Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Kaip ir į pabaigą pomidorai?
Pas mus elnių šokiai baigėsi,antra naktis-ramu,visą mėnesį baubė.
Medžioja ir pas mus,žiemą susistato mašinas prie mūsų namų ir eina į mišką su varovais.
Atsakyti

Kol nepraneša šalnų pomidorų neskinsiu . Neskanūs sunokę dėžėse.

Pou kaip šiandiena jauteisi ? Kaip migrena?

Atsakyti

Pas mane pusė šiltnamio jau nurauta ir užsėta garstyčiomis, kita pusė dar žaliuoja, bet stiprūs rūkai, o mes kartą arba du per savaitę tenuvažiuojam. Reiks jau rauti po savaitės kokios, užsėt garstyčiomis, nes kartais stipriau atvėsta ir nespėja sudygti normaliai.

Merginos, gal kuri turit patirties su sunkia žeme? Kas ten gerai auga? Galvojam gal pavasariop pusę sklypo jau pradėt želdinti. Kitoje pusėje dar neapsisprendėm ką darysim: ar vasarnamį, ar kažką rimčiau. Labai daug gyvenime aplinkybių turi teisingai susidėliot rimtesniam statiniui, tad kol kas neforsuoju.

Atsakyti

Kol nepraneša šalnų pomidorų neskinsiu . Neskanūs sunokę dėžėse.

Pou kaip šiandiena jauteisi ? Kaip migrena?

Dar nelabai. Plius nosies gleivinę herpesas  pažeidė, tai viena pusė skausminga. O ir kelios opos burnoj. Ir viskas toj pusėj galvos, kuri pažeista :(

Atsakyti

Pomidorų tai daug, ale nenoksta, ai palikau po kelionės dorosiu, gal panoks. Šiltnamyje neėju garstyčių, o gal reiktų, bet kad pomidorai dar auga. 

Pou mano sunki žemė, na auga viskas, išskyrus šaknines daržoves. Net rožes įsigudrinau susodinti, viskam reikia pamaišyti vos durpių. Kaip sakoma paminkštinti žemę ir žiūrėti, kad nebūtų užmirkimo, tuomet jau aleleju daug kam. Visų pirma su aukščiais susireguliuok sklype, nuvažiuok kaip palis į sklypą ir pamatyri kur užmirkusios vietos.

Atsakyti

Pou, pagal mane, sunkioje žemėje viskas auga. Nes ilgai drėgmė laikosi .  

Pas save esu mačiusi tik brakonierių. Kai naktimis važinėja džipuku be šviesų. Bet jei kokį niekadėją stirniną nušauna , tai man tikrai negaila. 

Atsakyti

Aplink jau ten namai pastatyti. Pusę sklypo, kur bus sodas, daržiukas su bobkatų pralygino, na bet visiškas molynas ten. Man tokia durna mintis šovė, kad gal paprašyt ten tą sklypą, kad su traktoriuku suartų, suakėtų ir sėti garstyčias, kad kiek dirvą pamaitinti, o pavasarį jau susizonuot, žiūrėt, kur sodint sodą, kur šiltnamiuką, kur daržiuką. Būsimam sode sodinti vaismedžius ir kokius dobiliukus sėt (tik nežinau, kaip su sunkiu dirvožemiu draugauja). Ir daržiuko vietoj kraut nupjautą sklypo zolę. Greičiausiai kitais metais dar nieko nesodinsim, tiesiog viską pasiruošim.

Sklypo kelt nereik, tik vietomis palygint, nes visi kaimynai aplink jau gerbūvį susitvarkę, segmentines tvoras atsitvėrę ir tujas ar kitus krūmiukus pasisodinę. Nepaklesi, nes viskas pas juos bėgs. Šalia dar šįmet vyko statybos, bet jau viskas, yra ir ten tvora ta segmentinė. Tai tie kaimynai per statybas sumalė pusę mūsų sklypų (statytojas naglas statė). Galų gale, juo atsikratysim ir galėsim tvarkytis. Įsikingžkyt į daržus, tai nesikinkysim, nes per daug visko gyvenime vyksta, kad galėtume jiems laiko skirti - šviežiam vartojimui, kiek džiugina.

Realiai, ten du sklypai, tam galiniam galvojam "žaliuoti", priekiniam gyvenamoji zona.

Atsakyti

Pou , jums pasisekė, kad kaimynai sklypų nesusikėlė. 

Atsakyti

Dusia, tikriausiai. Dokumentuose mačiau, kad melioracija daly sklypo kažkada krakūsmečio laikais daryta. Bet dabar ten natūraliai ta vieta aukštesnė. Tas sklypas kur link gatvės kiek žemėja, bet jei bus kažkoks vasarnamis ar nameliukas, tai iš pradžių gi augalinis gruntas nuimamas, o vėliau išstumdomas. Kitoje gatvės pusėj jau nuolydis yra, kaimynai kelia sklypus kiek, lygina. Jei nameliuką statysim, reiks rimtai pagalvot apie lietaus vandenų nutekėjimą.

Kas gerai, kad komunikacijos yra šalia, o ne vidury laukų.

Atsakyti

Ps , jei pasodinsi medžių ar turėsi galimybę vasara palaistyti ? Nebent bus senovinė vasara...  Kai 5 mėnesius karščiai ir lyja 1-2 kartus per mėnesį tai sunku yra augalams kabintis.

Atsakyti

Ps , jei pasodinsi medžių ar turėsi galimybę vasara palaistyti ? Nebent bus senovinė vasara...  Kai 5 mėnesius karščiai ir lyja 1-2 kartus per mėnesį tai sunku yra augalams kabintis.

Turėsiu, Sesutė netoli gyvena, tai jei ką, atsivešim ar iš kaimynų nusipirksim kelis kubus vandens medžiams, bet ne daržams.  Dėl to daržų ir nenoriu dar.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: [b!]Šiandien[/b!], 09:53
Neturėjo bobą ką veikti,nusipirko tris dėžes po 18 kg bananų. bigsmile.gif bigsmile.gif Paskambino pažystama,gal reikia bananų pigiai?Nu ką iš pradžių sakau oi ne mes sodyboje.Padėjau telefoną su mb susižvalgėme,nebandėme dar bananų vyno. bigsmile.gif biggrin.gif
Ir ką rengiamės ir važiavome į miestą,tuo pačiu užsisakiau žvyro,nelaukdama jau kažkieno lockos. ax.gif Tegul ir brangiau,bet atveš. ax.gif
Tai va pjaustau ir džiovyklėn,tegul bus čipsų.Galvojame reikia kažkokios rūgšties prie bananų,gavome dėžę dar vynuogių,rytoj suskinsiu dar aviečių.Bandysime............ mirksiukas.gif
Laukia dar bliūdas svarainių,jau paskutiniai,nebėra laiko pabaigti megztinį,data artėja. ax.gif
Kelionės?Dukra vis atvažiuoja ir klausia kada į lenkiją į kalnus.Nori mus nuvežti ir mano mamą.Na kad nėra laiko.Remontai,moliūgai dar nesurinkti. ax.gif Pažadėjau spalį ,gal? ax.gif
O dar obuoliai šiandien tik pradėti skinti.Nuo vienos obels jau 5 dideles dėžes sukyniau,dar kokios 4 laukia. ax.gif Žieminiai dar laukia.
O pas Sandrą išpardavimas sidabrakrūmių,rytoj ateina omnivoje.Vienoje vietoje noriu tokia mini gyvatvorę pasidaryti. ax.gif
Mažoji juokiasi,kad santechniko specialybė deficitas.Sakė šanūką užrašė į kirpyklą,gruodžio tik 10. bigsmile.gif Pireš pat kelionę. bigsmile.gif Va kokios eilės. blink.gif
Anidanda,šiandien jau geriau? 4u.gif 4u.gif
Alta,laimingos kelionės. 4u.gif Na ne LT,TIKIUOSI VISKAS BUS GERAI.
Pažystamos sūnus vakar autostradoje pakliūvo į avariją,briedis skrido per viaduką,mašina baisiai sumaitota,penktą ryto važiavo,rūkas ir aptverta autostrada,iš kur išlindo?
Atsakyti