Nuo kada LT daktarų priežiūroje ėmė gimdyti ?
To maisto yra pilna aplink, tik pagalvoti reikia . Neatveš boltas sveikuoliško maisto
Papildyta:
PS kiaules paprastai šerdavo miežiniais miltais. Ruginiai miltai kiaulėms apie 60 metus ? Nebet kažkas vogdavo iš grūdų kombinato ir po pigiaja pardavinėdavo .
Luety biški ne tai buvo jau apie 1975 + metus , kai aš augau ir jau pamenu. Tarybų valdžia buvo stagnacijoj be represijų . O, kad taip buvo galima apie 60 ... Utopija. Matyt ne viską tėvai ir pasakodavo , tokie laikai buvo. Apie 60 metus man pasakojo biški kitiap.
Mes gyvenom miestelyje,jokiu grudu sandeliu nebuvo .Tevai laikas nuo laiko vaziuodavo i turgu,kuris pas mus buvo didziulis.Pasiskaitykit apie Silutes turgus.Kokius miltus pirkdavo,as neatsimenu,bet tevelis,persimesdavo maisa ant dviracio ir parvezdavo namo.Jokiu stagnaciju nebuvo,bent mes nepatyren.Eidavom i baznycia,nors as buvau ir spaliuke ir pioniere,visi tada buvo,pas mus niekas nesipriesino,reik tai reik.Kiaules galejai vienu metu augint dvi,viena sau,viena valstybei,kai tevai statesi nama 1965-1970,augindavo po 10 kiauliu,viena pjaudavo 9 oarduodavo,namo statybai reikejo pinigu Darzu ne tik savo 60 aru,kuriuos galejo turet visi norintys,bet ir nenorinciuju zmoniu tevelis perimdavo,apsedavo bulvem,runkeliais,morkom.Prie namu buvo sodelis savo reikmem darzovem.Mano keliu klasiokiu mamos laikydavo po 2 karves,gaudavo ganyklas.Jei norejo,jokiu apribojimu nebuvo.Ta labai gerai zinau,nes as gimus 1952m.Gyvent buvo paprasciau ir prasciau Prie aukso dirbiniu budavo kilonetrines eiles, jei pirkdavo,buvo uz ka.As pati studente is stipendijos susitaupiau ir nusipirkau sau ziedeli auksini .Stagnacija prasidejo 1987-1993.Tada buvo sunku.Nuo 1965-1970 musu miestelyje isaugo didziulis privaciu namu kvartalas. Kai kas state greitai,per metus dvejus,kai kas letai.Priklause,kokias pajamas turejo Daug kas state pardave kiaules ir bulves Kaliningrade .Kai kas is vogtu valstybes resursu,kas priejo Salia musu statesi seima,kur zmona dirbo angliu sandelyje,pasistate greit,o jos dukros,isivede mane i savo buta,rode,kur mama slepia pinigus Liustros lempose,buvo tokios kisenes,viena ar dvi lempos dega,o kur nedega,ten pinigai.Nu zodziu,galeciau daug papasakot.Tada voge kas kur prieidavo,o dabar vagia tik elitiniai .Gana apie tai.
Mano siaures pasvaiste jau numegzta,isplauta.Mezgu kitokios spalvos dabar.
Prasivedziojau save,oras puikus,saulyte,buvau pajury,jura rami matosi toli,dangus melynas,nuostabus oras .Gryzus padariau mankstas kojytem savo.Dabar megsiu