As krienu lapus dedu, tik nezinau ar jie kazka reiskia, nes sakykit kas ka norit, bet marinuoti lauko agurkai gerokai skiriasi nuo marinuotu siltnamio agurku. Lauko agurkeliai visada traskus, o lauko tokie paglebia.
QUOTE(jurg_ili @ 2008 09 04, 20:59)
As krienu lapus dedu, tik nezinau ar jie kazka reiskia, nes sakykit kas ka norit, bet marinuoti lauko agurkai gerokai skiriasi nuo marinuotu siltnamio agurku. Lauko agurkeliai visada traskus, o lauko tokie paglebia.
Nezinau. Pas mane visi vienodai traskus ir nesuglebia gaunasi tiek lauko, tiek siltnamio. Krienu lapu niekada nededu i marinuotus. Tik i raugintus.
nu va prisirinkau iš čia visokiu receptuku ir pasistačiau
dariau su viskuom,morkom,pomidoriukais,paprikom,svoguniukais ir česnakiukais
dariau su viskuom,morkom,pomidoriukais,paprikom,svoguniukais ir česnakiukais
QUOTE(*monikute* @ 2008 09 03, 12:31)
Merginos, kurios marinavot agurkus su garstyčiomis, ar taip ir turėtų jie atrodyti?
Kažkaip man kyla įtarimas, kad kažkas čia ne taip
http://lt.netlog.com...d=222469#photos
Kažkaip man kyla įtarimas, kad kažkas čia ne taip
http://lt.netlog.com...d=222469#photos
Ir man buvo iš pradžių buvo baisu žiūrėt į agurkus, jau sakiau ,,vaizdzelis nikoks", ale dabar viskas liuks, tos garstyčios nusistovi.
QUOTE(asarele54 @ 2008 09 04, 22:29)
nu va prisirinkau iš čia visokiu receptuku ir pasistačiau
dariau su viskuom,morkom,pomidoriukais,paprikom,svoguniukais ir česnakiukais
dariau su viskuom,morkom,pomidoriukais,paprikom,svoguniukais ir česnakiukais
Aš aišku ne kokia tai marinavo specialistė , turbūt tokia būsiu tik po kokių penketos metelių ir negaliu čia jau labai komentuoti, nes ir į lankas galiu nusivažiuoti , bet matau, kad pas tave agurkai kai kur vis dar žali likę (šviežių agurkų spalvos), kiek kartų nupilinėjai? Pagal kokį receptą darei?
Papildyta:
QUOTE(jurg_ili @ 2008 09 04, 20:59)
As krienu lapus dedu, tik nezinau ar jie kazka reiskia, nes sakykit kas ka norit, bet marinuoti lauko agurkai gerokai skiriasi nuo marinuotu siltnamio agurku. Lauko agurkeliai visada traskus, o lauko tokie paglebia.
Aš kalbėjau ne apie krienų lapus, o apie šaknis. Mano teta visada įdeda mažą gabaliuką krieno šaknies ir jai visada gaunasi labai labai skanūs marinuoti traškūs ir kieti agurkėliai ir nesvarbu iš kur ji juos deda - ar iš lauko, aš iš šiltnamio
dėl to kad kai kurie agurkėliai žali, tai aš nupylinėjau tris kartus, o vienos rūšies ar veislėws, nžn kaip tinkamai pasakyt, pas mane irgi žali liko, o jau stovi, čia gal spalva nuo to ir priklauso
aš tai niekada nenupilineju,užpilu verdančiu marinatu ir užsuku.išsilaiko per visa žiema
QUOTE(asarele54 @ 2008 09 04, 22:29)
nu va prisirinkau iš čia visokiu receptuku ir pasistačiau
dariau su viskuom,morkom,pomidoriukais,paprikom,svoguniukais ir česnakiukais
dariau su viskuom,morkom,pomidoriukais,paprikom,svoguniukais ir česnakiukais
,
QUOTE(kriro @ 2008 09 05, 13:05)
dėl to kad kai kurie agurkėliai žali, tai aš nupylinėjau tris kartus, o vienos rūšies ar veislėws, nžn kaip tinkamai pasakyt, pas mane irgi žali liko, o jau stovi, čia gal spalva nuo to ir priklauso
Su laiku turetu spalva suvienodeti. Paprasciausiai ten agurkai prie stiklainio krasto prisispaude ir dar nepagavo marinato. Kai siek tiek agurkai susitrauks, jie stiklainyje laisvesni bus ir visu spalva vienoda pasidarys. Bent jau taip pas mane buna.
kaip gražiai atrodo agurkeliai o dar tie mažiukai stiklainiukai tokie idomus
QUOTE(klaida @ 2008 09 05, 19:20)
Cia mano paskutinis siu metu agurku konservavimas. Uzdaryti vakar per pietus, siandien dar truputi silti
Ui.. kaip skaniai atrodo