Na žinokite vakar miške buvau su trumpomis rankovėmis marškinėliais,nieko pasirodo bute nebe turiu į mišką ką rengtis.Tai garaže ką radau,tą užsimečiau.Vėjelis buvo,nupūtė uodus,vienas kitas zyzė.Patinka toks oras uogavimui.
Senatvė.Jaunystėje taip gerai palapinėje,dabar jau kaulai seni norisi komforto.Dukra kalbina rugpjūtį po Žemaitiją su palapinėmis,nežinau ar tėvas pasirašys,aš iškentėčiau gal? Va mama tai sutinka palapinėje miegoti. Jai,kad tik naujas jomarkas.Pernai ir po Graikjos kalnus laipiojo laisvai su dukra,nors jau 83-treji. Aš vakar pagalvojau,man zyzti būtų gėda,kad sunku rinkti uogas,jei ji neverkia.
Prie ežero ir sode labai daug šįmet uodų. Pernai prie ežero visai nebuvo. Ir purškiausi, ir eteriniais aliejais tepiausi, ir žvakę deginau - vienodai jiems.
Ingrida, manau, kad senoji karta kažkokia ištverminga, ne burbeklių. Jiems žodis "reikia" vos ne lygus "noriu".
Man uogaut nepatinka - reikia veiksmo, nemėgstu miške tupėt vienoj vietoj. Kai maža buvau, močiutė vis sakydavo, na pamėlyniauk, mažučiai greiti pirštai, taip sekasi. Aš greit litrinį puoduką prikapsiu ir lakstau grybų. Vėl pauogauju, vėl grybų... Nepasėda.
Bet palapinėj juk reikia tik gerų čiužinių, dabar įranga gi gera yra. Palapinės taip pat. Na kokie ten uodai? Jei neprileidžiat, tai jų ten nėra, gi dvigubos jos (miegama dalis su tinkleliu). Mes turim Husky palapinę. Pastatoma lengvai, viduj viskas apgalvota. Atrodo nedicka, o vietos sočiai. Geri čiužiniai, dar antčiužinis, miegmaišiai (nors įsimetu ir kaldrytę). Valgiui - turistinė viriklytė, laužas. Viskas super. Turistinės kėdės patogios, hamakas, pavėsinė medinė. Ko daugiau reikia? Man patinka išmesti iš komforto zonos save.