Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 07, 06:10)

Iš mano artimos aplinkos viena šeima išvažiavo kovo pradžioje.  Kiti pardavinėja namus , kai susitvarkys išvažiuos. Dėl  karo grėsmės.  Vilniuje girdėjau tokių daugiau . Apie Vilnių man pasakojo dukterėčia dirbati privačioje mokykloje... Ima vaikam nuotolinį mokymą  šiems metams . Ypač mišrios šeimos. Kad tai "geriau gyvenantys " sprendžiu iš to , kad mokykla nepigi. Ne ta iš M raidės, mažesnė .
Kas statosi namus  tas ir statosi  ir mano draugų rate  ax.gif

Labas rytas,

oras,kaip JustDi aprase,o jau nakti galvojau stoga nunes,lietus,tai ne siaip lietus,o uraganas,sone musu yra kavine su dideliu langu vitrininiu,tai per sia savaite,antra karta is po nakties randa ar tai vejo,ar tai zmogaus ismusta.Ziuriu si ryta,vel guli ant saligatvio .Dabar jau matosi korespondentas ima interviu,reiks pasiskaityt,kas ten darosi.Arti,bet nesu girdejus jokio trinkio,ar stiklu duzimo garso,kazkaip tyliai tas langas atsigula ant saligatvio.
Del emigracijos,kur tie zmogai emigruoja,kur yra ta salis,kur ramu?Man atrodo ,kad siais laikais tokiu nebera.

QUOTE(Dusia37 @ 2022 04 07, 06:26)
Luety man dzin.  Nuoširdžiai . Čia tau nedzin, norisi pasmerkti ir rasi blogietį. Nors net nežinai:
ar jis Ukrainos pilietis
ar jis pabėgo ar jis legaliai Lietuvoj
ar jis tranzitu Lietuvoj ,
ar jis gauna tuos Mūsų Valdžios trupinamus pinigus ( pinigai ne mūsų , pinigai ES ) .

Tavo "draugelis" kažkodėl video  komentavo rusų kalba. Ne anglų , ne lietuvių . Ir tuo viskas pasakyta . Jei NESUPRANTI KĄ TAI REIŠKIA  tai ŽINOK  tokie video  ruošia žalią šviesą , kad kuo greičiau šlovingoji armija išvaduotų mus nuo naglų Ukrainos pabėgėlių .

Draugelis komentavo placiai auditorijai,o visa kita mastykit,kaip norit.Ir tas rusu kalbos uzkliuvimas visiems ne tik kalbai,bet viskam,man zinokit baisokas.Kvepia rasizmu,tik supratimas iskreiptas.
Pasikartosiu,smerkiu agresoriu,agresija,kisimasi i kitu saliu reikalus,as pries kara,bet ne pries eilinius zmones is agresyvios salies..Zinoma zmoniu tautose yra visokiu,su tuo sutinku,tiek rusu tarpe,tiek ukru,tiek lietuviu.Kai rodo lavonus Uk jus net nesusimastot ar tikra,o sita foto isnagrineta visapusiskai,ir nuspresta,kad netikra ir vyrukas elgiasi gerai.Nera plojanciu ranku smailiko padeciau..Tebunie taip.Kiekvienam duotas tikejimas arba ne,matymas giliau arba ne,supratimas arba ne,ir mes visi kitokie.
Pritariu Just Di,tuo klausimu.
O EX situacijos nenagrinesiu,kiekvieno zmogaus isgyvenimai kitokie,prisirisimai kitokie,negali ilyst i dusia.As daryciau taip ar kitaip,cia grynai nuo zmogaus priklauso.Ir gerbiu kiekvieno pasirinkima,as tik zinau,kaip as daryciau ar nedaryciau vienu ar kitu atveju ir vieniems tai atrodytu teisinga,o kitiems ne,o man butu dzin i kitu nuomone,jei as jos neklausiu,nes as turiu savo vidini jutima.Va taip ir EX,Ir smagu,jei jai smagu,gera,liudna,kai jai liudna.As dziaugiuos,kad ji jau turi nora darziukui,pernai rase nieko nesodino,reiskias viskas eina tik i gera.Laikas viska gydo.Gal ateis kada supratimas kitoks,bet cia jos reikalas.
Del idetu screen shotu,tai pasikartosiu,visokiu yrz zmoniu.Cia toks supratimas,ten kitoks,o kuo didesne salis tuo ji turi daugiau ivairiai mastanciu.Negaliu sprest nieko del to vieno vyro poelgio,ar del tos vienos zinutes.Laikas viska parodys.Tad linkiu ramybes visoms,kad greiciau tie baisus laikai pasibaigtu.
Vaziuosiu patikrint sodo,ar dar vietoj,ar jau nunese biggrin.gif
Atsakyti
saintlina, manau, kad tu man čia labiausiai skyrei, tai atsakysiu. Perskaitysiu vėliau. Gal. Nes manes niekas o niekas šiame gyvenime negali nustebint. Taigi, aš nei tikiu, nei netikiu – aš tiesiog žinau, kad yra visokiausių žmonių. Tai nulemia tėvai, mokykla, aplinka, draugai, medijos, sugebėjimas logiškai mąstyti, nenaivumas ir t.t. Ir valdžia, kas be ko. Gal labiau tiktų žodis politikai. Ne tik savos šalies. Ir taip, valdžia, politikai (šiuokart kalbėsiu tik apie savuosius), mano nuomone, savo etikečių klijavimais, melavimais, nelogiškais sprendimais, labai prisideda prie žmonių kiršinimo, nesantaikos kurstymo, nepasitikėjimo ir valdžia, ir apskritai niekuo. Taigi, valdžios kaltės matau daug.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 04 07, 09:59)

Papildyta:

Čia ne kažkur iš interneto, šitą gavo mano draugė asmeniškai. Ir prie ko čia užmušti?

Bet as juk nepazystu nei taves, nei tavo drauges, todel informacija priimama "kaip is interneto". O tai ka tu siulai daryti tuomet? Gal geriausia pagalba butu neplatinti to? Juk niekada nezinai kiek tai isplis ir kokia zala padarys.

Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 07, 11:09)
saintlina, manau, kad tu man čia labiausiai skyrei, tai atsakysiu.

ne ne, ne labiausiai smile.gif gal net mažiausiai smile.gif
Atsakyti

Saintlina, visu 100 proc. pritariu, kad labai daug taip mąstančių.

Man toli nereik ieškoti. Mano buvusi kolegė iš mišrios slavų šeimos, namuose kalbėjo rusiškai, baigė rusų mokyklą. Ištekėjusi už lenko, staiga patapo lenke. Su vaikais savo kalba ir moko laužytos lenkų kalbos, leidžia į rusų darželius, mokyklas. Darbe, jei kas, iškart pereidavo prie savo gimtosios kalbos.

Kaip žmogus - ji puiki: gera, šilta, darbšti, empatiška.

Kažkada paklausiau, kodėl ji nemoko vaikų jų tautos kalbos namuose, laisvalaikiu, tačiau manau, kad logiška, jei leistų į lietuvių mokyklą, jei sieja ateitį su Lietuva. Mane atsakymas pribloškė: sako, mes visi rusai galvojam, kad viskas pasikeis, vėl grįš rusai ir vėl bus viena valstybė (ale sovietai). O tuo tarpu jos dukra jai priekaištauja, kad jos nemoko lietuviškai ir ji negali susikalbėti su draugais lietuviškai...

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 04 07, 12:21)
ne ne, ne labiausiai smile.gif gal net mažiausiai smile.gif

Ayjk tu bigsmile.gif O aš va, matai, kaip pagalvojau biggrin.gif

Pou, yra, aišku. Ar daug? Niekas nesuskaičiavo. Nu ir ką dabar daryt, kad jie galvoja taip, o ne kitaip? Lyg neuždrausta dar galvot, išsakyt savo nuomonę, bet jau paskutiniu metu imu abejoti.
Atsakyti

O kas liečia tą video, man iškart užkliuvo, kad filmavimui buvo pasiruošta.

O labiausiai keista, kai žmonės netiki tūkstančių liudininkų filmuota medžiaga iš Ukrainos, palydovų medžiaga, tačiau tiki rusų filmuota medžiaga Ukrainoje.

Mano manymu, dabar baisiausios yra provokacijos, kai skriaudžiamus rusus čia, Lietuvoje, kitose šalyse "reikės ginti". Ar Luhanske reikėjo ginti? Donbase?

Jie kažkodėl nenorėjo būti ginami, tik kažkas už juos nusprendė, kad jie nesusivokia, jog jie skriaudžiami, kad juos reikia išvaduoti nuo banderovcų, nuo nacių.

Atsakyti
QUOTE(JustDi @ 2022 04 07, 11:10)
Bet as juk nepazystu nei taves, nei tavo drauges, todel informacija priimama "kaip is interneto". O tai ka tu siulai daryti tuomet?

taip, dėl šito tu teisi drinks_cheers.gif daryti nieko nesiūlau. Tik noriu pasakyti, kad jums iš toliau kiek kitaip viskas atrodo.
Atsakyti

Ayjk tu bigsmile.gifO aš va, matai, kaip pagalvojau biggrin.gif

Pou, yra, aišku. Ar daug? Niekas nesuskaičiavo. Nu ir ką dabar daryt, kad jie galvoja taip, o ne kitaip? Lyg neuždrausta dar galvot, išsakyt savo nuomonę, bet jau paskutiniu metu imu abejoti.

Vilniuje išties daug.

Aš gal truputį radikali šiuo klausimu - jei jau taip blogai čia, tegu važiuoja į savo motušę Rusiją, kur gintis reikės patiems nuo savų.

JustDi, dėl emigracijos. Hm, o gal reikia išdrįsti keisti gyvenimą čia? Kelti, keisti kvalifikaciją ir bandyti prisidėt prie gimtosios šalies gerovės?

Kodėl jau ta drąsa reikalinga tik išvažiuoti? Juk galima pakeisti ir Lietuvoj tą savo gyvenimą visiškai. 

Aš visiškai nesu nusiteikus prieš emigrantus, mano artimiausiųjų rate jų taip pat yra.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 04 07, 11:26)
O labiausiai keista, kai žmonės netiki tūkstančių liudininkų filmuota medžiaga iš Ukrainos, palydovų medžiaga, tačiau tiki rusų filmuota medžiaga Ukrainoje.

man irgi kažkaip keista - juk negali visas pasaulis meluoti arba aklai tikėti ukrainiečių inscenizacijom. Na, juk yra nepriklausomi karo žurnalistai iš įvairių šalių, yra palydovai. Negali būti išgalvoti subombarduoti ištisi miestai. Kame gali būti abejonės? Tuo labiau, kad visa tai jau yra buvę.

Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 04 07, 11:26)

Tai galvot galima ką nori, aišku. Bet pritarti tam, kas vyksta - čia jau daugiau nei amoralu. Na, gal jums pasisekė ir tokių nesutinkat ir negirdit.
Atsakyti
Pou, taigi, kad Vilnius – dar ne visa Lietuva. Aš savo aplinkoj tokių apskritai nepažįstu.

Dėl emigracijos. Galima ir čia bandyti keisti savo gyvenimą, žinoma. Ne visiems pavyksta. Pažįstu protingų, darbščių žmonių, kurie bėgdami per 1,5 etato ir dar parsinešdami darbo namo, pragyvena, sakyčiau, žemiau nei vidutiniškai. Nes tai vėlgi – ne visur Vilnius. O į Vilnių visi nesulėksim. Asmeniškai aš, jei būčiau 30 metų jaunesnė, greičiausiai dingčiau iš čia. O ir galėjau dingt. Bet kai pagalvojau, kad va – brolis išvarė, tai kaip su tėvais? Negalėjau jų taip vienų palikt. Žodžiu, daug aplinkybių susideda. Bet būti vargo pele čia, kai yra galimybės geriau gyventi kitur – kodėl gi ne?
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 04 07, 10:32)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kavasucitrina" data-cid="72952090" data-time="1649323578"><div><p>Ayjk tu vartotojo įkelta nuotraukaO aš va, matai, kaip pagalvojau vartotojo įkelta nuotrauka

Pou, yra, aišku. Ar daug? Niekas nesuskaičiavo. Nu ir ką dabar daryt, kad jie galvoja taip, o ne kitaip? Lyg neuždrausta dar galvot, išsakyt savo nuomonę, bet jau paskutiniu metu imu abejoti.</p></div></blockquote><p></p><p>Vilniuje išties daug.</p><p>Aš gal truputį radikali šiuo klausimu - jei jau taip blogai čia, tegu važiuoja į savo motušę Rusiją, kur gintis reikės patiems nuo savų.</p><p></p><p>JustDi, dėl emigracijos. Hm, o gal reikia išdrįsti keisti gyvenimą čia? Kelti, keisti kvalifikaciją ir bandyti prisidėt prie gimtosios šalies gerovės?</p><p>Kodėl jau ta drąsa reikalinga tik išvažiuoti? Juk galima pakeisti ir Lietuvoj tą savo gyvenimą visiškai. </p><p>Aš visiškai nesu nusiteikus prieš emigrantus, mano artimiausiųjų rate jų taip pat yra.</p><p></p>

Pilnai pritariu Kavai, mes esam laisvi galvoti ir issakyti savo nuomone 4u.gif

Pou, o kodel tu manai turinti teise nustatyti kur ir kam gyventi? Rusijoj, Lietuvoj ar kitoj saly? Zmogus gyvena ten kur jam atrodo, o ne ten kur kazkam taip atrodo. Daug ir Lietuviu uzsieny gyvena daug metu ir nemoka kalbos, bet nera vejami ar gujami is svetimos salies.

Pou, del emigracijos, jei tu taip galvoji, valio. Prisidek prie savo salies geroves, keisk kvalifikacija, orientacija ir visa kita. Bet, as galvoju kitaip. Ar nuo to mes abi esam priesai ar draugai. Ne, mes tiesiog esam zmones, kurie gyvena kaip jiems patogiau, priimtiniau.
Atsakyti