Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(IngridaB @ 2023 07 12, 07:43)
Raudonus ir baltus serbentus paleidome į vyną.Teko ragauti ,nuiimant tirščius.Turėtų būti skanūs.Ypač patiko baltų serbentų,jaučiasi labai serbento skonis,kvapas. wub.gif
Juodųjų 20 krūmų,kažkiek apskyniau į turgelį nuvežiau,nes kiti dar rūgštoki,tai laukia nemažas darbas suskinti. ax.gif Dar sodyboje,pasirodo nemažai vyšnių,tik jos senovinės,nedidelės,bet kai jau pajuoduoja,visai skanios. ax.gif
Mano agurkai tik dar žydi,pas mus bent jau šaltos naktys.Arbūzai gerai dera tik šiltnamyje,lauke tik užuomazgos uogų. bigsmile.gif
Sūnus irgi stojo,kur ne su kompu darbas,o gavosi ir su kompu darbas ir su žmonėmis. mirksiukas.gif
Mišrūs aplinkui miškai,kur važiuoja.Prie sodybos iš viso visai šlapia miške,atrodo ir ne daug lijo.Toks jausmas,kad nuo pernai dar neišdžiūvę,kai skendo viskas aplinkui.Ir labai ar šernų,ar briedžių išknistos samanos,kur toms voveraitės ir dygti?


Laba ryta,

Ingrida,as irgi matau arbuzu tik agrasto dydzio uzuomazgas,kada gi jos uzaugs?Kita meta ,jei busim gyvi,kisiu viena i siltnami,gal pagaliau issiauginsiu,o tai kiek bandau,man nesiseka.

Uzvakar buvom sode,tai susinervinom iki asarau,Kaliaropes paaugo,eme megzt ta ropute,ziurkes nuede su visais lapais,pomidoruose valpurgijos naktys,eda ne tik issirpusius,bet ir zalius,tik tuos apkramto oda ir palieka.Spastukuose patekusios suestos ziurkiu,nu baisu baisu,kaip mes siemet nieko neturesime.Tikrai tikrai,svyra rankos jau ir man.Ir ka daryt?Nei nuodai,nei spastai,ju tiek daug ir vis dauginasoi,kad as nepajegi.Kaimynas sako irgi naikina,tas kur dvi zasis uzdares laiko,bet as imu abejot,jis amzinai neturi laiko,atvaziuoja retai,tik kas antra trecia diena zasu pasert,nes kabo serykla,atsieit mandra,kada is virsaus ziurke uzsoka,ja uzdaro i kazkoki narva ten.Neina matyt,viskas aklinai uzkalta.Jau kaip duoda per nervus,grtze bunam abu ligoniai jau.
Vakar paskambino is poliklinikos registraturos,kad ateje kojines kompresines,turiu ateit pas juos,duos kazkoki nukreipima,ar ka ten ir tada turesiu eit i vaistine.Eisiu siandien,matysim.
O siaip,po sodo nera nuotaikos net cia ateit,pomidoru labai skaniu turiu,net MB patinka,bet negalim net paragaut,viskas yra apkiauliota,apesta.\net aukstutinese sakose.Siaubas,kosmaras kazkoks.
Atsakyti

Kodėl nepridelioji ziurknuodziu savo darže?

Atsakyti
Luety, tikrai kad baisu. Suprantu tavo liūdesį 4u.gif Ir labai gaila darbo, laiko, važinėjimo, dar jei nearti važiuot, nu tai visai nuostolis, ypač moralinis. O tai šiltnamis ar nesandarus, ar nuolat atviras, kad ten vis kokie tai graužikai įlenda? Jei atviras, tai vietoj durų metalinis tankus tinklas būtų, tai gal neprilįstų ? Kokia ten pas tave šiltnamio sistema. Šiaip tai išvis neįsivaizduoju kaip taip įmanoma viską suėst, sumaitot, taigi gamtoj yra visokio maisto, ir varlių, žiogų, jūsų sodas irgi ne vienintelis, ar ir pas visus kitus kaimynus taip viskas suniokota blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2023 07 12, 10:16)
<p>Kodėl nepridelioji ziurknuodziu savo darže?</p>

Anidanda,sodas yra kolchozas,ir turi savo taisykles.nuodus galima det tik i spec dezutes,kad kiti gyvunai ju nesuestu.Dezutes ne pigios virs 20 pinigu,bet naudos ne kazka.Dazniausiai randi nuodus visus neliestus arba mazai liestus.Dejom ir nelegaliai,po visokiais krepsiais,prispausdami,kad neapverstu,bet tai ne legalu,jei kas uzmatytu,but man nemalonumai.Net spastuku negalima det atvirai.,bet siltnamyje galima.Mano siltnamis is abieju pusiu tankus tinklas,bet cia siltnamiai be pamatu,tik icementuota irgi ne legaliai ties kampais.Siti gyviai eina po zeme,ten urvu urvai.Ir po bulvem ir i siltnami ilenda po zeme.As esu tarp dvieju sklypu/kenkeju.Is vienos puses kompostas su maistu maisomas,restoraniniu,sodu asociacija zino,kol kas neiskeicia,is mitos puses augina dvi zasis,ten daug kiausiniu lizde,jis ju nerenka ir nera zasiuku.As nesuprantu,kam jis kankina tas zasis be saules,be vandens,tik gelda kazkokia pasipiliuskent,be zoles.Atnesa tik du kopustus ar salotas per kelias dienas.Ten ziurkes karaliauja po maista,bet ka as galiu padaryt.Vel skambinau i asociaciaj,nieko negali padet.Buvau i merijos puslapi,ten parasyta,trucina nemokamai tik namines ziurkes,peles.Mokama yra daug,gal kokia ir prisisaukciau,asociacija pareiske-nemokes,man bus brangu,tuo labiau,kad saltiniai tebera.Zodziu,padetis be iseities.As asociacijai sakau,turi but kazkokia pagalba zmogui,kai taip apseda sklypas ziurkes,sako sorry,nieko negalim padet.Ziauru.MB grieztai nori atsisakyt sodo,o as tiek ten idejus sirdies,tikrai nenoriu,bet kuo toliau tuo labiau svyra rankos.
Su kompresinem kojnem vel Sake ateik po savaites,kreipkis i vaistine,jei neskambins jie,bus jau padarytos.Vakar skambina,ateik i recepshina.Nueinu,pasirodo jie negali persiust elektroniniu budu,ten yra ismatavimai,reik nunest i vaistine,tik kitoj gatves pusej,ir nieks nieko visa savaite,siandien nuejau,pati nusinesiau,lauk vel.Kiek,nezino,parasys sms.Kur beeini darosi kazkokia suduva.Nu bet cia juodas mano gyvenimo tarpsnis,laukiu prasviesejimo.
Dar daug ko ir nerasau,kokiu bedu yra,jus gi nieko nepadesit. bigsmile.gif tik apkraunu jus negatyvu.
Atsakyti
O pas mus prasidejo pekla.Nuo zodzio keptuvas.Surinkau vakar kokias tik galiu darzoves ,siandien isviriau ikra zamorskaja.
Nuo 13 iki 17 val nerekomenduojama eiti i lauka.Na ,pirma kart oficialiai +40C SKELBIA.
Atsakyti
Ex nekažka buvo uogų, tik paragavomui kelios . Man valgomos . Pirmametės, ir dar šalnų gavo .
Malvinos dabar pats derėjimas.
Luety , paskutinė viltis Tau atbaidymo įrenginiai . Viena neišnaikinsi , viltis , kad išsikraustys . Ir šiaip, kiek aš žinau, jos dažniausiai išsikrausto kur joms nepalanku gyventi ...

Saintlina, baisiai gudras Tavo vaikas wub.gif 90 matematika yra puikiai 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Ingrida, aš kai dirbu prie kompo kaime rytais irgi apsimaunu vilnones. Įsimilėjau šuns vilnos , koks tai švelniakalis šuo buvo , švelnesnės už grynos avies. Ir gera termoreguliacija, nekaista kojos kaip 75/25 kojinėse. Ir dar ryte -vakare į kroksus kai rasa, neperšlampa biggrin.gif
Ingrida, kai svečiai jūs miestan ? Aš tai dėl darbo turiu atvažiuoti bent kartą savaitėje .


Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 07 12, 10:16)
. PS Saintlina  Tavo Lesiui šalta naktim kaimo trioboj todėl ir lipa į lovą. Vis tik pusamžis vyrukas , nebe jaunuolis  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif


biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nu ne pusamžis dar, tik penkių metų )))
Atsakyti

Sveikos!

Luety, užjaučiu. Žiurkės ne pats mieliausias padaras ir jei viską apkramsnoja, tai išties viau. Gal sodą pasilikit bent jau kaip poilsio vietą, apsodink gėlėmis, o kai nebus joms ko ėsti, vėl augink daržoves. Labai jau gaila būtų ataisakyti žalio lopinėlio.

Žiemą rūsy buvo įsitaisius, bulves apgraužė bemaž visas. Bet dėjom jai saldainius ir dingo.

Saintlina, super mažylis!

Gražios dienos visoms!

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2023 07 12, 13:39)
Nuo 13 iki 17 val nerekomenduojama eiti i lauka.Na ,pirma kart oficialiai +40C SKELBIA.


SIAUBAS..
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2023 07 12, 14:05)
Saintlina, baisiai gudras Tavo vaikas  wub.gif  90 matematika yra puikiai  4u.gif  4u.gif  4u.gif


jei ne žioplos klaidos, būtų ir daugiau ))
Ale tiap, man irgi smagu wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2023 07 12, 13:27)


ooo, kaip gaila sodo.. gal išties koks atbaidymo įrenginys veiktų?
Atsakyti
Saintlina,sunus tai saunuolis.Tikrai gali didziuotis,po tiekos nelankymo del traumos,egzu rezultatai puikus.

Alta,siaubas,kaip karsta.O kaip miegot?Su kondishinais tik,ane?
Gal yra koks atbaidymo,bet sakau,is abieju pusiu veisimosi saltiniai,o mes vieni nieko nepadarysim.Lenkas isvis nesirodo,zoles iki keliu,cesnakai svogunai tik kyso keli per zoles,o ziurkes ju needa,o kitko pats nebesodina,matyt del ziurkiu,nes jis veisia jas savo komposte su restorano raugintom atliekom.Budavo ir bulves sodina ir morkas ir pomidorus,siemet keli svogunai ir cesnakai.
Apset vien gelem,kiek tas kainuos,nebent svogunais ir cesnakais,kaip lenkas,bet,kol bus zasys,abejoju geru rezultatu.
Atsakyti

Luety, o tai ką daryt?

Yra ir nebrangių gėlių sėklų gi, o ir pati vėliau pasidarai jų.

Sode taip gražiai levandų kelis krūmelius šiemet auginu naujus, taip gražiai pilnėja. Šalavijai plečiasi ir užsisėja patys.

Na o svogūnai ir česnakai taip pat yr gerai.

Galiu pririnkt sėklų ar nupirkt, Luety, ir išsiųst.

Luety, pas tave pajuodo svogūnų laiškai? Pas mane svogūnai taip pat buvo prieš porą metų pajuodę per naktį. Karšta, lietus davė stiprus, vėl karšta, atvažiuoju,- juoduliai. Netikroji miltligė, berods.

IK buvo rašius, kažkokia grybinė liga.

Atsakyti
Gerai , pasaulio pabaiga jau cia,praeita nakti meteoritas nukrito bulgarijoje,siryt zemes drebejimas, tai laikas susivesti sazines saskaita ir kokiu geru darbu pasididint.
Imat ziurkiu nuodus ,nuperkat geru konservu ,sumaisot ir gausiai pridedat.Ir kvapiu konservu taip gausiai.Nebijokit,kates sunys isvemia.Todel negalima ju lengvai cheminem priemonem isnaikint.Bet cia turi but konservu smugine superdoze.
Atsakyti