Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas,

i ta pcia Ingridos minti apie zemdirbius:ar isvis zmones supranta,ko jie streikuoja,ir ar supranta patys zemdirbiai,kad jie streikuoja?
Tokio streiko/pasivazinejimo neskaitau streiku.Tvarkingai sustate traktoriukus,kaip pirmokai,su UE veliavytem...kazkoks vaiku darzelis.Lai pasiziuri i prancuzu,vokieciu,nyderlandu zemdirbiu streikus.Vokietijoj net traukiniai nevaziuoja,prisideda prie zemdirbiu,nes jei zemes ukio neliks,badas juodas visame pasaulyje bus.
Po dvieju uraganu isgyvenom,bet dar sode nebuvau,o ir nuvaziut ne kazkas,pagrindinis kelias per soda sutvarkytas,o musu salutinis,vietomis balos iki ratu aukscio.Tai MB net negalvoja vaziuot.reiks kalbint,palikt masina ant gatves ir eit patikrint.
Sveikatos klausimais,ichtiolo vakar neatnese pastininkas jkplmn,tai raso siandien bus,o turejo atnest,nes zmogus,kuris siunte,mokejo uz sekancia diena ,kad but pristatyta.Laukiu siandien.Siaip kazkiek sumazejes,niezti su skausmu.
Atsakyti
Ingrida,tai nieks is taves jokiu pievu nenusavino.
O kam tos pievos ,jei gyvuliu nebera ,arba jie seriami intensyviai,kaip pas kapitalizma turi but.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2024 01 24, 12:03)
Ingrida,tai nieks is taves jokiu pievu nenusavino.
O kam tos pievos ,jei gyvuliu nebera ,arba jie seriami intensyviai,kaip pas kapitalizma turi but.

Bendrovė turi dar fermą karvių.Visus pauupius nušienauja net atolą susirenka.
Juokingiausia,kad toje durpėje tikrai neužauga geras derlius,traktorius kasmet buksuoja,važiuoja traukti,bet būtinai reikia aparti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 01 24, 09:41)
pas Ingridą vasara  bigsmile.gif 

O pas mus šlapio sniego košė  smile.gif Išėjau ryte su šuniu, kur koją pastatau, ten nugrimzta iki bato viršaus.

Jei paguos Kaune irgi tas pats ...Aukštesnių guminių reikia, arba plausto . Kaip beveik kaip Ingos dainoje. Vanduo ( ugnis) ir ledas .
Ingrida, ir pas mus prašė ne kartą pievas išnuomoti grūdų augintojai . Bet mes susiradom mėsinių galvijų augintojus, tegul gano ar pjauna šieną . O rapsų aplink vis tiek pasėja , nors žemės mano krašte visai nederlingos. Matyt apsimoka.
Kurapkos pas mane gyvena. Perėjo sode po svarainiu.Atėjo lapė lizdą išdrąskė... Gamta.
Ūkininkai tikrai dirba daug ir sunkiai. Ne kiekvienam toks darbas. Mes kažkaip draugiškai sutariam su aplinkiniais ... Už ačiū nieko neprašom, ko prašom už tai susimokam.

Dar vienas testas kam įdomu :
https://www.instagra.../...zYydHpqNQ==
Turit vidinių raumenų ar ne biggrin.gif


Papildyta:
Lietuvių mentalitetas nėra toks kaip prancūzų. Kad išvažiavo jau gerai . Kad Vilniaus sėdmaišiniai , moliūgų latė gėrėjai , fondų darbuotojai sužinojo apie ūkininkus jau gerai ... Ir mano nuomone, lietuvių nereikia menkinti ar lyginti.
Visai neišmanau , ko jie nori . Biški skaičiau , bet nesigilinau . Supratau , kad pasipiktinimas kilo , nes valdžiukė ėmė vienokią paramą, paskui pakeitė kursą į žalią ir ūkinikai nebegali vykdyti senos veiklos, o jei vykdo žalius reikalavimus reikia paramą gražinti ? Pasiklyde vertime...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 24 sausio 2024 - 11:21
man rodos, pievos gi negali būti tiesiog pievom. Jei ten neganomi gyvuliai, jas vis tiek reik šienaut, kitaip bus baudos už plotų nepriežiūrą. Ar išmokas sumažins, ar mokesčius už apleistą šabakštyną padidins. Turbūt neapsimoka jas tiesiog prižiūrėt už tai pajamų negaunant?

O dėl traktorių tai vakar lygiai taip kaip Luety pagalvojau )) važiavom per centrą. Taip tvarkingai tie traktoriai surikiuoti, centimetrų atstumais. Važiuoja mieste irgi tvarkingai eilute. Niekam jokių nepatogumų nekelia. Kas jų klausys?
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2024 01 24, 11:30)


nesigauna darbe pabandyt ))) bet jaučiu, kad greičiausiai bus kaip tam vyriškiui )))
Atsakyti
Tai kad mokesčiai už apleistą žemę yra pakankamai dideli šiai dienai ... Jei turėti kokį hektarą apleistos pievos mažai nepasirodys.
Mano akimis vien susiorganizuoti ir atvažiuoti į Vilnių traktoriais yra daug. Lietuvio mentalitetui. Ilga baudžiava pas mus buvo .
Gal ateis diena , kai mūsų ūkininkai ir srutų prie seimo papils. Tada vėl bus ko visiems dejuoti. Čia toks pirmas protestas, kai į sostinę važiuoja? Paryžiuje tai dažni vaizdai tongue.gif

Apie pievas,reikalavimus, "naujus" traktorius yra nemažai info įkelta Audriaus Bačiulio FB sienoje. Kam įdomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 24 sausio 2024 - 12:16
Kokia šlapdriba Kaune , brr...
Niuruma... Ir rytinis sportas mažai gelbėja nuotaikas, o ledų aš nesu mėgėja. Geriau jau maudytis biggrin.gif
Pou , kaip laikaisi ?
Mukute, užeik nors pasilabinti... Kaip tam vaikui sužalotam Balyje sekasi ? Vis pagalvoju.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2024 01 24, 11:18)
Bendrovė turi dar fermą karvių.Visus pauupius nušienauja net atolą susirenka.
Juokingiausia,kad toje durpėje tikrai neužauga geras derlius,traktorius kasmet buksuoja,važiuoja traukti,bet būtinai reikia aparti. ax.gif


Nes kai teks susimokėti už apleistą žemę mokesčius mažai nepasirodys ... Jei nesuars.
Atsakyti

Sveikos,

dėl ūkininkų yra tikrai neblogų pastebėjimų ir ne vien jų naudai.

Mano nuomone, nė vieni profesijų atstovai neturėtų susireikšminti ir reikalauti iškirtinių teisių. Kiekvienas verslas, o ūkininkavimas toks taip pat yra, turi prisiimti rizikas, drausti pasėliui ir t.t.

Dėl pievų? Hm, jei priimi subsidijas, turi laikytis nustatytų reikalavimų. Nepriimk subsidijų, gyvenk iš savo ūkio, nusiškt bus ir ant reikalavimų. Galėsi arti savo laukus ar taikyti sėjomainą. O subsidijos ne iš oro - tai ir mūsų visų pinigėliai sunešti.

Kitas dalykas ar ne per griežti reikalavimai, ar Lietuva ne per uoliai puola taikyti visų reikalavimų iškart, nesugeba išderėti geresnių sąlygų. Bet vėl gi, kol esam didesni recipientai nei donorai, tol derybinė galia ne mūsų pusėje.

Jūs galit sakyti, kad jei nebūtų ūkininkų, nebūtų maisto? Taip, tiesa. Bet jei nebūtų technikos gamintojų, tai jie neturėtų kaip apdirbti savo šimtų, tūkstančių ha. Jei nebūtų chemijos pramonės - nebūtų trąšų, nebūtų kuro  ir t.t. Jei nebūtų medicinos, farmacijos - ar tie patys ūkininkai neserga?

Visuomenė gerai funkcionuoja kaip visuma.

Dusia, yr reikalų šeimoj, tai ir nuotaika atitinkama. Bet pripratus aš. Eisiu galų gale savo sveikatos žiūrėt, gal kažkaip atriš priežastis ir suras būdą padėt.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 01 24, 14:24)
Nes kai teks susimokėti už apleistą žemę mokesčius  mažai nepasirodys ... Jei nesuars.

Valdiška žemė.Neseniai sužinojome moka kapeikas už nuomą.Kiek žinau mokami pinigai,užsiregistravus, kaip tik,kad iki rugpjūčio nepjauti,palikti paukščiams perėti. ax.gif
Et,aš vistiek už pievas. ax.gif Kur aš dabar valerijono pasikasiu? biggrin.gif biggrin.gif O jis auga ne visur.
Atsakyti
Dar tau erkiu maza,vos ne koznas jau borelioze persirges.
O is esmes tai ,pritariu pou.Niekam tie ukininkai Lietuvoje nebereikalingi.Nes liko tik stambieji ,manau.Smulkesnieji jau seniai pasitrauke i vakarus,na as i rytus. biggrin.gif
Tas nuostabus nereikalingumo,absurdo ir atstumimo jausmas.Ir pou as kalbu ne is teorijos o is asmenines patirties.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2024 01 24, 14:07)
Valdiška žemė.Neseniai sužinojome moka kapeikas už nuomą.Kiek žinau mokami pinigai,užsiregistravus, kaip tik,kad iki rugpjūčio nepjauti,palikti paukščiams perėti. ax.gif
Et,aš vistiek už pievas. ax.gif Kur aš dabar valerijono pasikasiu? biggrin.gif  biggrin.gif O jis auga ne visur.

Tai kodėl valstybė nesusižiūri savo žemių ?
Atsakyti