Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Muka @ 2022 04 13, 09:21)
Jeigu per Velykas ant stalo padėčiau silke žuvį mama nukryžiuotu mane tas pats jeigu per Kūčias šaltiena butų  tongue.gif

O kuom blogai silke ir zuvis per velykas? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 04 13, 12:31)
O kuom blogai silke ir zuvis per velykas? wub.gif

silke žuvį valgai per gavėnia o per Velykas mėsa, tas pat kaip per kūčias šiukštu košelena ax.gif
Atsakyti
Man tai kas skanu, tą ir valgom, kai jau viską galima valgyt biggrin.gif
Žinot, koks man skaniausias Kalėdų valgis? Vakarykščia silkė nuo kūčių stalo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 04 13, 11:50)
silke žuvį valgai per gavėnia o per Velykas mėsa, tas pat kaip per kūčias šiukštu košelena  ax.gif

Muka , tu manęs nesupratai .
Šeštadienis ne mėsos valgymo diena ? Tai gaminsiu žuvį ir silkę nes vaikai parvažiuos...
Tokio stalo kur šilti - šalti pas mane nebūna biggrin.gif Susėdam pusryčiams su kiaušiniais, susėdam pietums su karštu .
Sėdėti ir pliurpi su vyno taure mes galim kelias valandas biggrin.gif Bet negi visą tą laiką reikia dar ir valgyti ?
PS silkė man tinka ant bet kokio stalo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O vat balta mišrainė nereikalingas patiekalas mano šeimoj . Taip jau gavosi ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 13, 13:04)
Muka , tu manęs nesupratai .
Šeštadienis ne mėsos valgymo diena ? Tai gaminsiu žuvį ir silkę nes vaikai parvažiuos...
Tokio stalo kur šilti - šalti pas mane nebūna  biggrin.gif  Susėdam pusryčiams su kiaušiniais, susėdam pietums  su karštu .
Sėdėti ir pliurpi su vyno taure mes galim kelias valandas biggrin.gif  Bet negi visą tą laiką reikia dar ir valgyti ?
PS silkė man tinka ant bet kokio stalo  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
O vat balta mišrainė nereikalingas patiekalas mano šeimoj . Taip  jau gavosi ...

a šeštadienį tai mažne ax.gif soriuks sumaišiau ... na mamukas mano vadovauja ir ačiū die jai sveikatos. Pusryčiai ir užsitęsia iki vėlumos tiesa karštų irgi negalima, bet čia jau leidimą gavau tongue.gif
Atsakyti
Kazkaip itariu ,kad mukos mama buvo tokia ponia,kuri mano specialybe ryskiai itakojo,pasirinkima,kad seiminikutes terorizuot biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 13 balandžio 2022 - 11:25
QUOTE(Muka @ 2022 04 13, 12:20)
a šeštadienį tai mažne  ax.gif soriuks  sumaišiau ... na mamukas mano vadovauja ir ačiū die jai sveikatos. Pusryčiai ir užsitęsia iki vėlumos tiesa karštų irgi negalima, bet čia jau leidimą gavau  tongue.gif

Muka , pas mane šventės prasideda, kai vaikai parvažiuoja ( ne atvažiuoja biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif )
Tai man visos dienos daugiau gaminimo , o ne vienas užsėdimas. Paprastai antrą Velykų ar Kalėdų dieną verdu sriubos. Visi būnam pasilgę ... Ir dar išleisdama pašoku apie puodus , kad kažko į dėžutes įkrauti biggrin.gif jei vežasi . Manęs tai nevargina tongue.gif
Va tiek gaminimo būdavo kai buvau vaikas ... Visokie vyniotiniai kepami , grybukai maliavojami , mišrainės pajaustomos . Ar mes tiek suvalgydavom nežinau biggrin.gif Ar paršiukams likdavo ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 balandžio 2022 - 11:32
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 04 13, 13:25)
Kazkaip itariu ,kad mukos mama buvo tokia ponia,kuri mano specialybe ryskiai itakojo,pasirinkima,kad seiminikutes terorizuot biggrin.gif

na matai jos mama stipri moteris buvo ir viskas pagal taisykles biggrin.gif
kol mama gyva Dusia neriktuosiu ji šeimos Akela tongue.gif ir duok die jai ilgai šeiminkauti smile.gif
Atsakyti

Reiktų gal ir man šaltienos padaryt. Kai sakydavo a.a. Močiutė - vestuvės ne vestuvės, jei nėra šaltienos. Tėtis labai mėgsta, tai gal gausiu visokių kojų.

Mano Mama Velykoms gamina žuvies vyniotinį su sviestu, kiaušiniais, svogūnais ir žuvimi. Šiemet aš darysiu maistą, vyniotinio gal nedarysiu - daug ten knebeklės.

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 04 13, 12:45)
na matai jos mama stipri moteris buvo ir viskas pagal taisykles  biggrin.gif
kol mama gyva Dusia neriktuosiu ji šeimos Akela  tongue.gif ir duok die jai ilgai šeiminkauti  smile.gif

Muka- viskas gyvenime kinta. Pas mus dabar jau keleri metai toks etapas... Nei tai gerai , nei tai blogai , taip yra ir tiek smile.gif
Buvo visokių tų švenčių ir su mano šeima ir su MB šeima...
Bus kitoks etapas - gal ir aš lipdysiu sveistinius avinėlius biggrin.gif Bo anūkus reiks džiuginti biggrin.gif
Jei leis oras labai norėčiau iki Pažaislio pasivaikščioti nuvažiuoti . Man smagiau negu prie stalo murksoti .
PS neprisimenu iš vaikystės nei Velykų nei Kalėdų kaip streso ir skubėjimo . Ruošdavosi , tvarkydavosi bet su džiugesiu - šventė taigi mirksiukas.gif
Mano patirtis sako - viena taisyklė svarbiausia : apkabinti ir pasakyti kaip myli artimą savo. Nes viskas taip trapu ir laikina. Šventė proga pasibūti kartu. Visko užteks, kad tik ... 4u.gif

O kai visai visai maža buvau senelis iš vadžių ir plačios lentos daržinėj pakabindavo supynes ... O ten tai Velykos būdavo ! Net dabar pamenu tą jausmą kai pusbroliai mane mazgę iki gegnių išsupdavo . Senelis numirė, ir niekas tokių supynių daugiau nebepadarė....
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 13, 14:13)
Muka- viskas gyvenime  kinta. Pas mus dabar jau keleri metai toks etapas... Nei tai gerai , nei tai blogai , taip yra ir tiek smile.gif
Buvo visokių tų švenčių  ir su mano šeima ir su MB šeima...
Bus kitoks etapas - gal ir aš lipdysiu sveistinius avinėlius biggrin.gif Bo anūkus reiks džiuginti  biggrin.gif
Jei leis oras labai norėčiau iki Pažaislio pasivaikščioti nuvažiuoti . Man smagiau negu prie stalo murksoti .
PS neprisimenu iš vaikystės nei Velykų nei Kalėdų kaip streso ir skubėjimo . Ruošdavosi , tvarkydavosi bet su džiugesiu - šventė taigi  mirksiukas.gif
Mano patirtis sako - viena taisyklė svarbiausia : apkabinti ir pasakyti kaip myli artimą savo.  Nes viskas taip trapu ir laikina. Šventė proga pasibūti kartu. Visko užteks, kad tik  ...  4u.gif 

O kai  visai visai maža buvau  senelis  iš vadžių ir  plačios lentos  daržinėj  pakabindavo  supynes ... O ten tai Velykos būdavo !  Net dabar pamenu tą jausmą kai pusbroliai mane mazgę iki gegnių išsupdavo . Senelis numirė, ir niekas tokių supynių daugiau nebepadarė....

Tai va manau močiutė ir norėjo, kad nebūtų taip...
Pou tokio vyniotinio nesu girdejus o kaip jį daro?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 04 13, 13:26)
Tai va manau močiutė ir norėjo, kad nebūtų taip...
Pou tokio vyniotinio nesu girdejus o kaip jį daro?

Gyvenimas ne pageidavimų koncertas. Džiaukimės tuo ką turim DABAR ....
Atsakyti