Iš mano artimos aplinkos viena šeima išvažiavo kovo pradžioje. Kiti pardavinėja namus , kai susitvarkys išvažiuos. Dėl karo grėsmės. Vilniuje girdėjau tokių daugiau . Apie Vilnių man pasakojo dukterėčia dirbati privačioje mokykloje... Ima vaikam nuotolinį mokymą šiems metams . Ypač mišrios šeimos. Kad tai "geriau gyvenantys " sprendžiu iš to , kad mokykla nepigi. Ne ta iš M raidės, mažesnė .
Kas statosi namus tas ir statosi ir mano draugų rate
Labas rytas,
oras,kaip JustDi aprase,o jau nakti galvojau stoga nunes,lietus,tai ne siaip lietus,o uraganas,sone musu yra kavine su dideliu langu vitrininiu,tai per sia savaite,antra karta is po nakties randa ar tai vejo,ar tai zmogaus ismusta.Ziuriu si ryta,vel guli ant saligatvio .Dabar jau matosi korespondentas ima interviu,reiks pasiskaityt,kas ten darosi.Arti,bet nesu girdejus jokio trinkio,ar stiklu duzimo garso,kazkaip tyliai tas langas atsigula ant saligatvio.
Del emigracijos,kur tie zmogai emigruoja,kur yra ta salis,kur ramu?Man atrodo ,kad siais laikais tokiu nebera.
ar jis Ukrainos pilietis
ar jis pabėgo ar jis legaliai Lietuvoj
ar jis tranzitu Lietuvoj ,
ar jis gauna tuos Mūsų Valdžios trupinamus pinigus ( pinigai ne mūsų , pinigai ES ) .
Tavo "draugelis" kažkodėl video komentavo rusų kalba. Ne anglų , ne lietuvių . Ir tuo viskas pasakyta . Jei NESUPRANTI KĄ TAI REIŠKIA tai ŽINOK tokie video ruošia žalią šviesą , kad kuo greičiau šlovingoji armija išvaduotų mus nuo naglų Ukrainos pabėgėlių .
Draugelis komentavo placiai auditorijai,o visa kita mastykit,kaip norit.Ir tas rusu kalbos uzkliuvimas visiems ne tik kalbai,bet viskam,man zinokit baisokas.Kvepia rasizmu,tik supratimas iskreiptas.
Pasikartosiu,smerkiu agresoriu,agresija,kisimasi i kitu saliu reikalus,as pries kara,bet ne pries eilinius zmones is agresyvios salies..Zinoma zmoniu tautose yra visokiu,su tuo sutinku,tiek rusu tarpe,tiek ukru,tiek lietuviu.Kai rodo lavonus Uk jus net nesusimastot ar tikra,o sita foto isnagrineta visapusiskai,ir nuspresta,kad netikra ir vyrukas elgiasi gerai.Nera plojanciu ranku smailiko padeciau..Tebunie taip.Kiekvienam duotas tikejimas arba ne,matymas giliau arba ne,supratimas arba ne,ir mes visi kitokie.
Pritariu Just Di,tuo klausimu.
O EX situacijos nenagrinesiu,kiekvieno zmogaus isgyvenimai kitokie,prisirisimai kitokie,negali ilyst i dusia.As daryciau taip ar kitaip,cia grynai nuo zmogaus priklauso.Ir gerbiu kiekvieno pasirinkima,as tik zinau,kaip as daryciau ar nedaryciau vienu ar kitu atveju ir vieniems tai atrodytu teisinga,o kitiems ne,o man butu dzin i kitu nuomone,jei as jos neklausiu,nes as turiu savo vidini jutima.Va taip ir EX,Ir smagu,jei jai smagu,gera,liudna,kai jai liudna.As dziaugiuos,kad ji jau turi nora darziukui,pernai rase nieko nesodino,reiskias viskas eina tik i gera.Laikas viska gydo.Gal ateis kada supratimas kitoks,bet cia jos reikalas.
Del idetu screen shotu,tai pasikartosiu,visokiu yrz zmoniu.Cia toks supratimas,ten kitoks,o kuo didesne salis tuo ji turi daugiau ivairiai mastanciu.Negaliu sprest nieko del to vieno vyro poelgio,ar del tos vienos zinutes.Laikas viska parodys.Tad linkiu ramybes visoms,kad greiciau tie baisus laikai pasibaigtu.
Vaziuosiu patikrint sodo,ar dar vietoj,ar jau nunese