Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas.
Ingrida ,tu suauges zmogus ,gali priimti kritika.Tu turi gaminti tik tai kas turi paklausa.Obuolienes virsi - tiek kiek pati suvalgysi su vyru ir ne daugiau.O ne dirbti ,privirti , o paskui dar kazkam per jega isiulyti.Praejo uogieniu laikai.
Pas mus persikai prasidejo.Tai as jau ir valgau iki apsiteliavimo.O paskui tesiog isvirsiu sultis ir tiek.

Mano mažas lb.obuolienę mėgsta su blynais, su batonu, dičkis irgi valgo.

Atsakyti
Labas rytas,
Mano gimtinė irgi gavo audros. Miestelį kur vaikystėje vasarą atostogaudavau pas tetą, ty Žagarę, žiauriai nusiaubė ... MB patėvis paskambino , kad stogą suvarė gyvenamo namo ( nuo Žagarės 10 km ). Žinoma , kad draudimo seni žmonės neturi . Gerai , kad yra draugų ir pažįstamu tame kraste , tai gal greičiau stogdengius pagaus... Joniškio - Kalnelio kelio nuotraukas FB mačiau , o ten sesių sodai visai šalia. Gardžios vynuogės FB pasidalino , kas liko ir jų gražių vynuogynų . Visų metų darbas perniek ...
Tų salotų ir obuolių tai negaila, bus lenkiškų. Ne tiek daug kainuos nusipirkti . Bet namo be stogo nelaikysi , supus ... Ir kainuos nemenkai susitvarkyti .
Sanitlina, pameni kažkada , gal prieš 10 metų Dzūkijoje buvo audra, kai pusę miškų išguldė? Irgi žuvusiu buvo .
Pas mus prieš kelis metus siautė. Už kokių 5 km Karsakų kaime medžius nulaužė ir stogus nukėlė. O pas mus nieko ...

Ingrida mano patirtis su draudimu tokia , kad dabar viskas internetu . Pildai pas juos sistemoje , pridedi nuotraukas . Aš taip dariau kai magistralinis vamzdis bute ėmė lašėti . Ir mes turėjome išgriauti visą sieną , kad prie jo prieiti . Su meistrais pakalbėjau , patarė ką surašyti . Kainavo gal 350 , gavau kiek prašiau apie 700. Net skambučio nesulaukiau pinigai įkrito . Mašina kasko , tai analogiškai - pildau internetu , pasirenku servisą iš jų sąrašo ir tiek žinių . Tai svarbu nuotraukų gerų turėk ir kuo greičiau pildyk žalą internetu . Vaikai gali padėti , jei ką...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 08 rugpjūčio 2023 - 09:14

Siaubas tos audros... Vakar iš fb.sužinojau, nes kaime tik lijo ir vėjo nuvo, bet saikingai. Aplenkia audtos tą vietą, gal, kad tarp miškų.

Atsakyti

Sunoko pas mamą pirmas melionas. Saldumas neišpasakytas 🥰

https://www.part.lt/...3e38e466559.jpg

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2023 08 08, 10:16)
<p>Siaubas tos audros... Vakar iš fb.sužinojau, nes kaime tik lijo ir vėjo nuvo, bet saikingai. Aplenkia audtos tą vietą, gal, kad tarp miškų.</p>


Neaplenkia ir miškų... Ar nepamenat kaip Dzūkijos miškus išguldė? Ir Lenkuose gerai pavartė , medžio kainos krito .
Niekada nežinosi kada ir kur ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 08 rugpjūčio 2023 - 09:26

Taip, baisus škvalas tąsyk buvo, 4 žmonės žuvo. Mano puikios bičiulės draugės vyras buvo vienas iš jų.  

Varėnos, Trakų raj, Kaunas buvo nusiaubti... Visas Panemunės šilas, Pakaunė baisi, medžiai kaip degtukai nulaužyti. Šįkart Kaunas mažai nukentėjo.

Atsakyti

O va arbūzai kažko nenoksta...

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2023 08 08, 10:33)
<p>Taip, baisus škvalas tąsyk buvo, 4 žmonės žuvo. Mano puikios bičiulės draugės vyras buvo vienas iš jų.  </p><p>Varėnos, Trakų raj, Kaunas buvo nusiaubti... Visas Panemunės šilas, Pakaunė baisi, medžiai kaip degtukai nulaužyti. Šįkart Kaunas mažai nukentėjo.</p><p></p>


Pamenu ... Ažuolyną išvartė .
Bet krušos nebuvo .
Jei nuo senuko namo nuplėšia kelis lapus šiferio - gali prisikalti . O jei kruša suvarpo , skylės, pats nepasiremontuosi ...
Kai stogas buvo senas mus yra nuplėšę ne kartą. Pati esu lipusi MB padėti sutvarkyti biggrin.gif O aš taigi aukščio bijau. Pasirinkimo nebuvo , bijai ar ne ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 08 rugpjūčio 2023 - 10:04
QUOTE(Amadėja* @ 2023 08 08, 10:10)
Mano mažas lb.obuolienę mėgsta su blynais, su batonu, dičkis irgi valgo.


o kokio amžiaus vaikiukai?
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2023 08 08, 10:26)
Neaplenkia ir miškų...  Ar nepamenat kaip Dzūkijos miškus išguldė? Ir Lenkuose gerai pavartė , medžio kainos krito .
Niekada nežinosi kada ir kur  ax.gif


oo, kur neprisiminsi. Kaime kaip tik buvom smile.gif Būtent mus kliudė tik krašteliu, bet aplink baisiau nei baisu buvo. Savaitę elektros nebuvo ne tik kaimuose, bet ir miestelyje. Parduotuvėse kalkuliatoriais skaičiavo )
Atsakyti
Mukute mačiau skaitei , kaip pas Tave reikalai ?
Kaip tas vaikas laikosi ? Yra vilties greitu laiku Lietuvon parsigabenti ?

Kažkokie anomalijų metai . Šalnos iki pusės birželio, sausra, vapsvų bele kiek , dabar audra ...
Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2023 08 08, 08:35)
O dabar gi vaizdas aiškus - iki balandžio bus šalta, drėgna ir tamsu. Ligos, sėdėjimas tarp 4 sienų, sunkūs rūbai ir batai. Ir tt.


nu labą dieną.. drėgna ir tamsu nebent nuo lapkričio. Ruduo gražiausias būna, šviesus ir spalvotas. O gruodį sninga, ir vėl netamsu ir gražu )) Rūbai ir batai šiais laikais net žieminiai nėr sunkūs smile.gif Aišku, vasarą patogiau - atsikėlei kaip stovi, į tapkes įsispyrei ir išeini.
Sėdėjimo tarp sienų pas mane nėr nė vienu metų laiku ) Nu nes yra šuo )
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2023 08 08, 11:07)
... vapsvų  bele kiek  ...


pas mane kaime džipuko akumas buvo nusėdęs, kažkaip vis nereikėjo miškan. Sekmadienį paprašiau mb, kad sutvarkytų, nes gi gryyybai. Atidarė kapotą - o ten trys vapsvų lizdai blink.gif Gavo kailin. Gerai, kad nealergiškas.
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2023 08 08, 08:25)
Saintlina grybauji?


buvau ryte ) voveruškos ir kazlėkai. Baravykų anei raudonikių nėr. Nu ir gerai. Varysim link jūros bigsmile.gif

Kukuska, ačiū už sveikinimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 rugpjūčio 2023 - 10:15
Labas rytas,

nu baisu,ka gamta gali padaryt.Vargsai zmoguciai,ir taip nesaldu siais laikais,o dar plius kiek nuostoliu,kiek darbo ideto perniek.
Na pas mus,kaip visa,diena sauleta,diena apsiniauke.Debesu tirsta,zada lyg ir lietu,lyg ir ne,matysim.Bet tokia pilka diena nei darbingumo prideda,nei nuotaika pakelia man.Zinau,Saintlinai patinka.Man ne.
Atsakyti