Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Muka @ 2022 04 13, 13:26)
Tai va manau močiutė ir norėjo, kad nebūtų taip...
Pou tokio vyniotinio nesu girdejus o kaip jį daro?

Laba,
turiu kažkur užrašinėse tą receptą. Skanus, net labai, bet maniškiui sviestuko belenkiek eina.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2022 04 13, 15:20)
Laba,
turiu kažkur užrašinėse tą receptą. Skanus, net labai, bet maniškiui sviestuko belenkiek eina.

pasidalink 4u.gif
Atsakyti
Cia tarp jusu kulinariu jauciuosi,kaip kosmose. biggrin.gif As nesu gera seimininke,as bulviene ir kleckus isvirt temoku biggrin.gif O visu blogiausia,kad meiles tam neturiu,man tiesiog gaila laiko tokiem dalykam,kurie pavirsta ...ir dar nuseda ant lesku.Saltienos bus,turiu dvi kojas saldiklyje,silkes bus,skumbres bus,dar sio bei to,kokiu salotu ir usio.Man svarbu irgi pasiplepet ir jau noriu ramybes.Nebeturiu nei noro nei jegu sokinet su samciu po virtuve.
Pas mus 17 silumos,saulyte sviecia,vejelis vos vos,kaip smagu sode.Vaje vaje,kad dziaugiausi pavasariu,apnarkoshino jis mane savo siluma,kvapais,spalvom,garsais,net namo vaziuot nenorejau.Ryt jau vesiu tas dvi paprikas pasodint i siltnami,kitos dar turi palaukt.Sudejom plyteles take pagrindiniam,ir pasejau zole i tarpus,turejau pokeli senos,nezinau ar digs,ar pauksciai neisles,nes nieko neuzberiau,tik suplojau pavirsiu.
Persodinau alstramerijas ir i vazona ir liko i darzeli,nes i vazona nebetilpo,islaisvinau klivija is alstrameriju saknu nagu,pasodinau i kita vazona,paberiau kosmeju seklu,nezinau,islis ar ne.
Nuostabus oras,sirdziai atgaiva.
Atsakyti

Žuvies vyniotinis: 1 kg heko iškepti (kad nesviltų galima miltuose apvoliojus kepti), kol gražiai atsiskiria nuo kaulų, atvėsinti, nukaulinti ir sumalti per mėsmalę. 1 kg žuvies reikia 5 virtų kiaušinių, kuriuos taip pat atvėsinus reik sumalti per mėsmalę. Pakelyje sviesto (kuo didesnis procentas, tuo geriau - nuo 82 proc.) reikia iškepti iki skaidrumo 5 nemažus svogūnus, supjaustytus smulkiais kubeliais. Tokiam kiekiui išbrinkinti maždaug 3 valgomus šaukštus želatinos. Viską sumaišyt, pridėti prieskonių. Mano Mama deda Vegetos - šiam patiekalui tinka toks salstelėjęs skonis. Sufomuot, paslėgt ir per naktį laikyt šaldytuve. Aš tai darau kaip tinginį (į naujus maišiukus dešras tokias suformuoju, ant pjaustymo lentelės sudedu, ant viršaus kitą pjaustymo lentelę ir ką nors uždedu ne per sunkaus. Nuo želatinos kiekio priklauso vyniotinio kietumas. Ir nuo sviesto, nes jis taip pat duoda stingimą.

Man jis tobulas Velykinis patiekalas. Valgyt su krienas arba majonezu.

Atsakyti
Luety, tu tai tu, bet aš turėčiau patylėt... Bet pasisakysiu biggrin.gif. Aš tai nieko Velykom neruošiu biggrin.gif. Nuvarysim pas mamą, o ji vis dar manęs su savais patiekalais neisileidžia, na, dukra gal kokį pyragą tik sumeistraus. O kitą dieną tiesiog bus kažkas pietums kaip ir bet kurią kitą nedarbo dieną.
Atsakyti

Va anyta taip pat  į virtuvę neįleidžia. Jos jautri virškinimo sistema, tai dažnai kas nors netinka (pašalinta tulžis), tad aš labai jau ir nesiraunu. Nusivežam ką nors skanaus, bet stalą paruošia ji. 

O mano Mamytė negali daržovių valgyt, išskyrus agurkus ir bulves. Tai va, kažkaip reik dėliot.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 04 13, 16:08)
<p>Žuvies vyniotinis: 1 kg heko iškepti (kad nesviltų galima miltuose apvoliojus kepti), kol gražiai atsiskiria nuo kaulų, atvėsinti, nukaulinti ir sumalti per mėsmalę. 1 kg žuvies reikia 5 virtų kiaušinių, kuriuos taip pat atvėsinus reik sumalti per mėsmalę. Pakelyje sviesto (kuo didesnis procentas, tuo geriau - nuo 82 proc.) reikia iškepti iki skaidrumo 5 nemažus svogūnus, supjaustytus smulkiais kubeliais. Tokiam kiekiui išbrinkinti maždaug 3 valgomus šaukštus želatinos. Viską sumaišyt, pridėti prieskonių. Mano Mama deda Vegetos - šiam patiekalui tinka toks salstelėjęs skonis. Sufomuot, paslėgt ir per naktį laikyt šaldytuve. Aš tai darau kaip tinginį (į naujus maišiukus dešras tokias suformuoju, ant pjaustymo lentelės sudedu, ant viršaus kitą pjaustymo lentelę ir ką nors uždedu ne per sunkaus. Nuo želatinos kiekio priklauso vyniotinio kietumas. Ir nuo sviesto, nes jis taip pat duoda stingimą.
</p><p></p><p>Man jis tobulas Velykinis patiekalas. Valgyt su krienas arba majonezu.</p>

Labos,
Vyniotinis tas pat, tik pas mane be želatinos ir be vegetos, ji pas mus nenaudojama. Sviestas puikiai laiko. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 13 balandžio 2022 - 20:46

Labos,
Vyniotinis tas pat, tik pas mane be želatinos ir be vegetos, ji pas mus nenaudojama. Sviestas puikiai laiko. biggrin.gif

Kiekviena šeimininkė savaip daro. Mes naudojam be E vegetą ir be druskos, tad ten prieskoninių daržovių mišinys. O druskos dedam kepant žuvį. Dėl želatinos- kartais žuvis būna labai trapi, tad želatina padeda labiau surišti. Taip darydavo Močiutė, daro Mama, darau ir aš.

Man skanu. Esu sutikus dar vieną šeimininkę, kuri tokį vyniotinį daro, daugiau nepasitaikė. Gal kad daug vaznios.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Na žinote sugundėte su tuo vyniotiniu. ax.gif Jaučiu bandysiu. mirksiukas.gif Labai skaniai skaitosi.Tik gaila vienas vaikis nevalgo svogūnų,na bet pavalgys kažko kitko? ax.gif
Sunervino šiukšlininkai pravarė vos po septynių,nespėjau konteinerių išvaryti,duše buvau,kaip pravarė.Na čia jau pati kalta,iš vakaro pamiršau išstumti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 04 13, 22:05)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="ate42" data-cid="72953945" data-time="1649875505"><div><p>Labos,
Vyniotinis tas pat, tik pas mane be želatinos ir be vegetos, ji pas mus nenaudojama. Sviestas puikiai laiko. vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Kiekviena šeimininkė savaip daro. Mes naudojam be E vegetą ir be druskos, tad ten prieskoninių daržovių mišinys. O druskos dedam kepant žuvį. Dėl želatinos- kartais žuvis būna labai trapi, tad želatina padeda labiau surišti. Taip darydavo Močiutė, daro Mama, darau ir aš.</p><p></p><p>Man skanu. Esu sutikus dar vieną šeimininkę, kuri tokį vyniotinį daro, daugiau nepasitaikė. Gal kad daug vaznios.</p>

Labas rytas,
Gražūs pusryčiai, ačiū.
Pou, beabejo, kiekviena šeimininkė savaip daro. Man net kilo noras pabandyt su želatina. ax.gif
Atsakyti

Labas rytas,

Labas rytas,
Gražūs pusryčiai, ačiū.
Pou, beabejo, kiekviena šeimininkė savaip daro. Man net kilo noras pabandyt su želatina. ax.gif

Pabandyk, gali mažiau dėti pirmam kartui. Tik reik nepamiršt ištirpinti želatiną - pamiršau procese parašyt :)

Skaičiau, kad kiti deda mažiau svogūnų ir kiaušinių - mes nemažai dedam, skanu gaunasi. Svogūnai to tokia ne balvonai, bet ir ne suslikai. Vidutinio dydžio ropelės.

Kurios gundysitės, tai imkit ne filė, nes su kaulais žuvis išlaiko drėgmę ir skonį. Hekas (jūros lydeka), man tinka labiausiai, nes ji tokio gero žuvinio skonio, ne per intensyvaus, ne dumblinio, ne per riebi.

Atsakyti
O aš vėl pasibuzosiu ant Klinikų. Matau per e-sveikatą, kad yra vietų. Skambinu registruot. Kiek ilgai skambinu? Ilgai, labai ilgai. Priskambinu. "Siuntimą turit?" Sakau, kad šiandien turėjo parašyt. Suveda asmens kodą - nėra. Ok. Kalbu vakare su mama, sako, kad šeimistė pamiršo. Vakar darbo pabaigoj šiaip taip nepamiršo. Šiandien ryte skambinu į registratūrą. Beje, užteko 10 min. Sako, talonų jau nėra. Paklausiau, kaip suderint siuntimo pasiėmimą su laisvais talonais? Sako, priprasit. Pagalvojau: jetus, prie ko? Prie vis didesnio bardako? Tai, sakau, kada kitam mėnesiui talonus dalinsit, kada siuntimą pasiimt? Sako, kai gausim. Nugi ačiū, visiškas aiškumas...
Nesuprantu kelių dalykų.
1. Kam padaryta nesąmonė kad jau registruojantis reikia turėti siuntimą?
2. Siuntimas galioja mėnesį. Tai jei pvz. vakar parašė, o būtų paskirta pvz. gegužės 20 d.? Tai jau negaliotų.
3. Kodėl negali būti paskirta pastovi diena, nuo kurios pradeda registruoti kitam mėnesiui?
Žodžiu, bardakas bardake. Ir vis didesnis. Čia specialiai? Mama vakar jau sakė, kad ji mes visus gydytojus, jei jau tokios tvarkos čia, ir ramiai lauks mirties.
Keiksmažodžių mėnesio limitą išeikvojau per šias pora dienų.
Atsakyti