Nemačiau mūsų temoj nei vienos pavydinčios. Visoms daugmaž užtenka to, ką turi. Taigi gyvenkit kaip norit, kur norit. Ko čia pavydėt? O ir mentalitetas jau, sakot, skiriasi?
O aš pavydžiu tau. Lesiaus
O kaip del mokesciu sumoketu, bet ne panaudotu tuomet? Sunkus cia klausimas ir ne mums spresti. Tik reikia nepamirst, kad kiekvienas veiksmas turi atoveiksmi. Vis tik manau, kad tik vienetai nepadeda savo seniems tevams Lietuvoje. O tai ir yra pinigai i bendra biudzeta.
o tu mokesciu tipo nenaudojot tuo metu, ane? Nei vaikai i mokyklas ir darzelius nejo, nei patys i poliklinikas. ir taip, pilna emigrantu, kurie nei vaikus ,nei tevus cia paliktus remia. Taip, kad nera cia vienos tiesos
O kaip daryti su tais zmonemis, kurie pradirbo koki 20 metu Lietuvoj, o paskui isvyko i uzsieni ir tevu paliktu neturi ten ir vaiku? Gal tada jiems reiktu grazinti mokescius? Ar cia tik i vienus vartus? Kas turi palike tevus, tie daug i Lietuva pinigeliu persiuncia, kurie isnaudojami vietoje viskam - maistui, gydytojams, paslaugoms. Ar tai nesiskaito?
Kodel lietuviai taip nekencia tautieciu, gyvenanciu svetur ir is kur tas pasitenkinimas skaiciuoti svetimus pinigus ir linkimas pasidalinti? Mentalitetas? Pavydas?
JustDi, tai o sumokėti mokesčiai negrįžta? Kiek pamenu Luety pensiją, kurią užsidirbo Lietuvoje, gauna kuo puikiausiai. Tarpsvalstybinės sutartys veikia kuo puikiausiai. Jau kas jūsų, tai ir liks jūsų. O kai mokėjot mokesčius Lietuvoje, jais ir naudojotės: vaikai ėjo į mokyklas, gydėtės Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigose, važinėjotės keliais, naudojotės visa infrastruktūra.
Atitinkamu gyvenimo laikotarpiu nusprendėt, kad galite kitoje šalyje susikurti geresnį gerbūvį ir ten kuriate. Nesuprantu, kas yra negerai? Išvažiavot su visa šeima - tas yra labai svarbu, labai šitą palaikau, nes mano manymu, baisu toks emigracijos išdraskytos šeimos.
Ne lietuviai gyvenantys Lietuvoje nekenčia išeivių, išeiviai jaučiasi kažkokie geresni, turėję daugiau drąsos pakeisti gyvenimą. Na tai pakeitėt - mes labai džiaugiamės, jei tik žmogui gerai, tai visiems gerai. Bet mums likusiems, bet jau dabartiniu momentu ir čia gerai. Kodėl jūs gailite mūsų pasilikusių, lyg mes kažkokie vargšiukai? Visuomet stebina tas požiūris. Visos temoje man atrodo ne kvaksės kažkokios, išprususios moterys.
Beje, JustDi, aš nešneku suasmenintai, konkrečiai apie kažkokius asmenis, aš tik išsakau savo nuomonę. Luety tik kaip pvz nurodžiau, nes suprantu, kad sistema veikia.