Pas Dusią Mildos, o Pou fotkėj pomidoro apačia kitokia.
Dėl derlingumo tai pas mane visi derlingi, peresortas irgi ))) bet manau, kad pas mane ne pereseortas likęs )
Man nėra skanesnių geltonų už Dotnuvinius. Labai džiaugiuos juos atradus. Čia tradicinė veislė Dotnuvos geltonieji. Bet kitaip gi ir negalėjau - Tėčio tėviškė. Šįmet su gimine sėdėjom, kalbėjau, pasirodo - jie neturi tokių. Sakiau, reiks ištaisyt klaidą. Tikrai derlingi, galingi krūmai. Visuomet geltonus mėgstantiems siūlau juos auginti.
Muka, kaip jie pas tave gyvena?
Ex, jei tik nori - padarysiu sėklų. Ar gal kuri kita, jei tau patogiau, auginanti padarys. Ir kitoms ne pirmą pavasarį siūlau jų. Ir tpu, tpu, tpu - jie pakankamai atsparūs ir dėmėtligei.
Sveikos,
čiurliai kad duodasi, pasaka...
Sode sausa taip pat, nors Raudondvary nušnioja lietus kaip reikalas - o tik porą kilometrų toliau. Tam pačiam mieste, vienam gale lyja, kitam - saulė vartosi. Sode laistom.
Auginu šįmet Atomic - užpuolė vytulys, silpnai dera, išroviau jau gal 10 daigų, liko taip pat gal dešimt, na bet visai silpnai dera. Tik tiek, kad agurkiukai labai skanūs, saldūs - šiuos aš raugiu. Anksčiau iš tokio ploto būdavo bet kibiras skinant, dabar viena dviems litriniams stiklainiams paraugti... Juokas.
Kitam laukelyje Meringue. Dygliuoti, kaip velnias. Dvi poros žingsnių lysviukės - vienoj daigais sodinau, kitoj sėjau. Sėti dar laikosi. Daigais sodintus kvaraba užpuolė. Ar tai erkutė, ar dar koks š. Na tai po puskibirį, kibirą kas tris - keturias dienas. Kodėl kas tris - keturias? Todėl kad MB mėgsta ūgtelėjusius agurkus, juos nusiskuta ir su medum. Dirbtiniu. Ir neklauskit kodėl. Man nesuprast. Na o man ir mažiukų būna per tą laiką.
Šparaginės - špyga taukuota, kelis kartus atsėtos. Svogūnai kasdien nudvėsta dėl svogūninės musės, o rauti dar anksti.
Na ir pomidorai - nėr baisaus pertekliaus, dar po trupinį tik rausta. Pirmąkart apturėjau baltasparnius. Tai rudenį kiba tą šaškę reiks dūmyt ar ką?
Šparaginių butinai reik pasilikt sėklų - daug geriau sudygsta. Aš turiu tokių vijoklinių nuo senų laikų (pupelės violetinės, ankštys geltonos plokščios). Tos dera visada. Jei nesausa ar laistomos, tai iki rudens gali derėti. Galėsiu pasidalinti sėklomis 😊
Šiemet pasisodinau dar ir žemaūgių violetinių. Irgi visai neblogai auga.
Man nėra skanesnių geltonų už Dotnuvinius. Labai džiaugiuos juos atradus. Čia tradicinė veislė Dotnuvos geltonieji. Bet kitaip gi ir negalėjau - Tėčio tėviškė. Šįmet su gimine sėdėjom, kalbėjau, pasirodo - jie neturi tokių. Sakiau, reiks ištaisyt klaidą. Tikrai derlingi, galingi krūmai. Visuomet geltonus mėgstantiems siūlau juos auginti.
Muka, kaip jie pas tave gyvena?
Ex, jei tik nori - padarysiu sėklų. Ar gal kuri kita, jei tau patogiau, auginanti padarys. Ir kitoms ne pirmą pavasarį siūlau jų. Ir tpu, tpu, tpu - jie pakankamai atsparūs ir dėmėtligei.
Ir pas mane auga tiek tie geltonieji, tiek dryžuoti, tiek skariai ir slyvukai.
AČIŪ LABAI už sėklas 😊