Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(dziunka @ 2008 08 22, 15:51)
kazkaip net susimasciau ,,,,daugeli metu visi kalbejo ,kad citrinos rugstis yra sveikiau ,o siandien, suzinojau,pasirodo,sintetika,,,,,jo g.gif

Viskas sintetika, isskyrus ta ka pati uzaugini lotuliukas.gif
Atsakyti
marinavau agurkus su garstyčiom - gavosi siaubingai rūgštūs ir dar minkšti doh.gif ką ne taip padariau g.gif
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 16, 12:57)
I raugintus agurkus grieztai dedu tik tuos kurie raugiant nepuna.
Kai paragausit ,noreciau kad ,parasytumet ar patiko ax.gif

Sumąsčiau ir aš dar kelis stiklainius pasidaryt bandomųjų ax.gif Perskaičiau visas jūsų žinutes šioje temoj, kad nesikartoti su klausimai, bet keli klausimukai iškilo ax.gif

O kokie lapai pūna, ko negalima dėti į rauginamus? ax.gif Ir kokius lapus geriau dėti: žalius ar džiovintus? ax.gif


Ir dar labai sudomino marinuoti su slyvaitėm, kaip tik turim pora kibirų geltonųjų slyvaičių, tai irgi norėiau pabandyti. Ten pagal tą patį receptą? 2 v.š. druskos, 5v.š. cukraus, 0,5 L slyvaičių, priedai (lauro lapai ,krapai, krienu lapai arba saknis cesnakai,kalendra,petrazole,garstyciu zirneliai, pipiru ir kvapiu ir juodu zirneliai ir gvazdikeliai) ir viskas? smile.gif
Ar pakaks rūgšties nuo slyvaičių? Šalto rūsio neturim, laikom namie unsure.gif Ar tokiu atveju geriau pridėti pora šaukštų acto unsure.gif Kaip manot? 4u.gif

Ir dar paskutinis klausimas blush2.gif kokį skonį priduoda petražolės? ax.gif Niekada nedėjom ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 08 22, 17:41)
O kokie lapai pūna, ko negalima dėti į rauginamus?  ax.gif  Ir kokius lapus geriau dėti: žalius ar džiovintus?  ax.gif

I rauginamus agurkus dedu krienu, juodu serbentu, vysniu lapu cesnako ir krapu. Galima deti ir azuolo lapu. Lapus dedu tik zalius.
Atsakyti
Cia gal kvailokas klausimas, bet ar pirktinius agurkus is pardes galima marinuot? ax.gif na kazkaip pagalvojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 08 22, 17:41)
Sumąsčiau ir aš dar kelis stiklainius pasidaryt bandomųjų  ax.gif  Perskaičiau visas jūsų žinutes šioje temoj, kad nesikartoti su klausimai, bet keli klausimukai iškilo  ax.gif

O kokie lapai pūna, ko negalima dėti į rauginamus?  ax.gif  Ir kokius lapus geriau dėti: žalius ar džiovintus?  ax.gif
Ir dar labai sudomino marinuoti su slyvaitėm, kaip tik turim pora kibirų geltonųjų slyvaičių, tai irgi norėiau pabandyti. Ten pagal tą patį receptą? 2 v.š. druskos, 5v.š. cukraus, 0,5 L slyvaičių, priedai (lauro lapai ,krapai, krienu lapai arba saknis cesnakai,kalendra,petrazole,garstyciu zirneliai, pipiru ir kvapiu ir juodu zirneliai ir gvazdikeliai) ir viskas?  smile.gif
Ar pakaks rūgšties nuo slyvaičių? Šalto rūsio neturim, laikom namie  unsure.gif  Ar tokiu atveju geriau pridėti pora šaukštų acto  unsure.gif  Kaip manot?  4u.gif

Ir dar paskutinis klausimas  blush2.gif  kokį skonį priduoda petražolės?  ax.gif  Niekada nedėjom  ax.gif

siaipjau uztenka rugsties 3 kartus uzpilkit ,tikrai stoves

i raugintus maciau Klaida isvardino ,o del azuolo lapu kad nebegti i miska dejau dziovintu (simet ir ju nedejau

del petrazoliu ....tai pabandykit nors litrini ,jauciasi kitoks prieskonis
Papildyta:
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 22, 21:02)
Cia gal kvailokas klausimas, bet ar pirktinius agurkus is pardes galima marinuot?  ax.gif na kazkaip pagalvojau smile.gif


manau kad turetu stoveti ,tik reikia palaikyti saltam vandeny ,kad ir pusdieni
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 22, 21:16)
siaipjau uztenka rugsties 3 kartus uzpilkit ,tikrai stoves

i raugintus maciau Klaida isvardino ,o del azuolo lapu kad nebegti i miska dejau dziovintu (simet ir ju nedejau

del petrazoliu ....tai pabandykit nors litrini ,jauciasi kitoks prieskonis
Papildyta:
manau kad turetu stoveti ,tik reikia palaikyti saltam vandeny ,kad ir pusdieni



Tai kaip tik ir uzmerkiau siandien vakare neseniai, tai ryt bandysiu su garstyciom daryt.
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 22, 21:02)
Cia gal kvailokas klausimas, bet ar pirktinius agurkus is pardes galima marinuot?  ax.gif na kazkaip pagalvojau smile.gif

Galima mirksiukas.gif Mes marinuojam mirksiukas.gif Kas belieka kai neturi savų cool.gif


QUOTE(dziunka @ 2008 08 22, 21:16)
siaipjau uztenka rugsties 3 kartus uzpilkit ,tikrai stoves

i raugintus maciau Klaida isvardino ,o del azuolo lapu kad nebegti i miska dejau dziovintu (simet ir ju nedejau

del petrazoliu ....tai pabandykit nors litrini ,jauciasi kitoks prieskonis

Ačiū labai už atsakymą mirksiukas.gif 4u.gif Bandysiu ax.gif o ąžuolas auga kieme, tai nebėda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 08 22, 21:52)
Galima  mirksiukas.gif  Mes marinuojam  mirksiukas.gif  Kas belieka kai neturi savų  cool.gif
Ačiū labai už atsakymą  mirksiukas.gif  4u.gif  Bandysiu  ax.gif  o ąžuolas auga kieme, tai nebėda  smile.gif


prasom prasom i sveikatele...
Atsakyti
Ar galima agurkus supjaustyt, kai marinuoji su garstyciom? na su ta garstyciu kose?
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 23, 12:21)
Ar galima agurkus supjaustyt, kai marinuoji su garstyciom? na su ta garstyciu kose?


Jei agurkai dideli, tai juos ir reikia pjaustyt mirksiukas.gif As siemet dariau visai mazucius su garstyciom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 08 23, 11:47)
Jei agurkai dideli, tai juos ir reikia pjaustyt  mirksiukas.gif  As siemet dariau visai mazucius su garstyciom  thumbup.gif


Aij, sudejau cielus, nera jie labai dideli, tik kurie netilpo, tai perpjoviau. As dedu i 700 gr stiklainius. Nu tas marinatas nepasakyciau kad isvaizdus g.gif Tikiuosi tai normalu blink.gif kazkaip man baisu kad jie nestoves. Padariau tik 7 stiklainiukus tuos 700 gr. Laukiu kol praeis pusvalandis, ir dar kart uzvirinsiu, uzpilsiu ir gerai gal bus. Niekad neragavus karsto marinato, toks aitrokas gavosi. Dariau du litrus marinato, bet neisejo dviguba norma garstyciu is vieno indelio, tai trupuciu maziau garstyciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 23 rugpjūčio 2008 - 11:10