Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Oi mukute ,kai pagalvoji ,tai turi visa ziema toms lysvems persvarstyti.Bent ant kokio lochotrono nepapulk, ikis kokio plastiko uz brangiai,uz gera daikta.Geriau tuos pinigelius savo sveikatai skirtumet.
Ju atsiradimo istorija tai po kazkokio potvynio ,nebunant melioracijos pazangesnes galvos isgalvojo taip kazka issiaugint. Dabar jau tai neaktualu.Dabar jau viskas nusauseje,kaip tik reikia transejas kast ir vandens sulaikymo granuliu maisyt .Tik nieks tam reikalui patrauklaus dizaino dar pintereste neisgalvojo.
Atsakyti

Na, kad jau lysvės nupirktos :) Dabar tik surinkti ir užpildyti žeme. Paskui žolę užsėti likusiame plote. Mažinu daržus, niekam nereikia mano daržovių... O investuoti į sveikatą...et aš juk sveika....

Dusia ir aš naminė, man tik tamsiau ir vsio į pleduką ir viso gero visiems :)

Atsakyti

Muka , MB padarys laistymą ir bus  gerai. Pas jus soduose yra vandens.

Atsakyti

Aš tai irgi tos nuomonės, kad fignia tos pakeltos lysvės jei normaliam daržiukui vietos yra. 

Buvau kadaise vieną iki kelių pasidariusi, žemuogių prisodinus. Tai ravėt nepatogu, uogas skint nepatogu -  kažkokia labai nemaloni pozicija nugarai. Paskui mėtų prisodinau, mažiau klapato su jom. Bet ten ir aviečių sugebėjo iš apačios prilįst, ir žolių visokių. O dabar ir išardyt tą gargarą yr kas veikt.

O kur šiemet mergelė buvo privežęs medinių bortelių toms lysvėms, tai nebent ridikėliai anksti pavasarį neblogai augo. Paskui vėlgi žolės iš apačios prasimuša, nors priklota visko. O ir sodint nelabai ką yra į jas - du agurkai ir pilna ta lysvė. 

Atsakyti
Man tos lysves ir inspektai tai toks vintazinis senoviskas, geraja prasme senoviskas dalykas.
Ir is plastiko skamba kaip baisus disonansas.
Cia kaip parduotuvese ar online platformose parduodamas chlamas .Zmones neturi tam atsparumo dazniausiai.Reikia turet stipria valia ir visiska nepasitikejima sistema .
Matau kad daug kas i pledukus ir i depresija.Gatves tuscios net bulgarijoje. O man kaip tik,apsirengi ir gali vaiksciot kiek nori,prakaitas nepila, oras gaivus,kvepia nukritusiais lapais.
Atsakyti

Šlapdriba Kaune.  Nemielas man oras.

Atsakyti

Aš turiu pakeltas lysves dalyje daržiuko. Blogiausia, kad į agurkyno lysvę įsisuko varputis. Na tai ką, ten agurkų nesodinu, - prieskoniais užsodinusi. Yra trys gėlynai "gardeliuose", yra dalis daržiuko, dalis normaliose lysvukėse ir šiltnamis. O kitoj pusėj sklypo normalus daržiokas.

Atsakyti
Teisybe sakant ,jei pavyks nauja dvasine organizacija netiekt darzoviu giminei , o tik dviem zmonem augintis, tai kiek ten ju reikia.Desimt kopustu,desimt brokoliu,desimt moliugu.
Pas mane kita situacija as visada pertekliu daugiabuciu gyventojams parduodu.
Ir zinot ka labiausiai perka- burokelius ,bulves ir morkas. biggrin.gif
Atsakyti

Mano darže tik menamos lysvės. Plokštuma. Dėl drėgmės.

Daržo dydis menkas. An kalno 1 aras. +šiltnamis . Pakalnėje koks 0,6 aro. Bulboms  ir moliūgams. Ten  neravimas plotas  :D 

Pakeltų lysvių jau nenoriu . Kažkada norėjau . Teoriją pastudijavus atsisakiau tokios minties Nes darbo daugiau negu auginti lygumoj. Ekologijos mažiau , tektų pirkti žemę. Savo komposto aš nemoku tinkamai paruošti , nors teoriją žinau . Reikia užkelti temperatūrą, kad žūtų piktžolių sėklos . O aš kraunu  bele kaip.

Gražu tos lysvės man.  Labai tvarkingai atrodo. Kitos naudos nežinau ?

Atsakyti
Na del estetikos turbut.
O visa plugu neapverciama zeme pasmerkta uzveist visokiu kurkliu ,grambuoliu sliuzu ir dar visokiu gamtos dovanu kolonijas.Gali ten bandyt iterpti gana stiprius chemikalus, bet velgi turbut visam kol sodui reikia tai daryt ,kad but efektyvu.
Dar ka pastebejau ,kad visi sitie auksciau isvardinti megsta tokius motoblokais apdirbamus be arimo sklypelius.Ariamu ir visai apleistu ne taip geidzia. biggrin.gif
Atsakyti

Daržą mums su traktorium suaria, sukultivuoja, vagas padaro, iš jų mes lysves. Bet nedidelis jau ir ten daržas, mažinam iki tiek, kiek tikrai suvartojam mes, Anyta, Tėvų šeima ir Sesers duodam perteklių, jei jis yra. Kur pakeltos lysvės ir kelios paprastos, šiltnamis - ten kastuvu Vyras praeina. Pakeltas lysves, kurios yra medinės, apklijavau varine juostele nuo šliužų, lysves, daržą apibarstėm perimetrą druska, vėliau mėlynais grūdeliais ir rinkom. Nuo grambuolių nepadeda nieks, nematodų neperkam - per didelis sklypas, plius pamiškė. Arime mažiau, šiltnamy, kas ketvirtus metus būna pasiutpolkė. Bet po veja jų pilna - gi šiemet šernai iškniso visą kiemą, o kasmet visi mažesni knisa, kas netingi. Kurklių dar nėra, tfu, tfu, tfu. Vienąkart girdėjau giedant, bet nepersikraustė pas mus.

Dėl drėgmės - kaip kokie metai. Kartais užpila, o kartais sausra.

Atsakyti

Žmonių pavidalo kaimynu neturiu . Bet turiu daug kitokių kaimynų: labai daug kurmių. Vasara kai žolę pjaunam pievose, žiemą kieme ir darže. Nekariauju. Tegul maitinasi. Turiu lapę gal kelias lapės ?  Neprisijaukinus, iš veido neskiriu. Gyvena kartais vasarojantys katinai . Kurklių saikingai , pakalnėje. Bet bulvėms jie nekenkia. 

Nenoriu  didelio daržo... parduotos vasaros būtų . Mano daržas man logiško dydžio - kokį sugebu susikasti pati, tokį turiu . Valgom +- 5 žmonės . Jei atvažiuoja  vaikai sudedu , jei tingi - vadinasi sotūs.  Jokių siuntinių nesiuntinėju. 50 km nuo sostinės, 40 min+-  nuo sūnaus darbo.

PS niekada neturėčiau daržo tik dėl daržo. Ty gabalo žemės kuriame auginu daržoves... Kadangi pas mus sodyba ir mes ten leisdavom savaitgalius, o dabar ir gyvenam vasara,  tai negi tik sėdėsiu? Skani morka tik iš daržo , skanus burokėlis jaunas pakeptas prie mėsytės. O žiema daržovių galima nusipirkti... Man tai ne darbas, meditacija. Aš tinginė taigi .

Atsakyti