Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas,
paskutines kojinytes iki isvaziavimo baigtos.Man jos labai patinka,gavosi vos ne dvigubos,kaip zakardas
vartotojo įkelta nuotrauka
vartotojo įkelta nuotrauka

Atmenu,kaip mano mama eidavo i karsykla pirkt iskarstos vilnos,nes mieste aviu neaugindavom.O tada pati namie verpdavo su rateliu labai plonai,pati dazydavo siulus ir megzdavo mums megztukus.Jusu atsiminimai kazkur po 70-metu,mano dvidesimcia metu ankstesni. ax.gif Oi,kokius megztukus megzdavo.Kojines,viskas zakardu,mamute,kaip ir as nemego monotonisku rastu,kaip lygusis mezgimas vien gerosiom ar vien blogosiom.
Man ,kad iskraut mintis ,reikia sudetingumo mezgant.Buhalterem ramybes,tai ieskom kas kam tinka.
Lyg ir saule bando lyst,gundo,kad neskrisciau biggrin.gif
Cimodanai dar nedeti,nekyla rankos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 17 gruodžio 2023 - 11:30

Luety, labai gražios kojinės!

Mano seneliai gyveno kaime, pirma sodyba, toks vienkiemis, - kaimynai už poros kilometrų, vėliau jau, kai atėmė jų žemę, tai du kaimynus atkeldino ant jų žemės, jie pasistatė naujas sodybas. Iki asfaltuoto kelio buvo 4 km, o iki miestuko - 15 km. Autobusas važiuodavo retai, diedukas "vairavo" tik arkliuką su vežimu. Tad ką galėjo, tą darė namuose. O pas mus mašina šeimoj atsirado, kai man buvo dveji metukai, tikriausiai.

Seneliai neišsimokslinę, pradines mokyklas tebaigę, Močiutė iš didelės padegėlių šeimos (jų sodyba sudegė, tad jie persikėlė į kitą kraštą), tai anksti ištekėjo už Dieduko, kuris buvo ūkininkas, o Močiutė jauna tarnavo. Bet Močiutė labai ūkiška gaspadinė buvo, tikrai sodyba, ūkis sutvarkyti, klestėjo, nors kraštas tai neturtingas, nes žemės labai nederlingos, netoli "rubežiaus".

Tai gal dėl to daug buvo išlaikyta senovinių apeigų, papročių, darbo procesų. Negaliu atsakyt.

Luety, jūsų kraštas visai kitokią istoriją turėjo. Pamarys yra pamarys.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 12 17, 10:44)
<p>Luety, labai gražios kojinės!</p><p></p><p>Mano seneliai gyveno kaime, pirma sodyba, toks vienkiemis, - kaimynai už poros kilometrų, vėliau jau, kai atėmė jų žemę, tai du kaimynus atkeldino ant jų žemės, jie pasistatė naujas sodybas. Iki asfaltuoto kelio buvo 4 km, o iki miestuko - 15 km. Autobusas važiuodavo retai, diedukas "vairavo" tik arkliuką su vežimu. Tad ką galėjo, tą darė namuose. O pas mus mašina šeimoj atsirado, kai man buvo dveji metukai, tikriausiai.</p><p>Seneliai neišsimokslinę, pradines mokyklas tebaigę, Močiutė iš didelės padegėlių šeimos (jų sodyba sudegė, tad jie persikėlė į kitą kraštą), tai anksti ištekėjo už Dieduko, kuris buvo ūkininkas, o Močiutė jauna tarnavo. Bet Močiutė labai ūkiška gaspadinė buvo, tikrai sodyba, ūkis sutvarkyti, klestėjo, nors kraštas tai neturtingas, nes žemės labai nederlingos, netoli "rubežiaus".</p><p>Tai gal dėl to daug buvo išlaikyta senovinių apeigų, papročių, darbo procesų. Negaliu atsakyt.</p><p></p><p>Luety, jūsų kraštas visai kitokią istoriją turėjo. Pamarys yra pamarys.</p>


Taip,bet ukininku darbai ir vargai buvo panasus.Maista visa patys save apsirupindavo.Esu ir sviesta musus ,tik pas mus tas medinis vadindavosi brukstuvas.Ir piena separuodavo su rankine tokia masina.Ir verpalus verpdavo.Daug darbu darydavo,tik as ne budavau istisai pas mociute,nes buvau vyriausia seimoj,savo seimai buvau reikalinga,kaip padejeja.Jaunesnis brolis dazniau praleisdavo vasaras kaime tai pas teta,tai pas mociute.Ten ir dviraciais ismokom vaziuot.Kaime ilga laika transportas buvo vezimas su arkliais,o i kaima pas mociute vaziuodavom dviraciu-9km.Paskui tik autobusai atsirado.As didesnis dinozauras nei jus.Dar budavo su tevais stabdydavom paputnas vadinamas ir vaziuodavom vasara kuzave,o ziema kabinoj.Bet cia retai.Paskui apie 2km pestute eidavom.Mociutes zemes irgi buvo parubeziuj su Vokietija tuometine.
Atsakyti

 pas mus atsargiai, kad nepasigautumei mezgimo viruso :D . Tik jei esi nemezgęs niekada gyvenime, gali turėt atsparumą  :D  :D  :D kitiems sunku :P . 

Aik tu visai nesunku )) aš iki šiol antro virbalo nebandžiau ieškot ))

Atsakyti

Tai aišku, kad panašūs vargai, Luety. Tik man atrodo, kad jūsų žemės turtingesnės, o ir rubežius kitas - Senelių sodyba netoli tuometinės Lenkijos sienos buvo, na kai aš juos lankiau, tai jau siena tolokai buvo :)

Atsakyti
Siaip man nuo siaures Lietuvos Wilnijos krastas buvo kulturinis ir visoks kitoks sokas.
Atsakyti

AA, čia kaip kam, tikriausiai. Aš tame įžvelgčiau labai didžiulius netolygumus. Jei žemę dirbo, kuri žvyras, akmenuota baisia, gabalais molinga, tai atitinkamai ir derlius nedidelis. Vienintelis dalykas, kas gelbėjo, Prosenelis buvo labai darbštus ir tuos hektarus protingai išnaudojo, keitė kultūras, taikė sėjomainą ir t.t., tad po kurio laiko, "pagerino" dirvos būklę. Bet va, ant sutvarkytos žemės naujakurius atkėlė.

Na bet čia jau visos Lietuvos tokia lemtis buvo.

Tėtis kilęs iš vidurio Lietuvos, tai jam sunku net buvo suprasti tokius žemės našumo skirtumus. Bet vietos gražios, negali sakyt.

Atsakyti
Laba 4u.gif
Luety, gražios kojinaitės wub.gif
QUOTE(Dusia37 @ 2023 12 17, 10:28)
Žolia, pas mus atsargiai, kad nepasigautumei mezgimo viruso biggrin.gif . Tik jei esi nemezgęs niekada gyvenime, gali turėt atsparumą  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif kitiems sunku tongue.gif . Iš esmės, tai geras meditacinis dalykas. Ypač moterims po 50. Joms reikia mažiau dirbti ir kūryba užsiimti...</p><p></p>

Man patiktų megzt, žinau wub.gif Bet kerta rankas ir kaklą, tad , ko gero, jau nebeteks rimtesniais mezginiais užsiimt 4u.gif Nors yra sakoma : niekada nesakyk niekada biggrin.gif Kol dar turiu jėgų ir noro velt, tai užimta ir taip smile.gif Pavasariop vėlimai sumažėja, tada daigai, daržas ir t.t. Kada megzt?
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2023 12 17, 12:06)
Laba  4u.gif 
Luety, gražios kojinaitės  wub.gif

Man patiktų megzt, žinau  wub.gif  Bet kerta rankas ir kaklą, tad , ko gero, jau nebeteks rimtesniais mezginiais užsiimt  4u.gif  Nors yra sakoma : niekada nesakyk niekada  biggrin.gif  Kol dar  turiu jėgų ir noro velt, tai užimta ir taip smile.gif  Pavasariop vėlimai sumažėja, tada daigai, daržas ir t.t.  Kada megzt?


Kiekvienam savo,as velimo nenoreciau,man but per sunku.Tau mezgimas kunas neleidzia.
AA,mano mociute,gyvendama pasieny su Vokietija/Prusija buvo labai islavejus.Mergaites sventadieniais devedavo baltas siuvinetas prijuostes,mociute siudavo labai graziai,jjei suknele kokia,tai su kontrastiniais apvadeliais,turiu dar foto kazkur.Mego kava,eidavo per siena jos iskeist i kiausinius,zemes ukio gerybes,vokietkos mielai keisdavosi.
O prusija labai auklejo Klaipedos krasto gyventojus.Budavo apziuros(cia man dar negimus),eidavo kazkokia struktura su policajum kas dvi savaites ir tikrindavo,ar pakeisos patalynes,ar dulkiu nera.Silutes krasto istorijoj esu skaicius.Ir dar daug daug siuo metu net sunkiai isivaizduojamu dalyku buvo.
Puse daiktu sudeta doh.gif
Atsakyti
Mano gimtinėje žemės geros , nors ant duonos tepk ... Molio daug , molinius tvartus statydavo.
O mano sodyba taigi smėlynai smile.gif Bet derliumi nesiskundžiu . Kas tinka gimtinėje netinka pas mane tongue.gif
Žolia man vėlimas daugiau jėgų reikalaujantis darbas? Po buhalterijos būtų geresnis , judesio daugiau tongue.gif. Labai gerai visą negatyvą galima paleisti . Vanduo, padaužyti gali biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Beveik kaip daržas, rankos į žemę ir visi dienos nemalonumai gilyn.
Mezgu vakare ... nemoku ir niekada nemokėjau sėdėti ant sofos nieko neveikdama. Na ką veikti nuo kokių 8 ar 9 kai grįžtu po sporto iki 11 ar 11,30 kol gulti einu ? Vaikai užauginti , tai buities darbų tiek nėra kaip prieš 10 metų. Mudu mėgėjai su auto pekeliauti , kai MB vairuoja gerai mezgasi.
Žolia gal mezgi su kardais , ty ilgais virbalais , kad rankos vargsta? Visus išmečiau ...
Einamuoju momentu labai gerai man pasibūti su savimi , tai tai galiu megzti nuobodžiai , nieko neklausydama , nežiūrėdama. O jei koks stresas - visai negaliu megzti. Sako nervus ramina- man tai ne . Be to aš jaunystėje tiek atsimezgusi pynių , kiauraraščių , aviečių ir tt kad visi megztiniai kurie primena SabrinosVerenos modelius kvepia naftalinu . Negražu man dabar... gal pasikeis?
Sainlina, žinau , kad pas Tave imunitetas biggrin.gif tongue.gif
Kai seku mezgėjų virtualia erdvę , tai yra ir 40+ megaičių išmokusiu megzti ir labai puikiai tą meną įvaldžiusių. Man dar slėptis . Čia jau kiek noro mokytis yra. Gal dar geriau nėra senų štampų , nereikia persimokyti .

Luety kojinės labai gražios. Lyg ir nesudėtingos bet vertos milijono 4u.gif wub.gif Dažnai grožis slypi paprastume wub.gif .
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2023 12 17, 13:07)
Aik tu visai nesunku )) aš iki šiol antro virbalo nebandžiau ieškot ))


Manyčiau pas tave sterili aplinka, net pirmo virablo nėr biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Be šansų užsikrėsti virpulinimo liga tongue.gif ax.gif
Atsakyti

Dusia, viena savo reikmėms, kita auginti, kai yra gyvuliai, ūkis. Mažą plotą apmulčiuosi, aptupinėsi - visos tą darom. Bet va, avytes auginti tinka, Pusbrolis augina, žolę nurupšnoja, apšikoja :) Daržiukas savo reikmėms prie namų yra.

Atsakyti

Manyčiau pas tave sterili aplinka, net pirmo virablo nėr biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifBe šansų užsikrėsti virpulinimo liga tongue.gifax.gif

Ot ir buvo pirmas. Prieš metų dešimt kažkur mačiau )))

Luety, tu ryt jau išskrendi? Geros tau kelionės!! Parašyk, kai nuskrisi. 

Atsakyti