Pou tokio vyniotinio nesu girdejus o kaip jį daro?
Laba,
turiu kažkur užrašinėse tą receptą. Skanus, net labai, bet maniškiui sviestuko belenkiek eina.
Žuvies vyniotinis: 1 kg heko iškepti (kad nesviltų galima miltuose apvoliojus kepti), kol gražiai atsiskiria nuo kaulų, atvėsinti, nukaulinti ir sumalti per mėsmalę. 1 kg žuvies reikia 5 virtų kiaušinių, kuriuos taip pat atvėsinus reik sumalti per mėsmalę. Pakelyje sviesto (kuo didesnis procentas, tuo geriau - nuo 82 proc.) reikia iškepti iki skaidrumo 5 nemažus svogūnus, supjaustytus smulkiais kubeliais. Tokiam kiekiui išbrinkinti maždaug 3 valgomus šaukštus želatinos. Viską sumaišyt, pridėti prieskonių. Mano Mama deda Vegetos - šiam patiekalui tinka toks salstelėjęs skonis. Sufomuot, paslėgt ir per naktį laikyt šaldytuve. Aš tai darau kaip tinginį (į naujus maišiukus dešras tokias suformuoju, ant pjaustymo lentelės sudedu, ant viršaus kitą pjaustymo lentelę ir ką nors uždedu ne per sunkaus. Nuo želatinos kiekio priklauso vyniotinio kietumas. Ir nuo sviesto, nes jis taip pat duoda stingimą.
Man jis tobulas Velykinis patiekalas. Valgyt su krienas arba majonezu.
Va anyta taip pat į virtuvę neįleidžia. Jos jautri virškinimo sistema, tai dažnai kas nors netinka (pašalinta tulžis), tad aš labai jau ir nesiraunu. Nusivežam ką nors skanaus, bet stalą paruošia ji.
O mano Mamytė negali daržovių valgyt, išskyrus agurkus ir bulves. Tai va, kažkaip reik dėliot.
Labos,
Vyniotinis tas pat, tik pas mane be želatinos ir be vegetos, ji pas mus nenaudojama. Sviestas puikiai laiko.
Kiekviena šeimininkė savaip daro. Mes naudojam be E vegetą ir be druskos, tad ten prieskoninių daržovių mišinys. O druskos dedam kepant žuvį. Dėl želatinos- kartais žuvis būna labai trapi, tad želatina padeda labiau surišti. Taip darydavo Močiutė, daro Mama, darau ir aš.
Man skanu. Esu sutikus dar vieną šeimininkę, kuri tokį vyniotinį daro, daugiau nepasitaikė. Gal kad daug vaznios.
Labas rytas,
Labas rytas,
Gražūs pusryčiai, ačiū.
Pou, beabejo, kiekviena šeimininkė savaip daro. Man net kilo noras pabandyt su želatina.
Pabandyk, gali mažiau dėti pirmam kartui. Tik reik nepamiršt ištirpinti želatiną - pamiršau procese parašyt
Skaičiau, kad kiti deda mažiau svogūnų ir kiaušinių - mes nemažai dedam, skanu gaunasi. Svogūnai to tokia ne balvonai, bet ir ne suslikai. Vidutinio dydžio ropelės.
Kurios gundysitės, tai imkit ne filė, nes su kaulais žuvis išlaiko drėgmę ir skonį. Hekas (jūros lydeka), man tinka labiausiai, nes ji tokio gero žuvinio skonio, ne per intensyvaus, ne dumblinio, ne per riebi.