiprint, gavai a/b nemažai.</p>

Kazkaip man tas cinkas kelia itarimu,reiks eit skaityt kur nors,nors esu ieskojus,ne ka radau su tokia doze.O patarimu gert butent tokia doze buna daug.
Kas tas margainis,arbata?Man reiktu kepenis atgaivint,labai niezti kunas,ne tik ta vieta.
Kiek supratau,man ten buvo adenoma,arba rusiskai -liaudiskai-Жировик.Anais gerais laikais brolis operavosi lipoma,tai ji metam laiko pastate prieziurai,turejo daznai eit tikrintis.O dabar niekas niekam nieko nerupi.
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2024 01 29, 11:45)
TB darbe mirties liūdijimąprie prašymo ir gaus pašalpą dėl mirusio artimo žmogaus, paskui dar vieną pašalpą gali gauti dėl gaisro padarinių. Tu irgi gali kreiptis su prašymu dėl gaisro. Taip gali kilti kliūčių dėl to, kad ne jūsų turtas, yra principingų darbdavių, bet kiek žinau dažnu atveju yra tenkinami tokie prašymai.

mes be kitų darbų dar turime ir savo įmonę, tai čia patys sprendžiam dėl mokėjimo. Gal gali smulkiau parašyti ar nukreipti kur gauti info dėl pašalpos dėl gaisro padarinių? Testamentu tas turtas paliktas mb.
Kaip suprantu, neapmokestinamą ir nedeklaruojamą pašalpą mirus mamai galima jam mokėti 5 mma?
O dėl gaisro jau turbūt kitaip?
Atsakyti
Luety ,jei visur niezti ,tai isgerk kokio zyrteko tablete.Zinau ,kad tu neviernas tamosius ,bet nu gal nepakenks.
Ir jokiu budu dar nedek druskos,pulinys dar toli grazu neissivale.Dabar visai tiktu tavo megiamu ciobreliu extraktu plaut.Vis antiseptikas.Gal medetku turi,irgi gerai.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 01 29, 11:37)
Saintlina, o pas jus darbe yra patvirtinta kolektyvinėj sutarty dėl galimybės gauti pašalpą, mirus šeimos nariui?

mb darbe yra profsąjunga ir kolektyvinė sutartis, tai ten profsąjungos nariai labai ginami. Nemokamų atostogų turbūt neprašys, nes turi nedarbingumo pažymėjimą iki vasario 1 d. Greičiausiai prašys jį pratęsti.
Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 01 29, 12:05)
.Zinau ,kad tu neviernas tamosius

labai smagus šitas išsireiškimas smile.gif buvau pamiršus smile.gif
dėl druskos tai taip, tu visiškai teisi.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 01 29, 14:03)
mes be kitų darbų dar turime ir savo įmonę, tai čia patys sprendžiam dėl mokėjimo. Gal gali smulkiau parašyti ar nukreipti kur gauti info dėl pašalpos dėl gaisro padarinių? Testamentu tas turtas paliktas mb.
Kaip suprantu, neapmokestinamą ir nedeklaruojamą pašalpą mirus mamai galima jam mokėti 5 mma?
O dėl gaisro jau turbūt kitaip?

Savo įmonėje rašote prašymą, išleidžiate įsakymą( prašymo pagrindu) tuomet išmokate MMA ( 5X924 Eur). Čia jau bendra(gaisro ir artimo žmogaus mirties) galima nepamokestinama suma, tą patį jis rašo ir darbovietėje, gal kolektyvinėje sutartyje kitaip numatyta, nes tikrai gali būti taip, bet betkokiu atveju pirma prašymai, paskui įsakymas ir išmoka.
O va dėl savivaldybės tai nežinau verysad.gif reikia kreiptis jau į tą savivaldybę kurioje yra turtas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 29 sausio 2024 - 12:23
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 01 29, 10:05)
Luety ,jei visur niezti ,tai isgerk kokio zyrteko tablete.Zinau ,kad tu neviernas tamosius ,bet nu gal nepakenks.
Ir jokiu budu dar nedek druskos,pulinys dar toli grazu neissivale.Dabar visai tiktu tavo megiamu ciobreliu extraktu plaut.Vis antiseptikas.Gal medetku turi,irgi gerai.

As ne neviernas tamosius,bet kur man gaut UK to zyrteko?
MB padare is mazo purskiamo buteliuko purkstuko stipria srove ir purskia i skylutes su juo peroksida,nebe is visu skyliu beputoja,aplink apvalom skiesta degtine,tai tu antiseptiku ten turim.Vakar dar buvo viena to susileidusio guzo dalis skausminga ir raudona,tai dejom dar ichtiolo.Nakciai druska.Si ryta jokio raudonumo nera,neskausminga.Mb viska mato,as tik foto paziuriu,kad isitikint ar jis neklysta.Istiesu,tai tikrai jau eina i pabaiga,matosi pagal sekreta.Jei dar bus itarimu,desiu dar ichtiolo.

O medetkos gert del kepenu?Nes as ju kasmet prisirenku ir turiu nemazai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 29 sausio 2024 - 12:25
Luety ,prasau visko galima gaut.https://www.unitedpharmacies-uk.md/Ebast-Ebastine-10mg-10-Tablets-p-1834.html
Medetkos tinka ir i vidu ir isoriskai.
Atsakyti
Luety Mairgainis yra augalas . Aš asmeniškai gėriau kapsules.
Tikrai ir pas Jus yra vaistinėse.

Sanitlina - gal padės ?
Stichinės nelaimės atveju tikslinė pašalpa skiriama, jeigu dėl jos kreiptasi ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo stichinės nelaimės atsitikimo.
https://www.trakai.l...ine-parama/2925

Žiūrėk tos savivaldybės psl. Skirtigai jos ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 01 29, 10:33)
Luety Mairgainis yra augalas . Aš asmeniškai gėriau kapsules.
Tikrai ir pas Jus yra vaistinėse.

Sanitlina - gal padės ?
Stichinės nelaimės atveju tikslinė pašalpa skiriama, jeigu dėl jos kreiptasi ne vėliau kaip per 3 mėnesius nuo stichinės nelaimės atsitikimo.
https://www.trakai.l...ine-parama/2925

Žiūrėk tos savivaldybės psl. Skirtigai jos ...

Aha,as kaip tik ziurineju ir skaitineju apie ji,yra UK kapsuliu.
Atsakyti
Luety, jei galiu patarti - palengvink kepenų gyvenimą maistu . Aš kaip visada už savo arkliuko. Visas maistas virtas ir troškintas, nieko kepto . Daug kopūstų , kad žanyno gerieji gyventojai turėtų ką valgyti . Kalafijorai , brokoliai , paprasti kopūstai. Geriau termiškai apdoroti . Ir žinoma kepenims peilis yra cukrus ... bet kokiame pavidale, miltų , kruopų, krakmolo, bulvių. Bet tai mano nuomonė , kurią susidariau perskaičius ne vieną knygą , straipsnį ir tt.
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2024 01 29, 12:22)
Savo įmonėje rašote prašymą, išleidžiate įsakymą( prašymo pagrindu) tuomet išmokate  MMA ( 5X924 Eur). Čia jau bendra(gaisro ir artimo žmogaus mirties) galima nepamokestinama suma, tą patį jis rašo ir darbovietėje

ačiū labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

Luety, žiūrėk su silimarinu. Tikrai yra pas jus, aš iš Iherbo siunčiuos, bet yra ir JK.

Cinko dideles dozes galima vartoti, bet reik pulsuojančiai, kad neperdozuoti ir ribotą laiką.

Dėl maisto - čia man chirurgas siuntė tokias rekomendcijas dėl t. pūslės, bet tokia tausojanti dieta tinka ir "užsidegus" kepenims:

Dietos sergant tulžies pūslės akmenlige ir po tulžies pūslės operacijos

Mitybos patarimai

1. Valgykite dažnai, kas 2-3 val., nedideliais kiekiais.
  2. Sumažinkite riebalų kiekį maiste – rinkitės liesus maisto produktus.
  3. Vartokite daugiau vaisių ir daržovių.
  4. Salotas ruoškite naudodami nedaug (šaukštą porcijai) aliejaus.
  5. Atsisakykite riebaluose kepto bei rūkyto maisto.
  6. Venkite šalto maisto, iškart iš šaldytuvo. Maistas turi būti kambario temperatūros.
  7. Stenkitės nevartoti druskos.
  8. Valgykite mažiau cukraus, saldumynų.
  9. Gerkite vitaminų A,D,E,K.
  10. Ribokite alkoholį.

Ką valgyti ir ko vengti?

Kruopos, miltai, makaronai.

Siūloma Juoda duona vakarykščio kepimo ( su sėlenomis, saulėgrąžomis, skaldytais grūdais), košės, makaronų patiekalai, javainiai.

Vengti Mielinės tešlos, riebių kepinių. Riboti baltą duoną, bandeles.

Mėsa, paukštiena.

Valgoma 2-3 kartus per savaitę.

Siūloma Jautiena, laukinių žvėrių mėsa, triušiena, paukštiena be odos, geriausiai virta ar troškinta.

Vengti Keptų, riebių patiekalų, taip pat rūkytų, marinuotų paukštienos ir mėsos gaminių.

Žuvis, jūros produktai.

Valgoma 3-4 kartus per savaitę.

Siūloma Žuvis paruošta garuose, vandenyje, kepta orkaitėje. Gaminant nemarinuoti, vengti riebalų.

Vengti riebaluose keptos žuvies.

Kiaušiniai.

Siūloma 2-3 vnt. Per savaitę, patariama baltyminiai omletai.

Vengti Kiaušinienės su lašiniais, kitų riebių patiekalų.

Pienas ir jo produktai.

Siūloma Pienas, rūgpienis, kefyras – liesi 1%, liesa varškė ir sūris iki15%, fermentiniai sūriai iki 30%, grietinė (1 valg. Šaukštas per dieną), sviestas (1 arbat. Šaukštelis per dieną).

Vengti Nenugriebto pieno ir visų riebių jo produktų.

Daržovės, vaisiai.

Siūloma Visos daržovės (400-500 g dienai, 2/3 kiekio – šviežios), visi vaisiai (300 g dienai).

Vengti Riboti daržovių konservus ir keptas bulves (fri, kroketai, bulviniai blynai, traškučiai).

Saldumynai.

Siūloma Želė, putėsiai, saldainiai, medus.

Vengti Riebių (pyragėlių, tortų).

Gėrimai

Siūloma Vanduo, arbata, sultys.

Vengti Alkoholio, kavos ( ne daugiau 2 puodeliai per dieną, tik natūrali, pupelių, tik filtruota),limonadų.

Riebalai.

Siūloma Aliejus 2-3 valg. Šaukštai per dieną dedamas į paruoštus patiekalus ar salotas.

Vengti Visų kitų.

Prieskoniai.

Siūloma Žoliniai prieskoniai

Vengti Aitrių prieskonių.

Kiti.

Siūloma Migdolai, virti grybai.

Vengti Riebaluose ruoštų grybų.

Atsakyti