QUOTE(Pou @ 2024 01 27, 09:15)
<p>Luety, nėra nusipirkti vienkartinių švirkštų vaistinėje?</p>
<p>Nežinau, jei jauti diskomfortą, gal pasirodyk gydytojui. Aš tiesa pasakius, kažkaip prisibijau tokių būsenų. Jauč varyčiau. Nes kartais reikia tiesiog atverti normaliai, kad gerai išsivalytų ir normaliai sugytų. Jei gydymo įstaiga yra netoli tavęs, tai ten gal turi procedūrinį?</p>
<p> </p>
<p>Dusia, tai kiekvienas renkasi, kur patogiau. Tik jei turi siuntimą, per sistemą, jei yra vietų pas tos specializacijos gydytoją, užsiregistruoti pakankamai lengva, ypač, jei žinai, kokioj gydymo įstaigoj. Pasirenki savivaldybę, įrašai gydytojo specializaciją ir gydymo įstaigą - išmeta visų tos specializacijos gydytojų laisvus vizitų laikus toje įstaigoje. Jei nėra, gali nuiimti įstaigą ir tau išmes toje savivaldybėje esančių gydymų įstaigų tos specializacijos gydytojų laisvus laikus.</p>
<p> </p>
<p>Sūnui reikia konkretaus gydytojo, nes Lietuvoje keli tegydo tokią retą ligą, ji retų ligų registre yra. Kas pusmetį reikia specifinius tyrimus padaryt, daro tik Klinikose. Pagal juos vaistų dozė tikslinama. Bet jam eilė atskira, ne per registratūrą. Retomis ligomis sergantiems visiems taip yra. Kažkodėl man atrodo, kad ir onkologiniams ligoniams kažkaip yra kitaip, vadinamas žalias koridorius.</p>
<p> </p>
<p>Dusia, dėl lelijų - čia tik šiaip, prie progos ir jei neužmirši. Tikrai specialiai negalvok ir nebandyk prisiminti. Beje, kažkada per TV esu mačius tų lelijų laukus Lietuvoje. Gal taviškius rodė? Įpūdingas vaizdas.</p>
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 01 27, 09:24)
As irgi bijau ,kad luety nekantrumas vel to pulinio gyvenimo nepratestu.Jau ir taip daugiametis.
Jokiu budu dar nesudyciau.Galima juros vandeniu plaut ,bet tik tiek.
OSiaip tai manau nuejus savaitgali i skubios pagalbos punkta,be isankstiniu priesisku nuostatu ,gal kas pasigailetu ir profesionaliai apdorotu abscesa.
Mergaites,viskas bus gerai.Valosi puikiai,skyles darosi per kur valytis,siandien jau subliusko,reiskia issivale.Antibu sugerta daug,gal dar saugo nuo kraujo uzkretimo.Tempera nekyla,perrisus daug smagiau,nebeskauda,tik jautru ir zinai,kad yra kazkas.Jei butu kas blogai,manau visi isvardinti simptomai pasireikstu.
Dabar del proceduriniu:nera tokiu proceduriniu prie musu mazu polikliniku ar kaip pavadint surgery.Ten gali pamatuot ugi,spaudima,suleist vaistus,jei paskirta ir tai reikia talonelio pas sesele.Toki perrisima nesvaru nemanau,kad isileistu i ta procedurini ne procedurini,o tiesiog seseles kabineta.
Svirkstu nei vienkartiniu,nei kokiu negausi be recepto,kad gaut recepta,reikia vel pasiekt kazkaip seimos gydytoja,o jam irodyt,kad tau tu svirkstu reikia.Apsauga del narkomanu.Pas mus net viesuose tualetuose melyna spalva sviesos dega,kad tokiame apsvietime narkomanai nematytu venu,kur durt.
Emergency laukt 8-10 valandu ir tai nezinia ar prieisi...nu gal dar paziuresim kaip cia valysis toliau.Ka jis man,ispjaustys,su ju profesionalumu,dar uzkres krauja,ir ides drenus,kad isteket puliai.Ta pati atlieka ichtiolas.
Pas sunu vonioj buvo veidrodis ant duru,anukai susistumde ir tas veidrodis,kaip stacias uzkrito mazai anukei,gal kokie 3-4 metukai buvo,ant kojytes pedos ir teko gipsuot.Buvo ziazda,o uzdejo gipsa aklina,gavosi kraujo uzkretimas.Va taip cia dirba.Ne gydytojai,o kalviai.Gerai,kad pavyko isgelbet vaika,sunus mano arsus,vos nenukele ten stogo jiems.Atsiprasinejo ilgai,leido abiem tevam but su vaiku ligoninej,o iki tol nei vienam.