Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(ate42 @ 2022 04 07, 11:25)
dusia, tavo mama buvo ne viena.
Negirdi ką sako Ex. Viena, vienatvė-kai sienos kaukia. neduok dieve.... o ten kur ji yra, ten nors nematomas, bet savas greta.

Girdžiu . Ir suprantu .
Ex nėra vieniša, viena taip . Turi vaikų ir anūkų . Kurie gyvena savo gyvenimus, bet kuriems ji rūpi ...
AŠ labai gerbiu Ex pasirinkimą.

Ate42 negi Tu galvoji kad keturi maži vaikai ant rankų suteikia saugumo ir pilnatvės jausmą ? Įdomus požiūris . Juolab , kad aš visada turėjau patologinę baime likti viena su mažais vaikais. Likti vienai su dideliais vaikais yra lengviau . Bet tai tik mano spintos skeletai.

Apie LT ir ne LT gyvenančius lietuvius ... Kur kam patogu ten tas gyvena. Ne gyvenamoji vieta apsprendžia koks žmogus.
Man ukrainiečiai Lietuvoje kol kas nekliuva. Nežinau kodėl žmonės gyvenantiems ne Lietuvoje jei labai kliuva , ne pirmas postas kaip blogai jie elgesi LT . Kaip nors išsispręs... Pasimušim , pasikoliosim , ir gyvensim toliau ... Nes po metų ar kitų aš galiu patapti tokia pati balta varna kitoje šalyje biggrin.gif Tolerancijos ir šypsenos truputuką .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 07 balandžio 2022 - 12:07

Pilnai pritariu Kavai, mes esam laisvi galvoti ir issakyti savo nuomone 4u.gif

Pou, o kodel tu manai turinti teise nustatyti kur ir kam gyventi? Rusijoj, Lietuvoj ar kitoj saly? Zmogus gyvena ten kur jam atrodo, o ne ten kur kazkam taip atrodo. Daug ir Lietuviu uzsieny gyvena daug metu ir nemoka kalbos, bet nera vejami ar gujami is svetimos salies.

Pou, del emigracijos, jei tu taip galvoji, valio. Prisidek prie savo salies geroves, keisk kvalifikacija, orientacija ir visa kita. Bet, as galvoju kitaip. Ar nuo to mes abi esam priesai ar draugai. Ne, mes tiesiog esam zmones, kurie gyvena kaip jiems patogiau, priimtiniau.

JustDi, tame ir esmė, kad aš nenoriu gyventi tokioj šaly, kai negalėsiu sakyt, ką galvoju. Nenoriu, kad ateitų tie rusai išvaduotojai, ginti savo nuskriaustųjų. Nenoriu, kad jie galvotų už mane ir mano išrinktus atstovus. Nenoriu, kad apsigyvenę čia ir nenorintys integruotis, piktintųsi pažeidžiamomis jų teisėmis, kai jos nepažeidžiamos. Tas, kas paryškinta, svarbiausia. Kai jos pažeidžiamos - tam yra atitinkamos institucijos. Nepalaikau smurto jokiu atveju.

Aš ir turiu ne vieną profesinę kvalifikaciją ir stengiuosi padėti savo šaliai. Prisidedu ir savo žiniomis, savo darbu, kuris yra apmokamas, prisidedu ir savanoriška veikla, kuri absoliučiai nemokama, o daug kam reikalinga. Aš moku mokesčius ir turiu teisę piktintis blogais keliais, prasta institucijų veikla, dar kažkuo. Man keista, kai tai daro išvykę žmonės, kurie prie Lietuvos gerovės neprisideda. Jei nuo išvykusio asmens darbo užmokesčio, mokesčiai keliauja šaliai, kurioje jis dirba, tai kaip jis gali piktintis tuo, prie ko neprisideda?

Gal aš griežtai, gal kam nepatiks, kaip mąstau, bet tokia jau mano ta nuomonė.

Pou, taigi, kad Vilnius – dar ne visa Lietuva. Aš savo aplinkoj tokių apskritai nepažįstu.

Dėl emigracijos. Galima ir čia bandyti keisti savo gyvenimą, žinoma. Ne visiems pavyksta. Pažįstu protingų, darbščių žmonių, kurie bėgdami per 1,5 etato ir dar parsinešdami darbo namo, pragyvena, sakyčiau, žemiau nei vidutiniškai. Nes tai vėlgi – ne visur Vilnius. O į Vilnių visi nesulėksim. Asmeniškai aš, jei būčiau 30 metų jaunesnė, greičiausiai dingčiau iš čia. O ir galėjau dingt. Bet kai pagalvojau, kad va – brolis išvarė, tai kaip su tėvais? Negalėjau jų taip vienų palikt. Žodžiu, daug aplinkybių susideda. Bet būti vargo pele čia, kai yra galimybės geriau gyventi kitur – kodėl gi ne?

Aš gyvenu ne Vilniuje, tačiau kaip matai - teko sutikti.

Apskritai galvoju, gal dar priklauso, nuo to, kiek žmogui pakanka ir kuo jis patenkintas gyvenime.

Atsakyti

Ir dar, puikus straipsnis yra su Mariupoly kovojančiu savanoriu. Kažkada, kaip Mariupoly po Golodomoro apgyveno daug rusų tautybės žmonių, po kurio laiko jie pradėjo įsivaizduoti, kad Mariupolis yra RF dalis. Paprastai tai šalių agresorių palikuonių genuose: atėjau, įsipatoginau ir pasiėmiau, kas man patinka. Kaip kad Putinas su tuo auksiniu žiedu, įsidėjo į kišenę, lyg jis jo - jis Putinas, jam viskas galima. O realiau - paprasčiausiai pavogė.

Atsakyti
Pou, ai, gi tiksliai - tu kavianska tongue.gif
Ok. Vilnius, Kaunas, gal dar kokia Klaipėda - vis tik kitos galimybės dėl darbo, uždarbio ir šiaip savirealizacijos. O kaimai yra kitas, visai kitas pasaulis... Ir dėl darbo galimybių, ir dėl žmonių mentaliteto.
Žinai, aš visą gyvenimą dirbau ne itin mėgstamą darbą. Kodėl dirbau? Nes uždirbau neblogai, mačiau perspektyvas. Vėliau jis patapo itin nemėgstamu. Kodėl vis dar dirbau? Todėl, kad nieko daugiau nemokėjau, o ir amžius ne tas, kad keisti kvalifikaciją, o ir gyvenamoji vieta tokia, kad kažkokių kvalifikacijų labai reikia, o ir apskritai - darbo vietų kaip čia pasakius... Ir nedarbo lygis vienas baisiausių Lietuvoje. Mečiau, nes galų gale nei pinigų, nei pasitenkinimo darbu. Darau kažką kita? Darau. Pasitenkinimas darbu yra. Pinigų nėra. Nemoku, nesugebu? Taip. Ir ką dabar daryt? Dabar jau nieko. Kaip nors badu nemirsiu, o platesnys vandenys jau ne man.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 04 07, 12:18)
<p>Ir dar, puikus straipsnis yra su Mariupoly kovojančiu savanoriu. Kažkada, kaip Mariupoly po Golodomoro apgyveno daug rusų tautybės žmonių, po kurio laiko jie pradėjo įsivaizduoti, kad Mariupolis yra RF dalis. Paprastai tai šalių agresorių palikuonių genuose: atėjau, įsipatoginau ir pasiėmiau, kas man patinka.

kaip ir su Kaliningradu. Išžudė praktiškai visus vietinius gyventojus ir atvežė savus. Na, ką toli imt - tai ir mūsų kiek ištrėmė, vietoj jų suvežė iš broliškų respublikų. Ir dabar vėl svaičioja, kaip gerai buvo sąjungoj, visi draugiškai gyveno, reik atstatyt.
Atsakyti
Kam įdomu paklausykit , rusas kalba:
https://www.youtube....
Nuo 9 minutės apie "rusišką tiesą ".

Atsakyti
Pou, saintlina, net jei jūs ir žinot, kaip buvo, kaip kas nori, kad būtų, aš tai ne. Istorija niekada nebūna tik juoda ar tik balta, o šis karas nėra toks paprastas ir aiškus savo priežastimis. Viskas daug giliau. Čia mano nuomonė. Kaip giliau ir sudėtingiau? Nežinau.
Atsakyti

Pou, ai, gi tiksliai - tu kavianska tongue.gif
Ok. Vilnius, Kaunas, gal dar kokia Klaipėda - vis tik kitos galimybės dėl darbo, uždarbio ir šiaip savirealizacijos. O kaimai yra kitas, visai kitas pasaulis... Ir dėl darbo galimybių, ir dėl žmonių mentaliteto.
Žinai, aš visą gyvenimą dirbau ne itin mėgstamą darbą. Kodėl dirbau? Nes uždirbau neblogai, mačiau perspektyvas. Vėliau jis patapo itin nemėgstamu. Kodėl vis dar dirbau? Todėl, kad nieko daugiau nemokėjau, o ir amžius ne tas, kad keisti kvalifikaciją, o ir gyvenamoji vieta tokia, kad kažkokių kvalifikacijų labai reikia, o ir apskritai - darbo vietų kaip čia pasakius... Ir nedarbo lygis vienas baisiausių Lietuvoje. Mečiau, nes galų gale nei pinigų, nei pasitenkinimo darbu. Darau kažką kita? Darau. Pasitenkinimas darbu yra. Pinigų nėra. Nemoku, nesugebu? Taip. Ir ką dabar daryt? Dabar jau nieko. Kaip nors badu nemirsiu, o platesnys vandenys jau ne man.

Patikslinsiu - aš kaunietė :)

Bet dirbu Vilniuje. Darbą mėgstu, bet jis labai sunkus ir įtemptas, tad kartais absoliuti subinė dėl labai didelio streso lygio. Ir mobingo būta. Dabar yra gerai. Savanoriška veikla iš bet kur, bet kuriuo paros metu.

Beje, mano sūnui sunki negalia su slauga. Aš daug gyvenime mačius ir čiuožinėjus amerikietiškais kalneliais nuo labai aukštai iki dugno, kai turi save už plaukų ištempti iš absoliučios depresijos ir visiško nenoro gyventi. Nustebint mane sunku. Tad, na suprantat, gal dėl to tas mano požiūris kartais yra nepakantus. Dėl to išties atsiprašau.

Kava, manau, kad yra labai svarbu, tai, ką dabar darai su meile ir atsidavimu. Man be galo patinka tavo veikla. O pinigai ateis. Svarbu dar ir tai, kiek tau jų užtenka.

Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 07, 12:24)

na, sakysim taip - ne visi ir Vilniuj puikiai gyvena, ne visi kaimuose vargsta smile.gif priklauso nuo žmogaus, jo norų, pastangų, kūrybingumo ir pan. Aišku, nuo aplinkos irgi kažkiek smile.gif
Va tu irgi ėmei ir sugalvojai kuo užsiimti, kas malonu širdžiai. O pinigai ateis su laiku, reik tikėtis.
Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 07, 12:32)
Pou, saintlina, net jei jūs ir žinot, kaip buvo, kaip kas nori, kad būtų, aš tai ne. Istorija niekada nebūna tik juoda ar tik balta,

na, kaip buvo, tai turbūt jau tikrai žinoma. Bent jau kas liečia Kaliningradą, tą net rusų veteranai savo memuaruose pripažino. Nežinau, kokią kitą tiesą tame galima atrast.
Dėl Holodomoro turbūt irgi sunku ginčytis. Nu tikrai buvo, kaip nepasuksi.
Atsakyti
Pou, patikėk, ir mano gyvenime buvo labai visko. Labai. Ir dar yra dalinai.

saintlina, aš apie galimybes. Vilniuj jos kitokios. Kaimuose ribotesnės, daug labiau ribotesnės.

Apie pinigus. Neateis jie. Bet man daug ir nereikia. Ir kuo toliau, tuo mažiau.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 04 07, 13:18)
Kaip kad Putinas su tuo auksiniu žiedu, įsidėjo į kišenę, lyg jis jo - jis Putinas, jam viskas galima. O realiau - paprasčiausiai pavogė.</p>

Putinas Rusijos visuomenės produktas... Ne Rusijos visuomenė yra Putino apmulkinta. Tas pats Nevzorovas tai komentuoja. Toks genofondas. Kiti išnaikinti , jei kad domitės istorija...

Atsakyti
saintlina, vienas dalykas faktai, kitas - priežastys.
Atsakyti