Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Pou, tikrai galėsiu bandyti iškasti. Bet jos auga pievoje, taigi turėtų būti svogūnėliai labai giliai sulindę? Jei ūkininkas pievą nušienauja tai būna mažiau žiedų. Jei nugano tai kitą pavasarį tūkstančiai. Kaip aguonų laukai raudonuoja, taip pas mane lelijų pievos raudonuoja. Gražus vaizdas.

Pou, man šeimistas parašė siuntimą ir pasakė registruokis kur Tau patogu.  O man labai patogu prie namų, o ne blaškytis po Kauną. Ne bėda, o profilaktika...  Gal kiti šeimistai kitaip? Maniškis vadybininkas, ne daktaras. Kol tarp mudviejų nėra trečio, ty ligos sutariam puikiai.

Luety, skaitau apie Tavo bėdas  ir man atrodo skauda. Ir kiek ilgai viskas tęsiasi. Lietuvoje tikrai būtų išpjovę ramybės būsenoje... be to dar siunčia visada tyrimui dėl blogų ligų tokius darinius. 

Sveik!!!

Atsakyti

Merginos, bet jeigu turit siuntimus, kaip gali būti vargas? Galima net matyti, kur tas pats gydytojas dirba, jei pas konkretų norit papulti. Kai aš ne tik save registruoju, man tai labai patinka, ką galiu padaryti nuotoliu. Gal kitiems tai neaktualu, bet jei registruoju Mamą ir ji ne pas mane, paskambinu Jai, atsidarau sistemą ir sakau, kokie laikai laisvi, suderinu su vizitais pas kitus gydytojus, nes matau vizitų istorija, kada, kur užregistruota. Gal čia aktualiau, kai prasideda techninė apžiūra, t. y. vienu metu ne vienas vizitas, tai reik susiderinti. Aš ir Mamą, ir Sūnų, ir save registruoju, tai man gerai.

Telefonu skambinu, kai registruoju Sūnų per retų ligų registrą. Dažniausiai reik konkretaus gydytojo mums visiems, tai man ta bendra eilė netinka - ji aktuali registracijai telefonu.

Ingrida, dėl vizito pas onkologę, pasiaiškink kitą kartą. Įtariu, kad tokiu atveju gal registracija vyksta ne per registratūrą, o tiesiog per jos slaugytoją. Nes kitu atveju, be siuntimo sistema neleidžia užregistruoti. Kiek skaičiau, taip padaryta dėl to, kad pacientai prisiregistruodavo pas 3 gydytojus tos pačios specializacijos, užimdavo laiką, o "atsiregistruot" pamiršdavo arba tiesiog neatvykdavo. Kai siuntimai dabar galioja labai ilgai, tai išnyko ta bėda, kad siuntimas nustoja galioti dar nespėjus užsiregistruot.

Atsakyti

Luety, nėra nusipirkti vienkartinių švirkštų vaistinėje?

Nežinau, jei jauti diskomfortą, gal pasirodyk gydytojui. Aš tiesa pasakius, kažkaip prisibijau tokių būsenų. Jauč varyčiau. Nes kartais reikia tiesiog atverti normaliai, kad gerai išsivalytų ir normaliai sugytų. Jei gydymo įstaiga yra netoli tavęs, tai ten gal turi procedūrinį?

 

Dusia, tai kiekvienas renkasi, kur patogiau. Tik jei turi siuntimą, per sistemą, jei yra vietų pas tos specializacijos gydytoją, užsiregistruoti pakankamai lengva, ypač, jei žinai, kokioj gydymo įstaigoj. Pasirenki savivaldybę, įrašai gydytojo specializaciją ir gydymo įstaigą - išmeta visų tos specializacijos gydytojų laisvus vizitų laikus toje įstaigoje. Jei nėra, gali nuiimti įstaigą ir tau išmes toje savivaldybėje esančių gydymų įstaigų tos specializacijos gydytojų laisvus laikus.

 

Sūnui reikia konkretaus gydytojo, nes Lietuvoje keli tegydo tokią retą ligą, ji retų ligų registre yra. Kas pusmetį reikia specifinius tyrimus padaryt, daro tik Klinikose. Pagal juos vaistų dozė tikslinama. Bet jam eilė atskira, ne per registratūrą. Retomis ligomis sergantiems visiems taip yra. Kažkodėl man atrodo, kad ir onkologiniams ligoniams kažkaip yra kitaip, vadinamas žalias koridorius.

 

Dusia, dėl lelijų - čia tik šiaip, prie progos ir jei neužmirši. Tikrai specialiai negalvok ir nebandyk prisiminti. Beje, kažkada per TV esu mačius tų lelijų laukus Lietuvoje. Gal taviškius rodė? Įpūdingas vaizdas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 27 sausio 2024 - 11:17
As irgi bijau ,kad luety nekantrumas vel to pulinio gyvenimo nepratestu.Jau ir taip daugiametis.
Jokiu budu dar nesudyciau.Galima juros vandeniu plaut ,bet tik tiek.
OSiaip tai manau nuejus savaitgali i skubios pagalbos punkta,be isankstiniu priesisku nuostatu ,gal kas pasigailetu ir profesionaliai apdorotu abscesa.
Atsakyti

Pou,  aš pasirinkau konkrečios poliklinikos, konkretaus padalinio,  konkrečią paslaugą ir  laikų nematė sistema. Pasirinkus Kaune tą paslaugą metė klinikas , ir dar kažką... o paskambinus į padalinį  laikų buvo sočiai,  pasirinkau sau patogų... arba aš kažko ten nemoku vėl. Dzin, nesimokysiu jau :D .  Dabar nebereikia , kuo labai džiaugiuosi. 

Atsakyti
Luety , mano supratimu vienkartinius švirkštus be adatų turėtų parduoti ?
Dar plovimui yra tokie balionėliai , kur vaikams snarglius iš nosies traukdavom. Pamenat? Tikrai turėtų būti. Gal prie kūdikių prekių ? Nieko gudriau žmonija nesugalvojo .
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 01 27, 09:15)
<p>Luety, nėra nusipirkti vienkartinių švirkštų vaistinėje?</p>
<p>Nežinau, jei jauti diskomfortą, gal pasirodyk gydytojui. Aš tiesa pasakius, kažkaip prisibijau tokių būsenų. Jauč varyčiau. Nes kartais reikia tiesiog atverti normaliai, kad gerai išsivalytų ir normaliai sugytų. Jei gydymo įstaiga yra netoli tavęs, tai ten gal turi procedūrinį?</p>
<p> </p>
<p>Dusia, tai kiekvienas renkasi, kur patogiau. Tik jei turi siuntimą, per sistemą, jei yra vietų pas tos specializacijos gydytoją, užsiregistruoti pakankamai lengva, ypač, jei žinai, kokioj gydymo įstaigoj. Pasirenki savivaldybę, įrašai gydytojo specializaciją ir gydymo įstaigą - išmeta visų tos specializacijos gydytojų laisvus vizitų laikus toje įstaigoje. Jei nėra, gali nuiimti įstaigą ir tau išmes toje savivaldybėje esančių gydymų įstaigų tos specializacijos gydytojų laisvus laikus.</p>
<p> </p>
<p>Sūnui reikia konkretaus gydytojo, nes Lietuvoje keli tegydo tokią retą ligą, ji retų ligų registre yra. Kas pusmetį reikia specifinius tyrimus padaryt, daro tik Klinikose. Pagal juos vaistų dozė tikslinama. Bet jam eilė atskira, ne per registratūrą. Retomis ligomis sergantiems visiems taip yra. Kažkodėl man atrodo, kad ir onkologiniams ligoniams kažkaip yra kitaip, vadinamas žalias koridorius.</p>
<p> </p>
<p>Dusia, dėl lelijų - čia tik šiaip, prie progos ir jei neužmirši. Tikrai specialiai negalvok ir nebandyk prisiminti. Beje, kažkada per TV esu mačius tų lelijų laukus Lietuvoje. Gal taviškius rodė? Įpūdingas vaizdas.</p>



QUOTE(Acqua Alta @ 2024 01 27, 09:24)
As irgi bijau ,kad luety nekantrumas vel to pulinio gyvenimo nepratestu.Jau ir taip daugiametis.
Jokiu budu dar nesudyciau.Galima juros vandeniu plaut ,bet tik tiek.
OSiaip tai manau nuejus savaitgali i skubios pagalbos punkta,be isankstiniu priesisku nuostatu ,gal kas pasigailetu ir profesionaliai apdorotu abscesa.


Mergaites,viskas bus gerai.Valosi puikiai,skyles darosi per kur valytis,siandien jau subliusko,reiskia issivale.Antibu sugerta daug,gal dar saugo nuo kraujo uzkretimo.Tempera nekyla,perrisus daug smagiau,nebeskauda,tik jautru ir zinai,kad yra kazkas.Jei butu kas blogai,manau visi isvardinti simptomai pasireikstu.
Dabar del proceduriniu:nera tokiu proceduriniu prie musu mazu polikliniku ar kaip pavadint surgery.Ten gali pamatuot ugi,spaudima,suleist vaistus,jei paskirta ir tai reikia talonelio pas sesele.Toki perrisima nesvaru nemanau,kad isileistu i ta procedurini ne procedurini,o tiesiog seseles kabineta.
Svirkstu nei vienkartiniu,nei kokiu negausi be recepto,kad gaut recepta,reikia vel pasiekt kazkaip seimos gydytoja,o jam irodyt,kad tau tu svirkstu reikia.Apsauga del narkomanu.Pas mus net viesuose tualetuose melyna spalva sviesos dega,kad tokiame apsvietime narkomanai nematytu venu,kur durt.
Emergency laukt 8-10 valandu ir tai nezinia ar prieisi...nu gal dar paziuresim kaip cia valysis toliau.Ka jis man,ispjaustys,su ju profesionalumu,dar uzkres krauja,ir ides drenus,kad isteket puliai.Ta pati atlieka ichtiolas.
Pas sunu vonioj buvo veidrodis ant duru,anukai susistumde ir tas veidrodis,kaip stacias uzkrito mazai anukei,gal kokie 3-4 metukai buvo,ant kojytes pedos ir teko gipsuot.Buvo ziazda,o uzdejo gipsa aklina,gavosi kraujo uzkretimas.Va taip cia dirba.Ne gydytojai,o kalviai.Gerai,kad pavyko isgelbet vaika,sunus mano arsus,vos nenukele ten stogo jiems.Atsiprasinejo ilgai,leido abiem tevam but su vaiku ligoninej,o iki tol nei vienam.
Atsakyti
Net radau , kažkas tokio :
https://www.kudikiup...se-nosytei-1566
Mano vaikai turėjo tokias baisias rudas, gumines. Jas labai puikiai galima naudoti žaizdų plovimui .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 27 sausio 2024 - 12:08
QUOTE(Dusia37 @ 2024 01 27, 10:03)
Luety , mano supratimu vienkartinius  švirkštus be adatų turėtų parduoti ?
Dar plovimui yra tokie balionėliai , kur vaikams  snarglius iš nosies traukdavom. Pamenat? Tikrai turėtų būti. Gal prie kūdikių prekių ? Nieko gudriau žmonija nesugalvojo .


Man nera tokiu ertmiu dideliu,kad naudot svirkstus dar,siaip MB laiko peroksida tol kol burbuliuoja.Reiks pasieiskot tu balioneliu gal,gal su pipete didesne bandyt istumt,bet ten labai jautru,kazin ar as iskesiu,kad lyst i vidu,nu bet pabandysim abu.Is to didelio kiausinio,liko maziau,kaip puse ,aplink raudona aureole.suprantu ten apsauginis ziedas,kova eritrocitu su infekcija.To ziedo neleiciam.Jei bliuksta,reiskia valosi gerai.
Atsakyti
Kažkada dukrytė buvo dribusi kieme su dviračiu ant purvino asfalto . Lyg peroksidu nuploviau , nuvaliau, sutvarkiau , bet nei velnio nesugyjo , ėmė pūliuoti... Ir pas gydytoją ėjom ir dvejus tepalus pakeitė ir pas chirugą per kokią savaitę papuolėm. Tai tikrai žinau , kad chirurgas neleido naudoti nei peroksido nei kalio permanganato pūliuojančiai žaizdai , sakė užburtas ratas gausis. O išgydžiau tik pati sesės patarimu , sūriu vandeniu 9 pr. Gaminau pati , nepirkau purškalo , nes daug reikėjo . Kadangi keliai, pamerkti negalėjau tai kas 15 min dėjau kompesus , ploviau balonėliu ir tt. Valandą pažaidžiu su pūliu traukimu , leidžiu nudžiūti ir vėl dedu iš naujo. Per pora dienų užsidėjo gražus šašas. Paskui naudojom kokius ten tepalus šašui minkštinti . Žinoma liko didelis randas, bet ir randą ji išsigydė... Pati , pagal vienos jogos trenerės patarimus. Jei gerai įsižiūri , tai lyg baltas brūkšnelis likęs.Visai ne kietas randas.
Tokia mano patirtis su peroksidu . Naudoju tik šviežiai žaizdai dezinfekuoti ...
Kaip man biški medikai išaiškino, dizinfekuoji parviršių, pulinys eina gilyn. Bet ne pirmas Tavo toks darinys , tai gal žinai , kaip reikia daryti .

Atsakyti

Luety, kiaušinio dydžio? Tikrai praleidau kažkokį tavo postą, matyt. Išties didelis. Luety, net nežinau, pasirodyk, prašau gydytojams. Bijočiau aš tokio dydžio plovimus daryt namuose. Plovimus daro su spec. tirpalais.

Pou,  aš pasirinkau konkrečios poliklinikos, konkretaus padalinio,  konkrečią paslaugą ir  laikų nematė sistema. Pasirinkus Kaune tą paslaugą metė klinikas , ir dar kažką... o paskambinus į padalinį  laikų buvo sočiai,  pasirinkau sau patogų... arba aš kažko ten nemoku vėl. Dzin, nesimokysiu jau :D .  Dabar nebereikia , kuo labai džiaugiuosi. 

 Gal tokioms paslaugoms įstaiga vizitų laikų į sistemą nesukelia?

Atsakyti
Peroksidas jau seniai nenaudojamas gydymo įstaigose, nes apmiršta audiniai.
Atsakyti