Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

O palapinėje nenoriu miegoti. Jau neturiu stuburo. Senatvė .

Gražaus ir darbingo pirmadienio 4u.gif

  

Jei būčiau nemačius foto, tai iš tavo kalbų apie senatvę būčiau tikra, jog tau kokie 85+ ))) tau iki tos senatvės dar kokius trisdešimt metų gyvent. Bet palapinėj ir aš miegot jau nenoriu :) 

Nedarbingas pirmadienis ) pila kaip iš kibiro. Šiaip gerai, atvėso iškart. Tik pasivaikščiot nelabai gaunasi. Telefonas rodo, kad taip bus visą dieną. Reiks gal agurkų konservavimu užsiimt. O gal net ir pomidorų. 

Viena slyva labai apsislyvavusi. Renku vis tas slyvas ir vis Ingridą prisimenu. Aš su vienos slyvos derlium nežinau ką daryt, o ji tieeek vaismedžių turi  :blink:​ 

Atsakyti
Saintlina jau slyvos krenta? bigsmile.gif
Ačiū dievui slyvų ne daug ir tos kirmelėtos baigia iškristi.
Kriaušes rudenines išpurtė vėjas,susrinkome,gal dar sunoks pastovėję? bigsmile.gif
Vakar grabštainės obels visą viršūnę nulaužė vėjas,o obuolių...........nežinau su tėvu dar nupjausime be vaikų pagalbos.Pirma aukštai o ir gigantiškumas. bigsmile.gif Nebe išlaiko senutės.Bet ir jaunos keturios obelys apsipylę vaisiais,šakos žemę jau remia,auga obuoliai. bigsmile.gif Greičiau sultis pradėtų spausti,avietiniai krenta masiškai. blink.gif
Jaučiu iš alyvinių obuolienę virsiu šiandien.Pas mus lietų žada tik po pietų,tai spėsiu prisirinkti.
Saintlina,pas mus dar vyšnių yra.Jaunimui liepiau išsiskinti.Spėk ar skynė savaitgalį?Geriau pirktinės vynuogės,arbūzas.Aviečių kur buvau suskynųsi,suvalgė,o patiems pasiskinti nėra kada.Prasideda ir avietės. ax.gif
Palapinei ir aš jau per sena. ax.gif
Atsakyti

Ten vasarinė kažkokia senovinė slyva. Geltonos, nemažos. Skanios šiaip. Eilę metų nederėjo, vis norėjo išpjaut, ale aš neleidau. Iš šiemet va pilna slyvų. Kieme auga tarp pastatų, nenušalo.

Ananasinė senovinė obelis irgi dera šiemet. Krenta tie obuoliai, pakirmiję. Mama vis pjausto ir obuolienę verda. Bet tai kad nevalgo nieks tų obuolienių.. Tai gerai, kad obelų mažai. Senos tik dvi - alyvinė ir ananasinė. Jaunos mažai obuolių turi.

Va vyšnios tai pas mane nekabėtų )) 

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 08 07, 07:13)
Labos ,
Ant vandens visai nekaršta. O jei  medžiais apaugusi upė iš viso atgaiva ...
20 km nelygu 20... 20 ežerais ir 20 upe ne tas pats . O jei su MB plaukiu ir dar upe tai aš irkluoju tik jei šalta pasidaro .
Nesmagu plaukti kai labai užkimšta upė , ty daug plaukiančių .
O palapinėje nenoriu miegoti. Jau neturiu stuburo.  Senatvė .
Gamtos  man ir savo kaime užtenka:) Jei keliaujam randam viešbutuką .
Mukute kaip pailsėjai ?
Šiandien aksti ryte  7 išėjau prasivaikščioti (Kaune) , bo nusisėdėjaus pasijaučiau . Sutikau voverę. Tikrą , rudą, lietuvišką...
Gražaus ir darbingo pirmadienio  4u.gif

Labas rytas ,voveryte,grazi tavo kepuryte...Cia Dusiai atsiminiau eilerastuka is skaitiniu savo maziem vaikam.Smagu ryta pradet su gyvuneliais.
Pas mus sauleta,grazu,nors maximum bus tik 18-19 silumos,bent jau sviesu,ir dangus melynas.Skalbiu patalyne,nes ryt po pietu jau vel rodo veja ir lietu.Va taip ir gyvenam
Vakar sode genejom su MB serbentus,bet dar nebaigem,jau toks sabakstynas buvo pasidares,kad nezinai nuo kokio galo pradet net.
Pomidoru trim seimom kaip tik ,pasidalinom,ramu,agurkai irgi,sparagines liko man.Nu ir gerai.Pelenai ar ziurkes nezinau gryzo i mano bulves naujasiais,trys kerai numire.Parisau nuodu ant virksciu prie pat kero,bet jei pelenai,tai jie ateina po zeme man atrodo ir sueda bulves,tai ant zemes ne nematys tu nuodu.MB iskart i panika,motyvacija krito zemiau plintuso,teko ramint,ikalbinet,nu nesmagu,nu bet ka,reik dalintis su gamta,bet ,kad ta gamta nesidalina,sueda visa derliu,ir jau antra ir nei motais jai,kad as noriu savo bulviu. biggrin.gif biggrin.gif
Slyvas matau tik pas kaimyna lenka,kad jau byra,o jam dzin.Apzeles iki ausu zolem.Obuolius saugom kaip savo aky ant savo obelytes,sesi like.Turim 1 keke vynuogiu irgi paragavimui,tai apmuturiavus tinkliukais,kad pauksciai neliestu.Toks musu sodininku gyvenimas ukejui,bet raminuosi,kad kol kas erkiu nera,moskiu nera varmu,akliu ir kitu siurbiku nera,nors sala dregna.Sakykit,kas cia per reiskinys?
Atsakyti
Ateina ateina pas mus lietus.Stiklainius prie šuinio išsiploviau,obuoliai nuplauti,gali lyti,turėsiu ką veikti.
Mano persikinės(taip mes vadiname,geltonos slyvos)dar nesunokę.Kasmet dera,bet sensta irgi medžiai.
Man tos senovinės obelys,dėl pavėsio,kriaušės irgi. mirksiukas.gif O kad dera kasmet,na ką padarysi,turi dirbti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Ingrida ,tu suauges zmogus ,gali priimti kritika.Tu turi gaminti tik tai kas turi paklausa.Obuolienes virsi - tiek kiek pati suvalgysi su vyru ir ne daugiau.O ne dirbti ,privirti , o paskui dar kazkam per jega isiulyti.Praejo uogieniu laikai.
Pas mus persikai prasidejo.Tai as jau ir valgau iki apsiteliavimo.O paskui tesiog isvirsiu sultis ir tiek.
Atsakyti

Aš vis tikiuosi, kad dar niekam ne per sena. Turistinės įrangos yra geros dabar, reik tik noro. vieta gera, bet draustinis -statybos negalimos, tai ir lieka arba palapinės, arba kemperiukas. Kemperiukai per brangu mūsų šeimai, tai tenkinamės tuo, kuo galim.

Saintlina, aš vakar erkę užtikau ranka ropojančią. Jau Kaune, lipant laiptinėj. Bjaurastis.

Man seno medžiai taip pat dėl pavėsio, o ir skanūs vaisiai juk. Sode nėra didelio, ir pavėsio nėr. Kelios jau savo atgyveno.

Atsakyti
Oi damos ,palaikykit mano alu.Cia toks posakis,siaip.
Keliaujant su suniu ,su saturno charakteriu mes negalim jokios nakvynes gaut.
Tai miegojom ant ciuzinio prie masinos.Bet ir siaip mes ir namie ant kiemo miegam,tik tiek ,kad lovose.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 08 07, 09:50)
Jei būčiau nemačius foto, tai iš tavo kalbų apie senatvę būčiau tikra, jog tau kokie 85+ )))

Na dar ne smile.gif Ale kas čia beliko ?
Su palapinėmis keliaudavom , iki kokių 45... Paskui supratau , kad jau nebenoriu . Romantika ir gamta neatperka . Gal dar ir todėl , kad turiu kaimą kuriame tos gamtos bele kiek ... Ir ten man ne tik dažas ar gėlynas, man ten GYVENIMAS vasara vyksta smile.gif
Ir viskas ant manęs, kitų gaspadinių nėra biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 08 07, 11:08)
Oi damos ,palaikykit mano alu.Cia toks posakis,siaip.


Pirmadienio ryte siūlyti palaikyti alų ? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Galiu , nes nemėgstu tongue.gif Jei vynas tai sunkiai išlaikyčiau rolleyes.gif biggrin.gif
Čia juokauju, jei ką ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 07 rugpjūčio 2023 - 10:12

Ir pas mus nuo ananasinės obels geras pavėsis, labai ji aukšta. Bet tas dvi obelis pasilikau dėl obuolių skonio. Nesu niekur mačiusi naujoviškų obelų to senojo tikrojo alyvinio ir ypač ananasinio skonio. Buvau kažkada pirkus Beržininkų ananasinę obelaitę - išvis nieko panašaus.

Tik nustojo lyt, nulindom iki miško su šuniu. Tas miškelus už šimto metrų nuo namų. Vos spėjau kelis kazlėkus paimt, kaip pylė lietus. Paršuoliavom namo. Kaip čia tą šunį išdžiovint? Feno nepasiėmiau.

Lietus kaip siena lauke. O aš paskaičiau Ingridą ir prisiminiau, kad stiklainiai liko lauke mirkt )) neišplauti, aišku ))

Atsakyti

Keliaujant su suniu ,su saturno charakteriu mes negalim jokios nakvynes gaut.
 Mes kol kas normaliai gaudavom. Nes Lesę visi žino vien iš teigiamos pusės ))  Dažniausiai rezervuoju per bookingą su filtru 'pet friendly' ir dar parašau papildomai, kad šuo kolis, ar tikrai priims. Bet ir šiaip priima dažniausiai. Na, būna, kad plaukų išsigąsta, bet čia ne taisyklė.

Pas mus dar atvirkščiai,  reik būstą šuniui atitaikyt - kad būtų pirmas aukštas, atskiras įėjimas pageidautina )) abo jis bijo sludžių grindų, bet kur neina )

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 07 rugpjūčio 2023 - 10:23

Man tai ne romantika, o gamta viską atperka. Sodas pamiškėj, kitos sodybos padoriu bent jau kilometriniu atstumu, tai kaip ir viskas ok. Ir gėlynai, ir daržai, ir miškas - paukščių čiulbėjimas, lauko židinys su pavėsine.

Bet kur mes poilsiaujam yra geriau. Aš labai mėgstu pušynus... Dėl patogumo miegoti, tai užtikrinu, kad patogu. Turistiniai savaime prisipučiantys čiužinukai, o ant viršaus Dormeo antčiužinis. Plotis kaip normalios naminės dvigulės lovos.

Sode neturiu vaizdo į ežerą. Pasirodo, kad dabar man to reikia. Aš ant gulto ar hamake pasiimu knygą, du sakiniai ir vėl akys nuslysta į tolį. Kaip ir prie jūros - nesusitelkiu skaitydama.

Grybų nemažai. Bet ten tik voveraitės kol kas. Kitų grybų reik vietas žinot arba reiks į kitą Lietuvos pusę dumt.

Pas močiutę augo senovinė obelis, nuostabaus niekur kitur neatrasto skonio. Gaila, kad neperskiepijo, kai dar buvo iš ko.

Sode medžiai tušti.

Atsakyti