Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Balta Kaune.  Ir rodo -4.

Mėsą suvalgom ką šaldau . Moku susidėti teisingai, susirašyti ir tt. Pusfabrikačių neturiu jokių šaldytų, jei skubiai reikia pavalgyti visada yra kiaušinių. Prastai remiu prekybos centrus. Bet mano požiūris į maistą yra toks , kad jei sudėtyje daugiau negu trys  parašyta, nepirkti. Maisto perteklius , kam valgyti šlamštą?

Grybų ir pas mane yra šaldytuve. Ir dar teisingo sultinio. Sriuboms ir troškiniams. Ps aš planuotoja. Taip gyvenimas išmokė.

Atsakyti

Labos smile.gif
Viskas paskelbtas ultimatumas akcijinėm mėsom rolleyes.gifIki kalėdų, valgysim, graušime(jeigu bus pamiršta išimti) tik iš šaldiklio ir tik iš jo... na dievaži apsikroviau kaip fool.gif.
Tai raugėte kopūstus ar ne...aš šiandiena žadu raugti ax.gif
Sninga... nenoriu žiemos...

Muka, kitą savaitę tikrai raugsiu kopūstus!   

Ps , aš šiuo metu retai einu į parduotuvę  :D.  Bo tiek daržovių turiu: salierai,  burokėliai,  ropės, morkos, ridikai, mėsos irgi yra... ko dar reikia? 

Atsakyti

Pamiršau paminėti moliūgus ir dramblines cukinijas... cukinijas iki kalėdų reikia sunaudoti. 

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 11 22, 09:03)

Tu gi tiek kepi šviežių pyragų, negi gali būt šaldyti skaniau?

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
MB vis paparašo ką skanaus.Nuo kurasanų šaldytų taip įpratau dar kokių bandelių prigriebti,pokutyje ne daug būna,pats tas trims dienoms kokioms užkišti. ax.gif Šiandien pagaliau kalėdinį kepsiu,vakar užmerkiau brendyje vaisius,riešutus,šiandien lėtai lėtai kepsime. mirksiukas.gif
Kopūstai seniai paraugti.
Salotoms man labai prisiruošimo reikia.Gerai viešnią turėjau privežė sekamdienį visokių salotų,iki vakar valgėme.Gavome pusę bulvinio maišo kininių kopūstų,reikės gaminti salotas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 11 22, 10:49)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Muka" data-cid="73117110" data-time="1700634525"><div><p>Labos vartotojo įkelta nuotrauka
Viskas paskelbtas ultimatumas akcijinėm mėsom vartotojo įkelta nuotraukaIki kalėdų, valgysim, graušime(jeigu bus pamiršta išimti) tik iš šaldiklio ir tik iš jo... na dievaži apsikroviau kaip vartotojo įkelta nuotrauka.
Tai raugėte kopūstus ar ne...aš šiandiena žadu raugti vartotojo įkelta nuotrauka
Sninga... nenoriu žiemos...</p></div></blockquote><p>Muka, kitą savaitę tikrai raugsiu kopūstus!   </p><p>Ps , aš šiuo metu retai einu į parduotuvę  biggrin.gif.  Bo tiek daržovių turiu: salierai,  burokėliai,  ropės, morkos, ridikai, mėsos irgi yra... ko dar reikia? </p>

pardėje pirkta tik morkos ir kopūstai ax.gif nes anie neauga pas moneis smile.gif Aš pastebėjau, kad labai retai į pardes lankomės, bet jau kaip apsilankau tai sudie razumėli blink.gif
Oi kokia planuotoja esu ax.gif iki to laiko kol nereikia iš sodo šaldymo kamerų suvilkti į namus biggrin.gif O tada būna be plano rolleyes.gif
Atsakyti
Kopūstus ir aš perku . Nes be purškimo žiemai neužauginsiu . Tik vasarinių pasodinu iki 10 galvų .
PS praktiškai nešaldau parduotuvėje pirktos mėsos. Kam ? Reikės vėl nusipirksiu. Šaldau ūkininko . Ką dar šaldau : nusiperku tuguje mėsos , susimalu ir šaldau, kad turėti gero faršo. Kažkada gyvenau taip intesyviai , kad dėliodavausi savaitės meniu. Dabar nereikia jau. Bet įprotis likęs iš vakaro pagalvoti ką rytoj pietums. Ir dar turiu priklausomybę : atsikelti anksčiausiai už visus , gerti kavą be jokių pašalinių dirgiklių ir dėliotis galvoje dieną . Meditacija rytinė. Man užtenka nuo 10 iki 15 min. Jokio telefono , televizoriaus, kompo. Švarumas. O tada jau bėgu tekinom mirksiukas.gif Normalizuoja kraujo spaudimą ir nekyla choleterolis tongue.gif kai viskam pasiruošęs rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 22 lapkričio 2023 - 10:21
QUOTE(Muka @ 2023 11 22, 08:28)
Iki kalėdų, valgysim, graušime(jeigu bus pamiršta išimti) tik iš šaldiklio ir tik iš jo...


Tai raugėte kopūstus ar ne...aš šiandiena žadu raugti  ax.gif
Sninga... nenoriu žiemos...


biggrin.gif biggrin.gif
ir aš ištraukiau gabalą mėsos atšildyt lotuliukas.gif bet čia nieko nereiškia, nes jau žiūrinėju, kur čia ančiuką nusipirkt ))

nea, neraugiau. Nes aš jų niekad neraugiu ) man nesigauna. Tai nusiperku.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2023 11 22, 08:35)
Ir dar teisingo sultinio.


jei dar sultinį laikyčiau šaldikly, kapiec būtų biggrin.gif Aš sultinį verdu šviežiai.
O teisingas tai tas, kurį parą virt reikia?
Atsakyti

Aš taip pat faršą susimalu arba turguje paprašau, kad sumaltų iš išsirinktos mėsos. Tad susiporcijuoju ir šaldiklin.

Šįmet pas mus daržovių buvo šviežiam valgymui, o į stiklainius tik agurkus kišau. Pomidorų savo sultyse tik 7 stiklainiukus padariau. Šviežius valgėm iki dabar, dar vienam kartui yra. Nebuvo, išdalinom ir gerai. Morkos - dar taip nebuvo, kad išrovus ir atvežus iki namų - jos jau suvysdavo. Ištrenkėm, nusipirkom šią savaitė, nes neįmanoma nuskusti. Svogūnai genda. Žodžiu, šįmet daržas be meilės buvo, špyga ir užaugo.

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 11 22, 10:45)
biggrin.gif  biggrin.gif
ir aš ištraukiau gabalą mėsos atšildyt lotuliukas.gif bet čia nieko nereiškia, nes jau žiūrinėju, kur čia ančiuką nusipirkt ))

nea, neraugiau. Nes aš jų niekad neraugiu ) man nesigauna. Tai nusiperku.
Papildyta:
jei dar sultinį laikyčiau šaldikly, kapiec būtų  biggrin.gif  Aš sultinį verdu šviežiai.
O teisingas tai tas, kurį parą virt reikia?

Aha tas. Verdu iš jautienos cukrinių kaulų . Nuo 12 iki 24 val . 7 litrų puode. Kažkiek palieku , ką suvalgom per savaitę. Kitą susipilu į 250 -500 ml. indukus ir šaldiklin. Dabar uodas snapo nelaba įkištų, bet pavasariop palaisvėja. Labai jau daug gėrio apie jį prisiskaičiusi ... Kiek mus veikia nežinau , kol kas nesergam.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 11 22, 10:03)
Ką dar šaldau :  nusiperku tuguje mėsos , susimalu ir šaldau, kad turėti gero faršo.

Ir dar turiu priklausomybę : atsikelti anksčiausiai už visus , gerti kavą be jokių pašalinių dirgiklių ir dėliotis galvoje dieną .


tiap, geras faršas patinka ir man. Bėda ta pati - šaldikly yra, o atšildyto ne ))) Nes aš visiška neplanuotoja. Ir taip atsikeliu anksčiau už visus )) šian pusę penkių išvarėm, kur ten medituosi.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 11 22, 11:03)
tiap, geras faršas patinka ir man.  Bėda ta pati - šaldikly yra, o atšildyto ne ))) Nes aš visiška neplanuotoja. Ir taip atsikeliu anksčiau už visus )) šian pusę penkių išvarėm, kur ten medituosi.

Aš turiu draugę kuri bent du kartus į parduotuvę per dieną eina biggrin.gif Nes nemėgsta planuoti. Jai planavimas stresas. Man stresas kai nežinau ką reiks daryti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Žmonės taigi skirtingi.
Pradžioje sąrašėlis labai padeda ... peržvelgi, pasibraukai padarytus dalykus. Nu myliu popierių , ką padarysi biggrin.gif Sako užrašyta mintis stipresnė ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 11 22, 11:15)
Aš turiu draugę kuri bent du kartus į parduotuvę per dieną eina  biggrin.gif  Nes nemėgsta planuoti. Jai planavimas stresas. Man stresas kai nežinau ką reiks daryti  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Žmonės taigi skirtingi.
Pradžioje sąrašėlis  labai padeda ... peržvelgi, pasibraukai padarytus dalykus. Nu myliu popierių , ką padarysi  biggrin.gif  Sako užrašyta mintis stipresnė  ax.gif



nei viena šita smulkmenėlė nėr stresas ))
Sąrašėlį tik darbe kartais pasidarau, prieš kokias atostogas, kad nepamiršt ko nors padaryt. Šiaip gyvenime esu visai neorganizuota smile.gif ale tai man nė kiek netrukdo.
Atsakyti