Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Dusiuk,nėra ką ten rodyti eilinis megztukas,perliuko raštu. ax.gif
Man nuo mezgimo kartais tirpsta rankos naktį ir ankščiau petys skaudėdavo,dabar lygtais nieko. mirksiukas.gif

Yra yra :wub: . Man paprasti patys patys tie.  

Ps aš visą gyvenimą sportuoju, ty  20+ metų.  Visokios jogos su sąnarių mankšta yra gėris . O pas dabartinę trenerę sporto klube tai esu pasakius , kad aš mezgėja, saugoti reikia rankas, max svorių negalima. 

Atsakyti
Iš kažkur Lidlas užsipirko papigiai elnienos steiko? bigsmile.gif Trečia savaitė valgome du -tris kartus savaitėje.Tikiuosi nebus kokia nevertinga? ax.gif
Teisybė,labai jau nevertinamas mezgimas,dabo daug,uždarbio-nulis.Už tai tampa tik hobiu. mirksiukas.gif
Atsakyti

Dusia, mano Mama, seniai mezgė, bet parduodavo ne Lietuvoje. Kai teko iš darbo išeit, nes Sesė iš ligoninės neišeidavo, susirado kitų užsiėmimų. 

Akys tobulai lygios pas ją buvo. Bet va, rankas skauda. O virbalai buvo mediniai. 

Atsakyti

P.S. kas žinot Luety kitus kontaktus, brūkštelkit jai, paklauskit, kaip ji laikosi.

Atsakyti

P.S. kas žinot Luety kitus kontaktus, brūkštelkit jai, paklauskit, kaip ji laikosi.

Šian laikino mane fb, tai drįstu manyti, kad gal neblogai?..

Gal jau šampę perka naujakui?  :hmm:​ 

Atsakyti
Luety FB aktyvi , tai ateis ir čia jei bus nuotaikos wub.gif 4u.gif

2023 metu mezgimo frontas:

7 megztukai , 8 prie pabaigos ...
3 kepurės
2 šalikai
1 trikampis šalikas
1 šiltukas
1 nevykę pirštinės , lyg didelės ?
1 riešinės
ir virš 20 porų kojinių . Ne viską spėjau nufotkinti
Na dar nerta. Nedaug, 3 pašikniukai kaimui.

Pou tikrai sunkų darbą Tavo mama dirbo ... Jei 8 valandas man reikėtų megzti tai stuburas ir rankos streikuotų .
Ir skirtingi virbalai skirtingiems siūlams ... plius reikalauja labai skirtingo rankų įtempimo . Kojines reiktų "sukalti". Kašmyrą, angorą, alpaką paleisti , kad išskalbus siūlo grožis atsiskleistų . Mochera geriausiai megzti mediniais ir storais virbalais ... Visas grožis tame. Akių lygumas labai priklauso nuo siūlo - kai kas iš karto gula lygiai , kai kas susilygina tik iškalbus. Kas mezga labai nelygiai yra specialūs virbalai - kubikai , lygina akis .
Ilgais virbalais tiek nenumegzčiau . O šių metų atradimas virbalai Lantern Moon. Kartais galvoju , kad jie šalia siūlų gulėdmi patys mezga, kaip HP filme smile.gif Jokios įtampos rankose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 31 gruodžio 2023 - 13:51

Dusia, sunku buvo, bet galėjo iš namų ir kada laisva, o prieš tai skaičių žmogus buvo, lygiai kaip ir Tu :B . Greitis neišpasakytas mezgimo buvo. Mes su Sese taip pat prisidėdavom: manketukus numegzdavom, vėliau rankoves, nugarą iki nuleidimo. O dar vėliau ir visą mezginį įveikdavom, priekiai visokiausių raštų, žakardu buvo.

Kažkada tikrai ir aš pati gerai mezgiau, ir dar pinigėlį užsidirbdavau. Bet va matyt vaikystėj atsimezgiau, kad dabar kažkaip nekyla rankos.

 

Tuomet dar nebuvo prašmatnių virbalų, buvo nepatogūs metaliniai arba meistrų gaminti lengvučiai medinukai. Mes mezgėm medinukais. Va manketukus - su aliuminiais, patogiais. Pamenu, galiukai buvo nuo žaislinių mašinyčių padangėlės :) Ko tik neprisigalvodavom ;0)

 

Bet mokėjom megzti nežiūrėdamos į mezginį, žiūrėdavo TV ir mezginiai ilgėdavo. Su Sese lenktyniaudavom, kuri greičiau ir gražiau.

Ir viską kažkaip spėdavom: ir draugų pilni kampai, veiklos kieme, ir mokėmės l. gerai, ir namuose padėdavom, ir megzdavom, ir pas Močiutę vos ne kiekvieną savaitaglaį, ir knygų daug skaitėm. Nesuprantu, tas laikas kažkoks guminis buvo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 31 gruodžio 2023 - 14:02

Kapstausi,mergaites.Antibai padeda,nakti miegojau neblogai,jau atkosciu.Prie visu tu paskirtu ju gydymo,dar darom inhaliacijas su himalaju druska.Siandien jau buvom pardej abu,uzsipirkt maisto naujiem,pareidami ilsejomes abu ant suoliuko,pailseje,pasidarem pusrycius.Dangus siandien apniukes,nepalyginsi su vakar saulyte ir melynu dangum.Truputi bligai issidesciau vaistu vartojimo laikus,tai reik kelt 1 val purkst ir skysti gert,o 6:00 jai antibus gert,tai reik kazkaip surast laiko pamiegot.Ale tai valgyt darymas,tai valgymas,pavalgius nenoriu yzmigt,ziu jau kito vaisto gerimo laikas,taip ir neistaikau.Nu bet tikrai milimetriniais zingsniukais geriau.Ryt atskrenda draugai,o mes gryztam su jais kartu 8d.jei nepabligesim.Noriu namo i savo lovyte,savu namu ir sienos gydo.

Atsakyti
Labos 4u.gif
Ramiai tykiai be balių festivalių ir nieko naujo. Labai norėjau sodan, tačiau zaraza kažkokia užpuolė mudu su MB...ne covid, testą dariau, bet silpna vos sliūkinų, nieko praeis smile.gif gaila žada atšalimą o mano rožės taip ir nedengtos..mažu nenušals nors būčiau uždėjus nors agro...bet tikrai iki sodo nadavažiuosiu:(Užmarinavau kiaulės kūno bus lietuviškai senoviškai karbonadas, dar ježinkos patroškinsiu o vakare ai kažką...Žiūriu naujametinius filmus rusiškus na gražių sukurta smile.gif
Luety tu tik tikėk brangioji viskas bus gerai 4u.gif
Dusia tavo mezginių gausa ohoho kokia biggrin.gif
Tiesa dariau baltą mišrainę per kalėdas, vietoj bulvių salieras ir pastarnokas, mamukas net šiandiena sakė darys, labai visiem patiko rolleyes.gif
Tai vot tokios nuotaikos pas Muka smile.gif
Visoms brangiosios linkiu, kad visos ligos, negandos liktų už užvertų metų durų 4u.gif te angelai globoja Jus ir Jūsų šeimas 4u.gif Ačiū, kad esate wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 31 gruodžio 2023 - 14:43

Luety, pamažu ir reikia, pasitausojant. Laaaaabai džiaugiuosi, kad gerėja! 

Muka, Covidas ar ne Covidas, - gydymas panašus. Išskyrus, kad Covidu ir gripui yra specifiniai antivirusiniai vaistai rizikos grupėms.

Sveikit ligošiukai!

Sveikatos visoms, ramybės sieloj ir širdy ir Dievo palaimos. Kad metai nepateiktų neišsprendžiamų iššūkių, o visos staigmenos būtų malonios!

Bučkis visoms!

Atsakyti

Aciu visoms ,mergaites,uz sveikatos linkejimus,Mukutei,uz angelu globa,as tikrai ji turiu ir turbut ne viena,kol kas,jis man vis pastumia kazkoki issigelbejima.as jam daznai giesmele sugiedu,savo angeleliui.

Bukit sveikos,nelakstykit pusplikes,saugokit save,taip baisiai nebuvau sirgus,kai atrodo ne mirsti,bet jegu neturi.Niekam tokiu baisiu ligu nelinkiu,net priesams,bet as ju neturiu,aciu Dievui 

Pamiegojau,pailsejau,tikrai jauciuos daug geriau ir matau jau,kad issikapstysiu.

Kai grysiu,paaiskinsiu,kodel nepirkom sveikatos draudimo skrisdami.

Smagiai sutikit Naujus Metus,ka jie atnes,nezinia,bet ka atnes,teks isgyvent.

Mukute,neuzleisk zarazos,iskart imkis gydymo,konsultuokis su mergaitem,ka daryt,kaip kapstytis.Buckiai visom.

Atsakyti
Prisiskaičiau čia apie covido testus, tai dabar man paaiškinkit. Prieš kažkiek čia laiko dukros vyras susirgo, iš paskos ir ji. Vyrui teigiamas covid testas, dukrai neigiamas - darėsi 2 dienas iš eilės. Vyro bendradarbio visa šeima sirgo, viso 4 vnt., simptomai vienodi - 2 testas teigiamas, 2 - neigiamas. Kai tokia situacija, tai bent aš nei testavausi, nei ketinu testuotis. Bet tai aš farmacijos nerėmėja apskritai. Nu bet vis tiek kažkoks paaiškinimas turėtų būti.

Ir dar. "Galvoja, kad jei testas teigiamas, tai dėl visko kaltas COVID-19.
Bet padarytų daugiau testų - gal rastų dar streptokoką, stafilokoką, RSV ir kokį adenovirusą. Gal ir gripo šalia.
Ir kuris tada būtų kaltas?" (R.Jankūnas)

Žodžiu. Linkiu, kad nesusargdintų nei virusai su pavadinimais, nei noname'iniai.
Atsakyti