Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(calykusu @ 2008 08 25, 17:28)
o kaip sterilizavai - pylei tris kartus?
aš galvoju, gal kai kurie receptai gerai gaunasi pasirinkus būtent tam skirtą sterilizavimo būdą  g.gif pvz. jei reikia kaitinti tai gerai gausis tik kaitinant, o ne pilstant  ax.gif ar aš čia nusikalbu blush2.gif



As karstu marinatu pirma kart uzpyliau, palaikiau puse valandos, nupyliau, ir vel uzvirinau ir vel uzpyliau, ir uzsukau dangtelius, apverciau, uzklojau silta antklode ir viskas.
Atsakyti
kur agurkeliu pagal uspachij receptukas g.gif gal kas imes nuorodele, taip isgirti, tai kad pasidarysiu nes vel agurku turim puse vonios doh.gif reikai kazko naujo paruost ziemai
Atsakyti
Sunku tarp 40 puslapių surast ar yra,bet rasau savo,pagal kurį marinuoju kiekvienais metais.....:


Į 3-IJŲ LITRŲ STIKLAINĮ DĖTI:

3 šaukštus druskos
2 šaukštus cukraus
1 šaukštelį citrinos rūgšties
kvepiantieji pipirai,krapai,česnakas.(ar mišinys)

Stiklainius išplovus nuplikyti karštu vandeniu.AGURKUS NUPLAUTI,NUPJAUSTYTI GALIUKUS IR UŽPILTI VERDANČIU VANDENIU-PALAIKYTI 30 MIN.Tada dėti agurkus į stiklainius,uzpilti verdančiu vandeniu,užsukti ir apvertus visus aukštyn kojom apkloti kaldryte ar pan.Kitą rytą pastatyti normaliai ir dar palaikyti dieną.




Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2007 07 23, 15:36)
turiu ,,Uspachiko" receptą  bigsmile.gif
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto.
Išgirdus jį sakaiu nesąmonė  schmoll.gif sirupas gi gaunas su tiek cukraus...o iš tikro pabandžiau  thumbup.gif  thumbup.gif ir kalafiorus dariau pagal jį  ax.gif



aš tai darau taip - išsiverdu minėtą marinatą, pridedu prieskonių ir pilu ant agurkų, sudėtų į stiklainius. Palaukiu kol pravės , nupilu ir vėl užvirinu. Nu žodžiu agurkus nupilu tris kartus, po trečio karto užsuku





na cia manau tas receptukas kurio ieskojau ax.gif siandien bandysiu. tik nesupratau, nupilineti agurkus reikai su jau pagamintu marinatu tris kartus? ta prasme marinata uzpili, palaikai, ir nupili, vel ji uzkaitini ir vel uzpili ir taip tris kartus g.gif ir actas kaitinamas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringute22: 25 rugpjūčio 2008 - 18:50
QUOTE(neringute22 @ 2008 08 25, 19:40)
ta prasme marinata uzpili, palaikai, ir nupili, vel ji uzkaitini ir vel uzpili ir taip tris kartus  g.gif

aha smile.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2008 08 25, 19:49)



smile.gif ir acta kaitint, o ne atskirai?
Atsakyti
QUOTE(neringute22 @ 2008 08 25, 19:51)
smile.gif ir acta kaitint, o ne atskirai?

aš išsiverdu marinatą iš visų produktų ( viską supilu kartu į puodą)ir tada juo užpilinėju biggrin.gif
Atsakyti
minksti ar kieti ,traskus agurkai priklauso nuo paciu agurku ,ne nuo ju paruosimo budo,yra vadinami kazkokie vasariniai agurkai,va jie ir saudo,,,,,,taip pat ir vasariniu kopustu nerekomenduojama statyti ziemai.As visa laika tuos agurkus kuriuos reiktu sterelizuoti jau nesterelizuoju kokiu 10 metu.visi stovejo.
Papildyta:
QUOTE(calykusu @ 2008 08 25, 19:56)
aš išsiverdu marinatą iš visų produktų ( viską supilu  kartu į puodą)ir tada juo užpilinėju  biggrin.gif


galima ipilti acta ir paskutiniu uzpilimu,jie siek tiek kitokie( ta prasme jo nevirinti tiesiai i stiklaini ,o po to marinata is druskos ir cukraus)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 25 rugpjūčio 2008 - 19:01
QUOTE(neringute22 @ 2008 08 25, 19:40)
tik nesupratau, nupilineti agurkus reikai su jau pagamintu marinatu tris kartus? ta prasme marinata uzpili, palaikai, ir nupili, vel ji uzkaitini ir vel uzpili ir taip tris kartus  g.gif ir actas kaitinamas  g.gif

Aš tai užpilu verdančiu vandeniu, palaikau, nupilu, užverdu, užpilu, vėl nupilu, tada jau sudedu cukrų ir drusą, užverdu (aišku reikia pasižiūrėt ar viskas ištirpo smile.gif), nukeliu nuo ugnies pilu actą, išmaušau ir jau užpilu paskutinį kartą ir užvakuoju rolleyes.gif Iš viso trys užpilimai smile.gif


P.S. vakar pasidariau vieną stiklainį su slyvom ir dar vieną raugintų pagal dziunka, tai tie dar rauginasi rolleyes.gif ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 08 25, 21:05)
Aš tai užpilu verdančiu vandeniu, palaikau, nupilu, užverdu, užpilu, vėl nupilu, tada jau sudedu cukrų ir drusą, užverdu (aišku reikia pasižiūrėt ar viskas ištirpo smile.gif), nukeliu nuo ugnies pilu actą, išmaušau ir jau užpilu paskutinį kartą ir užvakuoju  rolleyes.gif  Iš viso trys užpilimai  smile.gif
P.S. vakar pasidariau vieną stiklainį su slyvom ir dar vieną raugintų pagal dziunka, tai tie dar rauginasi  rolleyes.gif  ax.gif


as pirma karta pilu verdanti is arbatinio ,o du kartus jau su marinatu,kai paragausit parasykit ar bent skanu????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 25 rugpjūčio 2008 - 20:24
QUOTE(dziunka @ 2008 08 25, 21:24)
as pirma karta pilu verdanti is arbatinio ,o du kartus jau su marinatu,kai paragausit parasykit ar bent skanu????

Būtinai parašysiu wink.gif Atrodo gražiai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 08 25, 21:40)
Būtinai parašysiu wink.gif Atrodo gražiai  rolleyes.gif

cia tie su slyvaitem....jie man visai skanus ,nesijaucia tos sintetines rugsties
Atsakyti