Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Muka @ 2022 04 07, 13:23)

mes pateisinimų 101 vieną rasime kaip ir režisūrą...

kaip ir sakiau, negali būti taip, kad visas pasaulis kvailas ir tiki surežisuotom pasakom. Faktai neabejotinai yra tikrinami.
Atsakyti

Pou, patikėk, ir mano gyvenime buvo labai visko. Labai. Ir dar yra dalinai.

saintlina, aš apie galimybes. Vilniuj jos kitokios. Kaimuose ribotesnės, daug labiau ribotesnės.

Apie pinigus. Neateis jie. Bet man daug ir nereikia. Ir kuo toliau, tuo mažiau.

:4u:  :4u:  :4u: Kad visko būtų mažiau.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 04 07, 15:25)
<p>Savo pypsius pomidorus išnešiau į balkoną. Šiandien žemė sudrėkinta, gal vakarop išeisiu pavasariu pasidžiaugt.</p>

o aš sodan važiuosiu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2022 04 07, 15:27)
kaip ir sakiau, negali būti taip, kad visas pasaulis kvailas ir tiki surežisuotom pasakom. Faktai neabejotinai yra tikrinami.

aha tik vieni patikrinti faktai pateikiami kiti nutylimi
Atsakyti

o aš sodan važiuosiu ax.gif

Va tau gerai. Vyras buvo šiandien palėkęs iš ryto. Sakė, oras puikus. Patransliavo iš šiltnamio: krapais sudygę gausiai, salotos kelios, ridikikai išlindo, bet silpnai. Sausa buvo pernelyg. Na dar svogūnų laiškai.

Žinot, šiemet Nojuje sodinukų prisipirkau kruopinių. Pernai kad prisipirkau ir taip jie man patiko. Tokie mažutyčiai. Svogūnai užaugo ne balvonai, o patys tie. Tų didelių aš bais nemėgstu. 

Ir dar, kas taip nedarot, tai padarykit - dalį sodinukų atsidėkit ir pasodinkit vėliau dėl laiškų. Mane ŽS agronmė pamokė. Kokia ji Kaune prie Savo puiki yra. Visad ką nors gero pataria.

Atsakyti
Muka gero laiko sode.
Jei kam įdomus faktas - patys rusai prisipažino lakštingalo laidoje , kad jie informacinį karą su Ukraina pralaimėjo . Savo ausimis girdėjau .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 07 balandžio 2022 - 13:35
QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 07, 12:07)
Girdžiu . Ir suprantu .
Ex nėra vieniša, viena taip . Turi vaikų ir anūkų . Kurie gyvena savo gyvenimus, bet kuriems ji rūpi ...
AŠ labai gerbiu Ex pasirinkimą.

Ate42 negi  Tu galvoji kad keturi maži vaikai ant rankų suteikia saugumo ir pilnatvės jausmą ? Įdomus požiūris . Juolab , kad aš visada turėjau patologinę baime likti viena su mažais vaikais. Likti vienai su dideliais vaikais yra lengviau . Bet tai tik mano spintos skeletai.

Dusiuk, aš su broliais irgi našlaičiais augome. Mamutė viena į žmones išleido. Patikėk, suprantu apie ką kalbi.....O ir apie tėčio mirtį pačiai teko ir mamai, ir giminėms pasakyt.... unsure.gif na nevisai vaikas buvau-14-os
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 07 balandžio 2022 - 13:36
a dar vis tiesos ieškot ir kur kur - kare biggrin.gif
jo jo, faktai tikrinami, tik neaišku, kas, kaip tikrina ir kokią tiesą paviešina. Ir išvis, kas per klausimai - kodėl, kas, kaip? Čiort znajiet. O gal ir ne tik čiort, bet jūs tikrai ne tongue.gif

saintlina, kotletų ir tau liks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 04 07, 12:09)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="JustDi" data-cid="72952099" data-time="1649325120"><div><p>Pilnai pritariu Kavai, mes esam laisvi galvoti ir issakyti savo nuomone vartotojo įkelta nuotrauka

Pou, o kodel tu manai turinti teise nustatyti kur ir kam gyventi? Rusijoj, Lietuvoj ar kitoj saly? Zmogus gyvena ten kur jam atrodo, o ne ten kur kazkam taip atrodo. Daug ir Lietuviu uzsieny gyvena daug metu ir nemoka kalbos, bet nera vejami ar gujami is svetimos salies.

Pou, del emigracijos, jei tu taip galvoji, valio. Prisidek prie savo salies geroves, keisk kvalifikacija, orientacija ir visa kita. Bet, as galvoju kitaip. Ar nuo to mes abi esam priesai ar draugai. Ne, mes tiesiog esam zmones, kurie gyvena kaip jiems patogiau, priimtiniau.</p></div></blockquote><p>JustDi, tame ir esmė, kad aš nenoriu gyventi tokioj šaly, kai negalėsiu sakyt, ką galvoju. Nenoriu, kad ateitų tie rusai išvaduotojai, ginti savo nuskriaustųjų. Nenoriu, kad jie galvotų už mane ir mano išrinktus atstovus. Nenoriu, kad apsigyvenę čia ir nenorintys integruotis, piktintųsi pažeidžiamomis jų teisėmis, <strong>kai jos nepažeidžiamos</strong>. Tas, kas paryškinta, svarbiausia. Kai jos pažeidžiamos - tam yra atitinkamos institucijos. Nepalaikau smurto jokiu atveju.</p><p></p><p>Aš ir turiu ne vieną profesinę kvalifikaciją ir stengiuosi padėti savo šaliai. Prisidedu ir savo žiniomis, savo darbu, kuris yra apmokamas, prisidedu ir savanoriška veikla, kuri absoliučiai nemokama, o daug kam reikalinga. Aš moku mokesčius ir turiu teisę piktintis blogais keliais, prasta institucijų veikla, dar kažkuo. Man keista, kai tai daro išvykę žmonės, kurie prie Lietuvos gerovės neprisideda. Jei nuo išvykusio asmens darbo užmokesčio, mokesčiai keliauja šaliai, kurioje jis dirba, tai kaip jis gali piktintis tuo, prie ko neprisideda?</p><p></p><p>Gal aš griežtai, gal kam nepatiks, kaip mąstau, bet tokia jau mano ta nuomonė.</p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kavasucitrina" data-cid="72952098" data-time="1649324616"><div><p>Pou, taigi, kad Vilnius – dar ne visa Lietuva. Aš savo aplinkoj tokių apskritai nepažįstu.

Dėl emigracijos. Galima ir čia bandyti keisti savo gyvenimą, žinoma. Ne visiems pavyksta. Pažįstu protingų, darbščių žmonių, kurie bėgdami per 1,5 etato ir dar parsinešdami darbo namo, pragyvena, sakyčiau, žemiau nei vidutiniškai. Nes tai vėlgi – ne visur Vilnius. O į Vilnių visi nesulėksim. Asmeniškai aš, jei būčiau 30 metų jaunesnė, greičiausiai dingčiau iš čia. O ir galėjau dingt. Bet kai pagalvojau, kad va – brolis išvarė, tai kaip su tėvais? Negalėjau jų taip vienų palikt. Žodžiu, daug aplinkybių susideda. Bet būti vargo pele čia, kai yra galimybės geriau gyventi kitur – kodėl gi ne?</p></div></blockquote><p>Aš gyvenu ne Vilniuje, tačiau kaip matai - teko sutikti.</p><p>Apskritai galvoju, gal dar priklauso, nuo to, kiek žmogui pakanka ir kuo jis patenkintas gyvenime.</p><p></p>

Palaikau tave. Nuo savęs pridėsiu-mes, čia pasilikę ir esant dabartindei tvarkai išlaikom ir jų senus tėvus. Mano nuomone, išvykę svetur vaikai turėtų mokėti valstybei mokestį iš kurio palikti tėvai gauna paslaugas ir pensiją.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2022 04 07, 12:40)
Palaikau tave. Nuo savęs pridėsiu-mes, čia pasilikę ir esant dabartindei tvarkai išlaikom ir jų senus tėvus. Mano nuomone, išvykę svetur vaikai turėtų mokėti valstybei mokestį iš kurio palikti tėvai gauna paslaugas ir pensiją.

O kaip daryti su tais zmonemis, kurie pradirbo koki 20 metu Lietuvoj, o paskui isvyko i uzsieni ir tevu paliktu neturi ten ir vaiku? Gal tada jiems reiktu grazinti mokescius? Ar cia tik i vienus vartus? Kas turi palike tevus, tie daug i Lietuva pinigeliu persiuncia, kurie isnaudojami vietoje viskam - maistui, gydytojams, paslaugoms. Ar tai nesiskaito?

Kodel lietuviai taip nekencia tautieciu, gyvenanciu svetur ir is kur tas pasitenkinimas skaiciuoti svetimus pinigus ir linkimas pasidalinti? Mentalitetas? Pavydas?
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2022 04 07, 13:52)
O kaip daryti su tais zmonemis, kurie pradirbo koki 20 metu Lietuvoj, o paskui isvyko i uzsieni ir tevu paliktu neturi ten ir vaiku? Gal tada jiems reiktu grazinti mokescius? Ar cia tik i vienus vartus? Kas turi palike tevus, tie daug i Lietuva pinigeliu persiuncia, kurie isnaudojami vietoje viskam - maistui, gydytojams, paslaugoms. Ar tai nesiskaito?

Kodel lietuviai taip nekencia tautieciu, gyvenanciu svetur ir is kur tas pasitenkinimas skaiciuoti svetimus pinigus ir linkimas pasidalinti? Mentalitetas? Pavydas?

Kodėl iš karto taip rėžti. Nei skaičiuoju, nei pavydas.
Tiesiog, jei jau tokia sistema, kad ne savo uždirbtus ir sumokėtus gauni senatvėje, o dirbantys išlaiko-manau, kad tai būtų teisinga.
Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2022 04 07, 13:52)

tai mes čia visų nekenčiam - išvykusių, pabėgėlių ne iš Ukrainos, nelietuviškai kalbančių, kitaip mąstančių. Ironija, jeigu ką.

Nemačiau mūsų temoj nei vienos pavydinčios. Visoms daugmaž užtenka to, ką turi. Taigi gyvenkit kaip norit, kur norit. Ko čia pavydėt? O ir mentalitetas jau, sakot, skiriasi?
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2022 04 07, 13:06)
Kodėl iš karto taip rėžti. Nei skaičiuoju, nei pavydas.
Tiesiog, jei jau tokia sistema, kad ne savo uždirbtus ir sumokėtus gauni senatvėje, o dirbantys išlaiko-manau, kad tai būtų teisinga.

O kaip del mokesciu sumoketu, bet ne panaudotu tuomet? Sunkus cia klausimas ir ne mums spresti. Tik reikia nepamirst, kad kiekvienas veiksmas turi atoveiksmi. Vis tik manau, kad tik vienetai nepadeda savo seniems tevams Lietuvoje. O tai ir yra pinigai i bendra biudzeta.
Atsakyti