Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Rusius siaip turiu du.Bet as tai jau nenoriu girtis.
Bet zinot ,ikalbejot,pasigirsiu,as turiu prijaukintu zalciu .
Pou keliai ten kur as gyvenau,buvo ir tebera didele priezastis emigruoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 07 balandžio 2022 - 14:59
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 07, 14:52)

Alta vyno rūsį turi? unsure.gif Būsiu praleidus. Tada pavydžiu biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 04 07, 15:56)

O dienos sriubos tuose rūsiuose yra ?

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 04 07, 14:56)

nešk šen vyną prie kotletų bigsmile.gif

nu jau neee, šitas pasigyrimas su mano supratimu prasilenkia..
Atsakyti
Dienos sriuba yra raugintu kopustu ,nuo praeito savaitgalio vis atnaujinama pomidoru sultim,agurociu ikra.
Atsakyti

AA, jei rimtai, kiekvieno emigracijos priežastys skirtingos ir jos svarbios, net jei tai buvo momentinis įgeidis. Tam žmogui jos svarbios, svarbiausios. Su tuo niekas o niekas nesiginčija ir nebando įrodyti priešingai.

Nu dar gražiau. Baisiau nebūna. Va ko bijau, tai gyvačių, nesvarbu anos piktos ar ne.

Aš rūgštynių sriubą išviriau. Na bet pirktinės yr pirktinės. Tikiuosi, šiemet užderės lapija, prisisūdysiu savų. Pirktinėse baisiai daug šapų kažkokių, gerai, kad bent žvirgždo nėr.

Atsakyti
Perskaiciau pagaliau romana visa,kliuvo ir man ir emigrantams.
Ka darysi,pasaulis margas,visi skaldomi ir susiskalde.
As tai emigravau 6 menesiams,susitvarkyt su bankrotu,o isiurbe iki smakro ir dar daugiau visiems 20 metu jau dabar.Bet,jei tik butu salygos kur ir kaip,gryzciau iskart.Ypac pavasariais galvoju apie tai,bet esu sena,sunki ir nebeturiu tokios drasos.O ilgiuosi iki asaru,paverkiu viena ,pasikukcioju ir toliau vaziuoju.Vaikai cia,dukra netoli,brolis cia.Toks mano likimas.
Pensija moka dirbantys jauni mums seniams,bet cia tokia tvarka,jei gryzciau,uk uzdirbta pensija gryztu su manim.
Del skirtingu poziuriu i emigrantus,cia provincialumo toks bruozas.Visas pasaulis juda i visas puses,emigruoja ne tik lietuviai ir anglai ir prancuzai ir italai,matyt musu emigrantu genuose cigono dalele tuno,bet i visas neigiams ,teigiiamas issakytas mintis nekreipiu demesio,pripratau.Yra,kaip yra,koks likimas,nuo tokio nepabegsi,kazkas kreipia musu vadeles i viena ar kita puse.
Del karu maru nebekalbesiu,vienos tiesos nera.
Buvau sode,nuostoliu jokiu,nors vejas buvo toks,jog galejo siltnami pakelt ir nunest,bet stovi viskas ir obelaite stovi,matyt jai patiko ten.
Pasodinau paskutine eile pomidoru,kadangi daigu dar buvo nemazai ir tokiu graziu,tai paskutine,krastine eile sodinau po du i duobe.Tebunie.Daigu liko gal 15-20.Atiduosiu geriems zmonem,gaila,kad jus toli,atiduociau jums.
Paprikos jau leidzia antruosius lapus,tinka joms siltnamyje ant pietu puses lentynos po agro.Agurkai eme dygt,kaliaropes sudygo,o sparagines ir petrazoles nelenda,prakrapsciau sparagine,leidzia uodega,matyt reik ilgo dygimo.
Persodinau tris naujas pelarrgonijas i didelius vazonus,buvau pirkus pilnaviduriu,graziu,nuvaziavom i lidla ir namo.
Oras toks gripinis.Siltnamyje buvau slapia,o isejus vejas,bet uzsidejau kapiusona,tuoj striuke,kad nepertrauktu.Gryzus kaliau kayeno 15 lasiuku,bet visumoj greit gali susirgt,nes saule kaitri labai,o vejas siaubingas.
Valganciom skanaus.
Atsakyti

Luety, Brangioji, na juk ir rašiau, kad kiekvienas turi savo priežastis emigracijai: vieni ekonomines, kiti politines, dar kiti yra meilės emigrantai, kiti šiaip viso pasaulio piliečiai. Dar kiti neemigruoja, o gyvena savo gimtoje šalyje. Kartais kalnus versti yra lengviau svetur, o kiti pasiryžę vietoj tą daryt. Bet tai kiekvieno pasirinkimas. 

Tačiau tai nereiškia, kad gyvenantys Lietuvoje yra prastesni už emigravusius, vien dėl to, kad jie neišvyko.

O Tave kaip pavyzdį nurodžiau, nes buvai minėjus, kad gauti lietuviškos pensijos dalį, kurią užsidirbai Lietuvoje, grįžus gi - gautum savo angliškąjį kąsniuką. Taip ir veikia sistema.

Mano rašliavos buvo apie tai, kad mano nuomone, žmogus, kuris yra išeivis, turi prisitaikyti prie šalies, kurioje gyvena, įstatymų, taisyklių, papročių ir nustoti įvedinėti savas arba piktintis tos šalies, iš kurios išvyko. Jei nusprendė žmogus išvykti, vienos durys užsidarė, kitos atsidarė. Kai grįši, atsidarys prieš tai buvusios uždarytos durys. Kitaip tariant, viena dupa dviejų kėdžių neužsėst.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 04 07, 14:21)
<p>Luety, Brangioji, na juk ir rašiau, kad kiekvienas turi savo priežastis emigracijai: vieni ekonomines, kiti politines, dar kiti yra meilės emigrantai, kiti šiaip viso pasaulio piliečiai. Dar kiti neemigruoja, o gyvena savo gimtoje šalyje. Kartais kalnus versti yra lengviau svetur, o kiti pasiryžę vietoj tą daryt. Bet tai kiekvieno pasirinkimas. </p><p>Tačiau tai nereiškia, kad gyvenantys Lietuvoje yra prastesni už emigravusius, vien dėl to, kad jie neišvyko.</p><p>O Tave kaip pavyzdį nurodžiau, nes buvai minėjus, kad gauti lietuviškos pensijos dalį, kurią užsidirbai Lietuvoje, grįžus gi - gautum savo angliškąjį kąsniuką. Taip ir veikia sistema.</p><p>Mano rašliavos buvo apie tai, kad mano nuomone, žmogus, kuris yra išeivis, turi prisitaikyti prie šalies, kurioje gyvena, įstatymų, taisyklių, papročių ir nustoti įvedinėti savas arba piktintis tos šalies, iš kurios išvyko. Jei nusprendė žmogus išvykti, vienos durys užsidarė, kitos atsidarė. Kai grįši, atsidarys prieš tai buvusios uždarytos durys. Kitaip tariant, viena dupa dviejų kėdžių neužsėst.</p>

Niekada nesididziavau isvykus ir nemenkinau likusiu,atvirksciai,visada pavydejau ir pavydziu sugebejusiems likti/islikti.Ilgiuosi to bendrumo jausmo.O kad domimes,kad pergyvenam,kad gal but kazka is toli geriau matom ir dalinames,tai nereiskia,kad zeminam likusius,tai reiskia,kad musu kojos liko ten,kur gimeme.Kad mums rupi,skauda ir mes ne abejingi savo salies ivykiams.Mokyt visi esam mandri,bet to nereiktu.Ziuriu,kuom as baisiuosi,jums norma ir atvirksciai,bet as nekaltinu,matyt taip susidaro toks poziuris is skirtingu bokstu.
Taip,as gaunu pensija uz 29metus,atidirbtus Lietuvoje ir uz 12 UK.Uk pensijos kasnis didesnis uz LT.Nors metu isdirbta maziau.Del to buvo verta emigruot
Mes prisilaikom istaytmu tos salies,kurioje esam,nes kitaip neisgyventum,cia visi istatymai veikia.Bandyk ko neivykdyt,gausi per nosi tuj.O piktintis savo gimtos salies problemom galim visi,nes tai gimtine,kurios mes neissizadejom,tai musu meile,zaizda,musu tevyne,musu lizdas,is kurio isaugom ir kurio pilietybe vis dar turim,aciu \die neatimta,todel ir sirgti savo tevynes ligom galim ir net privalom.Nes sita guzta,kur esam cia,yra laikina.Cia skauda tik teik,kiek liecia musu egzistencija,o va Lietuvos problemos labai net rupi,nes ten like broliai,seses,tevai,kai kam net vaikai,ir pagaliau visi lietuviai yra broliai ir seses,nes musu tiek mazai belike visu lietuvu.Jei neskaudetu,tai ir nesirupintumem.Ar jus zinot,kiek labdaros atkeliauja i LT is UK?Kiek yra sukurtu organizaciju labdariniu UK,kad rupintis Lietuvos zmogiukais pakliuvusiais ir beda.As bent zinau tris tokias,bet ju yra daug daugiau.Net dvi grupes istisai mezga kojines ir rubelius neisnesiotukams,seneliu namu gyventojams,ne cia \uk ,o Lietuvo.Mazai atrodo,bet ir musu ne 2 milijonai cia,kiek galim,tiek padedam.
Buvo metai,kai emigrantu atsiusti pinigai,islaikyt savo artimiesiems sudare puse Lietuvos biudzeto,bet niekas nekreipia i tai demesio.Ir visi tie pinigai nusedo i Lietuvos izdus,jie nebegryzo i UK ar kitas salis,kurios siunte.
Todel bukim pakantus vieni kitiems,nes mes esam vieno medzio sakos,nesvarbu kiek tos sakos bebutu toli nutole viena nuo kitos.Ir teises tos pacis,nes kamienas vienas.Kai tai sukramtysim,bus lengviau visiems.O poziuriu skirtumas vercia dometis,isitikint abejot,ieskot tiesos ir tai gerai,nes nera vienos tiesos nei is jusu varpines stebint ir verdant tame katile,nei mums ziurint is toli.Myliu visas,gyvenkim draugiskai,nes jei skauda jums,skauda man.Buckis.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 04 07, 13:28)
<p>JustDi, tai o sumokėti mokesčiai negrįžta? Kiek pamenu Luety pensiją, kurią užsidirbo Lietuvoje, gauna kuo puikiausiai. Tarpsvalstybinės sutartys veikia kuo puikiausiai. Jau kas jūsų, tai ir liks jūsų. O kai mokėjot mokesčius Lietuvoje, jais ir naudojotės: vaikai ėjo į mokyklas, gydėtės Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigose, važinėjotės keliais, naudojotės visa infrastruktūra.</p><p>Atitinkamu gyvenimo laikotarpiu nusprendėt, kad galite kitoje šalyje susikurti geresnį gerbūvį ir ten kuriate. Nesuprantu, kas yra negerai? Išvažiavot su visa šeima - tas yra labai svarbu, labai šitą palaikau, nes mano manymu, baisu toks emigracijos išdraskytos šeimos.</p><p>Ne lietuviai gyvenantys Lietuvoje nekenčia išeivių, išeiviai jaučiasi kažkokie geresni, turėję daugiau drąsos pakeisti gyvenimą. Na tai pakeitėt - mes labai džiaugiamės, jei tik žmogui gerai, tai visiems gerai. Bet mums likusiems, bet jau dabartiniu momentu ir čia gerai. Kodėl jūs gailite mūsų pasilikusių, lyg mes kažkokie vargšiukai? Visuomet stebina tas požiūris. Visos temoje man atrodo ne kvaksės kažkokios, išprususios moterys. </p><p></p><p>Beje, JustDi, aš nešneku suasmenintai, konkrečiai apie kažkokius asmenis, aš tik išsakau savo nuomonę. Luety tik kaip pvz nurodžiau, nes suprantu, kad sistema veikia.</p>

Pou, brangioji, taip ir gaunasi pletkai. Istrauktas is konteksto sakinys ir komentarai. Diskusija vyko tarp manes ir Atia. Priminsiu, kad Atia minejo, kad ji apmokestintu visus emigrantus, kurie turi palike savo tevus Lietuvoj. Nuo to viskas prasidejo. Jei idomu gryzk ir paskaityk 4u.gif
Atsakyti

JustDi,

<... Del emigracijos, daug kartu girdejau ir skaiciau, kaip gyvenantys Lietuvoje, mano tury teise nuspresti, kad jie yra geresni, "turintys galva ant peciu", "ne tinginiai", etc., todel ir pasiliko tevynej. Brangieji, o gal drasos pritruko keisti savo gyvenima? O gal tiesiog geriau nemate ir net nezino, kad buna ir kitoks gyvenimas, kitokios aplinkybes, kitokios galimybes? Visi mes esam skirtingi, gyvenam skirtingose salyse, dirbam skirtingus darbus, skirtingas issilavinimas, skirtingas isprusimas, etc., bet tai nedaro musu geresniais ar blogesniais vieniems uz kitus. Peace 4u.gif...>

Mano oponavimas buvo šiam pasisakymui. Atė atsakė, o jau vėliau kiti sekė postai.

Nes mes matėm kaip gyvena ir kitur, na ir to drąsos nereikėjo, nes tiesiog gyvenam Lietuvoje, kuriam Lietuvą.

Luety, aš nemenkinu, nesmerkiu emigrantų. Tiesiog nepritariu JustDi požiūriui.  Aš suprantu, kad tas tėvynės aidas visada yra ir bus. Bet ar mes likę jums atrodom kažkokie nepilnaverčiai? 

Atsakyti

JusDi, negi tik emigrantai gali tureti nuomonę? Gali ir pasilikę, dirbę, kūrę, dėl mažesnių algų likę su mažesnėm pensijom, turėję prastesnį gerbuvį. ir taip, pikta, kai prakutę tautiečiai aiškina, kad likę blogai ką padarė. Kaip ateiti pas šeimininkę privalgyt, prigert, tašę prisikraut ir išėjus aiškint, kokia lieva ta šeimininkė. 

Luety, pensijos dydį lemia ne stažas, o mokėtos algos dydis, patys žinot, kad nebuvo jos didelės, yra kaip yra

Atsakyti