Pou tiek pat atsakinga už Lietuvos sveikatos sistemos bėdas , kaip ir už Janės karvės pieno riebumą
Jei kam įdomu pasisakysiu , ir vėl apie pinigus :
1.E- sveikatą kūrė ilgai , kainavo daug (40 milijonų ). Neveikia ji normaliai . Lietus nuplauna savaitei ir tt. Netgi vitualaus asistento nėra ... Čia kalbu aš kuri dirba kaip vartotojas su VMI , Sodra, GPAIsu , Intrastatu ir keliomis banko sistemomis . O jei žmogus iš gatvės ? Nusišauk atsidaręs. Vienas gydytojas įkelia duomenis , kitas ne. Vienas rašo siuntimą sistemoje , kitas popierinį . Už tokius pinigus sistema turėtų veikti kaip uoga. Nes aš mačiusi kaip dirba verslas bendroje sistemoje - Lietuva , Lenkija, Ukraina, Latvija - matai visų padalinių duomenis . Ir nekainuoja tokia sistema 40 milijonų .
2. Įrangos pirkimas. Kas prieina prie pirkimų gyvena gerai . Monopolija valstybiniu mastu , kad galima pirkti tik tokią, o ne kitokią įrangą . Skandaliukai vis išlenda spaudoj , kažką iš posto pašalina, bet nei vieno nepasodino dar. Turiu pažįstamų žmonių kurie iš to gyvena ... Puikiai
Ne iš atlyginimo .
3. Vaistai . Apie skiepus Luety gali papasakoti . Apie brangius vaistus
biški galiu , kiek susidūrusi . Viena bėda - gali susimokėti ir nepadės. Žinau pvz : turint piktybinį auglį galvoje metai gyvenimo kainavo apie milijoną litų . Normalaus gyvenimo
4. Kyšininkavimas. Kodėl turiu mokėti dar kartą ?
5. Nesutinku kad visi lygūs kaip komunizme . Turėtų būti diferencijacija - kas daugiau moka , daugiau gauna . Dabar visi lygūs : ty žmogus sumokėjęs 10 000 Eur kas metai ir pusę gyvenimo darbo biržoje prakabojęs ...
6. Prastas gydytojų paruošimas Lietuvoje .
7... jau tingiu rašyti
Niekur kitur negyvenau , nebandau lyginti . Lyginau , kiek moka Amerikoje už sveikatos draudimą ir Lietuvoje
Su savo drauge - ji žino skaičius , aš mokus susiskaičiuoti ( nebuhalteriui , gaunančiam atlyginimą gal ir sudėtinga) . Ne toks jau didelis skirtumas gaunasi kas mėnesį , jei esi normaliai dirbantis žmogus . Aš jei esu sveika Lietuvoj -negaunu jokių paslaugų . Jos paslaugos Amerike aprašytos - žino kokie tyrimai priklauso ir tt. Sveikam būti neapsimoka ?
Tobulas pacientas, kuris vis po truputi serga, gauna nemokamus vaistus ir niekaip nemiršta
Bet pastoviai lankosi pas gydytojus
Luety UK bankų sistema durna. Lietuvoje nuėjei ir susitvarkei . O UK sudėtingai ten - el prisijungimus gali tik paštu siųsti . O kai Velse vis lyja , tai visi laiškai ateina šlapi . Pavaikščiojo į banką mergytė , kol pavyko prisijungti ir sužinoti sąskaitos NR. Nes banke pasakyti ar užrašyti negali netgi sąskaitos NR:D
O seniems žmonėms UK rojus , lyginant su Lietuva.