Supratau )) pas mus tiesiog blynai visad vadinosi paprasti, su mėsa, su varške, bet tiesiog blynai.
mačiūtė mano teip vadino
Lietiniai blyneliai aš tik šįkart dariau kumpis su sūriu ir daržovėmis keptomis oi raitojo net ausys klapsęjo, tiesa dar juos prieš apkepant būtinai dar pavilgau kiaušinio/vandens plakinyje taip viena šefė kavinės pamokino
Geras! Reiks pabandyti
Supratau )) pas mus tiesiog blynai visad vadinosi paprasti, su mėsa, su varške, bet tiesiog blynai.
Lietuviškai jie vadinasi "lietiniai" 😊
Lietuviškai jie vadinasi "lietiniai" 😊
Supratau jau rašiau kad mano ir bobutės blynais vadino
Lb mėgstu lietinius, bet nemoku gamint, plyšta man jie kepant. Tai neturiu kantrybės vargt. MB moka, bet gal tik kokį kartą per metus mus palepina jais.
Lietinių ir aš nemoku tokių skanių iškept, kaip kepa Mama, - pas ją gaunasi ploni kaip popieriniai, bet skanūs ir neplyšta. Mano tokie storoki. Ir dar, skaniausi jie man ant špižinės keptuvės kepti, bet nebeturiu tokios.
Labai skanu įdaryti grybais arba grybais su silke.
Mes juos lietiniais vadinam, nes juos lieji keptuvei visu plotu, o va blynai, tai klest šaukštas tešlos vietoj.
Aš turbūt visai pusėtinai moku retai ką vynioju į juos. Man skaniausia kaip vaikystėj pas babą - su aviečių sirupu tik viena baba ir temokėjo tokius skanius iškept. Gal lygiai tokie ir nesigauna, bet visai padorūs ir lankstyt tuos blynus lankstau taip pat kaip ji - trikampiais tokiais
Užvedėt čia kalbą.. gal reiktų iškept?
Gamindavau , mokėjau tobulai . Su sūriu , su bananu , su varške , su dažovėmis ir sūriu .
Buvau išmokusi labai gerą recepta 4/4/4... Tobulas blynas vyniojimui , tik brangokas receptas :
4 kiaušiniai,4 šaukštai miltų , 4 šaukštai krakmolo , 0,5 litro pieno ir kažkiek aliejaus. Sūriems galima druskos, saldiems cukraus. Tešlą užmaišius palaikyti , ne iš karto kepti . Apie 30 min.
Dar mokėjau blynus lietiniams iš grikių miltų iškepti . Sunkiau, bet labai skanu . Įdarui grybai su dažovėmis... apsivalgymas
Nebekepu . Miltai retas svečias mano namuose. Ko gero dabar net neturiu tokio nuodo kaip miltai
Vaikai kai atvažiuoja stengiuosi geresne mėsa pamaitinti , patys tik vištiena gaminasi . Ar naminiu kugeliu
Dusia, mano Močiutė juos naliesnikais vadindavo ir priklausomai nuo įdaro, kepdavo arba su pienu, arba vandeniu skiesdavo. Saldiems kepiniams su pienu, o su grybais, silke - be. Ant špižinės keptuvės ir lašinuku patepdavo ar taukų krislą įmesdavo.
Bet Mama kepa tobulai. Labiausiai ji mėgsta kepti su varške, o man skanesni sūroki įdarai.
Turtingos Jūs čia visos
Mano mama mokėjo tobulus virtienus su bulbomis virti . Aš tokių nemoku. Nors mano MB ir vaikas sako, kad labai skanu . Tikriausiai skaniausias patiekalas iš vaikystės. Ne blynai
Turtingos Jūs čia visos
Mano mama mokėjo tobulus virtienus su bulbomis virti . Aš tokių nemoku. Nors mano MB ir vaikas sako, kad labai skanu . Tikriausiai skaniausias patiekalas iš vaikystės. Ne blynai
Kuria prasme turtingos? Aš turtinga, nes dar Mamytę turiu Čia tai taip.
Va virtinių, tai nemoku. Juos Tėčio Teta kepdavo su bulvėmis arba su varške su mairūnu. TMan ir Sesei skaniausi su bulvėmis bei spirgiukais, Tėtis - su varške. Bet Anapily jau Teta senokai. Nieks tokių skanių nemoka, jos dukros neišmoko, o mums piemenėms nė į galvą tuomet pasimokint.
O Močiutė zacirką skaniausią mokėjo virti, prašydavom didesnių kleckų, Mama taip nemoka, o ir neverda dabar.