QUOTE(saintlina @ 2023 07 29, 14:53)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Ex" data-cid="73091345" data-time="1690608574"><div><p>Išmečiau POLKA
</p></div></blockquote><p></p><p>
</p><p>Tu nieko nenusimanai braškėse! Išmest Polką
tau gal koronos liekamieji reiškiniai? Skonio nejauti? Arba tau ne Polką įkišo. </p><p>Nu bent galėjai pasakyt kur išmetei..</p><p></p>
Nu taip, išmečiau
Roviau su visais šviežiais daigeliais, nepagailėjau. O daigus buvau pirkusi patikimoj vietoj, ir dar brangiai, ne iš bobučių, tai nesuabejojau kad tai Polka. Pirmais metais nuvylė skoniu, uogos beveik transportabilios. Dar kitiems metams palikau, galvojau gal kas netiko joms, oras, žemė, drėgmės gal mažai.. Šįmet tas pats - tokios pat neišraiškingo skonio. Net vaikai pirštu duria į tas uogas - šitų tai nenoriu..
Išpašalvoninau. Nors derlius tai labai geras buvo
ir uogos gražios
Nusipirkau ankstyvų Daroyal. Šįkart ne dėl savęs ankstyvos...
Prisiskaičiau kad skanios uogos. Patikėjau
Bandysiu, dangstysiu pavasarį, niekis, vistiek tenka ir kitas vėlyvesnes dangstyt.
Ingrida, aš nepatarsiu ką tau daryt su derlium. Pati neruošiu žiemai nieko. Turiu rojaus obelaitę, bet ji dar nedidelė, tai nei vieno obuoliuko neužaugino. Dėl grožio ji man.
O ir šiaip, neapsikraunu vaiskrūmių ir kt augalų, gėlių gausybe, nes nenoriu visą laiką skirt jų priežiūrai, puodams, konservavimui. Kai sausra, tai viską palaistyt yra reikalų. Jau nebe man tokie krūviai. Vaikams dar prigamint? Na, jie jau pakankamai dideli, gali ir patys savim pasirūpinti. Aš juos seniai "paleidau" suvisam ir nesuku galvos ar jie turės kompoto, sulčių ar ne..