Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Kaip gera gyventi kaime. :yahoo: Apėjome ratą,sningant,išeidama iškepiau štrudelį,mb mėgsta,išviriau žolelių arbatą,taip lengvai sušąlus,malonu gerti arbatą,žiūrint per langą į mišką. :wub: 

Pou,aš irgi stebiu Sėjūnaitę,ryte per lrt apie gėlynus rodė apie tą žemės sumuštinio darymą lysvei.Esu vieną kartą bandžiųsi ,man nesupuvo tas kartonas,paskui gabalais vėlėsi po žemę.Kitą savaitę +5 žada,galvoju kloti dar kartono,nuo butelių,nemažai dėžių lieka,perkame vaisius didmena irgi lieka kartoniių dėžių,man vis tenka vežti į miestą,į konteinerius.Lapų aplink medžius sugrėbta,kibirais bus gaima sunešti.na bandysiu.Bent rudeniui gal supus?

Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2025 01 12, 13:43)
<p>Na aš nemanau kad tik dėl seilių vienkartines naudoja. Manau kad jos mažiau zarazu praleidžia nei marlės. Kiek žinau ir tyrimai tą parodo</p>

Kokie tyrimai ir kokios zarazos?
Ką matau gamintojų ir pardavėjų aprašymuose daug kartų rašiau - BFE ≥98%, kažkur esu mačius 95, dar kažkur mačiau prierašą, kad remiantis tyrimais (ar pan.). Jei būtų atlikti tyrimai su virusais ar kitokiomis "zarazomis", tikrai būtų nurodyta. Jei tu turi info, kad kažkuris gamintojas deklaruoja kažkokį nepralaidumo procentą virusams, vadovaudamasis atliktais tyrimais, galėtum įmest nuorodą.
Atsakyti

Ingrida, ji pasidalino nuoroda, kur ne kartonas, o laikraščiai ant žolės tiesiami, ten gal 7 sluoksniai visko. Labai sudomino. Jei seki, tai šiandien ar vakar ji įmetė nuorodą.

Mes esam kartoną tiesę į pakeliamas lysves, tai po 2 metų varputis prakalė. Matyt, po dviejų metų galutinai suiro. Tiks išties storas nuo šaldytuvo įpakavimo, jis viduje dar smulkiai gofruotas, toks dvilapis buvo.

Aišku, kad gėris kaime. Mes sklypą pirkom ir jei ne namuką, kad vasarnamį ten pasistatytume ir jei dar dirbsiu nuotoliu, kad bent dalį laiko iš ten galėčiau dirbti. Gėris yra gamta, aš taip pasikraunu ir nusinulinu kartu.

Atsakyti

Kokie tyrimai ir kokios zarazos?
Ką matau gamintojų ir pardavėjų aprašymuose daug kartų rašiau - BFE ≥98%, kažkur esu mačius 95, dar kažkur mačiau prierašą, kad remiantis tyrimais (ar pan.). Jei būtų atlikti tyrimai su virusais ar kitokiomis "zarazomis", tikrai būtų nurodyta. Jei tu turi info, kad kažkuris gamintojas deklaruoja kažkokį nepralaidumo procentą virusams, vadovaudamasis atliktais tyrimais, galėtum įmest nuorodą.

Ai pilnas internetas tų tyrimų, jei įdomu, pasieskok. Man šita tema jau išsisėmus, neįdomi ir tingiu net galvot. Tai nesiplėsiu 

Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2025 01 12, 15:27)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kavasucitrina" data-cid="73176412" data-time="1736686048"><div><p>Kokie tyrimai ir kokios zarazos?
Ką matau gamintojų ir pardavėjų aprašymuose daug kartų rašiau - BFE ≥98%, kažkur esu mačius 95, dar kažkur mačiau prierašą, kad remiantis tyrimais (ar pan.). Jei būtų atlikti tyrimai su virusais ar kitokiomis "zarazomis", tikrai būtų nurodyta. Jei tu turi info, kad kažkuris gamintojas deklaruoja kažkokį nepralaidumo procentą virusams, vadovaudamasis atliktais tyrimais, galėtum įmest nuorodą.</p></div></blockquote><p>Ai pilnas internetas tų tyrimų, jei įdomu, pasieskok. Man šita tema jau išsisėmus, neįdomi ir tingiu net galvot. Tai nesiplėsiu </p>

Nepanašu, kad tau neįdomi.
Supratau. Pilna tyrimų, tačiau gamintojai nepasakoja, nesigiria, kad jų kaukės apsaugo nuo virusų. Paslaptis.
Atsakyti

Aš geriau žinau, kas man neįdomu. Tu manęs nepažįsti. Tai ir nebesiplesiu 

Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2025 01 12, 15:45)
<p>Aš geriau žinau, kas man neįdomu. Tu manęs nepažįsti. Tai ir nebesiplesiu </p>

Irgi supratau. Neįdomiom temom pasisakinėt - tai nebent kas šautuvą įrėmęs laiko... Nu, matyt būna.
Atsakyti

Ingrida, ji pasidalino nuoroda, kur ne kartonas, o laikraščiai ant žolės tiesiami, ten gal 7 sluoksniai visko. Labai sudomino. Jei seki, tai šiandien ar vakar ji įmetė nuorodą.

Mes esam kartoną tiesę į pakeliamas lysves, tai po 2 metų varputis prakalė. Matyt, po dviejų metų galutinai suiro. Tiks išties storas nuo šaldytuvo įpakavimo, jis viduje dar smulkiai gofruotas, toks dvilapis buvo.

Aišku, kad gėris kaime. Mes sklypą pirkom ir jei ne namuką, kad vasarnamį ten pasistatytume ir jei dar dirbsiu nuotoliu, kad bent dalį laiko iš ten galėčiau dirbti. Gėris yra gamta, aš taip pasikraunu ir nusinulinu kartu.

Pas mus irgi kartonas po pakeliamom. Ant jo nupjauta žolė  ir žemės. Tai pakraščiuose prasimuša varputis jau po metų.

Statybinių medžiagų kainos dabar kosmose, pats nepalankiausias metas statyboms. Mes statom pirtį, tai jau beveik dvigubai viršijom visą numatytą ir paskaičiuota biudžetą, nors vidaus dar net nepradėjo, tik išoriškai pastatė viską 😱. 

Atsakyti
Pas mane aplink,asiūkis dominuoja.Gali nors ant galvos stovėti,pilti dolomitmilčius,pelenus,vistiek jis prasimuš.Tai per kartoną,garantuotai. ax.gif Na nors žemė puresnė pasidaro,pabandysiu.Laikraščių daug reikia turėti.Aš juos taupau,mama dar vis sakosi savaitraštį,tai aš taupau stiklams blizginti tik laikraštį.
Atsakyti

Ingida, tikrai bandyk! Lengviai su šakėm tuoa aaiūklius pratraukysi bent. Pas mane buvo stipriai nuo pelenų sumažėję, bet vasaros pabaogoj vėl į agurkų lysvę suropojo.

Sklype tai molis. Varpučio pilna, balandų, vienoj vieto dirgėlės.iš kito sklypo atėjusios ir garšvos. Matyt, prie tvoros kompostinė yra. Garšvas tai pjaunat žolė apmažinsim, bet faktas, kad daržo ten reik neplanuot.

Atsakyti

Dilgėlės-gėris.Pas mane vienoje vietoje buvo dilgėlynas,dabar gėlės veši,kokia žemelė gera.

Asčiūkis,neužmušamas,kuo labiau rauni,tuo labiau dauginasi.Man varputis,garšva ne toks baisumas kaip asiūklis.Dar skaitosi vaistažolė jis. :B​ 

Atsakyti

Visi jie vaistažolės. Gaip, žinau, kur dilgėlės, kad turėtų būt nebloga žemė. Reiks galvot, kaip zonuot, ką daryt. Bet va sunki, molis.

Atsakyti