Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2023 09 13, 06:27)
Labas rytas,
Nesu sutikusi gyvatės, tik žalčių. Manau nemalonu būtų grybauti ar uogauti. Su tais grybais taip jau yra- reikia nepamiršti , kad jų yra smile.gif Tada sunaudosi. Žinoma , džiovinti grybai ne džiovinti obuoliai - vaikas saujos nepasims suvalgyti. Gaspadinės reikalai.
Paskutinė karšta diena? Rytoj lietų žada ?
Luety , ką mezgi ? Aš tai vis kojines, tris poras turiu pradėtų.
Daug darbo šiandien , vakare sportas ir reikia iki Prienų nuvažiuoti, duonelę priduoti kulti . Vėl bus diena tekinom , tekinom ...


Dusia,nieko naujo nemezgu,pribaigineju senus.Nuneriau dviem maiseliam rankenas,dabar siandien reik isiut pamusalus.

Labas rytas,
Pas mus lietaus nesimato,nors rode ,kad bus.Rode ir perkunija bus,kol kas nieko.Vis dar saulyte pasirodo,bet siaures vejas vesina stipriai,man patinka toks oras,ypac naktimis.,kad vesu.
Gyvaciu nemegstu,jokiu sliuzu nemegstu,net foto uzdengiu,kai pamatau,ant tiek jie man nemalonus,o jau,kai rodo,zmones fotkinasi su smaugliais apsisuke,tai man net kunas pasiurpsta. biggrin.gif biggrin.gif
Geros dienos.
P.S.Ingridos pusryciu nuotrauka man primena,kai vazinedavom po pilis ,issipirke metini mokesti,tai ten laukuose budavo tokie suoliukai pievose,kad pailset,suvalgyt sumustini,ar isgert kavos.Grazu toks rukas anksti ryte ant lauku,pasiilgau tokiu vaizdu.
Atsakyti
Aš dar apie maistą, jo vertinimą ...
Aštriais agurkėliais pavaišinau buvusias koleges. Paragavus pirmas prašymas - duok receptą.
Receptas tas:
https://www.lamaista...uau5RSP7hFosLE4

Savaitgalį vyrai ragavo mano gamintą adžiką prie keptų šonkaulių - sakė tikrai ne prastesnė negu pirkta ekoturgelyje. Ir visai cukraus nereikia, nes mano pomidorai labai saldūs... Saulė, mulčas "pasaldina"pomidorus. Receptas čia :
https://receptupasau...-be-virimo.html
Čilius reguliavau pagal save ... Reikia pasitikrinti kokio aštrumo yra biggrin.gif . Gali būti ir 100 gramų per daug tongue.gif . MB dabar su viskuo ją valgo . Kaip jis ten sako - duok to savo marmalo biggrin.gif tongue.gif . Kitokio pagyrimo nesulauksi pas mane ...
Gal kam pravers?
Gyvatės ir žalčiai man nei šlykštūs nei baisūs. Kas yra šlykštu - tai pūkuoti kirminai . Oda šiurpsta. Nei varlių , nei pelių nebijau . Vorai irgi nebaisūs.
Gyvačių sutikusi keliaudama. Nežinau , kokios jos ten - piktos ar geros. Italijoje matėme ir Montinegre.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2023 09 13, 10:59)
...kai vazinedavom po  pilis ,issipirke metini mokesti,tai ten laukuose budavo tokie suoliukai pievose,kad pailset,suvalgyt sumustini,ar isgert kavos.Grazu toks rukas anksti ryte ant lauku,pasiilgau tokiu vaizdu.


kaip gražiai skamba.. norėčiau ir aš taip pavažinėt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Anidanda @ 2023 09 12, 17:08)
<p>Šiandien darbe teko bendraut su žmogum vardu Ėgonis 🤔. Ir sugalvok tu man tokį </p>


gal kuris iš tėvų daile domėjosi? Dailininkas buvo tokiu vardu.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2023 09 13, 08:27)

Paskutinė karšta diena? Rytoj lietų žada ?



laukiu nesulaukiu ))
Gismeteo dar kitam savaitgaliui +30 žadėjo, bet persigavojo, visa laimė )

Draugė parašė, kad baravykai praėjo dygti. Paskambinau mamai, nulėkė miškan, tikrai parsinešė 20+ baravykų ir raudonikių krepšį. Reiks ryt po darbo varyt kaiman, nieko nebus ))
Atsakyti

kaip gražiai skamba.. norėčiau ir aš taip pavažinėt smile.gif Papildyta: gal kuris iš tėvų daile domėjosi? Dailininkas buvo tokiu vardu. Papildyta: laukiu nesulaukiu )) Gismeteo dar kitam savaitgaliui +30 žadėjo, bet persigavojo, visa laimė ) Draugė parašė, kad baravykai praėjo dygti. Paskambinau mamai, nulėkė miškan, tikrai parsinešė 20+ baravykų ir raudonikių krepšį. Reiks ryt po darbo varyt kaiman, nieko nebus ))
Bet dailininkas yra Egonas, o tas vaikinas Ėgonis. Net ištart balsų kažkaip nepatogu 😁, liežuvis kliūva 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anidanda: 13 rugsėjo 2023 - 15:46

Bet dailininkas yra Egonas, o tas vaikinas Ėgonis. Net ištart balsų kažkaip nepatogu 😁, liežuvis kliūva 

 

Pagooglinau. Kai kur rašo Ėgonas. Tai gal skirtingai taria?  Bet tai sunku vaikui buvo su tokiu vardu  gyvent..

Atsakyti
https://www.part.lt/...3b8c05c0547.jpg
Gera šanūkui pas šenelius,duodasi po prūdą,knisa kurmiarausius.Šuva pasijaus bent šunimi,o tai toje sostinėje išpopintas vaikšto. biggrin.gif
https://www.part.lt/...124a9fd9978.jpg
Kaip ir pernai valgysime braškes iki šalnų.Nupjoviau lapus,ataugo ir apsipylė krūmai žiedais. bigsmile.gif
Mano jazminas ruošiasi žydėti iš naujo. bigsmile.gif
Neištvėriau,surinku obuolius rytoj sultims spausti,sukroviau malkas,nusipelniau į mišką.Ne giria,grybautojų pilna,bet krepšiuką pasirinkau raudonikių,baravykų.Dygsta guotės,ruduokės,laukiu ruduokių,skniausi grybai man.Į šabakštyną tokiu karštu oru nevažiavau,ten būčiau daugiau radųsi,bet tokiame karštyje. blink.gif mirksiukas.gif Vakar po girios minus 1 kg. tongue.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,
Ingridėl , o tas šuo tikrai katės dydžio ar taip atrodo nuotraukose ? Reikės kažkaip atskalbti į miestą išleidžiant biggrin.gif
Jei jau šuniukui viskas leidžiama, kas būtų su anūkais mirksiukas.gif biggrin.gif wub.gif
Ps svorio mesti Tau nereiktų. Mano tokia nuomonė wub.gif Antsvorio Tu neturi, o visa kita... Svarbu sveikata 4u.gif
Lyja Kaune nors nežadėjo dieną lietaus. Ir labai šilta naktis buvo , 6 ryto 18 laipsnių.
Toks šiltas rugsėjis buvo prieš 5 metus - tada mažoji apie rugsėjo pusę išvažiavo studijuoti . Čia karščiai , o Velse lietus ir vėsuma.
Turiu durną klausimą- ar tikrų orchidėjų trąšos hortenzijoms? Visas orchidėjas iš namų išmečiau . Liko gerų brangių trąšų. Nebenoriu tų parazitų į namus smile.gif Nusibaigė senosios dovanų gautos, naujų nepirksiu.



Atsakyti
Labos smile.gif

Na šanūkas koks fainuolis visas toks neklatas iki negaliu tongue.gif
Nulijo reiks braškes racėti jau imsiu savaitgalį ir moliūgus, bandysiu dar pasėti garstyčių, bo galinsogos pilnas daržas, o sako labai gerai po garstyčių galinsogos sumažėja. Kitas savaitgalis uošvijon, tai šis bus darbingas ...turbūt... 4u.gif
AA kaip tu, kaip po potvynio, gal nepaliet4 tavęs?
QUOTE(Dusia37 @ 2023 09 14, 09:47)
Turiu durną klausimą- ar tikrų orchidėjų trąšos hortenzijoms? Visas orchidėjas iš namų išmečiau . Liko  gerų brangių trąšų. Nebenoriu tų parazitų į namus smile.gif  Nusibaigė senosios dovanų gautos, naujų nepirksiu.

Manau netiktų, sulaistyčiau kokias palergonijas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2023 09 13, 18:49)
https://www.part.lt/...3b8c05c0547.jpg
Gera šanūkui pas šenelius,duodasi po prūdą,knisa kurmiarausius.Šuva pasijaus bent šunimi,o tai toje sostinėje išpopintas vaikšto. biggrin.gif



nenorės namo važiuot biggrin.gif
Močiutė gal ir blynų iškepa? biggrin.gif

Maniškis kaime irgi labai laimingas. Bet tik jei aš ten esu ))

Labai daug darbo turiu.. ir papildomų nesąmonių naujas dirikas sugalvojo. O dar atostogų pirmą spalio savaitę imu, tai krūva darbo iki išeinant.
Malonesnė veikla - viešbučių ieškom kelionei smile.gif Bet pšekai kartais stebina.. bookinge nurodyta, kad hotelyje dogs alowed. Užsisakom. Aš, kaip visada, dar rašau laišką pasitikslinimui. Ir dukart gavau atsakymą, kad priima tik šuniukus iki 10 kg. Tai kas čia per diskriminacija? Na, bet jau viską užsisakėm, iš visur gavom patvirtinimus, kad bus laimingi matydami ir mus, ir šunį ))) Reszelyje apsistosim pilyje bigsmile.gif

Dusia, tu tą gražią vietą pajūryje ar ne Lebą minėjai? Pažiūrėjau, ji netoli Gdansko/Sopto/Gdynės, kurioms mes tris dienas paskyrėm, tai bandysim nusigaut ir ten. Pagooglinau ir labai užsireikė wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Muka @ 2023 09 14, 09:01)
Nulijo reiks braškes racėti... Kitas savaitgalis uošvijon, tai šis bus darbingas ...turbūt... 4u.gif
AA kaip tu, kaip po potvynio, gal nepaliet4 tavęs?



man reik persodint braškių daigus. Bet turbūt neturėsiu sveikatos po bulviakasio )) Na, dar kitas savaitgalis bus. Po to du savaitgaliai iškris - kelionė ir mamos balius. Darys vis dėlto mamikė balių. Ir net muzikantą užsisakė )) Ačiū dievui, užsisakė salę, tai pasiruošimas atkrenta. Tik meniu suderint reiks nuvažiuot.
Atsakyti


Dusia, tu tą gražią vietą pajūryje ar ne Lebą minėjai? Pažiūrėjau, ji netoli Gdansko/Sopto/Gdynės, kurioms mes tris dienas paskyrėm, tai bandysim nusigaut ir ten. Pagooglinau ir labai užsireikė wub.gif

Nerealios tos laukinės kopos prie Lebos. Pats Lebos miestelis tai labai baisus mums pasirodė. Sopotas įspūdžio nepadarė, kavos pagėrėm, ant tilto nuėjom ir tiek. Gdanskas nerealus :4u: 

Nežinau kas mano kaime darbus padirbs? Šis ne kaime, ateinantį svečiai kaime... ateis pavasaris taigi po žiemos :D ir pasidirbsiu. Ne dėl derliaus, dėl proceso man kaimas.

Atsakyti
Labos, 4u.gif 4u.gif
Pas mus dangus isbraizytas,atrodo,kad visa nakti lektuvai skraide skersai isilgai,bet saule prasimusa,silta ,nors vejas nesitraukia is rytu.
Mano braskes nuravetos ir zydi,duoda uogu kazkike,bulviu liko 6 keriukai,du agurku stiebai ir maro kankinami pomidorai,kurie vis dar sirpsta ir valgymui dviem seimom gana.Bet yra spinatu,kaliaropiu,kurios tik dabar prasidejo,nes sodinau ten,kur ziurkes bulves suede i ta laukeli.Ten buvau pasodinus ir violetiniu mazaziedziu kalafijoru,bet per daug trasi zeme,isvare i lapus,o ziedu nesimato,tik uzuomazgos dar,bet super smulkus,kazin ar is ju kas bus.Nors tiek gerai,kad kaliaropes ima virsu,ju daugiau ten pasodinau.
Sunelis laimingas,versis pas Ingrida i svecius.

Noriu i levandu balkoneli,ten kvepia ir kava skani. biggrin.gif Mums ne si,bet kita sekmadieni skrydis,bet rodo,kad lietus bus,tai vaziuot i Londona bus ne kas,vaziuosim savo masina,reiks uzsimest laiko.
Tiesa,del trasu,mano poziuriu,turetu tikt,nes orchideju trasos yra sukeliancios zydejima,tai ir hortenzijom suzadintu,pradzioj pilciau i didesni kieki,nei orchidejom prirasyta,tik ant ziemos gal jau netiktu,nes gi zydejimas jau i pabaiga.O sudeties neraso,galima but palygint su kt,trasom,ko ten perdaug ar permazai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 14 rugsėjo 2023 - 10:12