Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Luety,šiandien pusryčiams grybai. mirksiukas.gif
Draudimas atsiuntė pasiūlymą žalos apmokėjimo.Eina jie velniop su tiek pinigų,čia tik už darbą būtų ir dar klausimas?O dar medžiagos.Nežinau kaip reikės su jais kovoti?Paprašiau tegul samatą atsiunčia,iš kur jie paskaičiavo tokią sumą?Pasiūliau tegul atsiunčia savo meistrus,man pinigų nereikia ir sutvarko stogą už tokią sumą.
kIEK PAMENU IŠ SENŲ LAIKŲ SU BTA IR seNIAU BUVO,NESUSIPRATIMAI SU išmokomis.Brokerė pasiūlo kur pigiau apsidrausti,nesusimastai kai moki.Butas tai gjensedge apdraustas.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2023 09 06, 09:15)


kokie faini grybukai wub.gif wub.gif

Ingrida, su draudimais dažniausiai taip ) mano vaikiui už keturis dantis ir siūtą smakrą 87 eur išmokėjo. Seb'o gyvybės draudimas.
Atsakyti
Biški apie draudimus jei galiu patarti :
Padaryčiau sąmatą- kiek kvadratų sugadinto stogo , plius kainų nuotraukos - kiek kainuoja šiferis, varštai ir tt. Pridėčiau skelbimų nuotraukų - kiek kainuoja darbas. Geriau keletą . Suskaičiuočiau ir prašyčiau pasakyti , kad aš neteisi .
Mano patirtis su namų draudimu : tuoleto sienos griovimas ir remontas kainavo apie 350, gavau 700. Bo supildžiau viską sistemoje su nuotraukomis ir aprašymais . Net nepaskambino , pervedė pinigus ... Tiesa , tariausi su meistrais , kiek galiu didinti kainas tongue.gif
Man darbe tekdavo su draudimais susidurti . Negalima leisti jiems spręsti biggrin.gif
Dėl gyvybės draudimo ... reikia žiūrėti, kiek kam paskirta. Kiek traumoms, kiek kitiems dalykams. Aš pasikeičiau savo asmeninio gyvybės draudimo sąlygas prieš kelis metus - pasididinau kritines ligas. Jei pvz tokia liga kaip Ingridai ir aš dirbti negaliu ? Vis turėsiu iš ko gyventi . Mirties atvėju pas mane minimali galima suma... Po manęs tegul ir tvanas biggrin.gif tegul sukasi . Vaikai užauginti , o ta kuri ateis bulbienės mano puoduose virti ... pasiunta. Ne iš mano gero tegul.
Vaikų draudimą dar moku , iki man sueis 55 metai , kad GPM nereiktų susimokėti. O traumų jie taip ir neturėjo. Neišlošiau nei cento smile.gif MB kažkada susilaužė petį , tai mokėjo 500 litų . Man pasirodė mizeris, nes fizioterapija kainavo labai daug .
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2023 09 06, 10:17)

Apie soda negalvoju,kai taip karsta,i pomidorus jau maras atejo,dar nedaug,kur ne kur,bet ir pomidorai jau i pabaiga pas mane.


Pas mane pomidorai niekada nėra pasibaigę. Natūraliai . Jie ir spalio mėnesį dar nori žydėti ir augti. Šalnos ir maras juos tik nužudo ... Toks mano supratimas apie pomidorų auginimą ax.gif Savus stengiuosi nužudyti pati prieš šalnas. Bo labai nemiela nušalusius rauti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 09 06, 09:58)
Pas mane pomidorai niekada nėra pasibaigę. Natūraliai . Jie ir spalio mėnesį dar nori žydėti ir augti. Šalnos ir maras juos tik nužudo ... Toks mano supratimas apie pomidorų auginimą  ax.gif Savus stengiuosi nužudyti pati prieš šalnas. Bo labai nemiela nušalusius rauti  rolleyes.gif


Pas mane buna gal 3 kekes pilnos dideles pomidoru ant kiekvieno stiebo,o toliau i virsu,ju mazeja.Issiskina klasiskai apacia,po to virsus.Ir pasibaigia.Jau yra keletas stiebu.kurie beturi po 1 pomidora besirpstanti.Jei ne maras,dabar karsciai ,tai tuoj issirptu virsutiniai ir pabaiga.As nupjaunu virsunes,neleidziu sakotis,vis apskabau,sodinti balandzio 12 i dirva,tai man nieko nuostabaus,kad jau eina i pabaiga.Jei ne maras,dar koki menesi pasitestu,vis israunant tuos,kurie nebeturi nieko,o dabar,dar zaisiu kiek,nes rudeni nebera to zaibisko maro,o paskui,gal pries Ispanija reiktu pasalint viska jau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 06 rugsėjo 2023 - 11:38
o aš tarpe tarp darbinių reikalų bookingą knisu )) pasirodo, Taline nėr taip paprasta viešbutį gaut su šuniu važiuojant.. bookingas siūlo praktiškai tik didžiulius viešbučius, kur visur net fotkėse šviečia slidžios grindys ))
Atsakyti
Pagal mane 8 gražios kekės pomidorų šiltnamyje visada užauginamos . O kai kurių ir 10. Pas mane aptinės gražios 2-3, paskui būna kad pamėto žeidus viena ar dvi kekės dėl karščių ( kai kurios veislės, tikrai ne visi ) , o viršutinės vėl iš proto eina... Auginimo išmokau iš Ex ir Saintlinos mirksiukas.gif Senaaaaai , kai sodybą nupirkom . Gera buvo pomidorų tema wub.gif Nelyginti su FB. Kur mulčias ir lapai yra pomidorų priešai biggrin.gif O maitina tik raugalais , ty azotu ...
Aš pomidorus kelis kartus per sezona pamaitinu. Specialiom pomidorų trašomis. Ne raugalais. Raugalai smirda. Ir daug azoto , ty nitratų ...
Tokiam klimate kaip pas Tave Luety gyvendama iki gruodžio tikriausiai pomidorus iš šiltnamio valgyčiau ax.gif

Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2023 09 06, 13:29)
o aš tarpe tarp darbinių reikalų bookingą knisu )) pasirodo, Taline nėr taip paprasta viešbutį gaut su šuniu važiuojant.. bookingas siūlo praktiškai tik didžiulius viešbučius, kur visur net fotkėse šviečia slidžios grindys ))


Pabandyk per airbnb

https://www.airbnb.l...rch_by_map=true
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 09 06, 13:40)
Gera buvo pomidorų tema  wub.gif  Nelyginti su FB. Kur  mulčias ir lapai yra pomidorų priešai biggrin.gif O maitina tik raugalais , ty azotu ...
Aš pomidorus kelis kartus per sezona pamaitinu. Specialiom pomidorų trašomis. Ne raugalais. Raugalai smirda. Ir daug azoto , ty nitratų ...
Tokiam klimate  kaip pas Tave Luety gyvendama iki gruodžio tikriausiai pomidorus iš šiltnamio valgyčiau   ax.gif

Papildyta:
Pabandyk per airbnb

https://www.airbnb.l...rch_by_map=true



tema tikrai gera buvo wub.gif su fb tai net lygint nėr ko, nesąmonė kažkokia.
Aha, aš irgi nesuprantu, kaip pas Luety taip greit pomidorai nusibaigė blink.gif Pas mane iš proto eina kol nenušąla. Nebūt šalnų tai nežinau kiek derėtų ))

Dėkui, glestersiu į airbnb ) šituos buvau pamiršus. Ui, nėr filtro dėl gyvūnų..
Triadvisor žiūrėjau, bet ten kokia tai makalynė. Pažymėta pet allowed, parašau užklausimą - nepriima išvis su šunimis. Nors aš bet kuriuo atveju visad dar perklausiu, ar tikrai priims su tokiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 06 rugsėjo 2023 - 13:17

Hotels.com dar yra 

Atsakyti
Kokių gražių Kalėdinio marginimo kojinių siūlų Patrės siūluose užvežta.
Kaina kandžiojasi , bet ne pardavimui taigi mezgu blink.gif Gal saviems numegzti dovanų ? Laikau save , bet kažin kiek atlaikysiu rolleyes.gif
Atsakyti

Aš tai su fanarais. Prieš porą d.plojausi į terasos stiklą... nosis patinus, pamėlus, bet nieks nebėgo, tai nutariau, kad nelūžo 😂

Įstiklinta praeitą sav. Nepratus. Skubėjau...

Atsakyti
Na,as toje pomidoru temoje nebuvau,kai as pradejau augint pomidorus,tema jau buvo n ugesus,tai ir nemoku augint.Pomidoru yra ir nemazai,bet palyginimui,kada jus sodinat i grunta/siltnami.Geriausiu atveju geguzes gale,birzelio pradzioj ir tesiasi iki spalio galo,nu imant 5 men.tai va,mano pradzia balandi,pabaiga spali,bet jau ne tokiu mastu,kaip pradzioj.Pikas jau praejo.Anksciau vidury sezono primaitindavau pomidoru spec.trasomis,bet tada pomidorai sublusdavo,imdavo storet,negrazest.Mano siltnamis kasmet tresiamas arkliu meslu,o i duobes dedu zuvies kaulu ir kraujo miltu,svogunu lukstu truputuka visko ir i duobe idedu sauja kompostines zemes,ismaisau viska ir uzkasu pomidora,tada jokio papildomo tresimo nebedarau.Auginu 1 stiebu.Gal veisliu neturiu geru,man i virsu saudumos pomidoru veisliu avaisiu mazeja ant kekes.Yra zinoma tokiu,kur islieka gausios,bet pagrinde mazeja.Taip 7-8 kekes buna,bet jau nebe pikas.Mazesnes tos kekes.Dar vis lieju karta savaitej pomidorus.Bet man gana kiek yra,kiek buna.Jei ne maras,tai valgymui dar butu iki spalio galo,po to pas mus atsala ir jau niekas nesirpsta,neapsimoka ir belaikyt.
Prisimaudem su MB nueje tik po 14val,esam naujai idege,lengvai,neskausmingai,net nejautem,kaip taip velai nuejus dar saule ima.Pavargau beplaukiodama,bet atgaiva nepaprasta.Isbuvo iki puses sesiu,as norejau dar lit,sakiau miegam ant kranto, biggrin.gif biggrin.gif bet pradejo rinktis jaunimelis,tai triuksmas,rekavimai,pasidare nebesmagu.
Atsakyti