Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(zigzag @ 2005 08 22, 18:00)
Ne, čia tikrai ne šaukštai, o stiklinės. Šioje vietoje viskas teisingai. Klaidingai užrašytas vandens kiekis - turi būti 5 l. Iš kur žinau? Pati darau pagal tokį receptą.


as taip ir sakiau, kad vandens mazoka tongue.gif
Atsakyti
mano mama labai skanius agurkus deda griežinėliais pjaustytus, labai gerai, kai agurkai biški peraugę.
0,5 litro reikia:
šaukštelio druskos
šaukštelio cukraus
šaukšto aliejaus
2 šaukštų acto
pipirų žirnelių
svogųnų pjaustytų

sudėjus į stiklainiuką cukrų, druską, aliejų, actą ir pipirus pakratyti, kad viskas susimaišytų. sudėti pjaustytus avogūnus ir agurkus ir paslėgti, kad susispaustų.
užpilti karštu vandeniu ir dėti į paklotą medžiaga puodą su verdančiu vandeniu, tik atsargiai, kad nesprogtų stiklainis. dangtelių iki galo neuždaryti.
virti 10 minučių, kol agurkai pašviesės.
išėmus gerai užsukti dangtelį, apvertus pakratyti, kad pasiskirstytų marinatas. statyti apverstus, kad atvėstų.
po poros mėnesių labai skaniai būna. teta bandė daryt be svogūnų, tai ne taip skaniai gaunasi.
litrui reikia daryti dvigubom proporcijom ir virti 20 minučių
Atsakyti
pasakykit kodel ne visi marinuoti agurkai buna traskus, kitus paimi ir tokia pliurza g.gif
Atsakyti
QUOTE(naaringiux @ 2006 04 27, 21:07)
pasakykit kodel ne visi marinuoti agurkai buna traskus, kitus paimi ir tokia pliurza  g.gif

kažkas sakė, kad marinuojant reikia dėti krieno atrodo, tada traškesni būna g.gif
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2006 05 10, 17:03)
kažkas sakė, kad marinuojant reikia dėti krieno atrodo, tada traškesni būna g.gif

arba azuolo lapus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2006 05 10, 17:03)
kažkas sakė, kad marinuojant reikia dėti krieno atrodo, tada traškesni būna g.gif

tai, kad ir dedam ax.gif bet ne visada buna traskus g.gif paimi, paspaudi ir vanduo isbega doh.gif ir visus aptasko lotuliukas.gif

QUOTE(valiute @ 2006 05 11, 14:40)
arba azuolo lapus ax.gif

sito nezinojau schmoll.gif
Atsakyti
Marinatas;

2 litrai vandens
100 gramų druskos
100 gramų cukraus
100 gramų 9 proc.acto

eiga ir prieskoniai kaip ir kitų marinavimų
proporcijas lengva atsiminti ir agurkai būna labai skanūs
Atsakyti
QUOTE(a-d-a @ 2006 06 21, 23:24)
Marinatas;

2 litrai vandens
100 gramų druskos
100 gramų cukraus
100 gramų 9 proc.acto

eiga  ir prieskoniai kaip ir kitų marinavimų
proporcijas lengva atsiminti ir agurkai būna labai skanūs


pasitaisau blush2.gif
100 gramų acto tai bus 100 ml acto, nes ankščiau sakydavo gramai, o omeny turėdavo ml
Atsakyti
QUOTE(a-d-a @ 2006 06 22, 12:10)
pasitaisau blush2.gif
100 gramų acto tai bus 100 ml acto, nes ankščiau sakydavo gramai, o omeny turėdavo ml

o cia kokios talpos stiklainiui: dvieju ar triju litru g.gif
Atsakyti
QUOTE(naaringiux @ 2006 06 23, 22:56)
o cia kokios talpos stiklainiui: dvieju ar triju litru  g.gif


Čia yra marinatas. Į kokios nori talpos įdedi agurkus ir užpili šiuo verdančiu marinatu.
Aš pirmą sykį agurkus užpilu verdančiu vandeniu palaikau 10 min, jį nupildama pamatuoju kiek buvo litrų to vandenio ir tada tiek litrų paruošiu marinatui. Užverdu marinatą ir užpilu verdantį (nenukeliu nuo ugnies, kol viso neišpilstau) ant agurkų į stiklainius. Kartais (su jau piltu verdančiu vandeniu) užpilu du kartus, o kartais tris kartus(tada garantuotai nenušaudo)
Atsakyti
Oi oi oi .. pirmą kartą ruošiuosi marinuot agurkus .... jaučiuosi, kaip prieš gerą egzą laugh.gif ....... turiu kokį tai aparačiuką dangtukams užsukt .... ale nei karto nesinaudojau g.gif O klausykit mergaitės , aš nesulaužysiu stiklainio su juo g.gif .... nežinau kiek ten reik sukt ...... gal pasirepetuot ant tuščio sakau g.gif
Jaučiu .... oi jaučiu ...... kad vieną vakarą nuėjus į rūsį galiu gauti iš agurko į kaktą doh.gif Ale reik išmokt sakau g.gif Vienu žodžiu ....."Atėjo maksimalių išbandymų metas" wacko.gif wacko.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Voverė: 05 liepos 2006 - 22:13
o raugintu agurkeliu koki receptuka gal kas parasys, labai tingejau visa tema skaityt blush2.gif blush2.gif
Atsakyti