Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(calykusu @ 2008 08 25, 14:21)
na man gavosi rūgštūs labai ir dar minkšti, jau rašiau, kad  schmoll.gif bet mano vyrui visai patiko ax.gif



Mano su garstychiomis gavosi labai skanus, dar ruduo neatejo o ash jau juos visus i skrandi sudejau, shiandien per nauja marinuosiu biggrin.gif, P.S tik pagal recepta maziau druskos reikia det, man suroki gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Dziunka, tavo agurkai ir daržovių asorti super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Koks grožis stiklainiuose bigsmile.gif bigsmile.gif Ačiū už receptukus.
Aš jau juos abu realizavau ax.gif . Dar norėjau tavęs paklausti ar į marinuotąjį variantą tu dedi vyšnių lapų ar jų nereikia. Aš įdėjau keletą, nes kažkaip visada dėdavau. Dar iškilo toks klausimėlis ar tos slyvutės po to būna valgomos ar jos tik atlieka rūgšties vaidmenį, o po to išmetamos, nes noriu dar pasidaryti mažesniais stiklainiais pjaustytų agurkų, kaip pas tave. Šį kartą turėjau tokių kaip kaukazinių, bet tamsiai violetinių slyvučių, tai jos man nudažė marinatą, kaip kompoto spalva gavosi. Štai kaip atrodo (tik kadangi agurkai stamboki buvo tai aš juos užklotus laikiau, todėl slyvutėms matyt karštoka buvo):

user posted image

Dar 3 trilitriniai antra diena rūgsta pagl tavo raugintą variantą.
Šįmet tiek naujų būdų išbandžiau ir su garstyčiomis, ir pagal Daivos.k, Uspaskicho receptus. Dar vieną trilitrinį pasidariau su degtinės marinatu, sako, kad labai traškūs gaunasi (anksčiau nebuvau dariusi). Jau kažkada rašiau ir labai noriu kad atkreiptumėt dėmesį į Glacee "Bulgariški agurkėliai Nr. 2". Pernai pasidariau - nerealiai skanūs gavosi. Šįmet didžiąją dalį savo agurkų užmarinavau pagal tą Glacee receptą (virš 20 mažais stiklainiais tiksliai pagal receptą ir dar 10 trilitrinių užpilant 3 kartus ir darant tą Glacee marinatą).

Čia mano agurkai su garstyčiomis - ar ir pas jus panašiai atrodo? Marinatas tai toks drumzlinas ir nuosėdų dugne nemažai. Bet dangteliai prisitraukė, gal stovės. Tikiuosi, kad skanūs bus.

user posted image
Atsakyti
Dziunka, aciukasTau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 08 27, 12:47)
Jau kažkada rašiau ir labai noriu kad atkreiptumėt dėmesį į Glacee "Bulgariški agurkėliai Nr. 2". Pernai pasidariau - nerealiai skanūs gavosi.

Gal gali recepta imesti "Bulgarisku agurkeliu 2". Pasiklydau forumo receptuose, nerandu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 08 27, 12:47)
Dziunka, tavo agurkai ir daržovių asorti super thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Koks grožis stiklainiuose bigsmile.gif  bigsmile.gif  Ačiū už receptukus.
Aš jau juos abu realizavau ax.gif . Dar norėjau tavęs paklausti ar į marinuotąjį  variantą tu dedi vyšnių lapų ar jų nereikia. Aš įdėjau keletą, nes kažkaip visada dėdavau. Dar iškilo toks klausimėlis ar tos slyvutės po to būna valgomos ar jos tik atlieka rūgšties vaidmenį, o po to išmetamos, nes noriu dar pasidaryti mažesniais stiklainiais pjaustytų agurkų, kaip pas tave. Šį kartą turėjau tokių kaip kaukazinių, bet tamsiai violetinių slyvučių, tai jos man nudažė marinatą, kaip kompoto spalva gavosi. Štai kaip atrodo (tik kadangi agurkai stamboki buvo tai aš juos užklotus laikiau, todėl slyvutėms matyt karštoka buvo):

user posted image

Dar 3 trilitriniai antra diena rūgsta pagl tavo raugintą variantą.
Šįmet tiek naujų būdų išbandžiau ir su garstyčiomis, ir pagal Daivos.k, Uspaskicho receptus. Dar vieną trilitrinį pasidariau su degtinės marinatu, sako, kad labai traškūs gaunasi (anksčiau nebuvau dariusi). Jau kažkada rašiau ir labai noriu kad atkreiptumėt dėmesį į Glacee "Bulgariški agurkėliai Nr. 2". Pernai pasidariau - nerealiai skanūs gavosi. Šįmet didžiąją dalį savo agurkų užmarinavau pagal tą Glacee receptą (virš 20 mažais stiklainiais tiksliai pagal receptą ir dar 10 trilitrinių užpilant 3 kartus ir darant tą Glacee marinatą).

Čia mano agurkai su garstyčiomis - ar ir pas jus panašiai atrodo? Marinatas tai toks drumzlinas ir nuosėdų dugne nemažai. Bet dangteliai prisitraukė, gal stovės. Tikiuosi, kad skanūs bus.

user posted image

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ,na grazu kaip !!!o slyvutes valgomos jos gaunasi marinuotos,ir igauna siektiek to skonio kuriu darzoviu yra stiklainyje,o del spalvos tai manau ,ka tik skanu butu ,ir man atrodo ,nusidazo tik vanduo o darzoves ne.
dedu ir vysniu ir krienu ir krapu ir pipiru ir garstyciu ir lauro lapu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 27 rugpjūčio 2008 - 12:07
Ačiū, Dziunka, dar kartą už receptus ir įvertinimą. Aš manu, kad tokia marinato spalva dar įdomiau ir egzotiškiau dar pasakyk ar vyšnių lapų dedi marinuodama ar ne?

Įkelsiu čia Glacee duotus receptus, manau, čia jiems vieta. Aš dariau pagal "Bulgariški agurkėliai Nr.2", tie kurie labai skanūs.

QUOTE(Glacee @ 2007 07 13, 17:29)
Sveikos, kaip ir žadėjau įkeliu konservavimo receptus. Tai yra mano išbandyti ir pamėgti receptai smile.gif Pagrindinė dalis yra konservuojama pagal šiuos receptus, o jeigu ne tingiu tai išbandau dar vieną - kitą smile.gif bet dažniausiai tingiu:))))) nors rūsys paprastai lūžta:))))

Bulgariški agurkėliai
Saldoki, kieti, traškantys - mniam smile.gif recepta radau kuking.net prieš daug metų smile.gif nuo to laiko visuomet juos darau - labai skanu

user posted image
1 l stiklainiui:
1 mažas ropinis svogūnas
5 grūdeliai kvapiųjų pipirų
1 gvazdikėlis
2 maži lauro lapeliai
Marinatas:
0,5 l vandens
4 valg. šaukštai acto 9 proc. = 60 ml
4 arb. šaukšteliai cukraus
2 arb. šaukšteliai druskos (be kaupo, bet ir ne plokšti - normalūs)

Stiklainius pripildyti prieskoniais, agurkais ir užpilti verdančiu marinatu. Sterilizuoti 10 min smile.gif

Bulgariški agurkėliai Nr. 2
irgi iš kukingo smile.gif mniam, visiškai kitokie, nei tie pirmieji, bet irgi labai skanūs. Mano svečiai labai mėgsta gauti dovanų stiklainuką tokių agurkų smile.gif deja, portreto neturiu smile.gif)))

7 1 l stiklainiai,
agurkus užmerkti šaltame vandenyje 6 - 8 valandoms. lapelius - serbentų, vyšnių lapus, krapus  išplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir išdžiovinti. 
Paruošti česnako skilteles. Stiklainius išplauti ir sterilizuoti, nes juos pripildysime karštus.
Į didelį puodą įpilti
10 stiklinių vandens,
1 st. cukraus
3 valg. šaukštus druskos su vidutiniu kaupu
Užvirinti, įpilti 300 ml 9 proc. acto. Į marinata įmesti agurkus ir laikyti iki užvirimo. Tuo metu sudedame prieskonius į stiklainius, ir dedame  agurkus į stiklainius. Aga... karšta, bet rezultatas to vertas smile.gif Marinatą užvirinti ir verdančiu užpilti agurkus. Užsukti. Ir viskas smile.gif

Rauginti agurkai "maskviečiai"
Labai skanūs ir super paprastai gaminami. Vienintelė sąlyga - stiklainius su agurkais reikia laikyti vėsioje patalpoje ir būtinai pastovioje temperatūroje. Aš paprastai žiemai darau 8-10 trilitrių ir išvežu į vieną pažįstamą rūsį smile.gif Agurkai kieti, labai skanūs - tokio paprasto skonio. O kas gali būti geriau? smile.gif

user posted image
Paruošti agurkus, prieskonius - krapus, serbentų, vyšnių lapus, po gabaliuką krienų šaknies, česnako pagal skonį ir stiklainius kaip visuomet. Viską sudėti į stiklainius, įpilti vandens (imu pirktinį, 5-litriuose) ir vienam trilitriui berti 1 valg. šaukštą druskos su kaupu. Uždengti plast. dangteliu ir iš karto į tą patalpą, kurioje laikysite per žiemą smile.gif

Agurkų salotos
o šias salotas darau iš didesnių agurkų
2 kg agurkų, supjaustyti per puse, o po to įstrįžai maždaug 1,5 cm pločio gabaliukais
užpilas:
100 ml 9 proc. acto
100 ml aliejaus
100 g cukraus
2 valg. šaukštai druskos
1 valg. šaukštas maltų juodųjų pipirų
2 valg. šaukštai su kaupu smulkintų  česnakų (tarkuoju smile.gif )

Viską sumaišyti, palaikyti 2 - 3 val. Tada arba į šaldytuvą greitam naudiojimui, arba į stiklainius ir sterilizuoti smile.gif


Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 08 27, 12:47)
Čia mano agurkai su garstyčiomis - ar ir pas jus panašiai atrodo? Marinatas tai toks drumzlinas ir nuosėdų dugne nemažai. Bet dangteliai prisitraukė, gal stovės. Tikiuosi, kad skanūs bus.

Mano irgi taip pat atrodo (nu nelabai kaip iš tiesų), ebt tikėkimės, kad skonis viską atpirks bigsmile.gif
Atsakyti
Sorry, jau pamačiau atsakymą apie lapus blush2.gif , ot, žiopla doh.gif
Atsakyti
Aciu RiMami uz receptukus, jei gerai paskaiciavau, tai 2 litai vandens iseina (10 stikl) "Bulg. agurk. 2". Ar tu stiklinemis matuoji? Juk dabar yra stikliniu 200 gr ir 250 g. g.gif
Ir rauginti agurkai suviliojo savo padarymo paprastumu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(stazyte @ 2008 08 27, 13:02)
Dziunka, aciukasTau  4u.gif

i sveikatele... tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(RiMami @ 2008 08 27, 13:21)
Ačiū, Dziunka, dar kartą už receptus ir  įvertinimą. Aš manu, kad tokia marinato spalva dar įdomiau ir egzotiškiau dar pasakyk ar vyšnių lapų dedi marinuodama ar ne?

Įkelsiu čia Glacee duotus receptus, manau, čia jiems vieta. Aš dariau pagal "Bulgariški agurkėliai Nr.2", tie kurie labai skanūs.

taip taip dedu visus lapus ir vysniu irgi
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 08 27, 13:34)
Aciu RiMami uz receptukus, jei gerai paskaiciavau, tai 2 litai vandens iseina (10 stikl) "Bulg. agurk. 2". Ar tu stiklinemis matuoji? Juk dabar yra stikliniu 200 gr ir 250 g.  g.gif


Klaida, as matavau tokia sovietiniu laiku stikline tokia briaunuotais sonais - pamatavau joje telpa 200 ml. Geras klausimas g.gif, o kaip istiesu turi buti tik autore galetu atsakyti. Bet kaip bebutu labai liukas agurkeliai gaunasi ir marinavimo budas man patiko. Tie karsti agurkai talpiau susideda. Bet po to nusprendziau kitaip pabandyti, t. y. 3 kartus uzpylineti ir daryti trilitriniais stiklainiais. As i pirma nupilta vandeni dejau marinato dalis, pries tai ji sumatavau stiklinemis. Antra vandeni ispilu lauk ir tuomet supilu su marinatu ir uzsuku, siltai apkloju, na kaip ir visada. Siame puslapyje buvau idejusi foto agurkeliu darytu grynai pagal recepta, kaip matai tikrai talpiai susideda agurkai.

Dziunka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 08 27, 17:44)
Klaida, as matavau tokia sovietiniu laiku stikline tokia briaunuotais sonais - pamatavau joje telpa 200 ml. Geras klausimas g.gif, o kaip istiesu turi buti tik autore galetu atsakyti. Bet kaip bebutu labai liukas agurkeliai gaunasi ir marinavimo budas man patiko. Tie karsti agurkai talpiau susideda. Bet po to nusprendziau kitaip pabandyti, t. y. 3 kartus uzpylineti ir daryti trilitriniais stiklainiais. As i pirma nupilta vandeni dejau marinato dalis, pries tai ji sumatavau stiklinemis. Antra vandeni ispilu lauk ir tuomet supilu su marinatu ir uzsuku, siltai apkloju, na kaip ir visada. Siame puslapyje buvau idejusi foto agurkeliu darytu grynai pagal recepta, kaip matai tikrai talpiai susideda agurkai.

Dziunka 4u.gif

siek tiek ,nesupratau uzpilinejimo budo schmoll.gif as marinuotu agurku nei vieno vandens lauk nepilu....arba as kazko nesupratau....


pilu lauk tik raugintu ,ta rauga po 3 dienu
Atsakyti