Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Pas mane +3°C Nuo stogo čiuožia sniegas unsure.gif Naktį net pažadino tas garsas ax.gif

QUOTE(Dusia37 @ 2023 12 15, 19:10)
<p>Žolia dėkui  4u.gif </p><p>Kaune normalia lietuviška vilna prekiauja Mezgimo manija. Turguje nesu mačiusi, tik kinietukai.  Ten tokia, kaip mano vaikystėje...</p><p></p><p>Luety, kiek porų kojinių numezgi per metus?</p>

Radau bigsmile.gif Naminė vilna lietuviška. Tik nesuprantu, kaip ten rinktis? Atsidaro skaičiukų juosta, o ką rinktis? Svorį tai matau , kad reik pasirinkt. O tos „savybės"? Nesu pirkusi siūlų el. parduotuvėj. Nes mezgėja esu tik kojinių biggrin.gif Jaunystėj esu nusimezgusi kelis megztinius, bet neatsimenu net, iš kur siūlų gavau rolleyes.gif blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2023 12 15, 15:52)
Luety, kokie gražūs tavo mezginiai  wub.gif 
Aš mezgu tik iš natūralios storos vilnos siūlų šeimos nariams.  ax.gif Ieškau turguje lietuviškos avių vilnos siūlų. Kojinių mezgimui ji man geriausia.  biggrin.gif Vienais metais susigundžiau per FB  pigiai parduodamais vilnos siūlais, tai  nesivėlė visai plaunant, kas man yra  brokas  rolleyes.gif  Ir prakiuro nė sezonos  neatlaikiusios... Dėl to, kad neapveltos.  Turbūt kažko primaišo specialiai, kad nesiveltų mezginiuose. O man vilnonės  kojinės tikros yra tik  tokios, kurias numegztas plaunant dar suveliama. Tada jos  yra labai šiltos,  minkštos ir  negraužia kojų  wub.gif  Tokių poniškų, kaip Luety, nemezgu,  gražumo tai labai gražios  wub.gif
Dusia, LT auginamų avių vilna neruošiama vėlimui.  Gal Plungės vilna kažkiek turi lietuviškos, bet  daugiau siūlus daro. Gal kas ir velia iš lietuviškos, kažkaip negirdėt... Aš pati bandžiau iš Romanovo avių vilnos , jauno ėriuko. Kaimynas augina. Galvojau, kad  iš jauno gyvulio bus mažiau akuoto. Nieko panašaus - gavosi mėginys , kaip skardos gabalas. Susivėlė greit, bet žiauriai daug akuoto, kuris slenka  ir slenka iš gaminio pastoviai. Be pabaigos. Šlepečių nebevėliau iš jos, tik vidpadžiai į batus geri - kieti ir stiprūs biggrin.gif O vėlimui perku vilną  Zelandijos, Tirolio, Merino...
Samušiai augina škudes, bet  el. parduotuvėj jų vilnos nėra. Parduoda  Tirolio  avių vilną iš kitų šalių.


Labas rytas,
Zolyte,tokias kojines,kur as mezgu,zmones nesioja ziema i batus.Jos siltos,gerai devisi ir plonos.
Cia skandinavu ismislas.Bet namie jie irgi nesioja storos vilnos kojines,kaip ir UK,labiau megsta storas kojines,nes i batus jiems nereikia,silta,vaiksto su bateliais ir net basa koja kai kurie,o namie devi vietoj tapkiu.Bet as,kai pabandziau tas plonas,tai nebegaliu sustot.Nusipirkau ir storu sekcijinio dazymo siulu 100g pabandymui.nu ne kas,jas megzt tik lygiai,sunku koki rasta sukurt.


QUOTE(Dusia37 @ 2023 12 15, 17:10)
<p>Žolia dėkui  4u.gif </p><p>Kaune normalia lietuviška vilna prekiauja Mezgimo manija. Turguje nesu mačiusi, tik kinietukai.  Ten tokia, kaip mano vaikystėje...</p><p></p><p>Luety, kiek porų kojinių numezgi per metus?</p>

Kaip nekeista ,nesu skaiciavus,o ir ne visu foto turiu,kitas ,tik numegztas isdovanoju.

QUOTE(žollia @ 2023 12 16, 08:35)
Labas rytas  4u.gif  Pas mane +3°C Nuo stogo čiuožia sniegas unsure.gif  Naktį net pažadino tas garsas  ax.gif
Radau  bigsmile.gif  Naminė vilna lietuviška. Tik  nesuprantu, kaip ten rinktis? Atsidaro skaičiukų juosta, o ką  rinktis?  Svorį tai  matau , kad reik pasirinkt. O tos „savybės"?    Nesu pirkusi siūlų el. parduotuvėj.  Nes  mezgėja esu tik kojinių  biggrin.gif  Jaunystėj esu nusimezgusi kelis megztinius, bet  neatsimenu  net, iš kur siūlų gavau  rolleyes.gif  blush-anim-cl.gif


Tie skaiciukai priklauso koks dizainas elektronines parduotuves.Vienur raso metraza 100g,kitur 50-tyje gramu,o kitur ir dar kitaip.Nurodyk ta puslapi,gal padesim.O vilna gal turi kokia numeracija??
Labai smagi vesi naktis be lietaus,bet rytas mutnas,kaip visada,nors 11 silumos,bet jau dregmes daug visur.
Siandien kudlas trumpint eisiu.

Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2023 12 16, 06:56)

Labas rytas.



Ingridel,grozis nezemiskas,svelnumo isikunijimas.Aciu.
Atsakyti

Labas rytas suraitytas,

Luety, labai gražūs tavo mezginiai, išties!

Išvažiuosit ir džiaugsitės šiluma, tik išjudėt sunku...

Dusia, aš vaikystėj taip pat verpiau, Močiutė pamokė. Tik tiek ten to verpimo, pasižaidimas. Močiutė augino avis, pati ir vilną pasiruošdavo, suverpdavo. Ir šiaip, pas ją visokių senovinių rakandų buvo. Patalynę, rankšluoščius ne su lygintuvu lygindavo, bet su tais mediniais tokiais įrankiais, ir sviestu sviestamušė medinė buvo.

Atsakyti

Lyja Kaune kaip per šventą Joną.  Tuoj sniego neliks. 

Luety aš šiemet irgi nesuskaičiavau.  Megztinių tai 6 baigti, septintas i pabaigą. Liko rankoves nuleisti gražiai ir kūno pamegzti  kiek siūlų bus. Neilgas. Šitas vėl sau.  Lepinu save.  2022 metais numezgiau virš 50 kojinių. 

Žolia, savybės yra  spalva ir  storis... eik žemyn ir paskaityk kokio storio būna. Aš labai džiaugiuosi  pas juos pirkusi siūlus su šuns vilna. Kaifas... juo ilgiau nešioji tuo švelnesnės. Vienas sugebėjau išskalbti su visais rūbais ir į džiovyklę įmesti. Radusi pamerkiau į plaukų kondicionierių ir ant blokatorių. Išsitempė atgal, bet dabar amžinos. Susivėlė :D .  Pas juos internetu nesu pirkusi, nuo namų 800 metrų. Labai fainos mergaitės dirba, galima pasiskambinti, pasitarti. 

Atsakyti
O man vilna maišyta,su šuns vilna,kietoka,nelabai.Avyčių,kvepia lanolinu,labai patinka kvapas,kai perku,jei yra galimybė būtinai pauostau. biggrin.gif
A.a senelis gamino verpimo ratelius,taip ir neišmokau,bandžiau,bet jaunystė,ne tas rūpėjo. ax.gif Net užjūrį pasiekė jo rateliai,anais laikais kažkoks stebuklas buvo. blink.gif
Ryte stirnos blūdijo aplink sodybą,10 suskaičiavau,pasirodo medžioklė,matėme medžiotojus,girdėjome šūvius,tikiuosi nepataikė? rolleyes.gif
Atsakyti
Va kaip velia tapkiukus rusaite biggrin.gif
https://www.instagra.../p/C0Mi17io_ZU/
Atsakyti

Šuns vilna irgi turi kvapą. Jaučiasi avis ir šuo. Pirkusi tik MM, man labai patiko. Gal priklauso nuo to kokio šuns vilna, kaip apdirbta? Pas juos 50/50. Ps mano katė išprotėja radusi šuns vilnos siūlus. Geriausias žaislas :D 

Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2023 12 16, 11:03)

Tie skaiciukai priklauso koks dizainas elektronines parduotuves.Vienur raso metraza 100g,kitur 50-tyje gramu,o kitur ir dar kitaip.Nurodyk ta puslapi,gal padesim.

Ingridel,grozis nezemiskas,svelnumo isikunijimas.Aciu.

vilna
Savybių aprašyme yra 1S, 1M, 1L. Bet pvz. yra 11L. Kokia ten bus vilna? Arba , kaip pasirinkti pvz.merino vilnos siūlus? Savybės: 1,2,3,4,5..43. ir t.t.
Atsakyti
pas mus irgi lynoja. O susitariau su latve veisėja ir koliais eit senamiesčio pažiūrėt. Sumirks tie šuniai, mano dar nieko, o jos rytoj į parodą )) Ir slidu pas mus, po vandeniu ledas. Bet šaligatviai gal kai buvo druska gausiai nubarstyti, tai gal be ledo bus..
Buvau šiandien šunų parodoj, šalia mano namų vyksta, tai nulindau glestert. Veltui neregistravau savojo, pagalvojau smile.gif smulkūs kažkokie visi, patino nuo kalės neatskirsi. Maniškis labai solidžiai būtų tarp jų atrodęs smile.gif Na, bet parodos jam nepatinka, nebūtų patikus ir ši.

Vilnos jau kiek prikaupiau.. bet išsiųst suverpt niekaip neprisiruošiu smile.gif Pagalvoju - gausiu siūlus ir ką? Megzt gi aš nemezgu ))
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2023 12 16, 15:03)
vilna
Savybių aprašyme yra 1S, 1M, 1L.   Bet pvz.  yra 11L. Kokia ten bus vilna?  Arba , kaip pasirinkti pvz.merino vilnos siūlus? Savybės: 1,2,3,4,5..43. ir t.t.

Žole, reikia eiti žemyn , viskas parašyta : Nukopijau - atnešu ... Jei nueitumei į psl apačią rastumei .

Balta vilna turi tris storius:

1 (S) – 2-jų gijų, plona; Rekomenduojamas kojininių virbalų storis 1,5/1,75 mm. Vieno kilogramo kaina 16 eu.

1 (M) – 2-jų gijų, vidutinio storumo; Rekomenduojamas kojininių virbalų storis 2/2,5 mm. Vieno kilogramo kaina 16 eu.

1 (L) – 3-jų gijų, storiausia. Rekomenduojami 3 mm ir didesni kojininiai virbalai. Vieno kilogramo kaina 16 eu.

Vilna su šuns kailiu – 50 % avies vilna, 50 % šuns kailio vilna. Natūrali šuns vilna pasižymi skausmą slopinančiomis, uždegimą mažinančiomis ir organizmą


O spalvos yra kairioje pusėje - renkiesi pagal paveiksliuką , ant jo užrašytas Nr . Pvz 29 yra samaninė. Kai pasirenki splavą ir vilną ., dar turi pasirinkti svorį , Nes naminė vilna yra sruogomis, svoriai svyruoja.
Merino vilna - skaičius yra spalva . Spalvos yra kairėje pusėje. Naivy mėlyna yra 12 ir tt.. kai pasirenki savybę paveiksliuke matai kuri spalva.
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2023 12 16, 11:37)


Kažkurie iš Drops siūlų labai tinkami tokiems tapkiukams. Taip ir pirštines "velia" . Jei gyveni Suomijoje ar Norvegijoje labai praverčia.
Žiūrėjau visą video , kaip juos mezga...

Pou , tavo močiutė namie karšdavo vilną ? Turėjo volus ? Mano gimtam krašte artimiausia karšykla buvo Duobelėje ... Ten veždavo .

Žolia , rekomenduoju pasibandyti kojininius siūlus kojinių mezgimui ax.gif Matysi patiks net išrankiausiems. Mano dukrytė gal 10 porų turi biggrin.gif Kadangi jaunimas labai mėgsta ale kerzus batus vos ne žiema vasara, tai plonos megztos kojinės nepamainomas dalykas . Pas mus ne Vokietija , kad visą žiemą baltais kedukais vaikščioti ...
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2023 12 16, 15:06)
Vilnos jau kiek prikaupiau.. bet išsiųst suverpt niekaip neprisiruošiu smile.gif Pagalvoju - gausiu siūlus ir ką? Megzt gi aš nemezgu ))


Teks ieškoti mezgėjos, kad iš Tavo vilnos numegztų visai šeimynai kojines tongue.gif
Kažkaip pagalvojau , kad ta šuns vilna iš kurios aš mezgiau kaip kašmyras - juo daugiau skalbi tuo minkštesnės. Išlindo ilgas pūkas kaip mocheros po kokio 10 skalbimo . Ir švelnios pasidarė.


Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2023 12 16, 15:06)
Vilnos jau kiek prikaupiau.. bet išsiųst suverpt niekaip neprisiruošiu smile.gif Pagalvoju - gausiu siūlus ir ką? Megzt gi aš nemezgu ))


Teks ieškoti mezgėjos, kad iš Tavo vilnos numegztų visai šeimynai kojines tongue.gif
Kažkaip pagalvojau , kad ta šuns vilna iš kurios aš mezgiau kaip kašmyras - juo daugiau skalbi tuo minkštesnės. Išlindo ilgas pūkas kaip mocheros po kokio 10 skalbimo . Ir švelnios pasidarė.

Bliamba kaip striginėja psl.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 16 gruodžio 2023 - 16:26
Ačiū , Dusia 4u.gif Tuos mėlynus aprašus radusi buvau ,perskaičiau, bet pvz, 1 L neradau išskleidusi 1 savybių eilutę. Bet mačiau 11L. Nu netaip ir svarbu. Mezgu pagrinde iš 2-jų suktų siūlų. Bet tokie nestori atrodo nuotraukoje... Nepabandęs -nežinosi biggrin.gif Dėl kitų siūlų aiškiau pasidarė po tavo komentaro 4u.gif
Megzt man patiktų, bet rankas kerta kiek ilgiau pasėdėjus , ir kaklą unsure.gif Įtariu, kad galėsiu tik minimaliai kažką mezgaliot ateity ax.gif
Instagramo neturiu, bet ir kitose platformose rusaitės daig gražių savo darbų rodo 4u.gif
Atsakyti