Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Kažin ar šaškė padės baltasparniams?Kažkada turėjau.Tik perkėlus iš naujo šiltnamius pasiteisino.Mes net į medelyną važiavome,kažkokių ten vabalųų,kurie gaudo baltasparnius.Bet medelynas sakė išnaikinę buvo baltasparnius,tai nebe turėjo tų valabalų.Bandyk Pou,gal Tau padės?Man dar kažkiek padėdavo tos lipnios geltonos juostelės,prikipdavo jie.
Atsakyti
Dėl baltasparnių , tai apie 15 cm žemės iš šiltnamio reikia žiemą nukasti - jie ten žiemoja ... Taip man pasakojo žmogus praktikas. Kiek teisybės nežinau .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 08 03, 09:30)
Dėl baltasparnių , tai apie 15 cm žemės  iš šiltnamio reikia žiemą nukasti  - jie ten žiemoja ... Taip man pasakojo žmogus praktikas. Kiek teisybės nežinau .

Jų lieka ir ant lankų ir ant plėvelės,peržiemoja šitie brūdai.Jau koks bjaurumas.Aš tai įtariu parsinešiu su gėlėmis iš parduotuvės,vazone.Paskui daigus auginau ant palangės pomidorų ir užsinešę buvo. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2023 08 03, 09:37)
Jų lieka ir ant lankų ir ant plėvelės,peržiemoja šitie brūdai.Jau koks bjaurumas.Aš tai įtariu parsinešiu su gėlėmis iš parduotuvės,vazone.Paskui daigus auginau ant palangės pomidorų ir užsinešę buvo. bigsmile.gif

Kaune Ermitaže pati mačiau krūvas baltasparnių.
Plėvelę taigi galima nuplauti kokiu žaliu muilu , ar šaškę padeginti . Būna kažkokios ten česnakinės ? O žemėje šaškė nepaims , įlindo ir tiek žinių .
Atsakyti

Na reiks žiūrėti, kas ten darosi. Anąkart buvo vienas pomidoras su jais tik. Apkrapščiau, apskyniau, šiandien rausiu - bijojau sujudinti juos, kad ant kitų nepersineštų. Tiek žemės pakeisti nelabai įmanoma bus, nes tiek naujos atvežti nebus kaip - nieks ten nevažiuos, o maišais pirkti per daug skausminga visam šiltnamiui. Matysim.

Atsakyti
dar dėl baltasparnių. Ne visai apie juos, bet susiję. Pas mane kokius tris metus voratinklinė erkė šiltnamy sėdėjo. Jau koks parazitas, tai sunku net nupasakot. Kiek purškiau visokiais mūsų parduotuvėse esamais purškalais, jai giliai pofig. Nuo neem-azalio porą savaičių aprimsta, ir vėl iš naujo. Nieks nepadėjo. Sakė, sieros šaškė padėtų, bet polkarbonatiniam negalima. Sakiau, šiemet pirksiu auksaakės lervų.
Ale buvau turguj ir pamačiau Vertimec parduodamą. Ėmiau ir nusipirkau nieko nelaukus. Ir išpurškiau. Kol kas jokių erkės požymių nėr.. Reiktų paskaityt aprašymą, gal tiktų ir nuo baltasparnių. Paskaičiau - tiktų.
http://www.vatzum.lt...prof_naud.1.pdf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 rugpjūčio 2023 - 08:58

dar dėl baltasparnių. Ne visai apie juos, bet susiję. Pas mane kokius tris metus voratinklinė erkė šiltnamy sėdėjo. Jau koks parazitas, tai sunku net nupasakot. Kiek purškiau visokiais mūsų parduotuvėse esamais purškalais, jai giliai pofig. Nuo neem-azalio porą savaičių aprimsta, ir vėl iš naujo. Nieks nepadėjo. Sakė, sieros šaškė padėtų, bet polkarbonatiniam negalima. Sakiau, šiemet pirksiu auksaakės lervų.
Ale buvau turguj ir pamačiau Vertimec parduodamą. Ėmiau ir nusipirkau nieko nelaukus. Ir išpurškiau. Kol kas jokių erkės požymių nėr.. Reiktų paskaityt aprašymą, gal tiktų ir nuo baltasparnių. Paskaičiau - tiktų.
http://www.vatzum.lt...prof_naud.1.pdf

Ačiū, reiks paieškot. Bet jaučiu norėčiau purkšti, kai pomidorai bus į pabaigą, po gero mėnesio...

Atsakyti
Labas rytas,

Ex,tau oru prognoze ryte 16 silumos,ikils iki 20,vejas aprimo ,rodo be lietaus.Gali neperspet,viskas tvarkoj. biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif Nors kam naudinga esu biggrin.gif biggrin.gif
O vakar lijo visa diena.Niuruma buvo ,tamsu,su vilnonem kojinem buvau ir su megztuku.
Siltnamis polikarbonatinis,bet,kazkada buvau atsisiuntus is Ukru kazkoki biologini darini,toks,kaip sokolado plytele.Atsilauzi gabaliuka,istirpini vandens kieki nurodytam ir plauni siltnami.Plaunam kas pavasari.Ir zeme lieju kas pavasari.Pirma pavasari,kovo menesi,kai atsuka vandeni ,prilieju vandeniu,po to gerai tuo skysciu,atsiminiau fitoftorin vadinasi.Raso,kad tai biologinis.Nezinau,plaunu ir purskiu su juo.Erkute agurku yra,bet nedaug kol kas,budavo daugiau kitais metais,pomidoru deglige,kai kuriu yra irgi,kaip ir pernai.Sita priemone nepadeda,kiek suprantu ji pries fitoftora ir kt,grybelines ligas.
Agurkai mano siltnamyjei.Buna,kad is 5 daigu neturiu kur det,kibirais nesu,ir visada dirigentas ir atomic.Siemet nei viena is ju nepasiteisino.Dirigento agurkai labai dygliuoti,atomic yra kai kuriu uzuomazgu nugeltusiu,nuvytusiu.Seklos pirktos siemet.Is seniau pirktu to nebuvo.Ir dirigentas visai kitaip save veda.Budavo kekutem nedidelem,mazuciai,skanus,vekavimui pats tas,nu dabar,jei mazas dar,tai spygliuotas,susitraukes,neskanus.Atomic tas pats.Priezastys dvi manau-saltos naktys ir skersvejis,o vejai siemet is galo siltnamio ir pucia stipriai i agurkus,nors jie ir sone.Kitais metais naktys nebudavo tokios saltos ir vyraujantys vejai pusdavo is sono.Bandziau uzdaryt viena gala siltnamio,kol dirbau sode,ka tu,neimanoma,iskart jauciasi dusnumas,dregme,bijau del pomidoru.
Pomidoru sociai,patenkinta.Sparaginiu daug,bet vejai isvarto jas ir luzineja sakeles,o ne retai ir visas krumelis nuluzta.Is vienos lysves taip trecdalis isluzinejo.Bet pakanka tikrai ju man.Jau pilna stalciu saldiklio prisidejau.
Kaliaropiu irgi turbut nebus,varo i lapus,joms matyt perdaug trasi zeme.Svogunai dziusta dezutese su nupjautais lapais.Ne labai gerai nupjaustyt kol neisdziuvo pakankamai,bet kazkoks juodas pelesis isimete i lapus,nebegalejau laikyt.Ateje vis perziurim,apvartom,pajudinam,itartinus namo valgymui,siaip dziusta neblogai.Ir isvis,siemet keisti metai.Matysim ar valgysim nauju bulviu,jau zydi,bet dar ziurkiu nesimato.Bet cia nieko nereiskia,uzpuls vienu metu ir amen,nespesi net nukast.Tai va,bulves sodintos,kai cesnakus nuemiau.Verta turet du derlius ir suspes uzaugt.MB nori dar dabar sodint,bet as priestarauju,manau nebeuzaugs ir dar uzeis koks maras,kaimynai pyks,kai i pomidorus laukinius isimes,pas juos dabar tokie grazus,nors ji sodina hibridus atsparius fitoftorai.
Taip,kad visu panasios bedos.Nurasom gamtai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 03 rugpjūčio 2023 - 10:32
QUOTE(Pou @ 2023 08 03, 11:17)
Ačiū, reiks paieškot. Bet jaučiu norėčiau purkšti, kai pomidorai bus į pabaigą, po gero mėnesio...</p>

Tai tuoj ir bus pomidorams pabaiga, jei baltasparniai karaliaus. Apdergs visus vaisius, nenugramdysi to juodumo niekuo. Šlykščiai atrodo, lipnūs. Kažkada seniai vienais metais buvo ir pas mane baltasparnių invazija, teko visą derlių išmest.
Nors jei baltasparnių dar nedaug, tai gal spėsi iki rudens gražius pomidorus nusiskint.

Buvo čia kalba apie Mildos pomidorus. Saintlina man kadaise 5 sėklas užfundijo. Tai šįmet pasisėjau, gyvybingos labai, tai visos sudygo biggrin.gif Pomidorai liuks, labai gražūs, panašūs į Skarius, bet stambesni. Derlingi. Skanūs. Dar išvaizda irgi labai panašūs į Podsinskoje Čiudo pomidorus. Netgi galvoju ar tik nebus pavogtas autorinis pavadinimas iš Mildos.
Dėkui, Saintlina.. po daugelio metų padėka biggrin.gif

Luety, ačiū už orų prognozes. Labai jas mėgstu. Netgi Šulijos klausau, nors juo netikiu biggrin.gif
Atsakyti

Pou, taip, arba kai pomidorai į pabaigą, arba išskint visus raustančius. Nepamenu tiksliai karencijos.. gal 7 dienos? Ir parduotuvėse nerasi, jis tik profesionaliam naudojimui daba. Žiūrėk turguj.

Atsakyti

Saintlina man kadaise 5 sėklas užfundijo. Tai šįmet pasisėjau, gyvybingos labai, tai visos sudygo biggrin.gif
Dėkui, Saintlina.. po daugelio metų padėka biggrin.gif

Į sveikatą ))) super, kad daigios po tiek metų :)

Mildas aš ir paleidau iš tiesų. Gavau kadaise iš latvės ir pasidalinau šen bei ten :) tuomet paprašė sėklų, foto ir aprašymo viena prekiautoja sėklom ir tuomet jau plačiai pasklido :) 

Atsakyti

Ačiū už patarimus. Prieš savaitę buvo vienas Toro daigas. Visą apskabiau atsargiai, šiandien išrausiu, nenorėjau anąkart visko sujudint - blogai padariau, nepagalvojau. Žiūrėsiu, ką rasiu šiandien.  Reiks važiuojant gal tų musgaudžių dar ŽS nupirkt. 

Taip, paskaičiau, kad 7 dienos.

Mano Meringue tai nors iš šaltos naktys, patys agurkiukai tai nuostabūs, tik va lapai gelsta, bus ta erkė suš.kta.

Apskritai, man šios dvi veislės yra tokios ir skanios, ir darbinės. Meringue marinuoju, Atomicą - raugiu. Abiejų sėklos neperauga, galima ir bombas valgyt. Pernai su garstyčiomis tas bombas ir dariau. Nulupau odelę, smulkinau ir liuks - labai skanu. Tik aš kai mažinu cukrų, tai žiemą dabar kažkaip agurkus raugintus valgau labiau ir pomidorus savo sultyse. Agurkų dar pernykščių atsidariau, puikiai išsilaikė, kai pakaitintą rasalą užpyliau, neperrūgo.

Milda mano taip pat vieni mylimiausių. Na dar Dotnuvos geltonasis. Tikro pomidorinio skonio. Ir Gonziko dryžius skanus, gurmaniška slyva. Toro, Taifūnas, Corazon, Raudonoji kriaušė daugiau tokie darbiniai ar dėl ankstyvumo.

Ex, tavo maliūskų jau turėtų būti šiandien priraudę - Detskyj sladkyj. Ragausiu, kokio saldumo. Kad vaisių galybė, tai galybė. Vyro dukra nuvažiavo, kai atostogavom, juokėsi, kad nežinojo, ką su tais krūmais daryt, kaip parišt. Šįmet man jie aukštoki užaugo.

Atsakyti