rasau jums simtmeciais isbandyta marinuotu agurku recepta. Niekas dar neispeike, ypac tinka nestukems.
1. stiklainius isplauti karstu vandeniu.
2. I juos sudeti visas zoles: krapus, vysniu, j. serbentu, krienu,lauro lapus, cesnako skiltele, kvapiuju ir juoduju pipiru zirnelius(po2). Pastaraisiais metais dedu tik krapus, cesnaka, pipirus, lauro lapa ir stebulingo astraus pipro (vazonelyje auginau, mazos raudonos ankstys) labai maza gabaleli. Tikrai tada nenusauna dangtelis.
3. Sudedu agurkus ir uzpilu verdanciu vandeniu, pridengus dangteliu palaikau.
4. Uzverdu nauja vandeni.
5. Nupylus nuo agurku vandeni, i stiklainius supilu po tarybine simtgramine stiklinyte:druskos, cukraus ir acto. Po to nauju verdanciu vandeniu.
6. Uzdarau metaliniais dangteliais, apverciu ir siltai apkloju.
(jei konservuoju 1l stiklainiuose, cukru, druska acta mazinu 1/3.)
Procesas gal atrodo ilgas, bet skonis liux- kaip uspaskicho. Kas pasidarys- gero apetito.
QUOTE(dalia @ 2005 08 13, 17:53)
O kiek tos salotos saldytuve gali laikytis? Iki ziemos islaikys, ar cia greitam vartojimui?
Man jos skanios būna kokius 2 - 3 mėn. Paskui pasidaro neskanios. Galbūt kuo šaltesnis šaldytuvas, tuo ilgiau galima išlaikyti skanias.
Sveikos,
Čia kažkuri klausė apie šviežiai paraugtus agurkėlius greitam vartojimui.
Išbandytas ir daug metų naudojamas receptas:
Į indą dedami krienų, juodųjų serbentų ir vyšnių lapai, krapai. Dedami nuplauti agurkai. Geriausia viską dėti sluoksniuojant, viršutinis sluoksnis gali būti krieno lapas, kuriuo ir "apklojama" viskas. Užvirinamas sūrymas: 1l vandens su dviem (be kaupo) šaukštais rupios druskos. Užpilama ant agurkų, kad apsemtų, uždengiama. Viskas. Kai ataušta- jau galima valgyti, nes kaip tik tokie patys skaniausi. Galima laikyti šaldytuve, tada ilgiau išlieka šviežio raugimo.
Jei tuo metu nėra kokių nors čia minėtų lapų- ne bėda. Svarbiausia čia krapai, antroj vietoj pagal svarbą- krienų lapai.
Galima vandens ir neužvirinti, o tik pakaitinti iki karštumo.
Manau, kad supratot. Sėkmės ruošiant ir skanaus ragaujant.
Čia kažkuri klausė apie šviežiai paraugtus agurkėlius greitam vartojimui.
Išbandytas ir daug metų naudojamas receptas:
Į indą dedami krienų, juodųjų serbentų ir vyšnių lapai, krapai. Dedami nuplauti agurkai. Geriausia viską dėti sluoksniuojant, viršutinis sluoksnis gali būti krieno lapas, kuriuo ir "apklojama" viskas. Užvirinamas sūrymas: 1l vandens su dviem (be kaupo) šaukštais rupios druskos. Užpilama ant agurkų, kad apsemtų, uždengiama. Viskas. Kai ataušta- jau galima valgyti, nes kaip tik tokie patys skaniausi. Galima laikyti šaldytuve, tada ilgiau išlieka šviežio raugimo.
Jei tuo metu nėra kokių nors čia minėtų lapų- ne bėda. Svarbiausia čia krapai, antroj vietoj pagal svarbą- krienų lapai.
Galima vandens ir neužvirinti, o tik pakaitinti iki karštumo.
Manau, kad supratot. Sėkmės ruošiant ir skanaus ragaujant.
agurku marinavimas
1 l stiklainiukui reikes:2 sauksteliai druskos, 2 sauksteliai cukraus, 25-30g acto, paprikos,3-4 griezineliai morkos,vysniu lapu,krapu
viskas labai praprasta i stiklainiuka sudedam viska isskyrus acta,tada dedam agurkus, po to reikia ipilti vandens ir pilti acta,o galiausiai pripilti vandens iki virsaus...po to stiklainiukus deti i puoda,ipilti vandens, bet kad nepribegtu i stiklainius ir virti kol uzvirs,kai uzverda,sumazint liepsna ir dar pavirti 5min....po to isjungti,isimti ir uzsukt dangteliais...pati taip gaminau ir jau ragavau..agurkuciai labai skanus ir traskus gaunasi
1 l stiklainiukui reikes:2 sauksteliai druskos, 2 sauksteliai cukraus, 25-30g acto, paprikos,3-4 griezineliai morkos,vysniu lapu,krapu
viskas labai praprasta i stiklainiuka sudedam viska isskyrus acta,tada dedam agurkus, po to reikia ipilti vandens ir pilti acta,o galiausiai pripilti vandens iki virsaus...po to stiklainiukus deti i puoda,ipilti vandens, bet kad nepribegtu i stiklainius ir virti kol uzvirs,kai uzverda,sumazint liepsna ir dar pavirti 5min....po to isjungti,isimti ir uzsukt dangteliais...pati taip gaminau ir jau ragavau..agurkuciai labai skanus ir traskus gaunasi
Kadangi nemėgstu ilgai užsibūti virtuvėje, tai pasiūlysiu dar vieną daug laiko nereikalaujantį receptėlį:
nuplautus agurkus ( aš nupjaustau ir galiukus) sudėti į 3 l stiklainį, įmesti keletą pipirų, lauro lapelių, česnakų skiltelių, ant viršaus uždėti krapų, vyšnių bei juod. serbentų lapų, užpilti sūriu vandeniu ( 1 l vandens iš čiaupo - 1 valg. šaukštas druskos), uždaryti plastikiniu dangteliu ir iškart į šaldytuvą. Valgyti galima ir po dienos kitos, ir ilgiau palaikyti. Kažkas rašė, kad agurkų nemarinuoja, o panašiai raugina žiemai ir laiko rūsyje. Jeigu rūsys labai šaltas ~2-5 laipsniai, tai tikrai labai skanūs agurkai būna iki pavasario, bet jei rūsys šiltokas, tai neverta.
nuplautus agurkus ( aš nupjaustau ir galiukus) sudėti į 3 l stiklainį, įmesti keletą pipirų, lauro lapelių, česnakų skiltelių, ant viršaus uždėti krapų, vyšnių bei juod. serbentų lapų, užpilti sūriu vandeniu ( 1 l vandens iš čiaupo - 1 valg. šaukštas druskos), uždaryti plastikiniu dangteliu ir iškart į šaldytuvą. Valgyti galima ir po dienos kitos, ir ilgiau palaikyti. Kažkas rašė, kad agurkų nemarinuoja, o panašiai raugina žiemai ir laiko rūsyje. Jeigu rūsys labai šaltas ~2-5 laipsniai, tai tikrai labai skanūs agurkai būna iki pavasario, bet jei rūsys šiltokas, tai neverta.
QUOTE(inore @ 2005 07 16, 11:46)
Aš visuomet marinuoju agurkus tokius gal paaugusius, bet sugalvojau kad reikia pasimarinuoti mažyčių, tai keturis litrukus užmarinavau mažyčių tokių kaip pirštukas.
aš irgi stengiuosi tik tokius ir rinkt, nemėgstu didesnių
QUOTE(Gabriela @ 2005 08 01, 09:48)
darau siais metais pirma karta tuos agurkus. Tai mama pasake recepta to marinato :
1.5l vandens
1st cukraus
1st druskos
1st acto
jau man toks "idomus" tas marinatas atrodo... ar nebus ji kuom nors apsirikusi ... jauciu paragausiu tuos savo agurkus is nugriusiu.. O kaip jums atrodo ?
reikes isbandyti ir jusu receptus
labai aciu uz juos
1.5l vandens
1st cukraus
1st druskos
1st acto
jau man toks "idomus" tas marinatas atrodo... ar nebus ji kuom nors apsirikusi ... jauciu paragausiu tuos savo agurkus is nugriusiu.. O kaip jums atrodo ?
reikes isbandyti ir jusu receptus
labai aciu uz juos
patikėk manim, čia tikrai turi būt šaukštų, o ne stiklinių Tu paragauk, kas gausis, vemsi
Dabar pagalvojau, gal čia rusiškai buvo rašytas tas receptas, tai ten st. ložki(stolovyje ložki?)
QUOTE(Kopa @ 2005 08 09, 10:54)
Na, ar ruošiate žiemai stiklainius? Agurkelių, pomidorų, šparaginių pupelių, burokėlių ar mišrainių?
Dabar turiu 10 kg agurkų, norėčiau skanių agurkėlių, patarkite, prašau. Pernai gavosi perdaug rūgštūs, todėl bijau dabar rizikuoyti, bet kokiu receptu iš laikraščio
Taip pat patinka agurkų mišrainė su petražolėm ir aliejum, nežinot recepto?
Kokios naujovės konservavimo srity? Kaip padaryti kuo sveikiau? Ar įmanoma tai padaryti be acto?
Dabar turiu 10 kg agurkų, norėčiau skanių agurkėlių, patarkite, prašau. Pernai gavosi perdaug rūgštūs, todėl bijau dabar rizikuoyti, bet kokiu receptu iš laikraščio
Taip pat patinka agurkų mišrainė su petražolėm ir aliejum, nežinot recepto?
Kokios naujovės konservavimo srity? Kaip padaryti kuo sveikiau? Ar įmanoma tai padaryti be acto?
AGURKŲ MIŠRAINĖ SU PETRAŽOLĖMIS (pati dar tik bandysiu kitą savaitgalį, kolegė sakė seniai taiso, taigi-jei neskanu- nepykit )
5 kg.agurkų
1 kg svogūnų
pluoštelis petražolių (galima sakyt pagal skonį)
1 stkl. aliejaus
1 stkl. cukraus
2/3 stkl.acto
5 šaukštai druskos, kvepiančiųjų pipirų
supjaustai, sumaišai, palieki apie 12 val. pastovėti, užkaitini iki 80 lapsnių, užsuki, uždengi šiltai iki atvėsimo.
O kokių skanių mišrainių dar žinote? o tai vistik vakavimai, vakavimai
Sveikutės,
iš kaimo parsivežėm tokių gražių ir skanių agurkėlių. Jau visa savaitė stovi šaldytuve. Bijau, kad nereiktų išmesti, nes taip greitai tiek daug neįstengiam suvalgyti. Konservuoti jau nereikia, nes anyta prikonservavo visiems pakankamai. Valgom vis salotas, su sumuštiniais, bet gal žinot kokių greitesnių vartojimo būdų, nes šie jau pradeda nusibosti. Gal galima juos kaip nors įdaryti, kad iš karto daug susivalgytų ?
iš kaimo parsivežėm tokių gražių ir skanių agurkėlių. Jau visa savaitė stovi šaldytuve. Bijau, kad nereiktų išmesti, nes taip greitai tiek daug neįstengiam suvalgyti. Konservuoti jau nereikia, nes anyta prikonservavo visiems pakankamai. Valgom vis salotas, su sumuštiniais, bet gal žinot kokių greitesnių vartojimo būdų, nes šie jau pradeda nusibosti. Gal galima juos kaip nors įdaryti, kad iš karto daug susivalgytų ?
QUOTE(Gabriela @ 2005 08 01, 10:48)
darau siais metais pirma karta tuos agurkus. Tai mama pasake recepta to marinato :
1.5l vandens
1st cukraus
1st druskos
1st acto
jau man toks "idomus" tas marinatas atrodo... ar nebus ji kuom nors apsirikusi ... jauciu paragausiu tuos savo agurkus is nugriusiu.. O kaip jums atrodo ?
reikes isbandyti ir jusu receptus
labai aciu uz juos
1.5l vandens
1st cukraus
1st druskos
1st acto
jau man toks "idomus" tas marinatas atrodo... ar nebus ji kuom nors apsirikusi ... jauciu paragausiu tuos savo agurkus is nugriusiu.. O kaip jums atrodo ?
reikes isbandyti ir jusu receptus
labai aciu uz juos
QUOTE(violetik @ 2005 08 20, 12:30)
patikėk manim, čia tikrai turi būt šaukštų, o ne stiklinių Tu paragauk, kas gausis, vemsi
Dabar pagalvojau, gal čia rusiškai buvo rašytas tas receptas, tai ten st. ložki(stolovyje ložki?)
Dabar pagalvojau, gal čia rusiškai buvo rašytas tas receptas, tai ten st. ložki(stolovyje ložki?)
Ne, čia tikrai ne šaukštai, o stiklinės. Šioje vietoje viskas teisingai. Klaidingai užrašytas vandens kiekis - turi būti 5 l. Iš kur žinau? Pati darau pagal tokį receptą.
QUOTE(sniegiena @ 2005 08 22, 15:34)
AGURKŲ MIŠRAINĖ SU PETRAŽOLĖMIS (pati dar tik bandysiu kitą savaitgalį, kolegė sakė seniai taiso, taigi-jei neskanu- nepykit )
5 kg.agurkų
1 kg svogūnų
pluoštelis petražolių (galima sakyt pagal skonį)
1 stkl. aliejaus
1 stkl. cukraus
2/3 stkl.acto
5 šaukštai druskos, kvepiančiųjų pipirų
supjaustai, sumaišai, palieki apie 12 val. pastovėti, užkaitini iki 80 lapsnių, užsuki, uždengi šiltai iki atvėsimo.
O kokių skanių mišrainių dar žinote? o tai vistik vakavimai, vakavimai
5 kg.agurkų
1 kg svogūnų
pluoštelis petražolių (galima sakyt pagal skonį)
1 stkl. aliejaus
1 stkl. cukraus
2/3 stkl.acto
5 šaukštai druskos, kvepiančiųjų pipirų
supjaustai, sumaišai, palieki apie 12 val. pastovėti, užkaitini iki 80 lapsnių, užsuki, uždengi šiltai iki atvėsimo.
O kokių skanių mišrainių dar žinote? o tai vistik vakavimai, vakavimai
Dar sužinojau lygiai lygiai tokią pat, tik vietoj petražolių dėt 18 skiltelių smulkintų česnakų skiltelių. Tai v.ž. pataisai visą ta masę, padalini į dvi dalis, ir į vieną gali dėt česnako, o į kitą petražolių- dvi skirtingo skonio mišrainės Aš taip savaitgalį ir darysiu