Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Muka , gal kažkas tokio ?
https://www.lrytas.l...ceptas-22860816
https://gpmagija.blo...is-pyragas.html
https://www.receptai.....ninis pyragas
Man skanus su slyviene smile.gif kai jauna buvau ...
Ingrida kiek pamenu dažnai kepa ? Ar maišau ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 15 balandžio 2022 - 15:14

Man skaniausias su juodais serbentais, su slyviene nevalgius nė karto. Išties, tai ir slyvienės nevirus, močiutė kartais tik išvirdavo- pas mus slyvų nėra, vyšnia tik viena užikabino. Šaltiniuota po apačia žemė, gal gruntiniai aukštai - kaulavaisiai neauga.

Iš kaimo buvau parvežus, bet niekaip neįsikabino, iš medelyno sodinom- tai briedžiai pasidarbavo. Viena slyvutė buvo lyg įsikabinus, tai po šios žiemos liko tik ragožius.

Atsakyti
Jo panasus bet norisi senobinio ir kiek pamenu vienas yra panasus bandysiu lipdyti . Mama džiaugiasi nieko nereik daryti ir ką paskui nepamiršk paimti višta kepta, bulkas koselelena ir dar kumpį virtą blink.gif …. Kada ji spėja priminsiu ji dirba ir kol kas nesiruošia išeiti … duok die jai sveikatos . O jau strajintis mėgsta biggrin.gif
Atsakyti
Kaip gerai , kad nulėkėm į kaimą ! Forzicija žydi , ievos beveik išsprogę, radau žydinčių geltonų narcizų - bus pasimerkti .
Ingrida , žinok ievų vantos labai fainas dalykas. Jei auga kur netoli ievos - išbandykit. Mes vis žalias naudojam kai tik lapus išskleidžia. Pas mane labai daug ievų . Ir dar pagalvojau , kad pas tave bitėms reiktų sirinio klemalio . Plečiasi kaip pasiutes, bet labai labai medingas! Jei nebijai per daug užsiveisti, atsiųsiu šaknį . Gal užsikabinis . https://lt.wikipedia...irinis_klemalis
Lyja ax.gif
Laukinių slyvų buvo pilnas sodas kai nupirkom, naikinom bele kaip . Dvi kultūrines pasodinau ir numarinau ... pernais nupirkom pas Sodaitytę. Valandą prakalbėjom, viską išpasakojau : kokia žemė, kiek prižiūros pas mus gauna ir tt . Labai gražiai peržiemojo . Važiuosiu dar pas ją pirkti augaliukų . Sodyba ne gimtinės žemėje - ten numetei ir auga biggrin.gif
Patikrinau - abrikosai visi trys žydės labai . Persikas žiedų irgi pilnas, bet įtartini žiedai - gal pašalę ? Faini medžiai nes labai greitai auga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 15 balandžio 2022 - 15:59
Oi,Dusia,aciu uz trupinini.Kazkada esu kepus,tai ir ryt issikepsiu,turiu savo uogienes,bus mano ranku darbo saldukas.O vis galvojau,ka cia tokio lengvo,paprasto,bet skanaus. 4u.gif 4u.gif
Po kiemelio,atejo eile bandriem laiptam i musu triju seimu butus ir cementuotas kelelis,viskas apauge zolem buvo,lenda bjaurybes is kampu,kur nors kiek zemiu vejas pripucia.MB pasiule,sako,gi tvarkom kasmet,susitvarkykim ir siemet.Labai dziaugiuos,grazu,svaru,smagu.
Po to vaziavom i soda,jau paraisciau keleta pomidoru,kitus jau reikejo penciruoti,o likuciai lipa lauk is vazonu,reik kuo greiciau kazkam atiduot.Pasodinau ankstyvasias paprikas,ir sukisau porus.Ziuriu viena mano lysve svogunu kazkokie nupiepe,galvoju,kas gi jiems netiko.Liko poru,sakau ikisiu i tarpus,kur numire svogunai ir ka,ranka sulindo iki alkunes.Nezinau,ar pelenai,ar kurmiai padare kanalus po svogunais,o tie,vargsiukai neprisiekia zemes saknys ir mirsta.Kad kurmis nenoriu tiket,nes tie vis i pavirsiu iseina ir daro kauburiukus,o cia nera visam darze jokio kauburiuko.Matyt peles,gal iesko mesle slieku,kazin ar peles eda sliekus.Turbut ne.Tai va,vos galo negavau kol visus svogunus sumurdziau gilyn.Po to issivirm kavos,suvalgem sumustini su meskiniais cesnakais,kaip faina,oras nuostabus,tik dangu kryziavo lektuvai,po 3-4 varinejo pirmyn atgal ir viskas,per pora valansdu neliko skaisciai melyno dangaus ir kaitrios saules.Trucina kaip reikiant.Klimatas kaista jpklmn.
Sudygo agurkai,o viena maza sraige nuede lapelius toj zuvies dezej,ir as jos neradau,nues ir kita dar ko gero.Zodziu sedziu pavargus bet laiminga,gamta man duoda daug aukstu vibraciju mano sielai,nors pavargstu.Palikau siltnamio virsutines duris adaras vienoj pusej,bet uzleidau tanku tinkla,kad taip nepustu vejas,ir nebutu salta,bet nakti ziuriu nukris iki 5-8 silumos,tai nepakenks,pomidorai uzsigrudins.
Nusalusioji vynuoge rodo viena pumpureli,reiskia gyvens,tik kiek suvargus bus.
Atsakyti
Nieko netikrinau mėsa suverciau į šaldytuvą nulekiau paskyniau žolytės ir kelis narcizus prabegdama apsidžiaugiau gamta ir vėl mašinon atsirado darbiniu reikalų o teip ir pribegdama pasigrozejau …. Va Luety ir man nesinori gaminti nesinori turamisu, maskarpones tortu ir t.t ir prisiminiau mociutes pyragą graudu kanticka palikau na bandysiu atgaivinti ax.gif tiesa tik su bruknių uogiene čia jau bobulytes tikrai ax.gif
Atsakyti
Grįžau, pavalgiau ir ... Nepakylu nuo sopkės. O tiek minčių buvo tvarkytis... Traukia prie žemės, nėra jėgų, ima miegas. Net spaudimą matavau biggrin.gif. 116/62, kaip ir nežemas. Nu ir gerai. Ilsiuosi toliau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 04 15, 16:28)
Nieko netikrinau mėsa suverciau į šaldytuvą nulekiau paskyniau žolytės ir kelis narcizus prabegdama apsidžiaugiau gamta ir vėl mašinon atsirado darbiniu reikalų o teip ir pribegdama pasigrozejau …. Va Luety ir man nesinori gaminti nesinori turamisu, maskarpones tortu ir t.t ir prisiminiau mociutes pyragą graudu kanticka palikau na bandysiu atgaivinti  ax.gif tiesa tik su bruknių uogiene čia jau bobulytes tikrai  ax.gif

neturiu brukniu uogienes,bus gerai su kuo turiu,dideliai galvos nesuku,as dar net noreciau su rududu karamele,ale bus labai saldu. biggrin.gif biggrin.gif
Kavute,as po pietu irgi be kvapo,isviriau spageciu vakarienei,galvojau MB ka nors virs,bet jis dazo vonia,spakliuoja,tai teko man.
Mano liko langai nenuvalyti is kiemelio puses,bet cia bus ryt ryte.
Pas mus narcizu jau seniai nera ir tulpes tik velyvos,bet ir tos jau baigia zydet.
kava,as vis ziurau ziurau in ta tavo buljona ir nesuprantu,ar jis darzovinis?K tu ten rodai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 15 balandžio 2022 - 18:59
QUOTE(Luety @ 2022 04 15, 19:57)
kava,as vis ziurau ziurau in ta tavo buljona ir nesuprantu,ar jis darzovinis?K tu ten rodai?

Daržovės (morkos, svogūnai, salierų stiebai, cukinijos, pomidorai, česnakai, salierų lapeliai, petražolių lapeliai, ciberžolė, čiobreliai, raudonėlis), himalajų druska, alyvuogių aliejus smile.gif
Jei nori gamybos eigos, galiu į a.ž parašyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 15 balandžio 2022 - 19:07
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 15, 18:05)
Daržovės (morkos, svogūnai, salierų stiebai, cukinijos, pomidorai, česnakai, salierų lapeliai, petražolių lapeliai, ciberžolė, čiobreliai, raudonėlis), himalajų druska, alyvuogių aliejus smile.gif
Jei nori gamybos eigos, galiu į a.ž parašyt smile.gif

O tai cia nereikia tavo dziovykles,cia verdi viska.Parasyk nezinau ar reiks,gal reiks,kai ismoksiu. bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 04 15, 20:18)
O tai cia nereikia tavo dziovykles,cia verdi viska.Parasyk nezinau ar reiks,gal reiks,kai ismoksiu. bigsmile.gif  bigsmile.gif

Reikia džiovyklės biggrin.gif
Atsakyti
Muka,peržiūrėjau receptus.Aš dedu vieną kiaušinį ir dar 2-3 šaukštus grietinės,man trapesnė tešla.Ir būtinai sviestą. 4u.gif Uogienė tinka bet kokia,svarbu,kad tirštesnė. ax.gif
Atsakyti