Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Anidanda @ 2023 11 26, 14:57)
O man patinka ropliai, visai nebaisūs, įdomūs labai. Bet augint namuose tai iššūkis, reikia žinių ir pastovaus rūpesčio. Bet turbūt su kiekvienu gyvūnu to reikia. Tik kad čia specifika kitokia ir sunku pagalbos gaut mūsų krašte. Kad ir veterinarijos specialistų jaučiu bėda rast.
O nesusipratimų ir naminių bardaku su visais gi pasitaiko. Kiek maži šuniukai ir kačiukai pridirba, kiek žalos pridaro kol išauklėjam (ir net išauklėti pridirba 😁), bet tai gyvenimas. Susinervini tam kartui ir varai toliau.


taip, su roplių veterinarija pas mus bėda.
Ir šiaip bent man didelis skirtumas tarp iguanos ir šuns ar katės. Driežui šeimininkas visiškai pokum. Nei jis džiaugiasi, nei ateina. Kai jį glosto, tiesa, patinka. Iškelia galvą, užsimerkia. Bet pats niekad nėr priėjęs. Man jo ir gaila šiaip.. šunį vedi pasivaikščiot, jis laksto, pasaulį mato. O tas driežiukas sėdi vienas ištisom dienom. Koks čia tas jo gyvenimas?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 11 27, 11:39)
<p>Mukut man labai padeda šiltos bulvės ant kaklo ar šilta druska. Pasidaryk vakare wub.gif . Kaip ranka skausmą nuima. O kosuliui tai svogūnų kompesas ant krūtinės- gerklės. Kitą vakarą ant nugaros. Sausai kepti svogūnai, celopanas ant viršaus ir pabūti kol atšala.  Bent išsimiegoti galiu po tokių kompresų.  Naktis rami. Jei nepatingiu...</p>

o ačiū 4u.gif , bo visi pertusinai ir kiti panašūs reikalai per saldu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2023 11 26, 18:04)
Naglas tas šanūkas.Tai gerai man nekanda,saviems jei kaldrą pajudini dar kanda.

Išbandėme kubilą,nu ką aš žinau,patiko,jėga,dar šonus pamasažuoja,mūms senukams labai gerai. mirksiukas.gif



Nieko sau blink.gif absoliučiai neįsivaizduojamas dalykas, kad mano šuo bandytų man kąst blink.gif

Smagu, kad pirkinys patiko thumbup.gif Faina, lauke šalta, žvaigždės žiba, o tu čia šiltai mirksti wub.gif Su šampe, aišku? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Muka @ 2023 11 27, 08:41)
O aš zarazą pasigavau, gerklė kaip nuplikytą, kosėju net skauda kvėpuoti...


oi, bliamba, koks š.. jausmas unsure.gif Sveik greičiau 4u.gif
Man tai stiprus vištienos sultinys pirma pagalba, ale darbe gi nepasidarysi.. gal nors kokių aviečių turi?


Ateinu šian į darbą - o pas mane cieli +3 biggrin.gif Šildymą buvau išjungus ir patingėjau vakar atvažiuoti įsijungti. Vis dar su striuke sėdžiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 27 lapkričio 2023 - 10:37

Labą rytą. Toks šiltas ruduo, o tokie ankstyvi šalčia, bet gražu. Pirma žiema name. Tikrai akivaizdžiai labiau į orus dėmesį kreipiu negu bute 😃

 

Pasipuošėm vakar namus, dar eglę terasoj reik žaislais apkabint. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 27 lapkričio 2023 - 10:39

Sveikos,

Mukut, ačiū!

Kakavos sviestas nuima ta erzinantį kosulį ir kiek gerklę atleidžia. Kosuliui nepamainoma yra pušų pumpurų arbata, o dar jei pagarint išeina - super!

Ir gert antivirusines arbatas. Jei nepraeina, po trijų dienų keliauk kraujo tyrimų. Greit smuktena žemyn šiemetiniai virusiai. Covidas labai siaučia, pilna sergančių aplink - pasidaryk testą. Anoj temoj daug serga kaip tik dabar, gal keturios.

Aš ligoninėj Covidu susirgau, tai vyras arbatas termose vežiojo, o aš dar iš aparato sultinį geriau (iš kapsulių), kažkaip gerai gerklei buvo ta višta.

Man vištienos sultinys yra virusų sriuba, kai sergu, tik jos ir noriu.

Atsakyti
Aciu mukute.
Pou ,sveikatos tau linkiu ,nuosirdziai.
Damos,nugi musu amziuje pertusinai,negalima taip.
Beje ,visokiu sildymu irgi nelabai reiketu.As asmeniskai laikausi pakraipos ,vengti visokiu temperaturos kontrastu,garinimu,sildymu,o jei jau gerkle kaip isplykyta ,tai reiskia virusai ar dar kazkas gleivine nuede,reikia duot atsistatyt kuo greiciau,o nebedirginti.Svogunu fitoncidus irgi gerbiu,galima ir i vidu.
Kaip tik reikia kuo labiau sutraukt gleivine,kad nedirgintu ir nesukeltu to skausmingo kosulio.Skalauti kuno temperaturos sodos tirpalu ,nevartoti nei pieno nei cukraus ,o vietoj namines vistos galima kokiu zuveliu sultinio, irgi gerai veikia,pastebejau.
Pas mus irgi visokie tornadai,sniego pugos,kataklizmai .O dar penktadieni buvo silta,tiesa ant savaitgalio vel zadamas atsilimas iki +20C
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 27 lapkričio 2023 - 11:49
QUOTE(Pou @ 2023 11 27, 11:43)
Man vištienos sultinys yra virusų sriuba, kai sergu, tik jos ir noriu.


analogiškai ir man wub.gif kelias dienas tik ja ir maitinuosi.
Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 11 27, 11:44)
tiesa ant savaitgalio vel zadamas atsilimas iki +20C


nieko sau blink.gif
Atsakyti

Pastilių su visokiom islandinėm kerpėm ir pnš priirkau ir lyg tyčia niekam neskauda tos gerklės 😃

Baisku prisišnekėt, bet gal tikrai gyvenimas name veikia gerai. Dičkis tik rugsėjį bandė sirgti. Gerai jam tie pasivaikščiojimai iki autobusiuko matyt 😃 Aišku, ir valgo pagaliau kaip žmogus 😃

Atsakyti
Ačiū mergučios už patarimus 4u.gif Iš pat pradžių mislinau refliuksas išplikė gerklę, nes rėmuo ėdė, bet gi gastro sako sveika viskas OK pas tavi unsure.gif, o dabar jau kosėti pradėjau...na žodžiu kaip link kalėdų tai vėl byru, paskui per metus ieškau ligos, rudenį nusispjaunu į viską, o lapkritį atkrentu... ir taip gal net ketvirti metai verysad.gif reikia iš to rato iššokti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 27 lapkričio 2023 - 12:07
QUOTE(IngridaB @ 2023 11 27, 06:11)

Labas rytas.



Labas rytas,

Ingrida uzdrausta spauda skaito biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Naujo nieko,lyja,lyja,lyja.Tamsu,sviesos reikia,o gatvej kalediniai papuosimas sviecia,elektra brangi,o sviecia.
Pabumbejau. biggrin.gif
Alta su tavo diena,linkiu visa ko geriausio,tradiciskai. 4u.gif
Mukute,mars namo,o ne darbe bacilas skleist.As tai pikta ant tokiu ligoniu,kurie bacilas nesioja.Ligonis turi sirgt namie.Cia as ne piktai ,jei ka,tik gasdinu tave. bigsmile.gif bigsmile.gif O siaip,kiekvienam savo gydymas.MB,kai tik gauna virusa,tuoj kosti,jam kimba i bronchus,o man gerkle,snarglys,bet as b,vos pajutus,kajeno extracto i stikline vandens,nieko nevalgau,isplikau ir sventa.Gerkle buna rami po to,bet prisiruost tai padaryt,turiu save ikalbet ilgai.Dar MB garina gerkle su druska,soda,ant garu voneles pasilenkes su ranksluosciu,jis ir kojas kaitina druskoj ir jam padeda.
Muka,Kavasucitina liepe seivamedzio arbatos daug gert,jaui padeda prie virusu.Ruduo,gripo metas,prisiminkit jaunyste,karantinai ligoninese ir kt.




Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2023 11 27, 11:59)
Baisku prisišnekėt, bet gal tikrai gyvenimas name veikia gerai. Dičkis tik rugsėjį bandė sirgti.


gerai veikia tai, kur gerai jaučiatės smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Muka @ 2023 11 27, 12:02)
na žodžiu kaip link kalėdų tai vėl byru, paskui per metus ieškau ligos, rudenį nusispjaunu į viską, o lapkritį atkrentu... ir taip gal net ketvirti metai verysad.gif reikia iš to rato iššokti  biggrin.gif


šuns tau reik biggrin.gif nėr kada nei sirgt pradėt, nes nu o kas šuniuką vedžios??
Atsakyti

Nieko sau blink.gifabsoliučiai neįsivaizduojamas dalykas, kad mano šuo bandytų man kąst blink.gif

Smagu, kad pirkinys patiko thumbup.gifFaina, lauke šalta, žvaigždės žiba, o tu čia šiltai mirksti wub.gifSu šampe, aišku? bigsmile.gif
Papildyta:

oi, bliamba, koks š.. jausmas unsure.gifSveik greičiau 4u.gif
Man tai stiprus vištienos sultinys pirma pagalba, ale darbe gi nepasidarysi.. gal nors kokių aviečių turi?


Ateinu šian į darbą - o pas mane cieli +3 biggrin.gifŠildymą buvau išjungus ir patingėjau vakar atvažiuoti įsijungti. Vis dar su striuke sėdžiu.

Hierarchija netvarkoj reiškia, jei kanda

 mūsų šuo man ir MB niekada nekanda, o vat vaikui būna kanda ir apurzgia. Vis bando jį uzdominuot 😁

Atsakyti