Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2023 07 10, 10:40)
Saintlina, sakei labai myli vyšnias. Tai pasisodink pūkuotą vyšnia. Visada dera, nereikli. Nebent neskani Tau?  Uogienės nelabai išvirsi nes kauliukus sunku išimti. Svarbiausia paukščiai nepuola.

Mano pūkuota antri metai serga.Tai tik kelios vyšnios būna,čia mieste.Sodyboje dar jauna pernai pasodinta,matysime. ax.gif Nepurškiu,nelabai aš vertinu,tik pavalgymui. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 07 10, 10:40)
Saintlina, sakei labai myli vyšnias. Tai pasisodink pūkuotą vyšnia. Visada dera, nereikli. Nebent neskani Tau?  Uogienės nelabai išvirsi nes kauliukus sunku išimti. Svarbiausia paukščiai nepuola.


kažkada ragavau, bet kažko net nepamenu skonio smile.gif Reik pagooglint, kaip ji atrodo ir kaip auga. Užsisakiau pas Sodaitytę dar vieną trešnę biggrin.gif Pavasarį pikta buvau, kad viskas nušąla, nėr ko vargt ir sodint. Daba pamačiau jos fb Sylvia ir neatsilaikiau ))) reiks gal dar kokią vyšnią pasižiūrėt. Nu šitų tai man niekad per daug nebus (kibirais galiu ėst), nors dabar tik vieną didesnę ir teturiu. Trys mažiukės auga. Bet prastai pas mane tos vyšnios auga, o taip tupinėju apie jas..

Vakar pagaliau mb sutvarkė laistymą pas agurkus. Per šalnas sutrūko plastikinis vamzdelis, kuriuo laistymas ėjo nuo hidroforo. Tai tokio diametro vamzdžio nebėr pirkt. Nupirko kitą - jungtys netinka. Jungtis nupirko, kranams perėjimų reik. Atrodo, viską jau turi, tai kokio kampo pritrūksta. Na, vakar pagaliau sudėjo viską. Ir talpas pakeitė į juodas, kad nežaliuotų vanduo. Tai super dabar. Ateinu ryte į šiltnamį, o ten jau viskas šlapia ))
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2023 07 10, 10:46)
Mano pūkuota antri metai serga.Tai tik kelios vyšnios būna,čia mieste.Sodyboje dar jauna pernai pasodinta,matysime. ax.gif Nepurškiu,nelabai aš vertinu,tik pavalgymui. ax.gif


Ingrida - džiuva šakelės pavasarį ? Imi sekatorių ir gerai išgeni visas kurios džiuva. Ir sudegini ar į kontenerį . Patikėk , naujų greitai priaugina.
Papildyta:
vartotojo įkelta nuotrauka

Pūkuota, žydėjo per pačias šalnas .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2023 07 10, 11:01)
Pūkuota, žydėjo per pačias šalnas .


paskaičiau. Atspari ir šalčiams, ir ligoms smile.gif bliamba, gal man jau reik? biggrin.gif tik rašo, kad kryžmadulkė, reik dviejų. Dusia, kiek jų pas tave?
Ir krūmas, reik apgalvot, kur galima būtų įkišt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2023 07 10, 11:51)
paskaičiau. Atspari ir šalčiams, ir ligoms smile.gif bliamba, gal man jau reik?  biggrin.gif  tik rašo, kad kryžmadulkė, reik dviejų. Dusia, kiek jų pas tave?
Ir krūmas, reik apgalvot, kur galima būtų įkišt.

Pas mane viena, yra kitokių vyšnių, trešnių , bičių. Man patinka , kad ilgai ant krūmo stovi , vis praeidama po saują suvalgau .
Sedula visai nederėjo kol vieniša buvo . Tik pasodinom kitą, kad ir 10 žiedų ant mažylės- užteko, dera didžioji. O su vyšnia net nežinojau, kad dviejų reikia.


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 10 liepos 2023 - 10:57
Saintlina,pas mane irgi viena-dera.Jo,ko gero reikia iškarpyti,nes sąžalynas suaugęs,jau ir nesivėdina gal?Serga. ax.gif
Sodyboje,geltona,pas mane pūkuota.Matysime,kas gausis,kai užaugs?Vis prisigalvoju,geltonų šermukšnių. ax.gif Ne oranžinių.
Atsakyti
Šermukšnis apsauga nuo "piktos akies" biggrin.gif
RS medelynas pirmas pradėjo skanius šermukšnius auginti . Pionieriai , dabar visi jau turi .
Turiu paprastą miškinį ir pagerintą , skanų. Nors man skanu to paprasto džiovintos uogos . Pašaldau kameroje pora trejeta parų ( reikia72 val ?) ir džiovinu . Žiema mažą saujelę suvalgau . Patinka kartumas. Pašaldymas mažina kartuma, bet vis tiek poskonis lieka. Ir vaikas mano mėgsta. Kiti šeimynos nariai tai ne .

https://rsmedelynas....ai-sermuksniai/

Jau geriau būčiau pasodinusi 3 šermukšnius negu vieną šilkmedį . Kad ir vietos pas mane yra biggrin.gif
Šermukšniai priduoda labai gerą skonį vynui tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 10 liepos 2023 - 11:18
skaitau jus ir galvoju - kaip gerai, kad šilkmedžio nenusipirkau iki šiol biggrin.gif o mintis tai buvo smile.gif

Vakar kaip užtraukė dangų, galvojau - o tai duos lietaus. Fig, dvi minutes gal palijo ir nuėjo viskas. Spėjo tik slyvos šaką didžiulę kieme vėjas nulaužt ir nutrenkt ant mano mašinos. Sekasi mano šitai mašinai su medžiais. Prieš kelis metus ant važiuojančios mieste medis užgriuvo, dabar vėl. Anuomet gerokai aplamdė, dabar tik pabraižė. Nors reiktų pasiimt kopėtėles ir stogą pažiūrėt, gal ten ir daugiau kliuvo. Ant žemės stovėdama stogo nematau ))
Atsakyti
Saintlina , baltojo šilkmedžio uogos turi turkiškų saldumynų skonį. Mums neįprastą saldumą. Man šleikštų. Kažkada ragavau pas draugę, pasirodė skanus . Turėjo svyruoklinę formą mėlynojo. Dvi uogas suvalgiau , kaip ir nieko pasirodė .
Atsakyti
Kaip graziai apie medelius dalinates info.
Labos,
neveiksni diena kazkokia.Sugedo mano garinis rankoj laikomas lygintuvas,nezinau,kaip ji vadint teisingai lietuviskai.
https://www.google.c...a...46&dpr=1.25
toks labai reikalingas daiktas,ar tai ruba palygint,greit ir efektinga,ar mezginiui/neriniui suteikt prekine isvaizda.Ir nematau kur atsukt,isskyrus elektrine dali.Man atrodo,kad uzsikimso takai,kur eina garas,tai traukia vandeni,bet isleidzia vandeni o ne garus.Teks pirkt nauja.
Isardziau savo hexogenini cardigana iki sesiakampiu vel ir didinu sesiakampius dar.Nors atrode,kad uztenka plocio ir rankoviu plocio,bet sujungus pasirode,kad is priekio dar truksta daug ir nera tinkamo laisvumo,tai nutariau dar padidint.Ir radau schema,kaip primegzt kapisona ir apnara ir supratau,kad ,isardzius susitvarkysiu su juo.Taip nuobodu nert aplink tokius didelius sesiakampius,bet noriu pabaigt.Jau nebedaug liko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 10 liepos 2023 - 13:18

Luety, o tokie lygintuvai normaliai išlygina? Vis galvoju ar pirkt

Atsakyti
Luety , gal užkalkėjo ? Lietuviškai vadinasi garinis lygintuvas, bent jau taip rašo.
Bandyčiau prieš išmesdama kokiu actu + vanduo prapūsti vieną bakelį ? Gal padėtų ? Turiu daug metų , nepamainoma man.
Mukute kaip Tu? Matau skaitai . Nekalbadienis wub.gif
Sena versija rodo kas skaito , nauja ne . Bet naujojoje galima kaip FB patiktukus dėti biggrin.gif
Atsakyti