Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Dusia, mums su ganymu bėda bus daba. Ne dėl ėriavimosi, nes avis atrenka, kurias ganyt duoda. Nugi pas mano trenerę į aptvarą įlindo du kaimynų haskiai ir avį papjovė (ir suėdė pusę). Likusios avys baisiniam strese, tai kol kas jų net iš aptvaro neišleidžia. Avių augintojų asociocijos puslapyje baisinis šaršalas šia tema. Didžioji dauguma komentatorių rėkia, kad haskiukai negalėjo taip padaryt, nesąmonė. Nors jie net nufilmuoti aptvare. Ir šeimininkė sutiko, kad galėjo, abo pas juos pačius 25 savas vištads tie šuneliai durneliai išpjovė. Ir pas kaimynus 20.

Tai va. O jei sniegelio dar pavarys, tai per sunku bus per sniegą klampot, atsidės reikalas iki pavasario arba kol sniegas ištirps.

A ėriukų dar nėr smile.gif kai būna ėriukai, alpakos baisiai pasiunta kažkodėl smile.gif jos su avim vienam aptvare gyvena, tai neįmanoma avių ganymui atskirt būna, nes alpakos šunims visaip kaip trukdo ))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 gruodžio 2023 - 12:56
QUOTE(saintlina @ 2023 12 04, 12:53)
Nugi pas mano trenerę į aptvarą įlindo du kaimynų haskiai ir avį papjovė (ir suėdė pusę).

A ėriukų dar nėr smile.gif kai būna ėriukai, alpakos baisiai pasiunta kažkodėl smile.gif jos su avim vienam aptvare gyvena, tai neįmanoma avių ganymui atskirt būna, nes alpakos šunims visaip kaip trukdo ))


Na kam Lietuvoje laikyti haskius ? Gyvūno kankinimas, pagal prigimtį jie ne naminiai šuniukai , o darbiniai. Ir aplamai kam laikyti šunis jei jais neužsiimi ? Šeimininkų kaltė.
Mano rajone kažkas vedžiodavo ... Būtų mano valia , tikrai uždrausčiau šildomam bute juos laikyti. Šuo tai nerealiai gražus.

Kad alpakos labai gerai savo bandą saugo kažkokią laidą mačiau ir kažkiek skaičiau. Žinau tik tiek , kad vieniša alpaka gyventi negali , miršta iš liūdesio be bandos. O jos banda gali būti ir avys, žasys , vištos ir tt.
Ėriukų nečiupinus gal 40 metų jau ... Kai mama laikydavo aš juos tiek prisijaukindavau , kad kaip šuniukai iš paskos sekiodavo. Draugeliai biggrin.gif . Iki rudens. O rudenį pabunda gamta ir aviukai ima muštis. Eini per kiemą ir netikėtai gauni dubcėn ar per pakinklius su galvą biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 12 04, 13:07)
Na kam Lietuvoje laikyti haskius ?  Gyvūno kankinimas, pagal prigimtį jie ne naminiai šuniukai , o darbiniai. 



nu kam laikyti? Todėl, kad gražūs )) Mažai iš perkančių pasidomi, kas tai per šunys ir ko jiems reik. O namie tai patys destruktyviausi šunys, dėl pirmos vietos su labrikais varžosi smile.gif Tie darbiniai - tai kinkomieji su labai dideliu medžioklės instinktu. Tikrai pas mus jiems nėr ką veikt.
Man jie nepatinka, išvis nenorėčiau tokio šuns.

Atsakyti

Saintlina, kažkaip netyčia ir aš tuos haskius užmačiau, kruvinom letenom :( Gamta. Kartais nubunda medžiotojo instinktas, kad ir kaip bandoma užslopinti.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 12 04, 13:48)
<p>Saintlina, kažkaip netyčia ir aš tuos haskius užmačiau, kruvinom letenom verysad.gif


užmatei turbūt todėl, kad aš pakomentavus ten smile.gif
Atsakyti

Tikriausiai, neatkreipiau dėmesio, kad komentavai.

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 12 04, 13:47)
nu kam laikyti? Todėl, kad gražūs )) Mažai iš perkančių pasidomi, kas tai per šunys ir ko jiems reik. O namie tai patys destruktyviausi šunys, dėl pirmos vietos su labrikais varžosi smile.gif  Tie darbiniai - tai kinkomieji su labai dideliu medžioklės instinktu. Tikrai pas mus jiems nėr ką veikt.
Man jie nepatinka, išvis nenorėčiau tokio šuns.



Gaila avių ir gaila haskių ... Negaila tik šeimininkų.
Haskiai nėra glostomi šunys. Banda, hierarchija ir tt. Ir didelis krūvis , ne tik bėgti bet ir tempti . Kur dėti energiją tokiam šuniui?
Aš sausio pabaigoj - vasario pradžioj bijau sodybon važiuoti ... Kiek primėto šunų kačių po Kalėdinių "dovanėlių" Gyvenčiau tai tikriausiai 20 katinų gyventų kartu . Kaimo parduotuvės pardavėja pasiguodė, kad 4 katinai pas ją išmestukai . Ir dar kelis prie parduotuvės šeria... Šalutinis kelias Kaunas - Vilnius - Jonava ir tt. Patogu mėtyti .
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 12 04, 14:41)
<p>Tikriausiai, neatkreipiau dėmesio, kad komentavai.</p>


tiesiog parodo fb tokius niekuo nesusijusius postus (jei jie vieši) tuomet, jei kas iš draugų pakomentavo ar palaikino smile.gif šiaip niekuo nesusijusiam avių panosėn nepakiš ))

O Petro avies su akita neparodė? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 gruodžio 2023 - 16:47

tiesiog parodo fb tokius niekuo nesusijusius postus (jei jie vieši) tuomet, jei kas iš draugų pakomentavo ar palaikino smile.gifšiaip niekuo nesusijusiam avių panosėn nepakiš ))

O Petro avies su akita neparodė? smile.gif

Petrą aš žiūriu pati nuo pradžių  :) Ir apie šunis daug ką žiūriu, gamtą, augintojus visokius. Dėl to meta daug susijusių puslapių. Galvojau, kad dėl to.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 04 gruodžio 2023 - 18:32

Sveikos. Linkėjimai iš debesų 😁. Pasivaikščiojom snd kalnuose virš debesų. Koks grožis! Koks gaivus oras. Tik biski lietus pabaigoje užklupo, tai grįžom šlapi iki apatinių. Bet vistiek smagu, šilta, gera, tikrai nuostabi sala

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Anidanda- wub.gif wub.gif
Nutariau šiemet daryti foto sesiją su raštuotomis kojinėmis ,3.5 jau turiu.Mažiausiai dar 5-7 reikia.Žiūrint kur švęsime. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2023 12 05, 02:46)
<p>Sveikos. Linkėjimai iš debesų 😁. Pasivaikščiojom snd kalnuose virš debesų. Koks grožis! Koks gaivus oras. Tik biski lietus pabaigoje užklupo, tai grįžom šlapi iki apatinių. Bet vistiek smagu, šilta, gera, tikrai nuostabi sala</p>


wub.gif wub.gif
Kur debesų foto?
O, pasirodo yr foto, tik sena versija nerodo smile.gif Bet jau pažiūrėjau, gražu labai wub.gif

Mano kompas kažkodėl nenori naujos versijos atidarinėt. Telefonui kaip tik nauja labai patinka ))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 05 gruodžio 2023 - 09:11