, dar kartą už receptus ir įvertinimą. Aš manu, kad tokia marinato spalva dar įdomiau ir egzotiškiau dar pasakyk ar vyšnių lapų dedi marinuodama ar ne?
Įkelsiu čia Glacee duotus receptus, manau, čia jiems vieta. Aš dariau pagal "Bulgariški agurkėliai Nr.2", tie kurie labai skanūs.
Sveikos, kaip ir žadėjau įkeliu konservavimo receptus. Tai yra mano išbandyti ir pamėgti receptai
Pagrindinė dalis yra konservuojama pagal šiuos receptus, o jeigu ne tingiu tai išbandau dar vieną - kitą
bet dažniausiai tingiu:))))) nors rūsys paprastai lūžta:))))
Bulgariški agurkėliaiSaldoki, kieti, traškantys - mniam recepta radau kuking.net prieš daug metų nuo to laiko visuomet juos darau - labai skanu1 l stiklainiui:
1 mažas ropinis svogūnas
5 grūdeliai kvapiųjų pipirų
1 gvazdikėlis
2 maži lauro lapeliai
Marinatas:
0,5 l vandens
4 valg. šaukštai acto 9 proc. = 60 ml
4 arb. šaukšteliai cukraus
2 arb. šaukšteliai druskos (be kaupo, bet ir ne plokšti - normalūs)
Stiklainius pripildyti prieskoniais, agurkais ir užpilti verdančiu marinatu. Sterilizuoti 10 min
Bulgariški agurkėliai Nr. 2irgi iš kukingo mniam, visiškai kitokie, nei tie pirmieji, bet irgi labai skanūs. Mano svečiai labai mėgsta gauti dovanų stiklainuką tokių agurkų deja, portreto neturiu ))) 7 1 l stiklainiai,
agurkus užmerkti šaltame vandenyje 6 - 8 valandoms. lapelius - serbentų, vyšnių lapus, krapus išplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir išdžiovinti.
Paruošti česnako skilteles. Stiklainius išplauti ir sterilizuoti, nes juos pripildysime karštus.
Į didelį puodą įpilti
10 stiklinių vandens,
1 st. cukraus
3 valg. šaukštus druskos su vidutiniu kaupu
Užvirinti, įpilti 300 ml 9 proc. acto. Į marinata įmesti agurkus ir laikyti iki užvirimo. Tuo metu sudedame prieskonius į stiklainius, ir dedame agurkus į stiklainius. Aga... karšta, bet rezultatas to vertas
Marinatą užvirinti ir verdančiu užpilti agurkus. Užsukti. Ir viskas
Rauginti agurkai "maskviečiai"Labai skanūs ir super paprastai gaminami. Vienintelė sąlyga - stiklainius su agurkais reikia laikyti vėsioje patalpoje ir būtinai pastovioje temperatūroje. Aš paprastai žiemai darau 8-10 trilitrių ir išvežu į vieną pažįstamą rūsį Agurkai kieti, labai skanūs - tokio paprasto skonio. O kas gali būti geriau? Paruošti agurkus, prieskonius - krapus, serbentų, vyšnių lapus, po gabaliuką krienų šaknies, česnako pagal skonį ir stiklainius kaip visuomet. Viską sudėti į stiklainius, įpilti vandens (imu pirktinį, 5-litriuose) ir vienam trilitriui berti 1 valg. šaukštą druskos su kaupu. Uždengti plast. dangteliu ir iš karto į tą patalpą, kurioje laikysite per žiemą
Agurkų salotoso šias salotas darau iš didesnių agurkų2 kg agurkų, supjaustyti per puse, o po to įstrįžai maždaug 1,5 cm pločio gabaliukais
užpilas:
100 ml 9 proc. acto
100 ml aliejaus
100 g cukraus
2 valg. šaukštai druskos
1 valg. šaukštas maltų juodųjų pipirų
2 valg. šaukštai su kaupu smulkintų česnakų (tarkuoju
)
Viską sumaišyti, palaikyti 2 - 3 val. Tada arba į šaldytuvą greitam naudiojimui, arba į stiklainius ir sterilizuoti