mano mama labai skanius agurkus deda griežinėliais pjaustytus, labai gerai, kai agurkai biški peraugę.
0,5 litro reikia:
šaukštelio druskos
šaukštelio cukraus
šaukšto aliejaus
2 šaukštų acto
pipirų žirnelių
svogųnų pjaustytų
sudėjus į stiklainiuką cukrų, druską, aliejų, actą ir pipirus pakratyti, kad viskas susimaišytų. sudėti pjaustytus avogūnus ir agurkus ir paslėgti, kad susispaustų.
užpilti karštu vandeniu ir dėti į paklotą medžiaga puodą su verdančiu vandeniu, tik atsargiai, kad nesprogtų stiklainis. dangtelių iki galo neuždaryti.
virti 10 minučių, kol agurkai pašviesės.
išėmus gerai užsukti dangtelį, apvertus pakratyti, kad pasiskirstytų marinatas. statyti apverstus, kad atvėstų.
po poros mėnesių labai skaniai būna. teta bandė daryt be svogūnų, tai ne taip skaniai gaunasi.
litrui reikia daryti dvigubom proporcijom ir virti 20 minučių
If you have enough book space, I dont want to talk to you.