QUOTE(Dusia37 @ 2023 07 24, 12:21)
Luety , labai didelis badas jei katė ar lapė ėstų negyvą , nesumedžiotą pelę.
Nuodai yra paskaičiuoti pelės masei , bent jau tie kuriuos aš naudoju nenužudys nei lapės nei katės . Klausiau sesės, sakė būk rami . Žinoma yra stipresnių . O perdirbti - jau žurkės suėsti tai tikrai nekenksmingi . Man taip sakė vet. daktarė, pas kurią dažnai atveža tų prisirijusių nuodų gyvulių . Sakė kai vilkšunis surijo visą maišelį tada jau plovė skrandį ...
Ps lapė kasa ten kur yra baltyminio maisto žiurkė , pelė , grambuolis ar koks kitas baltymas... Taigi surenka kenkėjus .
Jei reiktų puršti - savo daržovių nebevalgyčiau ... Yra dalykų kurie man britkūs .
O mirtimi besigaluojančią žiurkę galėčiau pribaigti , jei MB nepadarytų . Aš kaimietė , tokios nuostatos įkaltos - negalima palikti kankintis. Kaip didžiausią žiaurumą pasakodavo , kad kažkas rado spastuose gyvą žiurkę ir paliko kad rėktų ... Kitos išgirs ir išsikraustys .
Tik žmogus gali skausmuose ir ligoje kankintis, nes jis nuodėmingas
Na purkstas pesticidais irgi nesinori valgyt,todel nieko nepurskiu jokiais.O ne valgomus augalus turiu kazkokiu purskalu,bet jie neveiksmingi,tai darau savo is muilo,vandens ir sodos,amarai dingsta nuo pelargoniju,roziu.Bet reik purkst vakare arba apsiniaukusia diena.
Nuo lapiu nepurskiam ant darzoviu,ar tu pabludai.Tik patvori,kur ji ieina,is misko puses,o jei ji isoka per tvora,tai ka dabar darysi,negi purksi visur,Dar aplink nameli,kad nesudinetu,o kitur nereikia.Ji iskasineja daug apie lysves,apie plyteles,tai ten papurskiam.
Negaliu zudyt jokiu didesniu gyviu.Tik sraige,koki vabaliuka,o MB irgi.Jau kaip nori gaista letai ar greitai,nu kaip as ja musiu?Plaktuku,kastuvu?Ranka nekyla.Numetem i geruoges,kaip bus taip.Man geriau,kai nematau,tai ir nezinau.Netike abu,net vistos nenusikertam.MB mama pjaudavo vistok kaklus,mano mama yra kirtus gaidzius,broilerius,nu as nieko negaliu.Jei prispirtu badas,turbut kazkaip ismokciau.