Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Taip, dabartiniai neturi to tokio labai specifinio vyninio alyvinukų kvapo. Sode yra, jai gal 20 metų, bet nei ji tokia aukšta, su plačia laja, nei jos obuoliai senoviniai. Tie gintariniai, tai būdavo atsikandi, sultys pasipila net iš vidaus. Man iš jų patys skaniausi būdavo blynai su obuoliais, močiutė kepdavo ant pečiaus keptuvėje. Ir džiovindavo - kuo ploniau supjaustai, tuo traškesni traškiai iš jų gaudavosi.

Aš kai buvau nėščia, ėjau į turgų ieškoti tų obuolių ir prašydavau vis žalesnių dėt, o ne jau prisirpusių.

Labai didelis sodas buvo, alyviniai, antaniniai, grapštainiai, saldiniai,  pilkieji, papinkos, ananasiniai ir dar kažkokiai baisiai skani rudeninė - žalsvai geltoni pailgi obuoliai ir su rausvom uodegytėm, kur tvirtinasi kotelis. Bet ir antaniniai buvo skirtingi - vieni tradiciniai, kiti žali su baltu vidumi, tokiais alyviniams būdingais taškiukais. 

Ir slyvų nuo mažiukių iki didelių: kaukazo geltonos, raudonos, didelės mėlynos, geltonos, vengerkos, myžnės.

Ir kriaušių nuo mažyčių vasarinių iki rudeninių sprangokų. Ir vaiskrūmių, uogų visokių. Ir miškai pilni uogų, grybų. Ir ežerai netoli. Ko tik ten nebuvo... Rojus žemėj buvo. Kai seneliai pradėjo sirgti, išmeldėm, kad neparduotų sodybos, nes ten labai gera buvo.

Atsakyti

Pou, tai ta sodyba tebėra jūsų?

Atsakyti

Pou, tai ta sodyba tebėra jūsų?

Pusbrolis ūkininkauja ten. Bet neliko senelių, neliko ir labai gražiai prižiūrėtos aplinkos. Pusbrolis šiltu metu su draugais stogus dengia, kitus darbus dirba, dar ūkį apeina, o va grožis, sodai, aplinka - jau nespėja, o tiksliau kiek pritingi. Draugė taip pat darbuose paskendus.

Na žodžiu, ne mūsų, nesikišam, patys tvarkosi.

Atsakyti

Šalta, aniaa? ))) fainas rytas :super: 

Atsakyti

Šalta, aniaa? ))) fainas rytas :super:

Nefainas. Ruduo grynas. 

Atsakyti

Myliu rudenį  :wub:​  

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Stipriai šaltoka. ax.gif
Vakar rinkau obuolius,radau užmuštą kregždutę. bigsmile.gif
Šiandien neplanuotai važiuosime į miestą,žiūrėti kokių nuostolių servizui pridarė,butan. ax.gif Būčiau jau lėjųsi miškan. mirksiukas.gif Saintlina grybauji?
Atsakyti

Labas rytas,

atvėso, gera miegoti buvo...

Geros dienos.

Atsakyti

Myliu rudenį  :wub:​  

Mylėčiau ir aš, jei jis truktų ne 9 mėnesius 🤣

O dabar gi vaizdas aiškus - iki balandžio bus šalta, drėgna ir tamsu. Ligos, sėdėjimas tarp 4 sienų, sunkūs rūbai ir batai. Ir tt. Ir ilgai ilgai

Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2023 08 08, 07:35)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="saintlina" data-cid="73093448" data-time="1691471630"><div><p>Myliu rudenį  wub.gif​  </p></div></blockquote><p>Mylėčiau ir aš, jei jis truktų ne 9 mėnesius 🤣</p><p>O dabar gi vaizdas aiškus - iki balandžio bus šalta, drėgna ir tamsu. Ligos, sėdėjimas tarp 4 sienų, sunkūs rūbai ir batai. Ir tt. Ir ilgai ilgai</p>

Na taip ,moteriskos gimines sunes biggrin.gif
Jau kaip pasileidau ryta darzan,kiek darbu atlikau,per dvi valandas,per kaitra tiek per dvi dienas biggrin.gif
Pas mus irgi atveso,+20c jau beveik palto reikia.
Atsakyti

Jokia ne pasaka vakar buvo. Karšta ir tvanku net naktį.  Ir iš ryto vis dar tvanku. Net iki grybų su mašina važiavau kokį kilometrą ))) bet vienoj vietoj parinkau ir spjoviau - per karšta, musių žiauriai daug. Dabar nulijo, tai lyg kiek gaiviau. Kai pravės,.eisim pagrybaut normaliau. 

Prie +34 irkluot 20 km?  :blink:  skamba tai baisokokai ))

Šeštadienį buvo tik 28😁

Atsakyti

Labos ,
Ant vandens visai nekaršta. O jei medžiais apaugusi upė iš viso atgaiva ...
20 km nelygu 20... 20 ežerais ir 20 upe ne tas pats . O jei su MB plaukiu ir dar upe tai aš irkluoju tik jei šalta pasidaro .
Nesmagu plaukti kai labai užkimšta upė , ty daug plaukiančių .
O palapinėje nenoriu miegoti. Jau neturiu stuburo. Senatvė .
Gamtos man ir savo kaime užtenka:) Jei keliaujam randam viešbutuką .
Mukute kaip pailsėjai ?
Šiandien aksti ryte 7 išėjau prasivaikščioti (Kaune) , bo nusisėdėjaus pasijaučiau . Sutikau voverę. Tikrą , rudą, lietuvišką...
Gražaus ir darbingo pirmadienio 4u.gif

Plaukiau su vaiku, tai.... 😁

Atsakyti