Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(dziunka @ 2008 08 27, 17:52)
as marinuotu agurku nei vieno vandens lauk nepilu....arba as kazko nesupratau....

tai tada išeina, kad pirmo vandens (iš arbatinio) lauk neišpilat ir iš jo verdat marinatą, taip g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 08 27, 17:44)
Klaida, as matavau tokia sovietiniu laiku stikline tokia briaunuotais sonais - pamatavau joje telpa 200 ml. Geras klausimas g.gif, o kaip istiesu turi buti tik autore galetu atsakyti. Bet kaip bebutu labai liukas agurkeliai gaunasi ir marinavimo budas man patiko. Tie karsti agurkai talpiau susideda. Bet po to nusprendziau kitaip pabandyti, t. y. 3 kartus uzpylineti ir daryti trilitriniais stiklainiais. As i pirma nupilta vandeni dejau marinato dalis, pries tai ji sumatavau stiklinemis. Antra vandeni ispilu lauk ir tuomet supilu su marinatu ir uzsuku, siltai apkloju, na kaip ir visada.

Man taip pat atrodo, kad skonio esme - marinate. O padarymo budas dideles itakos neturi. O gal as klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2008 08 27, 19:09)
tai tada išeina, kad pirmo vandens (iš arbatinio) lauk neišpilat ir iš jo verdat marinatą, taip  g.gif  biggrin.gif

taip is stiklainio pilu i puoda,o tada dar 2 kartus uzvirinu....pricipe koks skirtumas ten juk tik vanduo ,bet as zinau kieki vandens ispildama pirma karta is stiklainio i puoda
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 27, 17:52)
siek tiek ,nesupratau uzpilinejimo budo schmoll.gif as marinuotu agurku nei vieno vandens lauk nepilu....arba as kazko nesupratau....
pilu lauk tik raugintu ,ta rauga po 3 dienu

Viska puikiai supratau del raugintų agurkų. Na kiekviena juk savaip darome. Aš marinuodama tik pirmą nupiltą vandenį naudoju, kažkaip įpratau antro vandens "neimti" todėl jį iš stiklainio išpilu į kriauklę ir iškarto užpilu užvirintu pirmuoju jau su marinato priedais. Nežinau pati kodėl taip darau, įprotis. Bet man regis marinatas lyg skaidresnis būna jei tik iš vieną kart nupilto darau. ax.gif Na, čia kiekvienos šeimininkės plonybės 4u.gif

QUOTE(klaida @ 2008 08 27, 19:31)
Man taip pat atrodo, kad skonio esme -  marinate. O padarymo budas dideles itakos neturi. O gal as klystu?  g.gif

Va va ir aš taip pamaniau, pažiurėsim žiemą. Logiškai galvojan turėtų gautis tokio pat skonio agurkai.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 08 27, 23:46)
Va va ir aš taip pamaniau, pažiurėsim žiemą. Logiškai galvojan turėtų gautis tokio pat skonio agurkai.

Taip, skonis turetu buti tas pats. Tik gal vienas pliusas - i stiklaini telpa daugiau agurku, nes jie apverdant susitraukia siek tiek bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 08 28, 10:33)
Taip, skonis turetu buti tas pats. Tik gal vienas pliusas - i stiklaini telpa daugiau agurku, nes jie apverdant susitraukia siek tiek  bigsmile.gif


Na, jie nespėja taip jau labai susitraukti, tiesiog labiau pasiduodantys talpinimui, paskyčiau. Ypač gerai, kai į mažus stiklainius daroma. Agurkus gi sudedi į jau verdantį marinatą ir laikyti jame reikia tik tol, kol vėl viskas užvirs. Šiaip tai man labai patiko šis paruošimo būdas. Tik pradžioj, kol viską susiruoši užtrunki, o po to jau viskas greit gaunasi. Sėkmės, jei bandysi.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 08 28, 11:13)
Na, jie nespėja taip jau labai susitraukti, tiesiog labiau pasiduodantys talpinimui, paskyčiau. Ypač gerai, kai į mažus stiklainius daroma. Agurkus gi sudedi į jau verdantį marinatą ir laikyti jame reikia tik tol, kol vėl viskas užvirs. Šiaip tai man labai patiko šis paruošimo būdas. Tik pradžioj, kol viską susiruoši užtrunki, o po to jau viskas greit gaunasi. Sėkmės, jei bandysi.

Aciu 4u.gif
Jei dar agurkiuku gausiu, tai pabandysiu thumbup.gif
Atsakyti
šiandien marinavau agurkus su garstyčiom. o jau marinato spalvos baisumas doh.gif blink.gif
tikiuos nusės, nes labai jau negražiai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2008 08 28, 14:42)
šiandien marinavau agurkus su garstyčiom. o jau marinato spalvos baisumas  doh.gif  blink.gif
tikiuos nusės, nes labai jau negražiai atrodo.



Ir man taip buvo, jau galvoju koks cia s...... dabar gausis doh.gif bet po to garstycios nuseda kol vel nepajudini stiklainio, bet skonis agurkeliu thumbup.gif
Atsakyti
viskas.... pasimečiau..... net nebežinau kokį marinavimo receptą bepasirinkti blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2008 08 30, 11:16)
viskas.... pasimečiau..... net nebežinau kokį marinavimo receptą bepasirinkti  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Siulau nors keliu rusiu marinato po kelis litrinius stiklainiukus pasidaryk agurku, kitais metais zinosi, pagal koki marinata jums skaniausi agurkai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(----Ingute---- @ 2008 08 25, 21:50)
Sunku tarp 40 puslapių surast ar yra,bet rasau savo,pagal kurį marinuoju kiekvienais metais.....:
Į 3-IJŲ LITRŲ STIKLAINĮ DĖTI:

3 šaukštus druskos
2 šaukštus cukraus
1 šaukštelį citrinos rūgšties
kvepiantieji pipirai,krapai,česnakas.(ar mišinys)

Stiklainius išplovus nuplikyti karštu vandeniu.AGURKUS NUPLAUTI,NUPJAUSTYTI GALIUKUS IR UŽPILTI VERDANČIU VANDENIU-PALAIKYTI 30 MIN.Tada dėti agurkus į stiklainius,uzpilti verdančiu vandeniu,užsukti ir apvertus visus aukštyn kojom apkloti kaldryte ar pan.Kitą rytą pastatyti normaliai ir dar palaikyti dieną.

P.s-sudėjus druską,cukrų ir t.t agurkus,užpylus vandeniu uždaryti ir iš lėto paguldžius stiklainį volioti tol,kol ištirps priedai.
Atsakyti