Ate eglutė ir pas mane puošiama Kūčių dieną.
Ir tik vaikai puošia. Nuo mažų dienų ,taip kaip jiems gražu .
Namai turi būti gyvi , o ne tobuli
Tik kopeteles lauke kiemely dziovint.Ryt lietus,perkunija,vejas 44 km/val,nurims treciadieni per pietus tik Va taip,welcome back to reality Reiks dziovint ant tu kopeteliu vonioj,o nakciai salione.O kai lauke be lietaus bus,dzius lauke.Kazkodel as nemyliu elektrines dziovykles ,man skalbiniai turi gamta kvepet,iki siol taip ir buvo,nu bet dabar jau gal reiktu susimastyt apie jos isigijima,nes orai nieko gero nezada.
Labas rytas,
Kol dukra buvo kartu, visad savaite prieš puošdavom eglute, nes nykštukai už eglutės papuošimą paliktavo dovanų šlepetėje vieną kart vos "nykštukas" nenuvertė visos eglutės, kol ieškojo šlepetės Tiesa eglutės pirkti irgi tik visi...o dabar mudu du na nieko nepadarysi lizdas ištuštėjo...bet puošiam abu, savaite prieš, jau taip įpratom ir tiesa šokolado pernai radau tapkėje Mamukas griežtai kūčių rytą anas pas mus nepalaužiama Pernai dukra su žentu ir kūčias ir kalėdas su mumi buvo, kaži kaip šiemet net kažkaip neramu dūšioje...netikintis jie ir į šventes kreivokai žiūri...vis laukiu kol susipras....
Gražios dienos
Labas rytas.
Siaip tai del viso sventimo nuo rugsejo ir vartotojiskumo as irgi netoleruoju.Bet as ne katalike, tai ir kuciu pas mus nebudavo, pirmos kucios buvo kai as berna atsiveziau ,katalika.Paskui sutuoktinis katalikas jau manes i savo krasta kucioms nesiveze.Bet drauges vezesi,telaimina jas dievas.Paskui itin grazios kuciu tradicijos Latvijoje, tikra bendruomenes svente.Aisku buvo ir labai graziu ziemos svenciu momentu mano gyvenime.Bet nieko bendro su seima.Turbut niekada jokios seimos ir neturejau. Esu bandos gyvulys.
Bet ,ate, jau turi kokias numatomas ateinancias kartas? Na kam tos tradicijos saugomos?
Net susimaščiau AA kam tradicijas aš saugau... žinai dėl savęs aš jas saugau, man gera būti toje savoje terpėje, pažįstamoj aplinkoj.
Sveikos, mes eglutę puošiam prieš porą savaičių. Pas Tėvus puošdavom išvakarėse, nes per Kūčias po darbo visi važiuodavom pas Diedukus, kur eglutę puošdavom prieš vakarienę.
Tradicinis stalas, tradiciniai valgiai. Labai šilta šventė, - pati pačiausia.
Dabar Didukų nėra, tai kūčiavosim pas mano Tėvus ir tą patį vakarą, - pas Anytą. Kalėdoms važiuosim visi pas Sesės šeimą.
Bet kiekviena šeima susikuria savo tradicijas, kurios artimiausios ir geriausios būtent jiems. Man pasisekė, kad jos panašios mano ir MB šeimoje.