Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(IngridaB @ 2022 04 11, 07:24)
Man tai šaltoka dar lauke gerti kavą.Bet jau su chalatu pasivaikščiojau iki namo varškytės pusryčiams pasiimti.
Ar žiūrite Čepulio laidą apie gamtą sekmadieniais.Aš kiekvienoje laidoje atrandu kažką naujo.Žinojote kad varnėnai kaip papūgos moka mėgdžioti balsus?Gali net mašinos signalizaciją mėgdžioti,kitų paukščių balsus. bigsmile.gif
Kasiau kasiau EX vis dar velėną.Bet taip šalta.vėjas vakar buvo.Tai snigo,tai lijo tarpais.Ir dar kiek darbų liko.Na šiandien grįžtame į miestą.Vešiu savo jurginų maišus,bandysiu kišti į žemę. mirksiukas.gif

Ingrida, žinojau, kad varnėnai mėgdžioja. Turiu savo asmeninius varnenus, kasmet čia peri senam inkile. Aš dažnai šunį šaukiu sušvilpdama, tai žinok, kartais tenka būti lauke, girdžiu tik švilpt! Lygiai taip kaip aš biggrin.gif šuo žiūriu atlekia lotuliukas.gif Paskui mano katę mėgdžioja. Irgi kartą šiltnamyje buvau, girdžiu netoliese miaukia. Iš pradžių nekreipiau dėmesio - nu, katė miaukia, pamanyk.. Bet girdžiu, vis miaukia. Išeinu pažiūrėt kur ji. Nėra. Bet miaukia medyje. Nu nėra ten katės, o miaukia 🤦‍♀️ Varnėnas! lotuliukas.gif
Atsakyti
Dar prisiminiau dabar seną atvejį, kai dar nežinojau, kad varnėnai mėgdžioja. Irgi buvau lauke, mano telefonas pavėsinėj ant stalo. Girdžiu, skamba. Melodija mano tel paprasta visai. Nulekiu pakelt ragelį, žiūriu, kad niekas neskambina.. Nueinu. Vėl skamba telefonas! Vėl nulekiu.. Nieko. Po kelių dienų vėl tas pats pasikartojo. Žinokit, rimtai pradėjau manyt, kad man su galva negerai. Kol kartą telefoną turėjau rankoj, o jis skambėjo.... ant beržo! lotuliukas.gif Nuo tada savo kailiu sužinojau, kad varnėnai moka mėgdžioti.
Atsakyti
Ex, gražiai moki rašyt. Gražiai mintis dėstai, o ir akys už klaidų neužkliūva - jų arba nėra, arba aš jų nepastebiu. O šiaip turiu tą bjaurią madą - pamatyt bent tas elementarias pirmokiškas klaidas (ne korektūros ir ne be lietuviškų raidžių) ir pagalvot... Et, nesvarbu, ką kaskart pagalvoju biggrin.gif

Neturiu tavo minimų pomidorų, bet dėl senolių sėklų galiu pasakyti, kad kiek labai senų šiemet sėjau, tai arba nedygo, arba po mėnesio, kaip sakai, išdygo, bet pomidorai kažkokie susisukę, kreivi šleivi. Dar neišmečiau, bet kažin, ar nereiks... O tavo, sakai, drūti... Nu faina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 11 balandžio 2022 - 07:58
Labas rytas,pagaliau palijo ir pagriaudejo.
Siandien salta ,vejuota ,o ateities prognozes labai priestaringos.
Bulgarija isgyde nuo graziu pokiu ir sedejimo online parduotuvese ieskant darzoviu seklu.Gyvenimas ir patirtis atmete kai kuriuos mitus.Nors is pirkto pipiro vienakart isaugo visu spalvu ir skoniu vaisiai,derlingi ir milziniski augalai buvo,kirviu teko kirst stieba.
Dabar pagrindiniam derliui imu prie parduotuves ismesta supuvusi pomidora ir zer gut.Visada nusiperku kokia super naujove,maza pakuote.Bet viena.
Kai ka paveldejau is kaimynes Nedialkos,amzina atilsi,kuri buvo darzininkystes brigados brigadininke,ji turejo net cia retu krienu.Tikrasis mano netikros tevynes paveldas.Turiu visu ju ,savo gatves senoliu materialius ir dvasinius paminklus.
Mukute ,visgi pu erh suveike,aisku buvo labai intensyvus darze laikas,bet svoris zenkliai nukrito.
Vakar vakare valgiau pasta putanesca,nes jau nebebuvo noro kazka kito virt.O ir durum makaronai dabar prabangos reikalas.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 11, 07:58)
Ex, gražiai moki rašyt. Gražiai mintis dėstai, o ir akys už klaidų neužkliūva - jų arba nėra, arba aš jų nepastebiu. O šiaip turiu tą bjaurią madą - pamatyt bent tas elementarias pirmokiškas klaidas (ne korektūros ir ne be lietuviškų raidžių) ir pagalvot... Et, nesvarbu, ką kaskart pagalvoju biggrin.gif

Neturiu tavo minimų pomidorų, bet dėl senolių sėklų galiu pasakyti, kad kiek labai senų šiemet sėjau, tai arba nedygo, arba po mėnesio, kaip sakai, išdygo, bet pomidorai kažkokie susisukę, kreivi šleivi. Dar neišmečiau, bet kažin, ar nereiks... O tavo, sakai, drūti... Nu faina.

Ačiū. O kas dėl klaidų.. Man šiek tiek nepatogu viską taisyklingai surašyt, kai kitos suplaka viską krūvon ir nesuka sau dėl to galvos lotuliukas.gif tai palieku nors stiliaus klaidas biggrin.gif Tai kokį kablelį, brūkšnelį, tai dar kažką, bet kad kitam nenarpliojant, būtų galima suprast mintį biggrin.gif

Tai mano tik šitie 2 daigeliai vieninteliai išdygo dručkiai. Visi kiti kaip vandenyno dugne linguojančios jūržolės.
Atsakyti
Alta, prie ko ta pu erh, kai valgei kaip žvirblis (bent taip supratau iš tavo pasisakymų), o arei kaip arklys biggrin.gif

Ex, gal esi kokia lituanistė, filologė? O dėl stiliaus klaidų tai manau, kad bent čia jos tikrai nemaišo biggrin.gif Ir apskritai - šnekamoji kalba (čia ji rašomoji biggrin.gif, nu bet vis tiek šnekamoji biggrin.gif ) visgi kitokia, nei ta, kuria oficialius raštus rašom ar mokykloje rašinius smile.gif. Ir man tai labai nesinori daryti klaidų. O sunkiausia su skyryba ir su atskirai - kartu žodžių rašyba. Dažnai susimąstau, kaip taisyklingai parašyti, ir nebūnu tikra, ar teisingai parašiau biggrin.gif

Va, parašiau "daryti klaidas", bet paskaičius pagalvojau, kad gal vis tik "daryti klaidų"? Ar taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 11 balandžio 2022 - 08:28
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 04 11, 10:15)
Labas rytas,pagaliau palijo ir pagriaudejo.
Siandien salta ,vejuota ,o ateities prognozes labai priestaringos.
Bulgarija isgyde nuo graziu pokiu ir sedejimo online parduotuvese ieskant darzoviu seklu.Gyvenimas ir patirtis atmete kai kuriuos mitus.Nors is pirkto pipiro vienakart isaugo visu spalvu ir skoniu vaisiai,derlingi ir milziniski augalai buvo,kirviu teko kirst stieba.
Dabar pagrindiniam derliui imu prie parduotuves ismesta supuvusi pomidora ir zer gut.Visada nusiperku kokia super naujove,maza pakuote.Bet viena.
Kai ka paveldejau is kaimynes Nedialkos,amzina atilsi,kuri buvo darzininkystes brigados brigadininke,ji turejo net cia retu krienu.Tikrasis mano netikros tevynes  paveldas.Turiu visu ju ,savo gatves senoliu materialius ir dvasinius paminklus.
Mukute ,visgi pu erh suveike,aisku buvo labai intensyvus darze laikas,bet svoris zenkliai nukrito.
Vakar vakare valgiau pasta putanesca,nes jau nebebuvo noro kazka kito virt.O ir durum makaronai dabar prabangos reikalas.

na aš gar dar per mažai gėriau o ir darže ne kažką judėjau ....
Durum pasigooglinau tai kietagrūdžiai gamina pas mumi jau malsena 4u.gif
Oi labas rytas kažkaip nemandagiai ax.gif
Jazau kaip senai valgiau vėdarų wub.gif labai mėgstu ale MB nemėgsta tai... laukiu kol mama pagamins o man tai niam niam 4u.gif
pou ar geras kumpukas buvo irigi seilės nutyso ax.gif
Ex na ir protingi tie tavo varnėnai pas mumi yra inkilų ale tikrai niekad negirdėjau tokiu čiudų blink.gif gal per jauni ax.gif Vienas gandralizdis dar vis tuščias kažkaip neramu ant širdies....

Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 11, 10:26)
Alta, prie ko ta pu erh, kai valgei kaip žvirblis (bent taip supratau iš tavo pasisakymų), o arei kaip arklys biggrin.gif

Ex, gal esi kokia lituanistė, filologė? O dėl stiliaus klaidų tai manau, kad bent čia jos tikrai nemaišo biggrin.gif Ir apskritai - šnekamoji kalba (čia ji rašomoji biggrin.gif, nu bet vis tiek šnekamoji biggrin.gif ) visgi kitokia, nei ta, kuria oficialius raštus rašom ar mokykloje rašinius smile.gif. Ir man tai labai nesinori daryti klaidų. O sunkiausia su skyryba ir su atskirai - kartu žodžių rašyba. Dažnai susimąstau, kaip taisyklingai parašyti, ir nebūnu tikra, ar teisingai parašiau biggrin.gif

Va, parašiau "daryti klaidas", bet paskaičius pagalvojau, kad gal vis tik "daryti klaidų"? Ar taip?

o aš šiuo klausimu beraštė...
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 11, 08:26)

Aš nei tas, nei anas biggrin.gif Tiesiog genetiškai pas mane tas kraujyje. Mano vaikai tokie pat. Genetika irgi.
Šiaip mano net šnekamoji kalba per taisyklinga, kai kam užkliūna, nes per stipru ausiai.
Na, čia diskusija be pabaigos gali būt. Aš kitaip rašyt, kalbėt nemokėjau ir neišmoksiu. Kaip kitos rašo, man nekliūna. Net A.Alta trys kalbos viename smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Ex nebijok būti savimi , ty tobula tongue.gif 4u.gif
Svarbu sau patikti ir su savimi gerai sutarti bigsmile.gif Mes jau kaip nors, ne 10 metų čia temą laikom, išgyvensim ir rašydamos netobulai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Vakar gaminau jautienos azu . Nerealiai skaniai gavosi , gal todėl , kad gaminau ant krosnies ( ty natūrali ugnis ) , o ne elektrinė plyta. Bėda ta , kad neliko šiandienai pietums biggrin.gif , MB pasistengė. Šiandien vėl reiks gaminti . Labai noriu sriubos su "nuodingom" galkom , tik dar nežinau kokios ax.gif
Bulvinių vėdarų nesuprantu skonio . Mano gimtinėje gamina tik kraujinius . Paragavau pirmą kartą bulvinių 20+ metų būdama , fek ... Ne mano maistas. Kraujinių valgyčiau , jei kas duotų. Mačiau yra pirkti pagamintų . Bet aš su parduotuvių pusfabrikačiais susipkusi, neprarysiu.
Ingrida ar Tavo MB jau tvarkė biteles ? Aš dar nebuvau , bet pažiūrėjusi iš viršaus į lizdus matau , kad du aviliukai nori daugiau korių . O orai ne kažką... Žibučių medaus nebus šiemet biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Gražios dienos 4u.gif

Atsakyti
Siaip tai as ir daugiau nei tris galiu paduot.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 04 11, 09:51)
Siaip tai as ir daugiau nei tris galiu paduot.

Svarbu ne vengriškai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

Luety dar ne senatve!  Dar nepasiduok! Svarbu rasti kas padėtų gyventi be skausmo. Diagnozavimas nepadeda  :rolleyes: 

labai pritariu, kaip pvz mano mociute virs 70 issinarino peti, menuo langetej ir ranka nekyla. daktare pasake, ai, jauni neatsistato, o jus tai sena. to ir uzteko, uzsispyrus ana. pratimai tris kart per diena, namie visi masazavom. Ranka atstate ji pati tik per savo uzsispyrima ir juoda darba

Luety sportas ir svoris ir tik pacios juodu darbu pades, o ne hipnoze ar vibracijos. Arba pasiduoda ir kaip amerikoj kai kurie paprasciau atsisesti i elektrini vezimeli , bet ar to nori

Yra gi visokiu sportu, net musu kaime vyksta aerobika baseine, kas turbut tiktu ir Mukai, klausimas kaip stipriai to nori ir jiek pasiruoses aukotis del saves. 

Ir as nenorejau AA izeisti, bet man keista, kai zmogus pasirenka gyventi su tokiu pykciu. As asmeniskai uzdarau duris ir pamirstu, nes pyktis labiausiai kenkia paciam pykstanciajam

Tai aciu kad paskaitet, gero derliaus ir nevarginsiu daugiau jusu akiu savo pasisakymais

Atsakyti