Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(kavasucitrina @ 2024 11 27, 10:22)
Tikėjimas man atrodo yra labai asmeninis kiekvieno priėjimąs, santykis, ryšys su Dievu, kūrėju. Ir tas žodis "tikėjimas" ir yra būtent apie tai - tikiu. Ne žinau, o tikiu būtent taip ir apie tai. Taip, kaip man atrodo. Tos ar kitos religijos sugalvotų taisyklių laikymasis man nelabai ką bendro su tikėjimu turi.

bet va ir tiki - kuo? Dievu. O tai ir yra religija, manyčiau. Net jei nelabai laikantis ritualinių visokių dalykų, vistiek religija.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 11 27, 10:42)
bet va ir tiki - kuo? Dievu. O tai ir yra religija, manyčiau. Net jei nelabai laikantis ritualinių visokių dalykų, vistiek religija.

Kad kiekviena religija su savu Dievu ar dievais. O jei kažkam Dievas vienas? Tai jis tikintis ar ne? Ir su kokia religija tuomet santykiauja? O jei konkrečios religijos taisyklių nesilaiko ar iš visų po kažkiek, tai kokia čia būtų religija?
Atsakyti

Aisiu ryt į Pučinio operų triptiką. Užsikepiau tik dėl Džanio Skikio, bet dabar jau įdomu ir likusios dvi - Skraistė ir Sesuo Andželika. Bet jau trukmė... 4,5 val.. Abo pertraukos po 40 min, nes dekoracijas reik keist. Nežinau, kaip mergelė ištvers ))) 

Atsakyti

Kad kiekviena religija su savu Dievu ar dievais. O jei kažkam Dievas vienas? Tai jis tikintis ar ne? Ir su kokia religija tuomet santykiauja? O jei konkrečios religijos taisyklių nesilaiko ar iš visų po kažkiek, tai kokia čia būtų religija?

Tai va, kiekvienas savo Dievu ir tiki :)  ir visi galvoja, kad jis tik vienas.

Esmė - ne kokia religija, o aplamai religija kaip tokia. 

Netikintis - kuris išvis netiki jokia aukščiausia dievybe. O jei kažkuo tiki, tai kaip ir religingas. Mano galvai religijų taisyklės kažkaip gali atsiskirt nuo tikėjimo )) nes tam tikrų taisyklių gali ir netikintis laikytis. Na, pvz, vaiką krikštyt, nes žmona nori  ar pan. Bet tikėjimas be religijos neatsikiriamas. Bent man taip atrodo. Nes nu religija ir yra tikėjimas kažkuo anapusiniu, pomirtiniu ar pan. O ritualai atsirado vėliau.

Atsakyti

Saintlina, ką Tavo Mergelė gali  vartoti? Pertraukos ilgos :D .... nes neištvers žmogus :B​ 

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 11 27, 11:02)
<p>Saintlina, ką Tavo Mergelė gali  vartoti? Pertraukos ilgos biggrin.gif .... nes neištvers žmogus cool.gif​ </p>

alkoholio jis nevartoja jokio )) teks tyliai kentėt biggrin.gif Na, miegot dar gali. Bet valandą pasėdės, paskui 40 minučių gi galės pasivaikščiot. Paskui vėl pasėdės. Nu o kam dabar lengva? biggrin.gif
Užtat aš galėsiu prisisiurbt prosecciuko ir karšto šokolado per tokias pertraukas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 11 27, 11:01)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kavasucitrina" data-cid="73171694" data-time="1732697470"><div><p>Kad kiekviena religija su savu Dievu ar dievais. O jei kažkam Dievas vienas? Tai jis tikintis ar ne? Ir su kokia religija tuomet santykiauja? O jei konkrečios religijos taisyklių nesilaiko ar iš visų po kažkiek, tai kokia čia būtų religija?</p></div></blockquote><p>Tai va, kiekvienas savo Dievu ir tiki smile.gif  ir visi galvoja, kad jis tik vienas.</p><p>Esmė - ne kokia religija, o aplamai religija kaip tokia. </p><p>Netikintis - kuris išvis netiki jokia aukščiausia dievybe. O jei kažkuo tiki, tai kaip ir religingas. Mano galvai religijų taisyklės kažkaip gali atsiskirt nuo tikėjimo )) nes tam tikrų taisyklių gali ir netikintis laikytis. Na, pvz, vaiką krikštyt, nes žmona nori  ar pan. Bet tikėjimas be religijos neatsikiriamas. Bent man taip atrodo. Nes nu religija ir yra tikėjimas kažkuo anapusiniu, pomirtiniu ar pan. O ritualai atsirado vėliau.</p>

Bet juk religijos nėra apskritai. Yra budizmas, krikščionybė, islamas - daugiau šiuo kartu nepamenu. Tai vat ir klausiu, kokios religijos atstovas yra negyvenantis nei pagal vienos religijos taisykles. O tik tiki pagal savo pajautimą Dievu.
Man tai tikėjimas gali egzistuoti be religijos, o religija ko gero bent iš dalies eina greta su tikėjimu. Nors nebūtinai. Nes man kai netikintis švenčia religines šventes, tai čia vat būtent toks pavyzdys ir yra - religija be tikėjimo.
Atsakyti

Kava, o ar tikrai visi švenčia religines šventes: Kristaus gimimą, prisikėlimą? Gal daugumai tai tiesiog šeimos šventės, neįprasminant tiesioginės religinės prasmės?

Yra laisvamaniai, yra tikintys Dievu, yra tikintys pagal religiją, konkrečia dievybe. Man atrodo, kad lengviau tikėti, nei netikėti. Ir kiekvienas renkasi savo kelią.

Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2024 11 27, 11:12)
Bet juk religijos nėra apskritai. Yra budizmas, krikščionybė, islamas - daugiau šiuo kartu nepamenu. Tai vat ir klausiu, kokios religijos atstovas yra negyvenantis nei pagal vienos religijos taisykles. O tik tiki pagal savo pajautimą Dievu.

aš suprantu, ką tu nori pasakyti, ale man vistiek jeigu tiki Dievu, tai esi religingas. Nes dievas ir yr religija. O krikšionybė, budizmas, islamas - tik skirtingi aiškinimai.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 11 27, 11:25)
<p>Kava, o ar tikrai visi švenčia religines šventes: Kristaus gimimą, prisikėlimą? Gal daugumai tai tiesiog šeimos šventės, neįprasminant tiesioginės religinės prasmės?</p><p></p><p>Yra laisvamaniai, yra tikintys Dievu, yra tikintys pagal religiją, konkrečia dievybe. Man atrodo, kad lengviau tikėti, nei netikėti. Ir kiekvienas renkasi savo kelią.</p>

Nu jo, apie šventes tai galima jas visaip pavadint. Gerai, tada krikštija vaiką netikintys. Tai gal jau čia tas tinkamesnis religijos be tikėjimo pavyzdys smile.gif
O kad tikėjimas gali būti tiesiog tikėjimu, tai kaip suprantu, tu man pritari. Ir taip - aš nesakau, kad tikinčių pagal religiją nėra. Tik kiek esu diskutavus su tokiais, tai kažkaip patys nelabai tas taisykles ir taikymus jų supranta. Įdomu kada nors su kokiu katalikų kunigu prie vyno bonkos būtų padiskutuot smile.gif
Atsakyti
Jo , reikia paklaust , kodel visi beveik kataliku , nors greiciau krikscioniu sventieji yra is turkijos biggrin.gif
Ir kodel turkija vadinasi anatolia? Natale ? Nieko neprimena?
O jei rimtai tai tos tikrosios sventos vietos yra nuostabios.Bet jos neturistines.Labai gerai. biggrin.gif
Dar ka galiu pasakyt ,kad islamiskose salyse kazkaip maziau jauciamas tas susipriesinimas.
Aisku sunitai ir shiitai buvo kryptingai nukreipinejami vieni pries kitus, bet tokios agresijos bent prie uzsienieciu jie nerodo viesai.O va airiu katalikai ir protestantai tai bent fruktai,esu asmeniskai stebejus teroro aktus tarp ju. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: [b!]Šiandien[/b!], 12:07

Luety aš turiu rūbų džiovyklę. Nepamainomas dalykas bute gyvenant. Ir dar turint katiną :D. Pūkus tobulai surenka.  Priedo rankšluosčiai pas mane minkšti . 

Atsakyti