Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

Sveikos, čia tiek daug gerų receptėlių tik va, man nepatinka tas ”užpilti laikyti nupilti vėl užpilti”, Aš jau daugelį metų marinuoju šitaip: 3 l stiklainiui:
2 šaukštai druskos(rupios)
1 šaukštas cukraus
5 šaukštai acto
1 morka
česnako, žolelių
kas kaip mėgsta

Nuplautus agurkus sudedu į stikainius kur jau sudėti prieskoniai, užpilu šaltu vandeniu, uždedu(bet neprisuku) dangtelį ir statau į puodą su šaltu vandeniu(vandens tiek, kad kuo daugiau apsemtų stiklainį, bet kai vanduo užvirs nesitaškytų per puodo kraštus) tada kaitinu.Kai puodas užverda kaitinu stiklainį, kaol pasikeičia agurkų spalva(maždaug iki 80laipsnių). Tada ištraukiu užsuku ir užkloju. Viskas. Man tai pats greičiausias ir patikimiausias būdas, nes dangtelių nė karo nėra “nuspjovę“.
Kitą stiklainį dėdama vėl pilu šaltą arba vos drungną vąndenį ant dugno turi būti skudurėlis, kad nesusprogtų stiklainis.
P.S. Man l. patogus būdas nes tauposi laikas. Viską susiruoši, o po to tik stiklainius keiti.Kol Stikaliniai užkaista gali užsiimti kitais darbais....... biggrin.gif
Skanaus
Atsakyti
darau siais metais pirma karta tuos agurkus. Tai mama pasake recepta to marinato :
1.5l vandens
1st cukraus
1st druskos
1st acto

jau man toks "idomus" tas marinatas atrodo... ar nebus ji kuom nors apsirikusi g.gif ... jauciu paragausiu tuos savo agurkus is nugriusiu.. O kaip jums atrodo ?
reikes isbandyti ir jusu receptus
labai aciu uz juos
Atsakyti
QUOTE(Gabriela @ 2005 08 01, 10:48)
darau siais metais pirma karta tuos agurkus. Tai mama pasake recepta to marinato :
1.5l vandens
1st cukraus
1st druskos
1st acto

jau man toks "idomus" tas marinatas atrodo... ar nebus ji kuom nors apsirikusi  g.gif  ... jauciu paragausiu tuos savo agurkus is nugriusiu.. O kaip jums atrodo ?
reikes isbandyti ir jusu receptus
labai aciu uz juos

man atrodo, kad vandens mazoka, arba siaip cia kas nors netaip g.gif
ant 1.5 ltr vandens tiek acto blink.gif

atsargiai su tuo ragavimu mirksiukas.gif
Atsakyti
1 stikline druskos???? blink.gif blink.gif blink.gif Nu nesamone.Gal 1 saukstas?Atrodytu itikinamiau...Ir 1 stikline acto g.gif daugoka,sakyciau...
Atsakyti
Na, ar ruošiate žiemai stiklainius? smile.gif Agurkelių, pomidorų, šparaginių pupelių, burokėlių ar mišrainių?

Dabar turiu 10 kg agurkų, norėčiau skanių agurkėlių, patarkite, prašau. Pernai gavosi perdaug rūgštūs, todėl bijau dabar rizikuoyti, bet kokiu receptu iš laikraščio smile.gif
Taip pat patinka agurkų mišrainė su petražolėm ir aliejum, nežinot recepto?

Kokios naujovės konservavimo srity? Kaip padaryti kuo sveikiau? Ar įmanoma tai padaryti be acto?
Atsakyti
[quote=Kopa,2005 08 09, 08:54]
Galima daryti agurkus taip: rauginti paciu paprasciausiu budu:10 litru salto vandens, puse litro druskos, viskas. Ismaisai, kad druska istirptu ir uzpili agurkus stiklainiuose. I stiklainius pries tai pridedi: vysniu lapu, juduju serbentu lapu ir krapo, pripjaustai cesnako,sudedi agurkus. Nenupasakojamai skanu:)Ir svarbu paprasta rauginti:)
Zinau dar laaaabai skanu buda marinuoti agurkelius. I darba kai atnesu, tai pati nespeju paragauti, agurkeliai isgaruoja:) Bet ten reikia acto:( Tai nezinau, jeigu tau netinka, tai kol kas nerasau:)
Atsakyti
Actą pilnai galima pakeisti citrinos rūgštimi, buvau kažkur užsirašius ir proporciją, kiek tos rūgšties atitinka kiek gramų acto, bet kažkur nukišau doh.gif gerai paieškosiu, gal rasiu. O šiaip pagal skonį galima tikrinti, ragauti ir koreguoti - daugiau mažiau.
Atsakyti
Atsiųsk tą su actu receptėlį.
Atsakyti
[quote=mimoze,2005 08 09, 10:16]
[quote=Kopa,2005 08 09, 08:54]
Galima daryti agurkus taip: rauginti paciu paprasciausiu budu:10 litru salto vandens, puse litro druskos, viskas. Ismaisai, kad druska istirptu ir uzpili agurkus stiklainiuose. I stiklainius pries tai pridedi: vysniu lapu, juduju serbentu lapu ir krapo, pripjaustai cesnako,sudedi agurkus. Nenupasakojamai skanu:)Ir svarbu paprasta rauginti:)
Zinau dar laaaabai skanu buda marinuoti agurkelius. I darba kai atnesu, tai pati nespeju paragauti, agurkeliai isgaruoja:) Bet ten reikia acto:( Tai nezinau, jeigu tau netinka, tai kol kas nerasau:)
[/quote]

aišku parašyk savo receptuką.
O rauginti kaip uždaromi, kokiais dangteliais? Nesuminkštėja?
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 07 11, 10:15)
Agurkų salotos

5 kg agurkų
0,5 kg svogūnų
česnakas
1 st. acto
1 st. aliejaus
1 st. cukraus
1 v.š. druskos

Supjaustytus agurkus ir visus priedus palaikyti puode bent keletą valandų. Sudėjus į stiklainius sandariai uždaryti ir laikyti šaldytuve. Arba galima pakaitinti iki 80 laipsnių ir laikyti rūsyje.

Pabandžiau - patiko thumbup.gif . Ačiū, zigzag, uz paprastą receptą ir skanias salotas!
Atsakyti
QUOTE(Mally @ 2005 08 09, 10:25)
Actą pilnai galima pakeisti citrinos rūgštimi, buvau kažkur užsirašius ir proporciją, kiek tos rūgšties atitinka kiek gramų acto, bet kažkur nukišau  doh.gif gerai paieškosiu, gal rasiu. O šiaip pagal skonį galima tikrinti, ragauti ir koreguoti - daugiau mažiau.

Iš tiesų actą galima pakeisti citrinų rūgštimi, tik ar verta? Juk citrinų rūgštis taigi ne iš citrinų gaunama ax.gif
Atsakyti
Agurkų salotos

5 kg agurkų
0,5 kg svogūnų
česnakas
1 st. acto
1 st. aliejaus
1 st. cukraus
1 v.š. druskos

Supjaustytus agurkus ir visus priedus palaikyti puode bent keletą valandų. Sudėjus į stiklainius sandariai uždaryti ir laikyti šaldytuve. Arba galima pakaitinti iki 80 laipsnių ir laikyti rūsyje.

O kiek tos salotos saldytuve gali laikytis? Iki ziemos islaikys, ar cia greitam vartojimui? blush2.gif
Atsakyti